Archive for the Category ◊ OKtober 2011 ◊

Author:
• Thursday, October 20th, 2011

Ahh, nu är det äntligen dags!

1 veckas

och 1 veckas

Ska bli sååå skönt! Både jag och maken är rätt slitna nu så ska bli skönt att ladda batterierna.

Category: 2011, OKtober 2011  | One Comment
Author:
• Tuesday, October 11th, 2011

Nu är det bara 10 dagar kvar till vår resa och jag har utvecklat en ganska kraftig resfeber. Främsta symptomen är dålig fokusering och stissighet. Maken är bortrest denna vecka, och jag hade tänkt passa på att plugga en massa nu då jag har så mycket egentid, men fokusen är lite sådär. Ack, denna resfeber – man växer aldrig ifrån den.

I Tanzania verkar det just nu vara en hel del regn. Fast det funkar nog bra ändå: regn –> fler vattenhål –> djuren är vid vattnet och ligger inte och ruvar dolda i skuggan 😉 .

Hoppas på att få se många cubs! Helst gepard men vilken sort som helst går bra. Hoppas även att kunna se migrationen på nära håll, hade varit häftigt att höra någon miljon gnuer rusa förbi.  Nördig som jag är har jag köpt en massa safariböcker, från en lättläst bok med stora färgbilder på djuren där man kan anteckna vilka man sett, till en bok som skulle kunnat ingår i grundutbildningen i zoologi med info om allt från varje djurs sociala organisation till detaljerad info om deras revirmarkering.

Cheetah cubs – nog nummer ett på listan.

Author:
• Saturday, October 08th, 2011

Det är gott med smoothie på morgonen. Jag brukar mixa banan, yoghurt och röda bär. Men imorse var jag nog lite trött och såg inte riktigt vad jag hällde i – tror inte att gröna ärtor passar lika bra :p.

Author:
• Friday, October 07th, 2011

Så var det fredag. Välbehövligt då jag är ganska slut efter aktiviteterna sedan förra fredagen. Att både läsa en kurs på heltid och jobba på heltid, vara bortrest 3 dagar, storstäda lägenheten, baka en massa pajer, ha bjudning, inte frångå sin princip att träna 1 timme per dag, två akuta stress-situationer (nu uppklarade, tror jag iaf) etc gör mig lite trött. Skönt det är dags för semester snart.

Som fredagsbild blir det de fina liljorna (min favvoblomma!) som jag fick av maken förra veckan. De har nu slagit ut och luktar så gott.

Category: 2011, OKtober 2011  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Tuesday, October 04th, 2011

Har varit iväg på ett jobbmöte i München, vilket ju såhär i början av oktober även såklart fick innehålla ett besök på oktoberfest. Det var en intressant kulturell erfarenhet. Det var otroligt mycket människor där. Ett öltält rymde upp till 10 000 personer, och de 16 tälten var fullsmockade, och det fanns ännu mer människor utanför. Nästan alla hade dirndl eller lederhosen, vilket bidrog till en lätt surrealistisk känsla (jag vill ha en dirndl, de är så söta – synd att affärerna varken var öppna söndag eller måndag som var helgdag). Alla stod på bänkarna och sjöng och dansade till hög musik (det var klockan 7 på kvällen…). Ölglasen innehöll en liter, och alla servitriser bar typ 10 glas åt gången. Det fanns hur många “karuseller” som helst, alla på vuxenavdelningen var nästanpå vassare än de läskigaste på tivoli eller Liseberg.

En kortsida av festområdet

Vi lyckades på något sätt ta oss in i ett tält

Undrar hur trött man är efter ett sådant arbetspass…

Author:
• Sunday, October 02nd, 2011

Hälsade på Sigges brorsbarn Lady, som bor hos min kompis föräldrar.

Så söt, men vilken energi! Nästan stört omöjligt att ta några vettiga foton men här är i alla fall 2 st.

Category: 2011, Djur, OKtober 2011  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Saturday, October 01st, 2011

Tidigare i år sökte jag pengar för en post-doc, och under veckan fick jag besked om att jag fick ett forskningsbidrag på 1,6 miljoner 🙂 , så nu kan jag jobba kvar på avdelningen med min forskning i två år till (förtydligande: majoriteten av de pengarna kommer inte att komma på mitt lönekuvert).

Category: 2011, OKtober 2011  | Tags:  | One Comment