Archive for the Category ◊ Maj 2011 ◊

Author:
• Tuesday, May 31st, 2011

Eller i alla fall vadpremiär 😉 . Gick en 2,5 h promenix genom parken, längs Ribban och Västra hamnen, sååå skönt!

Category: 2011, Maj 2011  | Leave a Comment
Author:
• Sunday, May 29th, 2011

Var en sväng på Tropikariet idag. Det var ett litet, men trevligt mini-zoo. Djuren gick oftast omkring fritt och det är ju alltid roligt att se (även om det var väldigt nära att en fladdermus kissade på mig :p ).  En rolig sak att se var ringsvanslemurerna  som sprang omkring fritt. Jag fick stå emot begäret att klappa dom, främst för att det stod att man inte skulle klappa djuren men även för att de såg ut att ha väldigt starka griptassar… Även kul att se hajar – det har jag aldrig sett tidigare.

Author:
• Saturday, May 28th, 2011

Promoveringen var kul! Mycket högtidligt och tradionellt. Blev dock lite långdraget i slutet, men det är inte så konstigt då det ju är rätt många som promoveras.

Det regnade lite då vi gick från universitetshuset till Domkyrkan, men man fick tack och lov låna ett paraply. Härifrån har jag inga bilder eftersom make och päron satt i domkyrkan då. Men jag hade släkt och vänner som vinkade på mig då jag gick, kul att de kom och kollade 🙂 .

Inne i domkyrkan:

Rektorn håller tal:

Promoveringen börjar med tal på latin:

Jag får ringen:

Promotorn hälsar på mig på latin:

Jag får hatten:

Leds vidare av promotorn för att få mitt diplom:

Får diplom:

Bockar till publiken:

Ärkebiskopen talar och ber:

Fotostund. Denna började med filosofiska fakulteten som har lagerkrans istf. hatt. Det var många som fotograferade…

Här är en del av hattarna (jag är nästlängst till höger längst ner).

Glad doktor med diplom, hatt och ring 🙂 . Universitetshuset i bakgrunden.

Jag och pappsen.

Sen blev det bubbel och middag på Årstiderna 🙂 .

Category: 2011, Maj 2011  | 2 Comments
Author:
• Friday, May 27th, 2011

Idag är det dags för Lunds universitets stora högtid – promotionen (citerat från medfaks veckobrev) vilken jag ska delta i. Detta tror jag är den sista saken som har med den svunna doktorandtiden att göra. Det sägs att det bara regnat en gång under alla år som detta arrangemang har hållits, och det var i fjol. Verkar som vi har en trend här eftersom det enligt prognosen ska regna 10mm idag :p. Men regn eller inte så ska det bli intressant. Promoveringen är i domkyrkan, där det pratas en massa latin och då man ska få hatt, ring och diplom. Det kommer även skjutas kanoner. Det största fokuset för både publik och de som ska promoveras är dock hur man ska klara sig utan mat, vatten och toa så länge :p .

Category: 2011, Maj 2011  | 2 Comments
Author:
• Wednesday, May 25th, 2011

Så har Ådi varit på sin STORA 12000-mils service (fast han har bara gått strax över 10000 men han är ju ändå 10 år), fått sommardäck samt besiktning (och hej så försvann hela lönen samma dag som den kom in på kontot :p ). Han mådde bra, lite småskavanker här och där men inget verkade jätteakut. En sak var dock akut och det var batteriet. Han hostade som bara den då vi skulle starta honom för att köra till servicen, men han gick att starta i alla fall. När service-killarna kollade batteriet så var det stendött och gick inte att ladda alls. Well, det kunde hänt på en mycket sämre plats och tidpunkt om man säger så.

Så det var livets första bilbesiktning. Har sett ganska många jag känner som varit rejält nervösa för bilbesiktningen, men jag tyckte det var rätt lugnt. Tror att detta var den första saken nånsin som min make varit mer nervös för än vad jag var (förutom laddningen av bilbatteriet för några månader sen) :p. Bra att man någon gång får ikläda sig rollen som den coola, haha.

Category: 2011, Maj 2011  | Leave a Comment
Author:
• Saturday, May 21st, 2011

Weekend på landet.

Author:
• Thursday, May 19th, 2011

Igår bjöd jag maken på en lite försenad födelsedagsmiddag på Doc Italiano. Då han hade sin riktiga födelsedag var han i Kina och åt soppa med en hel fisk med massor av ben i,  så tänkte han skulle få något lite godare i efterhand.

Och mumsigt var det. God och prisvärd meny – italienskt är ju aldrig fel!

Lite korv, anklever, mozarella, oliver m.m

Svart risotto med pilgrimsmussla

Linguini med skaldjur

Kött och rotsaker

Ost

Vaniljpannacotta

Sen passerade vi en fotoutställning på Stortorget – intressant utställning!

Category: 2011, Maj 2011  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Tuesday, May 17th, 2011

Jag har blivit erbjuden att bli studierektor på en forskarskola inom ett nätverk som avdelningen är med i, vilket jag tackade ja till. Ska bli spännande 🙂 . Det blir ju lite annorlunda än det jag annars jobbar med men det kommer nog bli lärorikt. Jag är ju inte den nätverkande typen precis men jag hoppas på att organisatorisk förmåga räcker långt det med 😉 . Men det blir mest forskning jag kommer pyssla med ändå, studierektor kommer jag bara vara till ca 10%.

Category: 2011, Maj 2011  | Tags:  | 2 Comments
Author:
• Friday, May 13th, 2011

Nu är det inte så lång tid kvar till maken kommer hem 😀 .Tänka sig, jag får hem en man som är ett helt år äldre än mannen jag vinkade av i söndags!

Kanske tur att det inte är så efter varje resa – även om äldre män kan vara riktigt stiliga så funkar det bara bra att vänta på det ett antal år till 😉 .

Syns om 20 år 😉 !

Category: 2011, Maj 2011  | Leave a Comment
Author:
• Wednesday, May 11th, 2011

Gåta: Vad är det som gör att man inte kan äta, sova eller tänka klart?

Svar: En ettrig och elak förkylningsblåsa. Ouch! Små sår och fattiga vänner ska man inte förakta – så sant. Även om jag fram tills idag trodde att det faktiskt var “fattiga föräldrar” som det skulle vara i talessättet. Alltid lär man sig något nytt.

Category: 2011, Maj 2011  | 2 Comments