Det gungar så fint

2013,Alfred,Augusti 2013 | Saturday August 31 2013 08:21 | Comments (0)

Tog en liten tur om lekplatsen igår. Det gungar så fint är också titeln på en av psalmerna som sjöngs på dopet. Alfred gillade verkligen den för han gungade på som bara den då den sjöngs 😉 .

DSC_1244

10 kg

Så mycket väger vår guldklimp 😉 . Eller tja, 9,925 för att vara exakt, och han är 74,6 cm lång (inga avrundningar på dagens mätningar på bvc, inte!).

Kom att tänka på ordet guldklimp idag eftersom en äldre man som cyklade förbi stannade till och utbrast “åh, här går ni med era guldklimpar!”. Sen såg han lite nostalgisk ut och sa “Jag blir lite avundsjuk,minsann!”. Gulligt 🙂

IMG_20130827_210420Glad 10kg-dreglis

Glad gångare

2013,Alfred,Alfreds utveckling,Augusti 2013 | Tuesday August 27 2013 00:45 | Comments (0)

Som jag skrivit tidigare så går det snabbt framåt med Alfreds gående, man ser skillnader från dag till dag! Det gick smidigare än vad jag trodde – eftersom han var riktigt frustrerad i lång tid innan han lärde sig att krypa så trodde jag att det skulle bli samma process med gåendet, men det gick mycket smidigare. Men det är klart, förarbetet –  att gå runt möbler – måste vara lite roligare än förarbetet för att krypa, d.v.s att ligga på golvet och sprattla. Nu kan han gå en sväng, stå upp och filosofera lite mitt i allt, för att sen vända sig om och gå tillbaka. Han tycker det är så jäkla roligt att gå – man ser att han laddar för varje liten tur, och sen är han nöjd både då han går och då han klarat av att ta sig fram emot sitt mål (som synes på fotona nedan). Min fader kollade på sina anteckningar från min bebistid, och såg att vi lärde oss gå vid ungefär samma ålder. Vi är tydligen ganska lika som bebisar – förutom att utseendet ska ha varit likartat (fast Alfred är större) så har ganska många fysiska utvecklingssteg skett vid likartad ålder (samt att båda två fick dracula-tänder först!). Enligt mina päron finns det dock en stor skillnad och det är att det är mycket mer fart i Alfred  – han är ju konstant i rörelse. Nu vet jag iofs inte när dessa saker hände då Jimmy var bebis, men såklart har han fått egenskaper från sin far också. Än så länge har jag dock inte kommit på så många – förutom dygnsrytmen och godisgenen 😉 – men det är ju lite tidigt att säga än. DSC_1200

DSC_1201

Slut på semestern

2013,Alfred,Augusti 2013 | Monday August 26 2013 08:16 | Comments (0)

🙁

Vart tog den vägen? Men det har varit de mest händelserika månaderna i Alfreds utveckling, så semestern har ju legat jättebra till ur den aspekten :).

Men men, det blir helt ok att börja jobba ändå. Bra att komma in i lite rutiner igen, och ser fram emot att cykla till jobbet – det har blivit lite kass med rörelse under sommaren. Samt att jag ser fram emot hösten! Jag är ingen riktig sommarmänniska, så de supervarma dagarna är bara slöseri på mig (har nog blivit permanent värmetraumatiserad från förra sommaren då jag ju var gravid, omg jag svettas bara jag tänker på hur överhettad jag var då :p).

Jobbar ff 50% så halva tiden har jag hand om den här lille busen (någon sekund efter att detta fotot togs så attackerade han mig. Jisses vad han bits!). Det känns som en helt annan typ av föräldraledighet än den som jag hade tidigare då jag var hemma med Alfred själv, nu är han ju mycket mer rörlig och viljestark! Det behövs två pers både för att klä på honom och för att byta blöja :p. Och sitta still i en barnvagn gör han inte längre… Så det blir intressant, men så himla gött att ff vara lite föräldraledig 🙂 .

IMG_1780

Gottegrisen

2013,Alfred,Augusti 2013 | Sunday August 25 2013 10:50 | Comments (2)

Jag försöker undvika att ge Alfred alltför mycket sötsaker, men man kan ju inte vara helt rabiat så då det är fest så får han smaka. Och som han krängde tårta! Jag tänkte att min make minsann har humor då han sa att han behövde en extra stor bit för han skulle dela med Alfred, men han hade ju faktiskt en poäng där 😉 .

DSC_0891 DSC_0892

På med fracken igen

2013,Augusti 2013 | Saturday August 24 2013 08:21 | Comments (1)

Mycket partaj i Augusti.IMG_1640 IMG_1643 IMG_1644

Alfred 10 månader

2013,Alfred,Alfred fyller månad,Augusti 2013 | Friday August 23 2013 13:07 | Comments (0)

Mycket har hänt den senaste månaden!

Alfred har blivit döpt som jag skrev lite mer om tidigare. Han träffade massor med folk under dopveckan, och i slutet av veckan var han inte alls så försiktig mot nya människor längre och tyckte att det var kul att ha mycket folk runt sig. Men nu då det bara är vi två igen runt honom tycker han att det är kul det med – han har fullt upp med att upptäcka världen.

Just att upptäcka världen har fått en ny dimension för honom nu då han har lärt sig att gå själv. Han tycker att det är så skoj att kunna gå! Igår var vi ute på gräset med honom och han gick ungefär 5 meter, så gåendet utvecklas lite för varje dag. Nu försöker han även klättra upp på saker, men han behöver nog bli lite längre för att komma upp på de mesta grejjorna därhemma, tack och lov (förutom trapporna hos päronen som han glatt rusar uppför :p)…

Han jobbar även hårt på att ta sig upp från sittande till stående, det är lite klurigt även om han har lyckats några gånger. Han har börjat leka mer och mer med hans leksaker, favoriten just nu är diverse bilar som han kör runt med över golven. Och tuggleksaker funkar ju alltid – det känns som det är fler tänder på g än de 6 han redan har. Sen leker han ju med allt som inte är leksaker också, tvknappen, volymkontrollen, mobiltelefoner. Öht är han tokig i allt med skärmar och knappar – en till blivande nerd kanske 😉 .

IMG_20130820_184429Alfred skrattar och går

lekAlfred leker med sina nya tygklossar. Att tugga på dom och riva ner dom är dock mer lockande än att bygga :p .

Han har börjat visa mer humör. Då han inte får göra något blir han arg. Häromdagen drog han som vanligt jättehårt i mitt hår, och då sa jag barskt “nej” till honom. Då blev han jätteledsen. Men annars är han oftast strålande glad.

Han är fortfarande inte så stor i maten men det har gått framåt en del ändå. I jakt på att hitta saker som han gillar har jag även fått slakta den heliga kon att inte köpa burkmat (alltså, jag har ju värsta slakteriet här hemma, tror inte jag har några heliga kor kvar nu :p), och det finns en burk som han tycker är jättegod (biffwok). Sötsaker försöker jag undvika, men under dopveckan fick han lite sånt ändå, och man kan konstatera att han nog ärvt sin pappas sötsaks-gen 😉 . Har inte helt slutat amma, han får någon gång per dygn (det är ju så praktiskt att ligga kvar i sängen och ge honom mat på natt/morgon :p, men han dricker lika gärna välling som mjölk).

mat

Glad Alfred i mat-tagen. Avokado.

Även sömnen går för tillfället lite bättre, och på sistone har han somnat runt 9 halv 10. Igår skippade vi andra sovstunden och höll honom vaken, och då somnade han redan kl 19.50! Rekord! Då passade vi på att korka upp en vinflaska, hehe. Sen vaknade han iofs vid 11-tiden, och då somnade vi alla tre då vi skulle natta honom :p . Kort vinkväll, haha :p .

Känns öht som en himla skoj ålder just nu, vad gött att den sammanföll med semestern 🙂 .

 

Det går framåt

2013,Alfred,Alfreds utveckling,Augusti 2013 | Wednesday August 21 2013 22:16 | Comments (2)

För lite mer än en vecka sen så tog Alfred sina första steg, och det går framåt för varje dag! Nu går han hur många små turer som helst under en dag. Han kan gå upp emot en 15-20 steg som mest, och han har lärt sig rätt bra att stå upp stilla med balans. Här en video från en av de första gångerna med flera steg (tror den är filmad för 2 dagar sedan, och känns redan som att han kan gå mycket bättre nu! ). Som höres är han rätt exciterad över att han kan gå. Varning för ett tjut av mig i slutet då Alfred attackerar mig (gåturerna brukar sluta med att han biter mig i benet :p).

Barnfotografering

2013,Alfred,Alfred och hans polare,Augusti 2013 | Tuesday August 20 2013 11:22 | Comments (0)

Blir det exponentiellt svårare för varje barn som tillkommer i fotot?

_MG_6527 _MG_6531 _MG_6543 _MG_6551 _MG_6553(Jag plockar upp Alfred och sätter oss i mitten. Alfred drar Alicia i håret. Alfred får syn på ett äpple)

_MG_6555(Gött, han sitter stilla med ett äpple som han precis hittade. Då behöver jag inte vara med på fotot.)

_MG_6564

_MG_6557 _MG_6560 _MG_6575

_MG_6573 _MG_6576

Men några bra foton blev det, även om en envisades med att tugga på ett äpple.

_MG_6565

 

Alfreds dop

2013,Augusti 2013 | Monday August 19 2013 08:42 | Comments (0)

Lördagen den 17 Augusti döptes Alfred på släktgården. Jag tyckte att det gick finfint, Alfred var så lugn och snäll under ceremonin och festen 🙂 . Tyckte att det var en fin ceremoni :). Även nöjd med festen i allmänhet, cateringen, tårtorna, och så fina dop-presenter Alfred fick!

Från själva dopceremonin. Alfred blev förtjust i prästen och sträckte sig mot honom hela tiden (eller rättare sagt, mot mobilen i hans bröstficka). Inte ett gnäll från Alfred under hela tiden, inte ens då han fick vatten på huvudet.

IMG_1376

Efter detta togs lite gruppfoton och sen planterade vi ett träd som Alfred fått från gården. Ska bli goda körsbär om några år!

IMG_1455 IMG_1460IMG_1620

Sen var det dags för lite bubbel och mingel innan maten.

IMG_1560

Alfred bytte om till festkläder.IMG_1579

Även fotosession för den sjätte generationen på gården. Vilket klurigt jobb det måste vara att jobba som barnfotograf, haha 😉 . Till slut hittade Alfred ett äpple så då satt han stilla ett tag.

_MG_6565

Sen var det dags för mat och tårta. Här två av fyra tårtor.

IMG_1635 IMG_1636

Sedan var det dags för öppnande av doppresenter. Som sagt, så fina presenter! Alfred var dock mest intresserad av grattiskorten och presentpappret.

IMG_1723 IMG_1703 IMG_1747

 

Next Page »