På tur

2014,Alfred,Juni 2014 | Monday June 30 2014 07:05 | Comments (0)

På lunchpromenad.

Alfred knatar på

DSC_0471

Visar pappa något intressant

DSC_0482

Alfred älskar att springa upp och ner för backar. Då han inte får det blir han ARG.

DSC_0475

Lekplats

2014,Alfred,Juni 2014 | Sunday June 29 2014 08:53 | Comments (2)

Vi spanar in en lekplats i närheten. Alfred får hålla sig på marknivå här (gärna till han är typ 15 år :p) . Då jag är på nyare lekplatser tänker jag alltid “Här kan man ju lätt slå halvt ihjäl sig”. Fast jag inser att jag hade tyckt de var skitskoj då jag själv var barn  :p . Annars är jag inte så förtjust i lekplatser, speciellt inte då det finns en massa fin natur i närheten – bästa lekplatsen (och ja, där finns ju ännu fler möjligheter att själv slå halvt ihjäl sig :p).

DSC_0469

Alfred och djuren

2014,Alfred,Juni 2014 | Tuesday June 24 2014 06:22 | Comments (0)

Gläder mig över att Alfred fått ett ökande intresse för djur på sistone. Djurläten är något som fastnar extra snabbt hos honom, och han säger glatt vad djuren säger om man frågar honom. I helgen var han på födelsedagsfest där det fanns en massa djur – 2 hundar, 3 katter (varav en kattunge, söt!), samt ett gäng med fiskar. Det var full rulle på honom.

Matade hund:

DSC_0448

Matade fiskar:

DSC_0453-2

Jagade hundar (och kompletterade med att jaga grannkatt på kvällen):

DSC_0465

(och snart kommer en annan Golden och hälsar på 🙂 )

Sen så drog han med sig de flesta festdeltagarna på rundor för att kolla på djuren (så man kunde sitta ner själv ett tag 😉 ).

DSC_0460

Kommer nog bli en del djurparksbesök i sommar 🙂

Alfred 20 månader

2014,Alfred,Alfred fyller månad,Juni 2014 | Monday June 23 2014 07:08 | Comments (1)

Egentligen är det inga super-förändringar mellan månad till månad nu, men det har ju blivit en stor förändring i Alfreds liv att han har flyttat till hus. Han verkar gilla det, kul med mer yta att springa runt på (och att springa efter grannens katt…), och med en massa fönster att spana ut genom. Och det blir fler rundor ute i naturen (bara några minuter bort med bil), som här nedan.

DSC_0439

Nu då det händer så mycket så tar dock nattningarna en halv evighet :/ . Mycket nya intryck. Bl.a. så besökte vi förskolan där han ska börja. Den verkade jättebra och han tyckte det var kul att hänga där, och han gick runt och höll frökens hand. Just tar folk i händerna och drar runt med dom är något han har gjort mycket på sistone.

Han är en glad kille, men han kan bli ledsen över vad som helst hur många gånger som helst per dag nu :p . Det går iofs snabbt över. Slår han sig på något så pekar han på det och säger argt AJAJAJAJAJ!

 

Lantligt

2014,Alfred,Juni 2014 | Saturday June 21 2014 21:26 | Comments (2)

Bara några minuter med bilen hemifrån. DSC_0418

DSC_0422

 

TV-chill

2014,Alfred,Juni 2014 | Friday June 20 2014 21:10 | Comments (0)

DSC_0436

Ängen

2014,Huset,Juni 2014 | Wednesday June 18 2014 21:03 | Comments (0)

Då vårt hus är ett nybygge (som stått ett tag) så fanns det ingen färdig gräsmatta. Då vi var där i början av maj såg det mest ut som en grushög, och jag tänkte att första prio måste vara att få ordning på gräsmattan. Vi blev lite förvånade då vi flyttade in och det såg ut som en vildvuxen äng :p . Alla andra runtom har jättegröna gräsmattor och täta, halvhöga häckar. Hos oss ser det mer ut som naturen tagit över :p . Fast jag tycker det är rätt ok för tillfället ändå – mycket bättre än en grushög. Så det får vara så fram till hösten då det är bättre att så gräs, och så har vi ju mycket fix inomhus att prioritera. Tidigare tyckte jag att det sämsta med huset var den pyttelilla tomten, men nu tycker jag att det nog räcker bra ändå (vi har ju inga gröna fingrar direkt…). Det finns yta som är förberedd att lägga plattor el liknande på (delar av den syns på fotot, dock har ängen börjat invadera den också), och så finns det en liten bit äng som Alfred kan härja på då det väl blir gräsmatta. Och så finns en hel del grönområden i närheten om han behöver större ytor.

DSC_0425Ängen (som vi döpt “gräsmattan” till). Tomten går fram till där ängen slutar och blir grus. Västerläge.

DSC_0426-1Och så här ser det ut framför köksfönstret. Österläge.

Inflyttade!

2014,Alfred,Huset,Juni 2014 | Sunday June 15 2014 22:08 | Comments (2)

Så har vi äntligen flyttat 😀 ! Det har varit intensiva dagar men nu har vi börjat få ordning på huset. Vi trivs superbra 😀 !Sååå skönt att lämna lägenheten i Malmö för ett hus på landet 🙂 (inte hardcore på landet iofs utan i ett villaområde). Allt bättre än i Malmö (förutom att det var närmre till takeaway innan – men å andra sidan har vi ett stort kök nu). Allt är nytt och fräscht här, frisk luft, lugnt och tyst, egen tvättmaskin/torktumlare, stort kök, luftigt och öppet,grönt utanför fönstren, bra material – inga läskiga plastgolv utan bara parkett/klinker, egen uteplats, grannarna verkar trevliga och det finns massor av småttingar som är i Alfreds ålder. Ja, jag skulle kunna mala på hur länge som helst. Dessutom är det en hel del billigare att bo som vi bor nu än då vi bodde i Malmö, crazy (just nu iaf, ränteläget lär ju inte vara för evigt).

Det var en stor omställning för Alfred att flytta. Som den vän av ordning som han är blev han upprörd över att saker försvann och flyttades i lägenheten. Han var i huset under två dagar innan flytten. Han verkar gilla huset och omgivningarna, men det blev mycket nya intryck så han blev rätt uppspelt/trött. Det han gillade absolut bäst med huset var (tyvärr) trappan, och han blev skitförbannad då han inte fick gå upp. Han var med då flyttlasset gick från lägenheten. Han tyckte det var kul att kolla på flyttgubbarna men han blev ledsen över att han inte fick hjälpa till. Sen var han i huset då flyttlassen kom fram. Det var spännande men han tyckte att det var en himla oordning efteråt. Sen åkte ha hem med sin mormor&morfar, och efter det så jobbade Jimmy och jag non-stop med att få ordning i huset. Nu har vi åkt till päronen för att hämta Alfred igen – hoppas att han tycker att ordningen är bättre nu 😉 (och nu har han fått ett eget rum på riktigt – det som skulle vara barnrummet i Malmö var först ett blöjrum och sen ett flyttlåderum :p).IMG_3068

Parkett att leka på (och repa 😉 )

IMG_3057 Del av köket

Sista kvällspromenaden i vår park i Malmö…

2014,Alfred,Juni 2014 | Tuesday June 10 2014 06:27 | Comments (0)

..(som malmöbor) tror jag att det blev i söndags. Svårt att tänka mig att det blir tid idag då jag har en lång jobbdag och imorgon och framöver så bor vi inte här längre.  Alfred tittade på fåglar. I övrigt ska han alltid springa iväg från oss, helt motsatt väg, i full fart. Nu har han fått riktiga gympadojjor så han knatar på rätt snabbt :p .

DSC_0337

Nära nära

2014,Alfred,Juni 2014 | Monday June 9 2014 19:25 | Comments (0)

Nu är den nära, vår flytt! Spännande! Och som jag skrivit tidigare så är det fullt upp med flyttfix, därav lite glest mellan blogginläggen. Försökte estimera hur mycket tid vi lagt på flyttfix – svårt att säga exakt men en rejäl bit över 100h iaf (och då har vi inte ens gjort själva flytten eller packat upp :p).  Jag har lovat vår lille försummade kille att han ska få göra en massa roliga saker till semestern istället. Men man ska kanske inte ha så dåligt samvete – han roar sig iaf med flyttlådorna 😉

DSC_0346

DSC_0349

DSC_0350

 

Next Page »