Archive for the Category ◊ April 2010 ◊

Author:
• Friday, April 30th, 2010

Regnet det bara öser ner, inte ett helt ovanligt Valborgs-fenomen. Tur man inte är en ungdom som hänger stadsparken idag i detta väder, mycket bättre att sitta inne i värmen och skriva avhandling. Då blir man varken blöt eller bakis :p. Idag hade vi egentligen halvdag på jobbet. Så blev det inte, men tanken var ju god… Är svårt att sluta då man väl börjar skriva på avhandlingen (lite därför jag tänkte skriva ett blogginlägg så att man kopplar bort avhandlingen). Men en fördel fick jag med halvdagen, och det var att det inte var något obligatoriskt fredagsseminarie vilket gjorde att jag kunde åka upp på landet på torsdag e.m. och jobba hemma på fredagen 🙂 . Torsdagen var dessutom riktigt fin, 20 grader och en kvällsjoggingtur i bara linne och tights 🙂 . Snart ska jag hämta maken på stationen och sen äta Valborgsbuffe :), så om inte förr blir avhandlingen bortkopplad då. Eller sätter jag mig vid datorn och skriver igen efter något glas vin, det sägs ju att författare når sin största inspiration då 😉 .

Bild från förra årets midsommar – lika aktuell på Valborg 😉

Author:
• Thursday, April 29th, 2010

Resultatet av hårfixandet. Nu var det slingor så hoppas det håller bättre nu!

Category: 2010, April 2010  | 2 Comments
Author:
• Wednesday, April 28th, 2010

Ah, nu har jag uppnått det sköna träningsnarkomanistadiet, mycket härligt. Man blir så pigg och energisk då man uppnått detta endorfin-beroende stadie. Igår hann jag inte träna och jag kände verkligen att jag hade överskottsenergi att göra av med. Nu hade jag tvätt-tid och en massa saker att fixa hemma, så det löste sig rätt bra ändå. Lääängtar till joggingturer i skön kvälls-sol och cykelturer till jobbet, ahhh 🙂 . Tror även att träningsnarkomani och avhandlingsskrivande blir en bra kombo 🙂 . Så håll er nu hela mina knän…

Category: 2010, April 2010  | Tags:  | 2 Comments
Author:
• Tuesday, April 27th, 2010

Imorgon ska jag fixa till håret. På tiden. Mitt hår känns väldigt slitet, känns som jag ser ut ungefär så här:

Alltid skönt att bli lite ompysslad, läsa tidningar, dricka kaffe och prata med frissan. Min hårfärgning gick tyvärr ut alldeles för snabbt – färga håret och duscha typ 6ggr per vecka (nu då jag på nyo är träningsnarkoman) gick inte riktigt ihop. Får se om vi kan koka ihop något vettigt för håret, annars får jag väl se lite halvdassig ut ett tag :p.

Category: 2010, April 2010  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Monday, April 26th, 2010

Trots att mitt barndomshem är nära gränsen till Halland så är jag nästan aldrig i det landskapet utan alla dagsutflykter sker inom Skånes gränser. Så vi tänkte vi skulle ta oss dit för en gångs skull. Var en solig och fin dag  då vi besökte Tylösand, nästan så att man fick lite semesterkänsla 🙂 . Trevliga stränder! Och bra ställe att springa terränglöpning på, jag blev rätt så sugen på det…

Author:
• Sunday, April 25th, 2010

Vackert väder men kallt här på landet – i natt kröp det under nollan, brrr.

Author:
• Sunday, April 25th, 2010

Author:
• Saturday, April 24th, 2010

Idag kom den snälla och lite galna riessenschnaussern Olga på besök. Hon hade en massa energi, så jag hängde på henne och sprang terräng-intervaller i hög fart. Eminent träningspartner och väldigt rolig träningsform, rekommenderas!

Ibland snårigt och backigt

Ibland slätt

Olga pustar ut

Olga får glädjefnatt

Olga trött

Category: 2010, April 2010  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Friday, April 23rd, 2010

=

Då har vi tagit oss till landet m.h.a sardinburkståget, d.v.s. Öresundståget Malmö – Göteborg en fredagskväll. Jag fick såklart ståplats i Lund, stod upp alldeles bredvid en sittplats och kollade avundsjukt på lådan med öl som hade snott den platsen från mig :p . Nåväl, den här turen var ändå ganska fridsam eftersom alla av de vanligt förekommande stör-elementen lyste med sin frånvaro (några exemel: fyllot, skrikungen, mobilprataren, den översociala babblaren, fnittrande fjortisen, stinkisen, e.t.c.), så jag kunde stå upp i lugn och ro och korrekturläsa drafts (så jag jobbade till klockan 7 en fredagskväll, man kanske kunde ta kompledigt för det nästa fredagskväll 😉 ). I slutändan lyckades jag t.o.m. attackera en ledig stol och få en plats. Så då gjorde det inte så mycket att tågresan tog 20 minuter längre tid. Nu är det skön lantluft som gäller 🙂 .

Author:
• Thursday, April 22nd, 2010

Blev stoppad på stan av en värvare till Läkare utan gränser, och tänkte att det ju kunde vara bra att donera lite dit varje månad. Då jag ändå hade skrivit på det så passade jag på att göra detsamma för WWF, blir alltid så rörd av deras annonser med små söta tiger-, panda- och isbjörnsungar. Var lite svårt bara att bestämma sig för vilket djur jag ville vara fadder åt så det fick bli för pandorna. Blir jag rik sen ska jag bli fadder för alla djurarter de har 😉 . Någon gång skulle jag också vilja åka på en volontärresa för att jobba med djur runt i världen, det hade varit otroligt givande. Min hemliga lilla dröm 😉 . Men man måste ju vara borta ett tag då så det kräver både tid och planering (och även mkt pengar) – hade jag levt om mitt liv hade jag definitivt åkt iväg på något sådant efter gymnasiet. Såhär i efterhand hade det varit lite vettigare än att jobba i en bar och festa :p .

Gjorde även en god gärning på den mer närliggande fronten idag då jag inhandlade ost till mina päron 😉 .

Category: 2010, April 2010  | 2 Comments