Alfred 10 månader

Mycket har hänt den senaste månaden!

Alfred har blivit döpt som jag skrev lite mer om tidigare. Han träffade massor med folk under dopveckan, och i slutet av veckan var han inte alls så försiktig mot nya människor längre och tyckte att det var kul att ha mycket folk runt sig. Men nu då det bara är vi två igen runt honom tycker han att det är kul det med – han har fullt upp med att upptäcka världen.

Just att upptäcka världen har fått en ny dimension för honom nu då han har lärt sig att gå själv. Han tycker att det är så skoj att kunna gå! Igår var vi ute på gräset med honom och han gick ungefär 5 meter, så gåendet utvecklas lite för varje dag. Nu försöker han även klättra upp på saker, men han behöver nog bli lite längre för att komma upp på de mesta grejjorna därhemma, tack och lov (förutom trapporna hos päronen som han glatt rusar uppför :p)…

Han jobbar även hårt på att ta sig upp från sittande till stående, det är lite klurigt även om han har lyckats några gånger. Han har börjat leka mer och mer med hans leksaker, favoriten just nu är diverse bilar som han kör runt med över golven. Och tuggleksaker funkar ju alltid – det känns som det är fler tänder på g än de 6 han redan har. Sen leker han ju med allt som inte är leksaker också, tvknappen, volymkontrollen, mobiltelefoner. Öht är han tokig i allt med skärmar och knappar – en till blivande nerd kanske 😉 .

IMG_20130820_184429Alfred skrattar och går

lekAlfred leker med sina nya tygklossar. Att tugga på dom och riva ner dom är dock mer lockande än att bygga :p .

Han har börjat visa mer humör. Då han inte får göra något blir han arg. Häromdagen drog han som vanligt jättehårt i mitt hår, och då sa jag barskt “nej” till honom. Då blev han jätteledsen. Men annars är han oftast strålande glad.

Han är fortfarande inte så stor i maten men det har gått framåt en del ändå. I jakt på att hitta saker som han gillar har jag även fått slakta den heliga kon att inte köpa burkmat (alltså, jag har ju värsta slakteriet här hemma, tror inte jag har några heliga kor kvar nu :p), och det finns en burk som han tycker är jättegod (biffwok). Sötsaker försöker jag undvika, men under dopveckan fick han lite sånt ändå, och man kan konstatera att han nog ärvt sin pappas sötsaks-gen 😉 . Har inte helt slutat amma, han får någon gång per dygn (det är ju så praktiskt att ligga kvar i sängen och ge honom mat på natt/morgon :p, men han dricker lika gärna välling som mjölk).

mat

Glad Alfred i mat-tagen. Avokado.

Även sömnen går för tillfället lite bättre, och på sistone har han somnat runt 9 halv 10. Igår skippade vi andra sovstunden och höll honom vaken, och då somnade han redan kl 19.50! Rekord! Då passade vi på att korka upp en vinflaska, hehe. Sen vaknade han iofs vid 11-tiden, och då somnade vi alla tre då vi skulle natta honom :p . Kort vinkväll, haha :p .

Känns öht som en himla skoj ålder just nu, vad gött att den sammanföll med semestern 🙂 .

 

This entry was posted in 2013, Alfred, Alfred fyller månad, Augusti 2013. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *