Mitt-i-veckan-lyx

2010,Oktober 2010 | Wednesday October 27 2010 18:48 | Comments (3) Tags:

Ska precis testa sushi från ett nytt ställe, Maguro. Myyycket sushi, blir nog en god lunch imorgon (hoppas jag!).

Update: ooops, ingen lunchlåda imorgon… Var mycket gott, nya favoriten 🙂 .

Internat

2010,Oktober 2010 | Saturday October 23 2010 09:10 | Comments (0) Tags: ,

Internatet på Comwell Borupgaard var jättebra! Hotellet låg i en fin miljö och var fint och relaxande invändigt – hade varit kul gå på spa där någon gång. Comwell är samma kedja som har spa på Varbergs kurort, vilket var ett trevligt spa-ställe.

Bra rum med en massa träd utanför fönstret.

Det fanns en massa juicer ute som man kunde testa. Ingefärsdrickan med citron och honung kändess mycket bra mot min elaka hals! För de mer vågade fanns spirulina, men eftersom den var utblandad med annanasjuice var den god. Fanns även en mängd te och frukt att välja emellan, och lunch och frukost var fenomenalt goda.

På kvällen besökte vi Louisiana. Fick en guidad tur på en av utställningarna, som gjorde att jag för en gångs skull begrep lite av konsten. Sen var det middag där.

Takamaka bay rom

2010,Oktober 2010,Resebloggar,Seychellerna | Friday October 22 2010 22:21 | Comments (2)

Hemma igen efter en trevlig liten jobbresa i vackra omgivningar med intressanta föreläsningar och god mat. Avnjuter en drink med Takamaka bay rom, som jag köpte på Seychellerna. Fantastisk rom! Jag är annars ingen extrem sprit-finsmakare, men efter detta kommer ju Bacardi att kännas lite torftigt… Synd den bara går att köpa på Seychellerna 🙁 . Men men, det var ändå värt allt problem att transportera flaskorna hem (blankt nej från tysk säkerhetsvakt i mellanlandningen, därmed incheckning av extrabagage i form av min kollegas handbagageväska, och sen en ganska sista-minuten-ankomst till gaten) för att få en så god caipirinha 😉 . Kanske rensar upp mitt halsont oxå.

Liten resa

2010,Oktober 2010 | Thursday October 21 2010 07:09 | Comments (0) Tags: ,

Dags för en mini-resa imorgon. Ska till ett spa-hotell utanför Helsingör. Inte för att spa-a, utan för att jobba. Är ett internat med intressanta föreläsningar, samt även rundvandring och middag på Lousiana. Kommer att bli tredje Louisiana-besöket på ett år – känner mig riktigt kulturell 😉 . Dessa internat brukar vara mycket trevliga, och detta lär bli mitt sista eftersom det bara är för doktorander. Men men, man får nog åka iväg på lite grejjor även som post-doc tror jag 🙂 . Har i alla fall tre jobb-resor bokade för “livet efter” (varav två redan i december), vilket är ungefär de enda planerna jag har för “livet efter”.

Nog inget spa-ande, men det blir säkert trevligt ändå!

Bra med missförstånd ibland

2010,Oktober 2010 | Wednesday October 20 2010 19:09 | Comments (2) Tags:

Det blev lite missförstånd i kommunikationen mellan mig och min handledare tidigare. Jag trodde att jag skulle extrahera DNA från navelsträngar (äckligt, tar veckovis), men det visade sig att jag bara skulle pipettera navelsträngsblod i plattor (inte äckligt, tog totalt mindre än en jobbdag). Tjohoo 🙂 ! Nu hoppas jag min handledare förstod min missuppfattning – måste verkat lite konstigt då jag blev jättebutter över en dags pipettj0bb (som jag ju trodde var flera veckors jobb), ooops. Så nu sjönk min stressnivå som en sten 🙂 .

Fylla med bloooooood

Coola djur

2010,Oktober 2010,Resebloggar,Rom, Italien | Tuesday October 19 2010 17:00 | Comments (0) Tags:

Sitter och sorterar mina foton och kom på att jag aldrig hann lägga ut bilder från vår zoo-tur i Rom! Jag älskar att gå på zoo – alltid en given utflykt då jag kommer till nya städer (men rekommenderas ej i Kina).

I Rom var det helt klart aporna som gjorde mest intryck. Det fanns en mycket stor flock med babianer i alla dess åldrar, och man kunde se hela deras boende från en bänk bredvid så det var kul att bara sitta ner och kolla deras samspel med varandra. Sen fanns det även mindre boende med andra typer av apor såsom den helcoola mandrillen.

Mandrill

Mini-babian

Sen älskar jag ringsvanslemurer! De är så coola.

Stockholm

2010,Oktober 2010,Stockholm | Monday October 18 2010 15:57 | Comments (3)

Även denna helgen var jag på resande fot (är nog sjätte helgen på raken tror jag), denna gång var det Stockholm som var resmålet.

Träffade först Maria för en lunch, promenix och span på lägenheten hon bor i nu (mycket fin, hög takhöjd är rätt nice).

Sen var jag hos makens syster på dop och 2-årspartaj. Vanligtvis brukar bebisar ha någon mekanism som gör att de skriker så det står härligans till så fort jag kommer i närheten (för att inte tala om hur mycket de skriker om jag väl skulle försöka mig på att klappa på dom eller hålla i dom), men Lucas (som döptes) visade sig tillhöra den unika skaran av bebisar som inte gjorde detta – inbillar mig t.o.m. att jag fick några smiles av honom 🙂 .

Ibland de några år gamla knattarna som fanns det en som hade fyra ben – Sigge! Han måste vara den stiligaste golden som finns 🙂 .

Bland födelsedagspresenterna fanns det modell-lera, så jag gjorde ett litet mini-zoo i modell-lera. Jag är inte den mest talangfulla på kreativa saker, men det var faktiskt rätt skoj. Jag kanske skulle köpa lite modell-lera till mig själv.

30års-fest

2010,Oktober 2010,Recept | Friday October 15 2010 06:40 | Comments (0)

Idag hade jag en, ganska så försenad, 30-års fest för mina släktingar (förutom de som var sjuka eller lämnat Skåneland).

Fick den här snyggingen från Georg Jensen och ett flaska Chablis som lät lovande!

Bjöd på paj – tyckte att jag gjorde tokigt mycket, men nästan allt gick åt. Med tanke på åtgången så antar jag att fler än jag tyckte den var mumsig så tänkte dela med mig av receptet:

Kyckling och baconpaj

Pajskal:

  • 4-5 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 2 dl kesella

Fyllning:

  • 1 grillad kyckling
  • 1 paket bacon
  • 2 dl créme fraiche paprika & chili (eller vanlig c.f med egen kryddning)
  • soltorkade tomater
  • 1 dl grädde
  • 3 ägg

Blanda ihop pajdegen och tryck ut i formen och nagga den. Förgrädda 10 minuter i 225 grader. Rensa kycklingen, skär bacon i små bitar, stek det lätt och låt rinna av. Lägg kyckling, soltorkade tomater och bacon i pajskalet. Vispa ägg, grädde och créme fraiche och häll över kycklingen. Grädda i ca 20-30 minuter i 225 grader. Servera med en god sallad!

Glasögon

2010,Oktober 2010 | Thursday October 14 2010 00:34 | Comments (5)

Nu har jag fått mina nya glasögon! Gick himla snabbt – jag beställde dom i måndags kväll och fick sms om att de var klara att hämta ut på onsdag efter lunch. Var kanske inte helt fel ändå att mina gamla förkom på flyget. Nu fick jag två till samma pris som de gamla, och dessutom är de nya betydligt mer robusta (kan behövas) och mycket mer bekväma att bära :). Det har hänt rätt mycket med prispress och erbjudanden på glasögonfronten på sistone märkte jag.

Ett par svarta med lite vitt mönster på sidorna.

Ett par mörkröda.

På tal om de försvunna glasögonen så hade inte flygbolaget (Condor) den bästa servicen. En och en halv vecka efter jag mailade dom (på engelska) fick jag ett svar som var på tyska – trots de uppenbarligen var medvetna att jag var svensk eftersom min adress stod på svarsmailet och trots att jag inte längre har ett tyskklingande efternamn. Och svaret – tja, det stod att de fått mitt mail och återkommer senare. Men det spelar ingen roll, nu har jag ju nya glasögon och ska beställa linser också, så blev det som egentligen borde gjorts tidigare gjort nu!

Vargtimmen

2010,Oktober 2010 | Wednesday October 13 2010 04:59 | Comments (0)

Blä för vargtimmen. Vaknar jag då är det omöjligt att somna om. Vilket tyvärr inte är ett helt ovanligt fenomen för mig. Lagom noja att jag ska vakna den tiden på disputationsdagen, brrr 🙁 . Då kan man ju inte heller kompensera med kaffe eftersom 1) man blir stirrig av kaffe (man lär ju vara stirrig nog då…) och 2) det finns inga pauser på den 3 timmar långa disputationen. Nåväl, det är bara att hoppas på att jag har tur i sömngudens lotteri den dagen.

Next Page »