Helgförmiddag i timmerkojan

2014,Alfred,Mars 2014 | Sunday March 30 2014 21:28 | Comments (0)

Jag har jobbat på i helgen, och Alfred och Jimmy har haft lite grabbtid då de bl.a. spelade datorspel.

DSC_0299 DSC_0300

DSC_0308

Kontraster

2014,Alfred,Mars 2014 | Saturday March 29 2014 10:39 | Comments (0)

Torsdag

bean overwhelmed

Jobbade från 06:30 till 20:15. Hade kunnat jobba ännu längre, men min hjärna kokade. Helt omöjligt att somna med kokade hjärna. Klockan 2 fick jag ge upp och ta en sömntablett. Det här med forskarkarriär på universitet – man drömmer om att rädda världen (eller iaf påverka något till det bättre, om man ska vara lite mer realistisk) och att tycka det man gör är kul. Men har man väl disputerat, så handlar det bara om att söka anslag…

Fredag

DSC_0292

Föräldraledig, ett andningshål i tillvaron. A&A nannar sött i fint vårväder vid västra hamnen.

Hemma igen

2014,Alfred,Mars 2014 | Tuesday March 25 2014 20:24 | Comments (1)

Så är Alfred hemma hos oss igen ♥ . Känns som han varit borta jättelänge!  Vi lämnade honom hos päronen på söndagen, sen handlade vi flyttlådor och likartat på ikea (billigt). Sen packade vi på – jäklar vad tid det tar att flyttpacka, tur att vi är ute i god tid (hoppas jag!). Sen var det blandning av jobb och packning tills päronen kom med honom på tisdagen. Han hade haft det finfint hos päronen. Bl.a. hade han besökt en förskola under några timmar, vilket han tyckte var roligt. Och förskollärarna tyckte det var kul med besök. Sånt går bara på landet, tänk om vi vandrat in till en förskola här i Malmö – de har ju inte ens plats för ungarna som vill gå där på heltid :p . Nu har jag förresten mailat och sagt upp oss från förskolekön i Malmö – det gick MYCKET snabbare att gå ur kön än att registrera sig i den (som väl tog 1-2 månader).

DSC_1206

Alfred 17 månader

2014,Alfred,Alfred fyller månad,Mars 2014 | Sunday March 23 2014 21:10 | Comments (0)

17 månader idag!

Det har hänt mycket med förståelsen på sistone, då han vet vad många saker är för något och förstår mycket som man säger till honom att göra. Han är ordningsam! Han vill hjälpa till med allting, speciellt dammsugning. Har man tagit en tekopp ska den till diskbänken om man druckit klart. Om han plockar upp något litet på golvet som man säger “det är skräp” om så rusar han till papperskorgen. Han tycker att mer och mer saker blir intressanta, så nu sitter han mycket oftare ner och “pysslar” med saker – som synes på bilden nedan. Och han gillar att kolla ut genom fönstret (på landet, hos oss finns inget att se på), roligast att se är bilar och andra fordon samt även katter. Han blir mer och mer kramig och pussig av sig 🙂 , och man ser även mer och mer känslor hos honom – från bottenlös sorg (får inte dammsuga) till fnittrande glädje (får dammsuga!). Och just nu har han en hel arme av tänder på väg upp, så nog kan man bli grinig av det ibland.

DSC_1182 DSC_1183

I trädgården

2014,Alfred,Mars 2014 | Thursday March 20 2014 06:46 | Comments (1)

Alfred och jag var ute en sväng och kollade på de fina mini-trädgårdarna som finns i Slottsparken. Alfred var mycket intresserad och sprang runt i dessa trädgårdar. Han sprang runt på stora ytor – jag undrar hur lätt det kommer bli för honom att hålla sig till vår lilla mini-trädgård i blivande huset – man får säkert rusa in till grannarna och hämta honom allt som oftast…

Det fanns så fina stigar i trädgårdarna, men han skulle in i rabatterna och röja, så jag fick mest lyfta bort honom :p

DSC_0273

En spärr var mycket intressant. Han försökte att krypa under, men det var lite tajt. Sen såg han en betongkloss som höll fast stänglet. Där fanns hål som var ungefär lika breda som hans hand. Han testade om handen kom ner. Det gjorde den, och lyckligtvis kom den upp också.

DSC_0276

Sen blev han jäkligt sur då jag satte honom i barnvagnen igen, och jag konstaterade att det är bra att det finns sele i barnvagnen…

Laddad för vårsolen ;)

2014,Alfred,Mars 2014 | Tuesday March 18 2014 22:34 | Comments (0)

I nya solglasögon! Med sin älskade dammsugare. Packande för flytt pågår därav röran.

DSC_1177 DSC_1178 DSC_1180

Dammsugarmannen

2014,Alfred,Mars 2014 | Saturday March 15 2014 20:08 | Comments (1)

Alfred älskar att dammsuga, och på sistone har hans fascination nått nya höjder. Han vill dammsuga HELA tiden. Och det räcker inte att bara gå runt med dammsugaren – han ska ha sladden i kontakten och han ska trycka på startknappen. Han vill även att vi deltar. Får han inte dammsuga kan han skrika länge… Häromdagen undrade jag om han var sjuk – jag tog tempen, vyssjade honom, erbjöd mat/dryck/blöja etc. Men han skrek och skrek. I 45 minuter. Sen tog jag fram dammsugaren. Då blev han glad och slutade att skrika. Han vet var dammsugaren bor och är där och pekar hela tiden. Han är en ordningsam liten kille. Han lyfte på mattan och upptäckte förfärat att det inte var dummsugit under mattan. Han blev riktigt upprörd, hojtade och sprang till dammsugaren och viftade. Well well, vi får rent i alla fall. Det är intressant att se att han har ett ordningssinne – tar han saker så ska han lägga tillbaks dom där de kommer ifrån, han slänger skräp i sopkorgen och han gillar som sagt dammsugning. Det är bara då han käkar som ordningssinnet är helt borta :p .

1383852161057

 

Kvällspromenader

2014,Alfred,Mars 2014 | Wednesday March 12 2014 20:33 | Comments (0)

Det har varit ett härligt kvällsljus under de senaste dagarna, och vi har passat på att ta lite kvällspromenader. Alfred vill hellre gå bredvid barnvagnen än sitta i den. Än hellre så vill han jaga änder/gäss. Eller jaga bilar.Eller försöka slå en kullerbytta ner i  kanalen. o.s.v.

Fotona nedan är dock från landet från förra helgen.

DSC_0251

Stor och liten

DSC_0248Alfred hjälper gärna till med barnvagnen

Hos Alfred igen!

2014,Alfred,Mars 2014 | Saturday March 8 2014 11:25 | Comments (0)

Nu är vi hos Alfred igen, efter att varit borta från honom i fem dagar. Så kul att se vår lille kille igen! Han klarade det finfint, och verkade inte saknat oss :p. Det är skönt att han inte är specifikt mammig/pappig utan kan klara sig fint hos andra också.

DSC_1146

Walmart

2014,Mars 2014,North Carolina,Resebloggar | Thursday March 6 2014 08:19 | Comments (0)

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så blev jag utskrattad då jag frågade om man kunde gå till Walmart. Jag tyckte dock att källan till informationen att man inte kunde gå dit kändes aningen opålitlig. Jag är fruktansvärt fördomsfull, men en överviktig donna som heter Destiny och talar rejäl sydstatsdialekt känns kanske inte som någon som promenerar en massa. Sagt och gjort, jag gav mig ut på en promenad. Och visst tusan kunde man gå till Walmart! Det låg inte runt husknuten, men ca 1.5 km bort. Jag brukar ju gå t&r till Västra hamnen (8km) för att handla :p .

DSC_0224-2

Walmart var ju inget trevligt ställe. Det såg ut som en lagerlokal och det var mycket skräp som såldes. Som stora tunnor med cheeseballs, läsk i alla möjliga neonfärger, 573 sorters chips. Etc. Billigt och inga kvalitetsvaror (som ju verkar vara deras koncept, och uppenbarligen går det bra).

utz-cheese-balls

Folket där såg farliga ut, jäkligt mkt tattisar och gangsta style, alternativt så var de rejält överviktiga. Jag kände mig jäkligt udda där, fast jag smälte in lite då jag hade träningsoverallsbrallor 😉 . Utanför satt hemlösa och bad om pengar. Hu, blev illa berörd då jag såg några småttingar i Alfreds ålder där – det finns så många barn här i världen som växer upp med rätt så dåliga förutsättningar 🙁 . Jäpp, jag har blivit lite blödig och man blir ännu mer blödig då man är långt borta från lillen.

På hela tiden som jag i NC så såg jag inte en enda männsika som var ute och gick. Däremot såg jag en som cyklade. Han hade på sig en sydstatströja och viftade med en “Vote for Ron Paul 2012”-skylt (varför???).

 

 

Next Page »