Vinprovningar

2010,Budapest, Ungern,November 2010,Resebloggar | Saturday November 27 2010 08:12 | Comments (2) Tags:

Ungern hade mycket goda viner, och dessa kunde man få smaka på och lära sig mer om på vinprovningar. Vi gick på tre stycken (nej, inte på samma dag 😉 ! ). Den första var på House of Royal Wines and cellular museum. Här hade de en stor utställning om de olika vinerna och vinregionerna i mysiga lokaler (det finns gamla källargångar under hela Budas slottsdistrikt, så det är där som vinprovningarna finns).

Lite av utställningen

Gamla vinkällare

Köpte ost till, mums! Fanns en ungersk ost som smakade korv, och korvosten gillade jag, namnam.

Det andra vinprovningen, som var min favorit, var Faust wine cellar.

Mysig belysning

Jimmy i djup fokusering.

Var goda viner och en mycket duktig sommelier, och sååå mysig miljö.

Det tredje var hos House of Hungarian wines. De hade bytt ägare och koncept för 2 månader sen – det gamla konceptet hade varit att man fick dricka fritt under 2 timmar, inte undra på att de bytte koncept :p .

Även här fanns en massa viner att gå runt och kolla på.

Han som serverade oss, som syns i bakgrunden, smakade duktigt på vartenda vin han serverade – han var rätt så lullig.

Fick prova ett 6 puttonyons Tokayvin, gott!

Onyx

Budapestresan var inte bara en liten belöningsresa för mig efter disputationen, utan det var framförallt en resa för att fira vår fjärde bröllopsdag 🙂 . Denna dagen firades på ett ypperligt sätt! Först en av mina absoluta favoritsysselsättningar då det gäller en city-semester – zoo, och sen avsmakningsmeny på en superb restaurang, Onyx.

Om någon är nyfiken på vad vi åt är denna bilden klickbar.

Först lite bubbel och bröd, och sen en massa mat.

Det var speciellt mycket efterrätter, som alla innehöll choklad (inte mig emot 😉 ).

Och vips kom en tårta från grannen Gerbeaud för att fira vår bröllopsdag – gulligt 🙂 ! Bästa chokladtårtan någonsin! Den ser kanske inte så stor ut här, men den var rätt rejäl…

Och när vi trodde att vi fått choklad för resten av året dök pralinerna upp! Glömde ta kort förrän de var halvätna, jag vet, lite ofräsch bild, det är jag som varit mus och ätit hälften av alla för jag inte orkade hela.

Orkade inte hela chokladtårtan, men de frågade de om vi ville ha hem den i en doggybag – och varför skulle man svara nej på det?

Angående mössan, man måste ju visa att man är svensk 😉 . Och för att påskina min nordiska identitet hade jag på mig min härligt varma Helly Hansen jacka, vilket gjorde varenda person som gav mig jackan på restauranger konfunderad, eftersom de trodde att Jimmys lite snyggare kavaj-jacka var min. Well, värme kommer före utseende för mig. Och maken är ju mer van vid kyla så han kan ha snyggare jackor 😉 .

Fina förpackningar. Fick lite extra praliner också.

Budapest by night

2010,Budapest, Ungern,November 2010,Resebloggar | Thursday November 25 2010 06:36 | Comments (2)

Någon kväll regnade det i Budapest, men det gjorde inget – staden passade fint i regn. Mycket vackert runt Donau på nattetid – Donaus flodbanker vid Budapest är också listade som en Unesco World Heritage site.

Hemma

2010,Budapest, Ungern,November 2010,Resebloggar | Wednesday November 24 2010 18:19 | Comments (0)

Hemma igen från Budapest! Jättefin stad som klär fantastiskt bra i höst-skrud.