Archive for the Category ◊ December 2016 ◊

Author:
• Wednesday, January 04th, 2017

Detta året spenderades nyår på landet. Alfred var hos päronen medan Jimmy och jag var i hönshuset. Då fick man tid att både reflektera över året som har gått och göra planer inför det nya året. Det hinns inte riktigt med om Alfred är närvarande 😉

dsc_1298

Båda killarna har blivit riktiga nattsuddare nu efter de lite mer rutin-lösa jul och mellandagarna. På Spåret den 30e fick ses med Viktor i famnen – fast han ville gärna vända sig om och kolla. Vi försöker hålla honom borta ifrån skärmar så gott det går, men han har blivit en riktig skärmjunkie. Ibland märker man att han zoomar ut då han sitter i ens knä vid köksbordet, och sen märker man att han fått syn på TVn som Alfred glor på :p . Ännu mera skärmar nedan:
dsc_1528

dsc_1533

På nyår gjorde vi en tre-rätters ihop med päronen som vi tog med till vår stuga. Viktor gjorde oss sällskap på middagen.

dsc04863

Övriga kvällar runt nyår blev det endel Bezzerwizzer med päronen. Vi har insett att det är omöjligt att hinna med om man ska vänta tills att kidsen sover så de får vara med.
dsc04854

Alfred var med en natt i hönshuset. Där gjorde han en koja. Det är det stora intresset just nu, att bygga koja. Filtar, täcken och kuddar får aldrig vara där de ska vara nuförtiden :p .

dsc_1316

Den 2e Januari så var vi på vår sedvanliga promenad i Båstad. Det blev pizza-fika vid stranden – gott men lite kallt.

dsc04872

Sen när vi kom hem så blev det även promenader med Alfred. Här har han letat efter “Målartjuven” i Skrylle.

dsc_1555

 

Author:
• Thursday, December 29th, 2016

Alfred har aldrig varit en gosedjurs- eller snuttis-kille. Jag hoppas på att Viktor blir det, han har visat en del potential inom området 😉 .

dsc_1496 dsc_1497 dsc_1499 dsc_1500 dsc_1501

 

Author:
• Wednesday, December 28th, 2016

Majoriteten av fotona man tar för julkort blir inte julkortsmaterial, utan ganska långt därifrån :p . Här är några av dessa:

img_4055

img_4051

img_4050 img_4059

Author:
• Tuesday, December 27th, 2016

Årets julfirande var kul, men intensivt, så jag hann inte dokumentera så mycket. Alfred såg lite på Kalle ihop med Amanda, men konceptet att kolla på ett TV-program som inte går att spola fram/byta avsnitt på är främmande för honom :p . Sen blev det mycket röj röj. God mat serverades, som Alfred inte hade ro att äta, men han åt mängder choklad istället :p . Kidsen sjöng i väntan på tomten, och tillslut så dök han upp!

dsc04834

Alfred fick en massa paket, men han var missnöjd för han fick ingen spökfisk (han hade vägrat berätta vad han önskade sig, så det var svårt att veta…).

Efter Ris a la maltan så var det dags för julklappsspelet, med ett gäng med mycket tävlingsanda. I mitten av spelet hade Jimmy&jag massor av saker, men i slutändan blev utfallet rätt magert. Tongångarna var höga, men det hindrade inte Viktor från att somna mitt i spelet. Ungefär då han somnade så vände vår tur :p .

dsc04836

Dagen efter var det julbrunch. Kidsen var trötta så de fick sitta vid burken.

dsc_1490

Viktor satt med vid matbordet.

dsc_1287

Glad kille som har fått helt fel dygnsrytm nu….

dsc04846

Category: 2016, December 2016  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Monday, December 26th, 2016

Hur man än gör, så är det alltid för lite tid med julförberedelser innan jul. I år fick vi upp granen innan jul, till skillnad från förra årets lågvattenmärke i julfix. Granen är lite sned och dann, men det är ju tanken som räknas :p. Julgransljusen, som härstammar från tiden runt Kristi födelse (eller i alla fall från tiden runt min födelse), gick hädan eftersom några ljus gick sönder och det började ryka och lukta konstigt :p. Detta öppnade mitt kritiska öga och jag ville även slänga gammalt luggslitet glitter och prydnader som inte passerar det estetiska nålögat. Dock motsade sig killarna detta, Alfred ville leka med glittret och Jimmy ville av någon sadistisk anledning ha kvar julprydnaderna som jag gjorde i lågstadiet. Vi hade dock köpt en ny sak att ha  i granen, och det var nya julgranskulor. Man fick själv trä plastkrokar i dessa. Det tyckte Alfred var kul och gjorde långa kedjor av plastkrokarna. Alfred tyckte att de vinröda kulorna var fula och skulle bort från granen. Dagen efter så plockade jag bort de oestetiska julprydnaderna i smyg – Jimmy märker ändå aldrig sånt. Tyvärr hittade Alfred gömman där jag lagt de oestetiska julprydnaderna och skvallrade för Jimmy så de åkte tillbaks igen :p .

dsc_1452

 

Category: 2016, December 2016  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Sunday, December 25th, 2016

Anlände till landet den 22 december, efter att som vanligt haft aldeles för mycket att göra på för liten tid innan jul :p . Blandade energinivåer hos familjen som synes.

dsc_1465

Alfred tyckte att ljusen på pärons mini-gran var skojiga, så han lade dessa i en plastpåse och gömde denna skatt lite här och var :p . Viktor visar oroväckande tendenser att bli som övriga Y-kromosombärare i familjen, d.v.s. han är uppe och kuckelurar till toksent. Det är rätt kaotiskt att ha en familj med två energifyllda små killar, men jäkligt roligt 🙂 .

Author:
• Saturday, December 24th, 2016

önskar vi med årets julkort!

julkort2016

Category: 2016, December 2016  | Tags:  | 2 Comments
Author:
• Friday, December 23rd, 2016

Alfred och Viktor i likadana pyjamasar – första gången jag har syskonmatchat kläderna 😉 .

dsc_1263

Author:
• Monday, December 19th, 2016

Då Alfred var bebis var vi nog aldrig ute och fikade med honom i släptåg. Med Viktor så har vi däremot varit iväg ett antal gånger. Kanske delvis beroende på att han är lite “enklare”, men nog mest för att man själv är lite mer chillad runt det hela. Många av gångerna har han mest legat i vagnen och sovit, men när han har varit vaken har han suttit i knäet och kollat nyfiket runt, som här på Cafe Killeröd.

dsc_1152

dsc_1155

Här smackar han med munnen, något som han har börjat göra ofta på sistone. Undrar om det är för han vill ha kakorna här 😉

dsc_1169

Här var vi på Espresso i Malmö, då snoozade han i vagnen hela tiden.

 

Author:
• Saturday, December 17th, 2016

Häromdagen var det 4-månaders BVC-besök. Vågen pekade på 9365 g (trots att det efter blöjbytena på morgonen inte fanns någon extravikt i tarmsystemet :p) och måttbandet på 70.5. Vikten är som en genomsnittslig 9-månaders gosse (precis som Alfred var då han var 9 månader) och längden som en genomsnittlig 7-8 månaders gosse, så inte konstigt att man undrar vart bebisen tog vägen :p.

Häromdagen hittade jag en felmärkt kasse med barnkläder som jag hade letat efter ett tag. Jag blev glad för jag hade saknat många av kläderna i lådan (man får ju en speciell relation till barnkläder som man har använt!), men tyvärr var det för sent för en hel del av dom. Jag hade speciellt saknat de randiga omlott-bodiesarna från Newbie (strl 68), som Alfred använde jättemycket. Jag tog på en av dessa på Viktor, men den var lite kort i armarna, och man fick dra hårt i den för att få ihop knapparna, så de fick åka tillbaks i kassen. Men lite foton fick jag i alla fall.

Viktor:

dsc_1370

Alfred i likartad ålder:

img_8033

img_8037