Posted on 2 Comments

Fika

I lördags var vi i Malmö. Alfred lekte med Mimmi och vi tog en sväng till stan. Viktor vaknade upp mitt i fikastunden på Espresso och ville vara med. Han var dock inte så intresserad av att vara med på foto – han var mer intresserad av att se på bilarna i fönstret. Sen tittade vi lite i affärer och Viktor låg i vagnen och spanade läget.

dsc_1890

Kollar bilar

dsc_1891

Nej, jag tänker inte le för att du vinkar :p 

Posted on 1 Comment

Alla ❤ dag

Alla hjärtans dag är alltid en speciell dag härhemma (vår förlovningsdag, 11 år sedan nu!). Detta året gjorde vi dock inte så mycket på alla hjärtans dag, då jag jobbade och det var simning. Så vi hade firande på helgen istället. Maken lagade middag. Förrätt var hummersoppa och pilgrimsmussla, huvudrätt hjort och hasselbackspotatis och efterrätt var bakelser. De små killarna var med på middagen de med. Efterrätten var populär 😉 .

dsc05031

Kocken

dsc_1866

Viktor tyckte att det var kul att vara med.

dsc05041

Det är inte Alfreds grej att se normal ut på foton…

dsc05059

…som man även ser här :p. Jag är förresten trendig – frisören sa att det är inne med tvåfärgat hår (endel tokar färgar t.o.m. en falsk utväxt :p) så min 1,5 åriga utväxt är somsagt trendig nu 😉 .

dsc05157

Det gick inte att fotografera bakelserna utan att få med små händer på fotot…

dsc05159

Den andra typen av bakelser kändes det inte ens lönt att lägga på ett fat för händerna var framme direkt :p

Posted on 1 Comment

Tillbaks igen

Det har varit tomt här ett tag, pg.a. att jag har jobbat en vecka. Eftersom Viktor ju ska ha mat, och mest käkar mjölk, så jobbade jag hemma alla dagar förutom torsdagen då jag tog med Viktor till jobbet för ett möte. Maken var hemma och tog hand om kidsen.

Det var den längsta veckan på länge! Och då gick det ändå OK att jobba – jag måste säga att hjärnan var välbehållen 😉 . Programmeringen flöt på och inget hängde upp sig. Men jag längtade tillbaka till mitt “riktiga” jobb (dvs vara föräldraledig). Och Jimmy ser fram emot att vara på sitt jobb igen nästa vecka :p . Inte så att han tyckte det var hemskt att vara hemma, men att jag är hemma med killarna och Jimmy är på sitt j0bb, det är rätt person på rätt plats. I alla fall just nu.

Har verkligen saknat barnvagnspromenaderna under veckan. De gör en sådan skillnad, man blir så lycklig av att komma ut i naturen i ett härligt väder. Ibland lyssnar jag på naturens ljud, och ibland lyssnar jag på musik. Nu är det mycket pianomusik som gäller, riktigt meditativt att lyssna under på skogsrundan. Såhär såg det ut för en vecka sen, på söndagen innan jag skulle jobba.

dsc_1842

Det var synd att missa dagar av barnvagnspromenader med så vackert väder nu då jag jobbade 🙁 . Idag är dock den mesta snön borta och det är riktigt ruggigt februariväder med mycket regn, så vi håller oss inne.

Nu ser jag fram emot att spendera tid med de här bustrollen igen 🙂 . Det är det viktigaste man gör 🙂 .

dsc_1858

 

Posted on Leave a comment

Viktor sex månader

Så har det första halvåret passerat, hjälp vad snabbt det går!

På sistone har han varit lite förkyld och inte så jättehungrig, och han har även börjat röra sig mer och mer. Så det är kanske därför som hans viktuppgång stannat av, så nu var vikt och längd ganska likartade som förra månaden (72 cm/10.6 kg).

 

Nuförtiden vill han ligga mer på mage än innan, och han gör “stålmannen” och armhävningar. Några gånger har han även vänt sig.

dsc_1776

Han har dock lite dåligt tålamod ibland. Men han lyckas ta sig bakåt och åt sidan, nu väntar jag på att det kommer gå framåt också 😉 . Han kan sitta bra med stöd och även en stund utan stöd, dock så vill han alltid åt sina fötter. Även då han ligger ner.

dsc_1822

Han är väldigt bitig, och vill alltid ha en leksak att bita på. Ibland kan man somna med den på sig….

dsc_1771

Som synes har han börjat använda napp, något han inte var så förtjust i tidigare.

Vi har börjat så smått med maten. Det går OK men han är inte alltid så superintresserad, förutom då det är majskrokar som serveras (världens kladdigaste mat!). Han tycker att amning är det bästa, så flaska är han inte heller så intresserad av.

dsc_1756

Glad Viktor som majskrokskladdar. Ofta kladdar sig majskroken fast under tröjarmen så han undrar vart den tagit vägen :p .

Han ger ifrån sig en massa ljud och han låter som en liten katt. Ofta låter det som att han säger “hej”. Men han känns fortfarande som en lugnare typ än sin storebror. Båda har dock varit glada bebisar 🙂 . Då Alfred showar för honom kan han verkligen asgarva .

dsc_1773

En glad en

Han sover också fortfarande betydligt bättre än Alfred gjorde, även om han somnar rätt så sent nuförtiden.

Ja det var lite om 6-månaders-Viktor. Det är mycket som händer med honom nu 🙂 !

 

Posted on Leave a comment

Snö

Det kom plötsligt en massa snö nu under denna veckan! Alfred fick åka pulka till förskolan en dag, eftersom Jimmy jobbade hemma då och kunde ta hand om Viktor under tiden.

dsc_1790

Jag fick många snöbollar kastade på mig. Stora var de också!

dsc_1795

Tar tag i ännu en stor snöboll

dsc_1798

Ovanpå bordet här så ser man att det kom ganska mycket snö.

Posted on Leave a comment

Sitta

Viktor blir mer och mer stabil i sittandet och sitter bra med stöd. Dock så vill han alltid luta sig framåt för att äta upp sina strumpor :p . Samt att han alltid kräks då han sitter upp :p .

Han har blivit mer rastlös och vill röra sig, så han är mer frivillig till att ligga på mage nuförtiden och göra “stålmannen” och försöka krypa. Dock blir han irriterad efter en stund då han blir trött. Fast han är en bit ifrån hur storebror var – då Alfred var runt halvåret så försökte han krypa både då han ammade och då han sov :p .

dsc_1677

Sitter i mommos knä