Muntergök

Februari 2009 | Saturday February 28 2009 07:42 | Comments (0) Tags:

Haha det finns de som är mer pessimistiska än jag :-p !

Från sydsvenskan angående en töntig debatt om hundbajs:

tidning

Mina arbetsgifter är helt OK, jag har inga problem med “gubben”, ingen bil som pajar (beroende på att jag inte äger en bil…) och jag dricker sällan öl :-p .

Men jag håller med hans konklusion – hundbajs på gatan är inget stort problem – folk borde engagera sig i viktigare saker (men visst, folk borde plocka upp efter sina vovvisar).

Stockholm 2

Februari 2009,Stockholm | Friday February 27 2009 05:45 | Comments (0) Tags:

Idag åker vi iväg till Stockholm, ska på dop. Det blir mitt andra besök i Stockholm för året, och ska dit tre gånger till under detta halvåret – nästa gång redan om en vecka (jobb, preliminärt). Ska även dit i maj (jobb), resan upp dit kostade 88 kr (enkelresan upp, hemresan kostade 300), så uppenbarligen finns det billiga tågbiljetter (fast de är ju inte många…).

800px-gamlastan_from_katarinahissen_stockholm_swe

Frissan

Februari 2009 | Thursday February 26 2009 21:26 | Comments (1) Tags:

Var hos frissan idag för att göra något åt min missklädsamma utväxt….

dsc001831dsc001861Snyggt..knappast

Har haft samma blonda hårfärg som liten, men i senare tonåren började det mörkna för att nu fått en ytterst missklädsam färg, så måste fixa till det då och då. Eftersom utväxten blir mörkare och mörkare hade jag tänkt lägga in lite mörkare slingor. Mitt hår är tjockt och långt så tar låååång tid – brukar ta 3 timmar. Har en superduktig frisör, men den här gången hade det droppat blont slingmedel där jag hade en mörk slinga, med resultatet att jag fick en stor ljus fläck ovanför örat, som syns då man har håret i hästsvans, vilket jag alltid har… Så försökte få bort den på alla sätt, så hela sessionen tog totalt 4 timmar, pust! Fläcken blev mindre men försvann inte helt. Så kom hem vid halv 9, käkat, mini blogg/TV paus, måste packa, inte mycket kväll denna dagen heller som majoriteten av kvällarna på sistone…

blommor-221

Slutresultat

Sushi igen :-)

Februari 2009 | Wednesday February 25 2009 19:53 | Comments (2) Tags: ,

Nu börjar jag få många inlägg om sushi…

Men det är ju så gott och det passar så bra att äta på onsdagar (vardagslyx!) eller fredagar (enkelt då man inte orkar laga mat). Detta är ett ganska så nytt påfund för oss, när Jimmy var i Tokyo 2005 köpte han fina ät-pinnar till oss som fick stå orörda i flera år. Men nu används dom flitigare. Och det känns mycket bättre att äta suhi med lite finare pinnar:

sushi1-11

Jämfört med dom som kommer med sushin:

sushi2-1

Finns otroligt många sushiställen inom bara 5-10 minuters gångavstång från oss, fast vi har hittat vår favorit så vi brukar beställa där – de har menyer med bara nigri 🙂 .

För de som inte är så sushi-initierade så hittade jag en bild på olika sushisorter:

450px-sushisvg

Fast Temak-sushi är inget jag har sett i Sverige.

Min favorit av de sushibitarna vi köper här är nog laxen.

sushi1-1-2Mums!

Dessutom drack jag för första gången någonsin vin av druvan Gewurztraminer. Jimmy hade köpt vinet, för jag har alltid tyckt gewurztraminer inte alls låter gott, men det var jättegott, och passade SÅ bra till sushi 🙂 .

Inga mer kalla fötter

Februari 2009 | Tuesday February 24 2009 19:37 | Comments (0)

Fick dessa sköna tofflor av min käre make. Det är vetekuddar i toffelformat, man stoppar in dom i micron ett tag så blir de varma och sköna, inte helt fel 🙂 !

tofflor

Total office makeover

Februari 2009 | Monday February 23 2009 19:55 | Comments (1) Tags: ,

Jag har inte direkt världens vackraste kontor. Väggarna är fulla med tejp, märken av borttaget tejp, stenhård häftmassa, märken av borttagen häftmassa, kaffefläckar (ingen av dessa sakerna är gjorda av mig!) m.m.

dsc00171Inte så vacker vägg

Dessutom väger inte utsikten upp detta heller:

dsc00173

Så därför beslutade jag och min rumskompis att åtgärda detta. Vi har en kalender där det är en ny valp för varje dag, så då hade vi en del bilder att pryda rummet med.

Såhär ser väggen jag har framför mig ut nu, lite bättre än på den första bilden:

vagg-1

Och såhär ser dörrem till rummet ut nu:

dorr-1

På den här bilden är dörren öppen, men då den är stängd ser man annars rakt in i min skärm, och eftersom folk ALLTID knackar på just då jag har en 5-minuters surfpaus så är bilder är dörren väldigt praktiskt…

Film

Februari 2009,Film | Sunday February 22 2009 18:09 | Comments (3) Tags: ,

Hrm, kollade precis listan på vilka filmer som var Oscarsnominerade (för bästa film, men även priserna för manlig/kvinnlig skådespelare och biroll) och noterade att jag bara sett 2 filmer som hade fått någon typ av nominering, nämligen The Dark Knight (Heath Ledger, manlig biroll) och Tropic thunder (Robert Downey Jr, manlig biroll).

tropic-thunder-posterTropic thunder – en inte så seriös film…

Fast bland animerade filmer har jag sett alla (Wall-E, Kung Fu Panda, Bolt – alla bra men hejjar på Bolt). Samt att jag har sett varenda komedi som kommit ut de senaste åren. Jag inser att jag kanske någon gång borde ta tag i mitt film-liv och dra mig upp ur romantisk komedi/tecknat-träsket (även om jag gillar det skarpt) och se lite seriösa filmer med djupare handling. Men det är svårt, av flera anledningar:

* Jag använder hjärnan så mycket under jobb-veckan och då jag är ledig vill den ha semester. Då är romantisk komedi jättebra!

* Det finns så mycket elakheter och orättvisor i världen man inte orkar se på eller få reda på finns (hrm, det lät lite mörkt det där kanske…)

* Jag är så j-a känslosam då jag ser på film så det är bäst för förståndet att inte se något för sorgligt/deppande/uppretande etc, då blir jag bara knasig.

Men man får kanske ta detta och ta tag i de seriösa filmerna ändå. Många av mina favoritfilmer är ju just filmer som man blev berörd av, som Gladiator, den gröna milen, the notebook, eight below – böööl bööööl…

gladiator_ver1grna-milen_27871482thenotebook

eight_belowFilmer jag gillar

På tal om tårfyllda filmer, så fort den kommer ut ska jag se på “Marley och me”. Dock inte på bio, skulle få alldeles för ont i huvudet av att hålla tillbaka tårarna för den – så var det iallafall då jag läste boken. Hoppas på att filmen är lika bra som boken.

marleyBra bok!

Lördagen

Februari 2009 | Sunday February 22 2009 11:14 | Comments (0) Tags: ,

Lördagen var väldigt trevlig – då firade vi som sagt alla hjärtans dag i efterhand och Jimmy lagade middag. Ovant för mig att inte rusa omkring i köket – det var ju en överraskning vad det var som skulle tillagas, så jag fick snällt sitta i soffan. Vi har som tradition att Jimmy lagar mat på alla hjärtans dag – innan har det blivit köttbit och hasselbackspotatis, men nu gjorde han en helt ny rätt som var supergod, plus en väldigt mumsig efterrätt! Så efter ett antal år ihop upptäcker man fortfarande dolda talanger 🙂 !

c2b4mat-11f

efterratt

Frukost

Februari 2009 | Saturday February 21 2009 10:40 | Comments (1) Tags: ,

Idag ska vi fira lite försenad alla hjärtans dag (eftersom vi var bortresta på alla hjärtans dag), och Jimmy ska laga en överraskningsmiddag åt mig 🙂 ! Eftersom jag annars alltid är matansvarig (vilket är totalt frivilligt!) så gjorde jag en större frukost istället. Blev jättemumsigt och nu är jag määäätt.

frukost-13

Det såg mycket bättre ut i verkligheten än på foto…

Frukosten bestod av mango/banan-smothie, te, grekisk youghurt med honung och valnötter, färskpressad juice och hembakta scones med ost/philiadelphia med hallonsylt. Mina scones var med hälften dinkelmjöl – därav färgen, de jag gjorde åt Jimmy var orginalscones med hallonsylt i – de var godast (inte helt otippat).

Fredag

Februari 2009 | Friday February 20 2009 19:16 | Comments (0) Tags:

Äntligen fredag. Gött.

a0e69013-f629-461e-a502-5e2cf9b2f5a7

Next Page »