Såklart...
"The expected dispatch date of your proofs is 16-NOV-2009.
Please be aware that we cannot accommodate requests to change the 
dispatch date of the proofs."
Gaaaa - ni kan ju gissa vilket datum vi ska åka till Kap Verde :-p .
Murphy, sluta hänga efter mig hela tiden...

smi20

 
 

Fick en kul länk tidigare i veckan, där man kan testa sitt välstånd (eller vad nu prosperity bäst översätts med)

http://www.myprosperity.com/ (sidan funkar lite dåligt ibland)

Dock tycker jag själv att det läggs lite konstiga värderingar i vad som är plus och minus-faktorer, speciellt vad som var minus. Sidan refererar dock till vetenskapliga studier, och läser man närmre på vissa faktorer ser man att det inte behöver vara så generellt (tex så är mycket baserat efter värderingar i USA).

Några exempel på minus-faktorer som jag hade:

– Att både jag och maken jobb-pendlar (så hemskt är det oftast inte så det har någon influens – och då vi cykelpendlar så är det en stor plusfaktor)

-Att jag tycker politik är viktigt

-Att jag inte är religiös

-Att jag tycker jobbet är viktigt

Inte för att vara sån, men slår man ihop de tre sista faktorerna blir det ju lite så att ju mindre man tänker själv och analyserar omvärlden, desto gladare är man :-p . Kan nog ligga något i det. Hade ju varit rätt soft att låta sig ledas av religionen, inte reta upp sig på politik eftersom man ändå tycker det är oviktigt, och dessutom inte bry sig om saker och ting strular på jobbet :-p .

Sen kan man jämföra sina svar med hur genomsnitts-mannen/kvinnan i ens ålder och land (eller någon annan ålder/land om man vill det ) har svarat. Inte helt otippat så var jag inte speciellt lik genomsnitts-kvinnan på 0-34 år i Sverige. Dock hade jag faktiskt lite högre prosperity score, så så dåligt är det tydligen inte att inte att vara lite olik 😉 .

gnägg2Smile!

 
 

Idag jobbar jag hemma. Eftersom det är lugnt och ostört hemma jämfört med på jobbet så står läsning på dagens schema. Läser igenom min bok “Human molecular genetics”. Rätt mycket av det som står där har jag läst innan, men det är bra att repetera. Jag tycker att genetik och molekylärbiologi är otroligt intressant, och funktionen av de pyttesmå beståndsdelarna hos människan, och dess finurliga samspel, är fascinerande att läsa om. Dock är det inte alltid den informationen som är viktigast som fastnar bäst. T.ex. har en lök har 5 gånger så mycket DNA per cell jämfört med vad människan har. Det kommer jag med största sannolikhet att komma ihåg varenda gång jag hackar lök 😉 .

800px-Onions

Fotnot: Löken var ett illustrerande exempel på “the C value paradox”, vilken är att det inte finns något samband mellan mängden DNA per cell och biologisk komplexitet. Tur det för människan :-p .

 
 

Var ute på en riktigt härlig kvällstur i början av veckan. Kom på att vi verkligen behövde lämna böcker på biblioteket, och då vi ändå skulle dit så kunde man ju göra en långpromenad av det. Så vi drog på oss regnkläder och begav oss ut i det hällande regnet. Gick vidare från biblioteket runt i parken, är en väldigt lugn och skön känsla att vara själva i en park i en storstad (alltså inte helt själv, då hade jag bara varit skraj…). Var precis lagom varmt, luften var så behaglig att andas in och det var mörkt och lite mysigt dimmigt 🙂 . Gick om Ribban, Västra hamnen och sen hem, en tur på 1,5 timme inkl paus på ICA Västra hamnen. Kändes hurtigt och bra. Nästan lika hurtiga som Gene Kelly 😉 . Härlig feelgood låt förresten.

Singing_3

 
 

Det första jag gjorde denna veckan var att kolla mailen, och där hitta ett mail om att en av mina artiklar blivit accepterad för publikation i en bra tidskrift 🙂 . Kan man inte få sådana glada nyheter lite oftare på måndagsmorgnar?

128298508615001250urtheoryhasme

Sen kan jag i och för sig slå vad om att korrekturen kommer dagen innan vi ska till Kap Verde (man har bara 3 dagar på sig att kontrollera den), men men… Korrekturen kommer alltid på totalt opassande tider. Med 3 dagar menas kalenderdagar och inte arbetsdagar, och de har för mig alltid dykt upp på fredagar… Tidigare har dessa kommit precis innan semestern, innan en fullbokad vårhelg och i julledigheten :-p .

Men i vilket fall försattes jag i ett bra jobbhumör, och läste artiklar med en vass skärpa under dagen.

snurrig

Som den obotliga tidspessimist jag är börjar jag nu känna att tiden räknas ner och disputationen börjar närma sig (är ju bara ett år kvar 😉 ), så jag har börjat läsa artiklar med aldrig tidigare sedd intensitet…

 
 

Helgen har varit trevlig och avkopplade. Dock har min största sysselsättning varit att sova… Har varit galet trött. Sovit länge och  somnade två gånger under dagtid på lördagen, så det har inte blivit så mycket gjort. Tacksam för att vintertiden infördes just idag, eftersom det annars hade blivit alldeles för kort dag eftersom jag vaknade tok-sent. Kommer nog sitta väl på sin plats med semester om 23 dagar 😀 !

Åt en gudomligt god middag igår! Vildsvinsstek med klyftpotatis och enbärssås. Vildsvinskött är enligt mig antagligen det godaste köttet som går att äta. Fast krokodil är också – lite otippat – mycket gott. Dock är det ju ingenting som är så vanligt i affärer.

Vildsvinsstek med klyftpotatis och enbärssås

  • Vildsvinsstek
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 20-25 finhackade enbär
  • 15 vitpepparkorn
  • Smör
  • 1 köttbuljongtärningar
  • 2,5 dl grädde
  • ca 3 dl creme fraiche
  • 1-2 msk soja
  • gin

Ugnsstek vildsvinssteken på 125 grader tills innertemperaturen är 75 grader (tar tid, men blir ju mkt bättre på låg temperatur).

Sås

Finkrossa enbär och vitpeppar och finhacka löken. Steks i smör. Tillsätt köttbuljongtärning, grädde, creme fraiche samt soja och gin efter smak. Puttra på låg temp i 5-10 minuter.

Servera med klyftpotatis, brysselkål, färsk timjan och röd vinbärsgelé.

enbar

 
 

Nu var presentationen avklarad – skööönt! Har längtat tills fredagskvällen länge nu. Dels därför att presentationen skulle vara avklarad då, och dels därför att det har varit “måste-grejjor” att göra varenda (hel) kväll efter jag kommit hem från jobbet denna veckan. Så vill jag inte ha det – då man kommer hem från jobbet ska man bara softa, alternativt träna och sen softa, och inte göra måste-saker.  I alla fall inte varje dag, och speciellt inte under en intensiv jobb-vecka då man dessutom har en presentation på fredagen som man vill öva på med maken som åhörare. Men så är det ju i livet, allt har en tendens att hända samtidigt, stort som smått…

Men men, ikväll är det inga måsten utan då är det sushi och vin som gäller 🙂 .

 
 

Imorgon är det dags för mig att hålla i fredags-seminariet på avdelningen. Skulle egentligen vara för 2 veckor sen, men det blev flyttat. Har hållit en del föreläsningar på internationella konferenser, men hemmaplan är ändå tuffast, för då försöker folk sätta dit en. Eller hrmm, ställa tankeväckande frågor menar jag så klart 😉 . Men det är alltid bra att öva på presentationer – ju mer man övar, desto lättare kommer det kännas inför disputationen (hoppas jag!). Nu känner jag mig inte heller så stissig inför presentationer längre. Men ska ändå bli väldigt skönt att ha det gjort så man kan slappna av och hålla helg sen 🙂 .

 
 

Idag (eller jag kanske ska säga i natt) vaknade jag klockan 03.27. Hur jag än försökte gick det inte att somna om, så efter lite mer än en timmes vridande i sängen så gav jag upp, gick upp, åt frukost och gick på tidigaste bussen till jobbet (för en gångs skull bra med sittplatser, fick ett säte helt för mig själv). Var öde på jobbet, fast jag tycker i och för sig om att vara där tidigt på morgnarna – men det här kanske var i tidigaste laget… Zombien jobbade på till halv 5 (tack för att det inte var just idag som jag skulle labba eller hålla i fredagsseminariet…), sen begav Jimmy och jag oss iväg på en social aktivitet, så vi var hemma vid 7 och sen handlade vi mat. Nu är jag jäääääääättetrött, speciellt då den här veckan redan varit intensiv nog. Helg snart tack…

trött

 
 

Idag hade jag en massa artiklar och projekt att diskutera med min handledare. Så istället för att sitta i det trånga rummet på avdelningen gick vi till min handledares andra kontor. Mycket trevligare ställe, lugnt och tyst och lite mer anrikt än F-blocket :-p. Så annorlunda att det nästan kändes som man var iväg på en jobbresa… Så här såg lunchrummet ut:

DSC00324

Och kontoren var rymliga, plus att alla hade ett eget kontor. Lyx säger jag som delar en skrubb utan fungerande ventilation med två pers…

 

Next Page »