Posted on Leave a comment

Tur till Lund

I torsdags kom killarna och hämtade upp mig efter jobbet. Vi åkte en sväng in till Lunds centrum och gjorde några ärenden. Vi besökte även domkyrkan. Speciellt Viktor tyckte att det var festligt. Så många trappor att klättra uppför! Så många stolar att klättra upp på! Han ropade av glädje äver denna mångfald så det ekade till som härligans i kyrkan. Det var svårt att få några bra foton då det var en sådan rörelse hela tiden, men här är två foton:

Killarna med matchande fleecetröjor är ute och går.

En bänk utanför saluhallen. Vi handlade choklad och bröd, och sen hämtade vi upp sushi. Mums! Det är ju ändå helg på torsdagar nuförtiden 🙂 .

Efter detta gick jag med Alfred till Botaniska trädgården. Han blev så besviken för någon vecka sen, då grabbarna hämtade upp mig utanför parken och han inte fick hoppa av och kolla. Han gillar trädgårdar. En anledning till detta är labyrinter. Har inte hittat några labyrinter i Botan, men Alfred skapade sig sina egna labyrinter. Jag fick inga foton på honom framifrån, för han var på språng hela tiden.

Fotot ovan är ingen direkt fullträff, men bara för att förevisa vilket vackert kvällsljus det var.

Vi såg ekorrar!

I början av september gick jag förbi Botan själv, och då hade jag möjlighet att ta foton. Vackert 🙂

Posted on Leave a comment

En lördag i Malmö

På lördagar är vi uppe tidigt, då Alfred spelar fotboll på morgonen. En annan lördag en denna så tog vi sen en tur in till Malmö, och våra gamla hoods. Vi var en sväng i Caroli:

Där käkade vi Ricemarkets buffe. Det gick otippat bra, då Viktor höll sig lugn och var den som åt längst tid av oss alla. Det hjälper dock att plocka majskorn med gaffel om man vill äta länge 😉 .

 

Alfred var imponerad över att ha lakritssås på glassen, vilken far hans tyckte var en hädelse och mor hans tyckte var roligt 😉 .

Sen var vi inne i en musikaffär där Jimmy köpte en keybord. Alfred tyckte det var skoj att spela på de olika instrumenten. Efter det var det röjröj i Västra hamnen.

Posted on 4 Comments

Födelsedagen

Det är många födelsedagar här under det andra halvåret, och nästa ut var min egen födelsedag. Jag har fortfarande inte uppnått en ålder där jag ogillar att fylla år, så jag såg fram emot denna dagen, speciellt eftersom jag blir så ompysslad av familjen då 🙂 . Killarna hade varit på en tur till Lund under veckan, där jag misstänkte att de fixade något. Men nu är Alfred så stor att han kan hålla en hemlis, så han berättade ingenting! Dagen innan födelsedagen så bakade maken bullar.

Dessa hade vi till en långfrukost på födelsedagsmorgonen. Alla var lediga då – Jimmy var ju pappaledig, jag hade en ledig dag, Alfreds förskola var stängd, och Viktor, ja han är ju alltid ledig detta året.

Killarna gillade maten. Så fort Viktor får syn på gurka så är det dock kört att få i honom något annat – precis som det var med storebror en gång i tiden.

Efter detta åkte vi till Fulltofta strövområde. Ett ställe som vi aldrig besökt men ofta pratat om att åka till.

Stor och liten ute och går.

Sen gick vi ut på en barnvagnsrunda på nästan 5 km. Alfred var jätteduktig och gick hela vägen utan att klaga. Ibland sprang han eller hjälpte till med vagnen.

Plockar björnbär, men det fanns inte så många.

Fika i lugn och ro…eller inte.

Fikadags igen, i cafeet. Viktor vill gärna äta med bestick.

Sen lekte de på Naturum.

Vi var iväg hela dagen, och plockade upp sushi på hemvägen, så det blev bubbel och sushi på kvällen.

Dagen efter gjorde Jimmy cheesecake som vi åt som födelsedagstårta, och sen fick jag presenter 🙂 .

Posted on Leave a comment

Hemmapappan

Jimmy kommer mer och mer in i sin föräldraledighet, även om han inte är lika övertygad som jag är över att föräldraledigheten är den bästa tiden i livet 😉 . Jag får lite foto-uppdateringar under dagarna på hur läget är, och här är några av dom:

Viktor hoppar i soffan. Tidigare hade vi TV/soffområdet avspärrat, men nu hade han ändå kunnat klättra över avspärrningen.

Äter på pappas strumpor :p 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Mat-bus

Viktor gillar en tygbok som han fick på vår IKEA-tur.

Precis som Alfred då han var liten så gillar han fjärrkontroller och styr-don.

Han har rätt grepp om Playstation-kontrollen.

Alfred och Viktor leker ihop på förskolan

Bygger koja

Hjälper till med dammsugningen

Jimmy har även gjort middag. Här hjälper Alfred till med ugnspannkakan.

Maken är nöjd över att få tid att dricka kaffe medan Viktor röjer.

Gillar att läsa 🙂 

Morgonlek innan förskolan. 

Och så hittar man alltid lite sådana här bilder då man tar foton från Jimmys mobil 😉 

Posted on Leave a comment

Viktor 13 månader

Bustrollet är nu 13 månader, vilket väl är bland de mest röjiga åldrarna :p. Hans fader har fått starta föräldraledigheten i ett hisnade tempo :p (mer om det i ett senare inlägg).

Viktor klättrar som bara den. Har dock inga bilder på det eftersom man då har fullt upp med att se till att han inte slår sig för mycket då :p. Här är dock från då han klättrat upp i fåtöljen.

Häromdagen så klättrade han upp på tripptrapp stolen och gjorde ett dyk ner. Han klättrar och hänger på lådorna i köket, och drar ut lådorna och ställer sig i dom. Då han är hungrig drar han ut lådorna och letar mat – han har bl.a. lyckats öppna burken med skorpor.

Skorpa är en favorit

Angående maten så är han inte lika kinkig med välling längre, och dricker det utan att klaga. Skönt! Han äter på rätt bra annars och gillar väl det mesta. Vindruvor är en ny favorit. Han vill gärna äta själv med sked men det är lite svårt.

Han gillar att vara ute, men det är inte alltid han får det då det kan vara rätt blött. Då blir han ARG.

Gillar trädgården, och tyvärr också mina blommor som ibland får sätta livet till.

Han har ett väldans temperament, och låter MYCKET då han är missnöjd. Men han har börjat kommunicera så smått med de medel han kan, som att gå till blöjbordet då han vill byta blöja och säger määäää då han vill ha mer mat. Han gillar inte att vara stilla, utan han vill gärna röra sig. Som här på ICA, då var han sur hela tiden, men sen då han fick springa runt så blev det annat ljud i skällan.

Han somnar runt 6-7 tiden (lite senare på sistone), men har nu lagt till sig med ovanan att vakna 6.15. Well, jag är rätt tidig på jobbet i alla fall. På natten så ligger han i vår säng och vill ligga nära. Typ ovanpå en :p . Så man sover lite sådär.

Han är lika busig som storebror 😉 :

Posted on Leave a comment

Barnvagnsprommis

Ett lite eftersläntrande foto på Viktor i barnvagnen, från en barnvagnspromenad under föräldraledighetens sista dagar. Härligt nog så har han nu på sistone blivit lite bättre på att ta lunchsov i vagnen. Nu blir det inte så många sådana promenader för mig längre, men jag minns den fantastiska fjolårs-hösten som vi hade. En varm september och en vacker oktober. Då blev det MÅNGA barnvagnspromenader. Att gå i naturen med en nannande småtting i en barnvagn är en av de mest meditativa saker som man kan göra, tycker jag. Så jag hoppas att man kan lura iväg Viktor ibland och gå runt i en skog i höstskrud. 

Posted on 1 Comment

Fotboll

Fotbollen är igång igen och Alfred har fått fotbollsskor 🙂 (och strumpor, men de ville han inte ha på sig). Jimmy använde för en gångs skull hans kamera så det blev en hel del foton.

Viktor var så här nöjd med att vara åskådare – i ungefär 1 minut.

Sen ville han upp och röra sig. Han är intresserad av både idrottsplatsen och fotbollarna.

Men ibland ramlar man.

I kulringen! Han borde ju ha talang för denna sport, då både storlek, styrka och gener ligger på pluskontot.

Mamma coachar i kulringen 😉 

Posted on Leave a comment

Varbergs fästning

Jag har inte hunnit blogga om allt som vi har gjort i sommar, så här kommer en eftersläntrare om Varbergs fästning. Vi besökte denna på vägen upp till Liseberg i början av Augusti.

Står på vallarna och tittar ut 

Lunchdags. Barnstolen var ganska liten så Viktor var inte helt nöjd. Det tog lite tid tills vi fick maten, så jag läste en “Barna Hedenhös”-bok som fanns där. Jag förstår inte varför det alltid blir såhär då vi är på utflykter: vi ställer oss sist i en jättelång lunchkö, och sen då vi väl är framme så är hela lunchrushen slut och det inte är någon bakom oss i kön :p 

Alfred ville inte äta något av sin mat (pannkaka, men Viktor ställde upp och åt upp en del), men pappas kanelbulle gick bra att äta 😉

Det här med att de förr i tiden målade barn som små vuxna…

Vi såg på Bockstensmannen.

Alfred tyckte inte att det var så kul i Varbergs fästning (han var nog lite för liten för att uppskatta det). De hade även en avdelning som var lite mer riktad till barn, som Viktor uppskattade. Eller rättaresagt, han uppskattade pinnarna och klossarna där, vi fick knappt bort honom därifrån.

Det var en mycket blåsig dag.