Archive for the Category ◊ November 2012 ◊

Author:
• Friday, November 30th, 2012

Jag blir lite sugen på att köpa en jumpsuit till mig själv då jag ser Alfreds alla miniatyrversioner,ser så mysigt ut ;). Speciellt den här.

Author:
• Thursday, November 29th, 2012

Precis som far sin så gillar Alfred mobiler. Dock inte samma typ av mobiler (Jimmy får alltid tänka en extra gång för att inse att det inte är den elektroniska varianten av mobil som jag pratar om :p ). Här är lite foton då han leker med ikea-mobilen.

 

Author:
• Wednesday, November 28th, 2012

En nybadad liten man. Nu kan man skönja den omtalade underbart doftande bebisdoften som annars maskeras rätt bra av annat.

Då han badat ser man mer av den delen av håret som vuxit ut utanför mammas mage – till sommaren kommer han nog vara en lite ljusare blondin.

Author:
• Tuesday, November 27th, 2012

…blir det allt som oftast. Jag har anammat tipset “sov då bebisen sover”. Fördelen är att jag är pigg på eftermiddagar/kvällar och att det är mysigt att tupplura ihop. Nackdelen är att dagen går vääääldigt fort och man inte får så mycket gjort.

Author:
• Monday, November 26th, 2012

Igår körde jag 8 maskiner med tvätt. Jag hade ju inte tvättat på 3 hela dagar :p .

Största anledningen till tvätt är nedsmutsning från mjölk eller kräk. En av de sakerna jag tycker är mest förvånande med att ha en småtting är de här bisarra mjölkmängderna. Varför finns det inte en on/off-knapp? Samma med kräket, vilka mängder, men det är kanske inte så konstigt – hade jag tagit trädgårdsslangen och sprutat in vatten med i min mun hade en del nog kommit i retur där med…

Jaja, det här med att föda barn och ha småttingar ger en ju en mer avspänd relation till kroppsvätskor :p .

Category: 2012, November 2012  | 2 Comments
Author:
• Sunday, November 25th, 2012

Tror att jag äntligen har fått kläm på det här med bärsjal. Lite klurigt, men har fått till en s.k. vagga att bära runt Alfred i. Skönt att kunna ha lediga händer, då man väl satt sig ner med honom kommer man på en massa saker som man behöver plus att man eventuellt kan få gjort lite hushållsarbete…

Author:
• Saturday, November 24th, 2012

Idag fick vi det första “riktiga” sociala leendet av Alfred :D. Innan har han lett i sömnen och då han blundat, men nu kollade han storögt på oss och fyrade av ett stort smajl :).

Tyvärr hade vi ingen kamera i närheten, så det får bli ett foto på en leende hund istället

 

Author:
• Friday, November 23rd, 2012

Idag blir vår lille påg en månad!

Han växer på och väger strax över 5 kg – storlek 50 kunde vi inte använda många plagg i, och storlek 56 börjar sitta rätt tajt. Allt växer på – de vassa klorna har vi fått klippa från dag ett och snart får vi börja fundera på hur vi ska leka frisörer :p. Han är en väldigt vaken liten filur, med ett stort närhetsbehov och ett visst temperament, så det blir inte mycket tid till annat för mig :p.

Han gillar: Vara nära, bli buren och vaggad, ligga i bärsjal, sova under barnvagnsturer, att ha mycket folk runt sig, ljus, mat, napp, bada, synkronisera sitt eget ätande med sin mammas ätande, grymta som en gris, gagnam style (enligt Jimmy)

Han gillar inte: magknip, mörker, vara ensam i ett rum, sovrummet (tyvärr…), att sova mellan klockan 22-02, skötbordet, försöka rapa

Author:
• Thursday, November 22nd, 2012

Sitter med Alfred i knäet och skriver ett långt meddelande till Jimmy. Innehållet i detta meddelande är bara information om att jag nu sitter på tronen som “rengörare-av-den-största-prutten-nånsin” plus mer detaljerad information om denna händelse – vad som hände före, under tiden, och efter.

Hjälp – jag skulle ju inte bli lika “tossig” som “de flesta andra morsor”. Hrm, är inte så säker på det längre…Men så har väl Moder Natur anordnat det hela antar jag, och det är ju iofs bra att man är inne i sin uppgift som moder. Min jobbhjärna var på högvarv fram tills Alfred aviserade sin ankomst, men efter det så tror jag att mammahjärnan tog jobbhjärnan och sparkade iväg den till månen eller liknande…

Ett tidigt stadium av byt-blöja-minen. Det senare stadiet involverar starkare mimik och rödare huvud.

Author:
• Wednesday, November 21st, 2012

Igår firade vi 6-årig bröllopsdag 🙂 . Drack champagne, åt gott och kollade på foton från bröllopsresan. Härliga minnen! Och lite tant-varning på mig som utbrast “oj, det syns att det var några år och kilon sen det där” :p.

Fick fina blommor av maken och fick även en present av Alfred i form av en ny-lossnad navelsträng (på hans 4-veckorsdag – det var på tiden) :p .

Category: 2012, Alfred, November 2012  | Tags:  | 3 Comments