Archive for the Category ◊ Juli 2012 ◊

Author:
• Monday, July 30th, 2012

Drack en kopp te i morse. När jag drog i mig slatten kände jag att det kommit in ett mycket stort teblad i munnen. Spottade ut detta, bara för att upptäcka att det var den största tvestjärt jag sett, ganska många cm lång. Yummi.

Detta är inte exemplaret i fråga – var inte så sugen på att se hur stor den baddaren var en gång till…

Category: 2012, Juli 2012  | 2 Comments
Author:
• Thursday, July 26th, 2012

Efter vårt stugsoftande i Dalarna åkte vi vidare norrut. Körde bl.a. förbi Rättvik, som jag tyckte var en mysig gammaldags svensk stad med en fin kyrka.

Author:
• Wednesday, July 25th, 2012

Ah, Dalarna är så fint – nog det finaste landskapet jag varit i, efter Skåne förstås 😉 .

Hyrde en liten stuga nära Borlänge för B&B. Där fanns dessutom två fina vovvar, en basset och en pointer. Satt ute hela kvällen i den lugna miljön och hörde vågornas brus. Mycket relaxande 🙂 . Blev även ett morgondopp kl 8 för maken!

 

 

Author:
• Tuesday, July 24th, 2012

Första anhalten på vår biltur norrut var Gränsö slott. Det var inte ett så “slott-igt” slott, då vi bodde på slottets spa/konferensavdelning, men det var väldigt trevligt ändå. Mysigt rum med fin havsutsikt, och ännu mysigare blev det av att vi bokat ett s.k. romantikpaket med bubbel, rosor etc ♥ . Gick runt i omgivningarna (naturreservat), avnjöt afternoon tea, var på deras spa-avdelning, solade lite (typ 1a gången i år), drack bubbel i badkaret och åt 3-rätters middag där den småländska ostkakan var den absoluta höjdaren. Nice!

 

Author:
• Sunday, July 22nd, 2012

Ett mycket omtalat ämne i år – sommarvädret. Själv tycker jag som vanligt tvärtom mot majoriteten och är nöjd med vädret hitintills. Jag blir varm så lätt nu, och hänga på stranden är ungefär det sista jag skulle kunna tänka mig att göra. Däremot är det skönt med svalt och lite småregnigt väder då man fixar hemma. Men nu sägs det att det ska bli soligt väder så jag är ändå glad å majoritetens vägar. Och det blir bra att inte köra bil i ösregn – det finns ju ändå bra AC i bilen.

Category: 2012, Juli 2012  | Leave a Comment
Author:
• Saturday, July 21st, 2012

Dagarna hemma på semestern har spenderats med fixande i lägenheten (då det gäller detta “finns det alltid något att göra”). Nu har jag flyttat ut från mitt kontorsrum in i Jimmys kontorsrum. Liiite ovant, känns som man blivit sambo på nytt och jag flyttat in i Jimmys lägenhet 😉 – säger fortfarande “ditt rum” hela tiden. Men det finns bra med plats för oss båda då detta rummet är rätt mycket större än mitt gamla (och jodå, cyklarna bor inte här längre heller). Så nu har Greggan fått ett eget litet rum, mysigt 🙂 .

Min hörna (stökigt, städning fortfarande pågående…)

Category: 2012, Juli 2012  | 2 Comments
Author:
• Friday, July 20th, 2012

Var en sväng på bio igår och såg The amazing Spiderman. Det var en bra film – en ny version av original-spindelmannen som ändå hade en egen lite modernare stil.

Greggan levde sig in i filmen som aldrig förr, speciellt då det hände lite “läskiga” saker – kan dock ha varit för den starka basen i surroundljudet vid sådana tillfällen 😉 .

Category: 2012, Film, Juli 2012  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Thursday, July 19th, 2012

Då är jäsningsprocessen av Greggan inne i den sista trimestern (tredjedelen).

So far so good (peppar peppar) får jag väl säga (ja, förutom den j-a förkylningen då), men jag väntar på att någon krämpa står runt hörnet och lurpassar på mig :p .

Enligt det s.k. sf-måttet som barnmorskan tar så var storleken på kaggen precis på medellinjen. Foto på kaggestatus vecka 28 (tagit sådär fjortisaktigt med kameran i spegeln :p):

 

Author:
• Tuesday, July 17th, 2012

Då är vi en sväng på landet. Det är skönt med lantluft och den verkar ha gjort gott mot min förkylning – i morse var det den första morgonen på en vecka som ögonlocken inte var fastklistrade av var då jag vaknade… Kunde t.o.m. ta mig ut på en liten promenad.

Category: 2012, Juli 2012  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Monday, July 16th, 2012

Jag kan helt klart intyga att immunförsvaret blir sämre då man är på smällen – gaaah kommer inte ihåg när jag hade en sån rejäl ihållande förkylning senast. Även min halsfluss tidigare i år (vid den tidpunkten var jag dock omedveten om mitt tillstånd) var ovanligt rejäl. Stackars Greggan får inte vila så mycket då han kastas runt av hostattackerna (får irriterade knuffningar tillbaks :p ). Nåväl, det var kanske det som behövdes för att jag skulle kunna ligga ner på sofflocket och softa :p.

Category: 2012, Juli 2012  | 2 Comments