Botaniska trädgården

2010,Göteborg,Maj 2010,Resebloggar | Wednesday June 30 2010 00:05 | Comments (0)

Botaniska trädgårdar gillar jag att flanera i, så ett besök i Göteborgsvarianten blev det också efter konferensdagen i måndags. Var vackert och skönt att gå runt där.  Märkte sen att jag bara hade gått igenom halva stället, men eftersom jag kom hem från konferensen halv 8 så var jag rätt trött och orkade inte gå tillbaks. Det får bli till nästa gång!

Siggegubben

2010,Göteborg,Juni 2010,Resebloggar | Tuesday June 29 2010 17:33 | Comments (0) Tags:

Nu har både Jimmy och jag lämnat Malmö för att vara i varsin av de städerna i Sveriges som är större än hemstaden. Där Jimmy är så är också Sigge, som har blivit 2,5 år nu och är så här stilig:

Det kan man ju också döpa en bar till…

2010,Göteborg,Juni 2010,Resebloggar | Monday June 28 2010 21:12 | Comments (0)

Passerade denna baren på vägen till konferensen:

De har en speciell humor Göteborgarna 😉

Konferensen har börjat

2010,Göteborg,Juni 2010,Resebloggar | Sunday June 27 2010 17:54 | Comments (2)

Nu har konferensen börjat. Det är en stor konferens, antagligen den största jag har varit på. Har varit bra föreläsningar och god lunch/fika (alltid viktigt för totalpoängen 😉 ). Jag snörvlar, nyser och hostar som bara den, men det funkar ändå bra att både sitta och lyssna och att promenera. 45 min promenix dit enkel väg, så man känner sig inte så stel som man brukar på konferenser. Sen gick jag en sväng på lunchen också så upp emot 3 timmars promenad har det blivit under dagen.

Här är konferensen. Nästa gång kanske man ska lobba att få bo på hotellet här bakom istället 😉 (Gothia Towers) ?

Mini-rummet

2010,Göteborg,Juni 2010,Resebloggar | Sunday June 27 2010 06:57 | Comments (5)

Då jag skulle boka rum för den här konferensen så sades det att jag skulle ta billigaste möjliga boende, och det gjorde jag. Jag  insåg att man inte fick så mycket yta för 350 kr/natt i rikets näst-största stad, men blev ändå lite paff då det jag såg då jag öppnade dörren var detta:

Ett fönsterlöst rum. Det till vänster är det enda det finns för att ha kläder i. Jag insåg ganska snabbt att det var lönlöst att försöka ha ordning här…

Dock blev jag glad då jag märkte att jag fick plats att sitta vid det utfällbara bordet under sängen. Det hade inte gått om jag varit lite längre och det hade varit lite meckigt ta upp och ner sängen med alla sängkläderna hela tiden… Fast på bilden nedan ser det ut att vara mer plats än det är.

Man kan ju också sitta och jobba (och blogga!) i sängen. Den är ca 1.5 m ovanför golvet. Man blir lite skraj att man ska trilla ner då det väl är sovdags, men helt ärligt är det ju lite knäppt – man trillar ju aldrig ur sin vanliga säng. Fast den hemma är iofs aaaaningen bredare.

Men men, det är lugnt att det är ett litet rum. Jag är ju borta på dagarna och på kvällarna sitter jag ju ändå bara vid datorn 🙂 . Och att bo precis vid Slottsskogen är inte helt fel 🙂 . Är en bit till konferensen, men jag har aldrig något emot att gå – i alla fall inte om det är fint väder. Vilket jag hoppas det blir eftersom jag inte packade ner ngt paraply…

Framme i Gbg

2010,Göteborg,Juni 2010,Resebloggar | Saturday June 26 2010 18:29 | Comments (2) Tags:

Så har jag kommit fram till Gbg och det minsta hotellrummet jag någonsin sett. Begav mig ut en sväng i det fina vädret till Slottsparken som ligger alldeles bredvid. Lite foton:

Göteborg

2010,Juni 2010 | Saturday June 26 2010 08:19 | Comments (0) Tags:

Då är det dags att åka till Götet idag, där jag ska besöka en stor genetik-konferens. Hoppas på att snappa upp en massa bra kunskap (extra motiverad då min opponent på disputationen är inom genetik-området…). Blir långa dagar – från 08.30 till 19.15, med de minst intressanta sakerna vid lunchtid. Men det ska bli intressant. Bl.a. ska nobelpristagarna från 2009 i medicin och 2008 och 2009 i kemi prata, vilket så klart ska bli intressant, men det roligaste är att se hur starstruck de andra professorerna blir av deras närvaro 😉 .

Ska bo precis vid Slottsskogen, vilket jag tycker verkar trevligt. Jag älskar parker och ska spana in pingvinerna som bor där. Sen hade jag tänkt jogga där också vilket hade varit härligt, speciellt då vädret ska bli fint – håll tummarna för min hals (och för att jag inte är helt slut på kvällarna)! Sen har jag mycket “vanligt” jobb att göra, så blir det någon fritid så ska det jobbas. Blir en intensiv vecka.

Glad midsommar!

2010,Juni 2010 | Friday June 25 2010 09:34 | Comments (0)

Så är jag på en snabbvisit på landet till midsommar, veckans enda lediga dag för mig. Eller ja, på pappret i alla fall, passar på att sitta inne och jobba lite nu på morgonen då vädret ändå är lite sådär. Men det verkar ju som det kan bli hyggligt väder på eftermiddagen och då ska jag koppla av lite i solen :). Och så blir det premiär för de svenska jordgubbarna, nam nam. Har dock fuskat lite med de belgiska tidigare och de var faktiskt riktigt goda de med.

Elak hals

2010,Juni 2010 | Thursday June 24 2010 21:32 | Comments (3)

Nu råkade det bli så att den lååånga dagen efter bubbel-tisdagen ändå började lite sådär, eftersom det halsonda jag hade redan dagen innan hade blivit betydligt sämre. Jag har en tradition att få halsont runt midsommar, som t.ex. förra året då jag fick halsfluss och sen var sjuk halva sommaren, så lite skraj blir man ju… Men det verkar inte utveckat sig till något riktigt elakt än, så jag håller tummarna att den onda halsen blåser bort snart. Ska ju resa iväg på lördag så hoppas man inte får värsta halsfluss-attacken då och ligger där helt själv däckad på ett vandrarhemsrum :p .

Bubbel-tisdag

2010,Juni 2010 | Tuesday June 22 2010 19:53 | Comments (2)

Bubbel på en tisdag – man kunde haft det värre 😉 . Men så får det bli då man har roliga saker att fira 🙂 . Jag tror morgondagens lååånga dag går fint ändå – har haft några riktigt bra dagar så känner mig full med energi 🙂 .

Next Page »