Shopping

Maj 2009 | Sunday May 31 2009 17:27 | Comments (3) Tags:

Jag tillhör ett väldigt sällsynt släkte kvinnor som inte alls gillar att shoppa kläder. Dock insåg jag i helgen att jag verkligen behövde kläder så jag fick dra mig ut på stan (tror nästan det var första klädshoppingrundan för i år…). Behövde speciellt kläder till konferenser etc, så tänkte att jag mest skulle leta efter sådana kläder.

Och otippat nog hittade jag massor med kläder! Dock ej direkt konferenskläder (bara den svarta kjolen och den marinblåa toppen), men en massa vardagskläder med ovanligt mycket färger för att vara mig…

Nu finns det ju massor med toppar/klänningar som är rymliga i modellen , så var bara att passa på – bekvämt är mitt val då det gäller kläder, plus att den platta magen nog tog förväl till mig för evigt någon gång i början på 2000-talet :-p .

klader-1

Glasspremiär

Maj 2009 | Saturday May 30 2009 16:29 | Comments (1) Tags:

Idag var vi ute på en långpromenad i det fina vädret. Först gick vi om Triangeln och handlade lite grejor, och sen satte vi kosan mot Slotts/Kungsparken. Dock råkade vi passera Lilla Glassfabriken på vägen dit. Jag var inte sugen på glass, men jag är ju gift med en man som aldrig säger nej till en glass så det var bara att gå in…

Väl på plats gick det ändå inte riktigt att undvika att köpa glass, så det blev youghurt jordgubb och hallon/lakrits. Mycket gott, speciellt den förstnämda. Tidigare somrar har vi sagt vi ska testa fram vilket glass-ställe i Malmö som är bäst, men p.g.a. vädret har inte denna undersökning varit så omfattade. Kanske det blir ett nytt försök detta året. Enligt rykten ska det finnas gudomlig italiensk glass vid Drottningtorget,så det får bli nästa glass-ställe.

651px-italian_ice_creamNam nam

Doktorspromotion

Maj 2009 | Friday May 29 2009 17:12 | Comments (0) Tags: ,

Passade på att traska ner på stan och kolla på doktorspromotionen som gick av stapeln idag.

Det är ju dock ett tag kvar tills jag själv ska delta i den, men man kan ju alltid spana lite så man ser hur det är… Eftersom promotionen bara sker en gång per år (under tidig sommar) så lär jag inte promoveras förrän sommaren 2011, vilket känns som en halv evighet fram i tiden. Å andra sidan känns tanken på att jag faktiskt ska disputera nästa år betydligt närmre i tiden – fast det lär i och för sig bli i slutet på året (antar jag…), då min doktorandanställning går ut vid årsskiftet 2010/2011.

doktorshatt_medicin_2_small

Då man promoveras ska man ha en sån här hatt – finns att köpa till det facila priset av ca 5000 spänn.

Torsdag…

Maj 2009 | Thursday May 28 2009 18:42 | Comments (2) Tags:

..och helg imorgon 😀 ! Mycket välbehövligt då jag varit trött och haft huvudvärk hela veckan – ser verkligen fram emot morgon(eftermid-)dagen.

dog_with_headacheFormen denna veckan

Slutade tidigt idag för att sticka hem och tvätta. Vi har sista tvättiden kl.4 vilket är ganska dumt – även om jag börjar jobba runt 7-tiden så känner man sig lite slö då man pyser innan 3 (det tar upp emot en timme hem nu eftersom det är vägarbete på motorvägen)…

Efter att ha slängt in tvättomgång 1 och käkat var jag tröööött och ytterst nära att somna. Tänkte att det inte var en bra idé att sova så tidigt på kvällen så jag travade iväg ca 100m och köpte en islatte – då jag vanligtvis inte dricker kaffe så tänkte jag att den borde speeda upp mig. Dumt nog kom jag inte på förrän jag väl kommit hem att jag kunde traska ytterligare 300m och köpa lite handgjorda chokladpraliner till kaffet…(en sak som jag skulle sakna om man flyttar är att bo så centralt, så skönt att ha så nära till allt, EspressoHouses islatte och handgjorda chokladpraliner betvivlar jag starkt att man har dom avstånden till då man flyttar till hus…)

Så snart tänkte jag slå mig ner i soffan och läsa och softa lite. Börjat på den här boken:

maj2009-086

Den verkar bra. Har läst 2 och en halv bok av Maria Ernestam innan. Busters öron var en annorlunda och fenomenalt bra bok. Kleopatras kam gillade jag också skarpt. Caipirinha med döden tyckte jag dock var skräp och läste bara halva. Så nu ser jag fram emot att sätta mig med bok och islatte då jag väl har tagit hand om den här omgången tvätt.

Filmen igår

Maj 2009 | Wednesday May 27 2009 17:29 | Comments (6) Tags:

Änglar och demoner, som vi såg igår, var klart en sevärd film. Var intressant ur en religionsvetenskaplig (eller religions-sociologisk om det finns ett sådant ord…) synvinkel. Och kul att se en film som utspelar sig i Rom, är rätt sugen på att åka dit någon gång.

800px-saintpeterbasilicarome

Bild från Rom

Och så är ju film faktiskt är bäst på bio (om det nu inte är en biosalong full av störiga fjortisar…).

Hoppas på att det blir lite bio framöver, tycker dock det har varit glest med filmer som jag vill se. Såg inte heller någon intressant trailer eller läste om någon intressant film i biotidningen. Fast har läst att både Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes ska ha premiär i höst så lite bio lär det bli.

Bio!

Maj 2009 | Tuesday May 26 2009 05:52 | Comments (0) Tags:

Ikväll är det biodax!

Änglar och demoner är kvällens film.

angels_and_demons_ver3

Brukade gilla Tom Hanks’ filmer (speciellt den Gröna milen och Forrest Gump – underbara filmer!), men var ett tag sen jag såg någon av hans fillmer. Da Vinchi koden måste varit den senaste, blev nog skrämd efter The Terminal som jag tyckte riktigt, riktigt dålig.

Innan bion så blir det långpromenix och fika på något trevligt ställe så håller tummarna för bra väder!

Landets nackdelar

Maj 2009 | Monday May 25 2009 21:09 | Comments (4)

Efter allt pratande om land och gård på de senaste inläggen så fick jag precis en liten backlash och påmindes om nackdelarna. Kliade mig precis ovanför armhålan och tänkte “hrm, här har jag väl inget födelsemärke”?

Nej, det var inget födelsemärke, det var en sån här ful fan (och den var så stor att den var gråbrun istället för svart,bläääääää) :

fasting_pa_hud

Och den hade jag missat TROTS ATT jag kollade efter fästingar då jag åkte hem från landet och TROTS ATT jag sprungit omkring i kortärmat hela dagen och TROTS ATT jag lyft skrot iklädd linne. Hrm, kanske det finns fästingar på innergården här i stan :-p ?

Trodde hela fulingen drogs ut, men uppenbarligen stannade ett ben kvar – som inte går att få bort. Nu tycker jag helt plötsligt att alla mina födelsemärken ser ut att ha ben…

Gård?

Maj 2009 | Monday May 25 2009 18:53 | Comments (2) Tags:

Efter att spenderat några dagar på landet så fick jag en tanke att man kanske skulle köpa en gård (liten eller avstyckad sådan alltså, inget stort!) istället för en villa i något radhusområde. Då man tänker efter är ju en gård så mycket närmre det vi vill ha.

En grej vi prioriterar mycket högt är avskildhet. Att ha fem grannhus, där de kan stirra rakt in i ens hus går bort. Det ska vara hygglig lugn och ro, inte en massa skrik och oljud i omgivningarna. Å andra sidan vill jag inte heller ha någon som klagar på att hundarna skäller. Vi vill alltså kunna föra oljud men inte höra på det :-p .

Vi vill även ha mycket yta – både i bostad och tomt.

Närhet till allmänna kommunikationer är ett måste, vilket inte alltid finns hos gårdar. Men har ändå hittat en del ställen nära stationer så det kan ju gå.

Sen är det ju nog lite mer “meck” att bo på gård, men å andra sidan är jag ju uppvuxen på en gård och har aldrig nånsin bott i ett villaområde, vilket faktiskt känns som främmande mark för mig.

Har vi gård ska vi ha en massa hundar!! Kanske får också lite senare (just fåren är dock inget jag checkat med maken, men ska vi ha en border collie och liknande hundar så är det ju extra kul med lite får)? Jag (och maken) älskar ju djur och jag kan inte tänka mig leva utan djur (…så länge till – har redan gjort det i tio år för lång tid…), så djurvänligt måste boendet vara i vilket fall.

800px-sarplaninac_mit_herde

Får och vovve

guarddog_img_2och en Border collie och får

Fast inga kossor, även om de är snälla djur. Vi ska ju ha våra vanliga jobb och inte bli lantbrukare bara för vi har en gård.

400px-ch_cow_2

Tja, vi får väl se vart vi hamnar! Kanske är det orealistiskt med en gård och det stannar vid en dröm, men det hade varit väldigt najs… Förvånande nog så finns det en hel del gårdar i vår prisnivå inom rimligt pendlingsavstånd, så det är ju inte ekonomiskt omöjligt iallafall.

Sovit ut

Maj 2009 | Sunday May 24 2009 10:31 | Comments (0) Tags:

Jag brukar tyvärr varken sova så länge eller så bra, och den senaste veckans alarmringande och snoozningar har varit lätt traumatiska (tack igen för långhelgen, behövdes!)…

Därför blir jag lite lätt euforisk då man för en gångs skull lyckas sova bra och länge, vilket jag lyckades med inatt, ahhhh 🙂 . Sov gott i mer än tio timmar, vilket är en placering högt upp i min personliga sömn-topplista som vuxen!

Jodå, jag vet att det finns folk som sover mycket mer (ingen nämnd och ingen glömd 😉 ).

Jag vet också att det finns folk som sover mycket mindre – jag har fått kommentaren att man inte ska klaga på dålig sömn om man inte har småbarn, men man kan faktiskt ha dålig sömn ändå…

Är inte så att jag har några speciella issues som jag ligger och klurar över hela natten (okej, kanske lite latent stress för jobb samt nära och käras hälsa), men jag är nog bara inte begåvad med en bra (natt)sömn helt enkelt.

Däremot så blir jag lätt trött på dagen och då har jag oftast inga som helst problem att sova… Däckar gärna under dagen om det går, men det är lite svårt då man jobbar :-p .

En gång somnade jag mitt i en föreläsning på en konferens, men jag hade taskig timing eftersom ett larm gick precis då jag hade somnat, varav jag hickade till och hoppade upp högt i luften och fångade en hel del människors uppmärksamhet då jag dessutom satt långt framme i salen (jobb-intern kommentar: det var på konferensen i Lund i år, så det var alltså inte fredagsseminariet som gjorde mig trött)…

Lite söta sömnrelaterade youtube klipp:

Söta valpar :-)

Maj 2009 | Saturday May 23 2009 08:13 | Comments (7) Tags:

Kollade på de söta 11-veckors valparna igår 🙂 . Så söta och mycket livliga små krabater. Var en blandning av labrador/golden/dalmatiner/stövare/collie. Vill ha!

valp-1-2

valp-1-3

valp-1-4

valp-1

Next Page »