Posted on Leave a comment

Mini-weekend

Jimmy och jag åkte iväg på en mini-weekend nu i samband med vår bröllopsdag. Vi åkte till Ängavallen – bra då man inte vill förspilla dyrbar egentid på att resa och då vi dessutom hade ärenden i Malmö på väg dit. Vi var där våren 2012, och då pratade Jimmy hela tiden om hur goda mat-vin kombinationer de hade. Jag drack ju inte vin då, men nu har jag inga sådana skrupler så vi åkte tillbaks så jag också kunde testa detta (samt för att det var ett chillande ställe). Och visst var det sant, det var mycket goda mat-vin kombinationer 🙂 .

DSC00611Eftermiddagsfika

DSC006244-rätters middag

DSC00632De hade väldigt sköna fåtöljer både på rummet och i biblioteket. Här försöker Jimmy se chillad ut i fåtöljen (lyckas ju sådär 😉 )

DSC00634

och här försöker han se intellektuell ut 😉

DSC00642

Högsta badrumstaket jag har sett på hotell

Posted on Leave a comment

Skogpromenad

Försöker att ta lite skogspromenader då och då, så inte Alfred blir en sådan unge som undrar vad man ska i naturen att göra *ryser*. Nu var vi mest runt Skryllegården som inte är någon vildmark direkt med elljusspår och lekplatser, men ändock. Alfred gick offroad, men gick in på elljusspåret då och då för att springa efter joggare.

DSC00563-2 DSC00564-2

Kollar uppDSC00569-2

Högt träd DSC00570-2

Fast lekplatsen är ändå populärastDSC00575-2

Posted on Leave a comment

Vattenmannen

Alfred älskar att leka med vatten. Det kan delvis bero på att de varje fredag har olika vattenaktiviteter på förskolan, vilken barnen är euforiska över. Alfred gillar inte att tvätta händerna, men väl på plats vid vasken är det svårt att slita bort honom. Man får snabbt som bara den ersätta diskmedels-blomsprutan med en blomspruta full med bara vatten. Han älskar även att bada, och att leka med olika spannar och badleksaker (hälla vatten på mig är det roligaste).

vatten

Posted on 1 Comment

Småpysslande

Även om det oftast är galet full fart så har Alfred blivit bättre och bättre att ta det lugnt och småpyssla för sig själv. Bra tycker jag – tycker  inte att ungar ska aktiveras och få uppmärksamhet hela tiden. Bra om de kan lära sig att bara vara och småpyssla för sig själv (som jag själv är bra på att kunna  😉 , men sällan får tid för). Nya favoriten är pussel, men han gillar även att rita och organisera saker.

DSC00553-2

Posted on 2 Comments

fredag!

Så är det fredag 🙂 . Väldigt skönt då veckorna är så intensiva. Har haft en bra flow på jobbet ett långt tag nu då jag känt mig så jäkla smart 😉 , men hybrisen straffade sig nog, för de senaste två dagarna har jag känt mig så jäkla trög och långsam. Hjärnan har nog blivit lite vidbränd :p . Men har i vilket fall haft himla roliga jobbuppgifter på sistone 🙂 , om än väldigt tankeintensiva. Gött, för en bra jobbperiod är bra att ha som buffert då ansökningsperioden börjar snart…

Så det är skönt för hjärnan att ta en liten paus i helgen. Denna helgen har jag inget planerat, och det är gött tycker jag. Hoppas det blir en lååång skogpromenad och ett långkok, samt lite småfix med huset. Och kanske tid för lite kreativa saker – är så sällan man kommer in på den våglängden tycker jag. Och mys med Alfred såklart 🙂

DSC00538Gillar detta fotot, men det blev jäkligt skum arm :p . Pallade dock inte photoshoppa :p

Posted on 1 Comment

Första barnkalaset

Hade Alfreds första barnkalas i veckan, då vi bjöd in barnen som bor i denna raden av hus med samma modell som vårt. Totalt med Alfred är det fem barn i ett snävt åldersintervall, snälla ongar allihop 🙂 . Alfred tyckte det var jättekul, även om han undrade vad som försiggick i början. Lekhörnan på nedanvåningen var uppskattad, och särskilt tältet, som visade sig kunna rymma 5 barn.

DSC00449

Det populära tältet

DSC00430Alfred har lärt sig det här med att blåsa ut tårtljus. Tårtan är hemmagjord (förutom tårtbotten) och blev mkt god om man får säga det själv, även om den kanske ser lite hängig ut.

(undrar någon varför det aldrig förekommer bilder på andra kids på bloggen så beror det på att jag inte vill lägga ut detta utan att fråga deras päron först, och det missar jag alltid att fråga.)