Vårtecken

2011,Februari 2011 | Saturday February 26 2011 16:58 | Comments (2) Tags:

Idag då jag var ute och gick såg jag en blomstjälk som envist kikade fram ur marken. Såg ut som början till en snödroppe eller en krokus. Heja blommorna, kämpa på bara!

Fredag

2010,Februari 2010 | Friday February 25 2011 06:34 | Comments (2) Tags:

Yay, Fredag! Efterlängtad är du, efter en arbetsvecka med långa dagar och ett visst mått frustration. Idag ska jag sluta i bra tid, 4 eller så hoppas jag (det blev t.o.m. 10 i 4!), och sen ha en hel-helg i sunka-hemma-stil, var ett tag sen sist. När man passerat 30 får man dessutom lov att säga att man tycker det är skönt med sunka-hemma-helger har jag hört 😉 .

Jämlikhet

2011,Februari 2011 | Tuesday February 22 2011 06:25 | Comments (4) Tags:

Det har varit dåligt med träning på sistone, efter att jag har lyckats sträcka höger hamstring-muskel (baksida lår). En mycket envis sträckning som inte ger med sig. Så jag tänkte jag skulle vänta ut den lille j-vlen tills den har normaliserat sig. Så vad händer? Jag gör en rejäl vurpa på ett blött badrumsgolv, och sträcker den vänstra hamstring-muskeln också. Jämlikhet var det här. Alla hamstring-muskler ska vara lika.

Illustration av påfrestning på hamstring-muskel vid fall p.g.a halka.

Hemma igen

2011,Februari 2011 | Monday February 21 2011 20:21 | Comments (0) Tags:

Så kom maken hem igen igår kväll efter turen till Asien. Var SÅ gött att träffas igen – gör det nästan värt det att vara själv en vecka 😉 . Han hade även inhandlat lite smått och gott till mig. Gott i den rätta bemärkelsen var en ask choklad jag fick – bland den absolut godaste chokladen jag har testat (och jag har testat många…). Sitter nyss hemkommen från jobbet och mumsar praliner vid datorn och är fullkomligt hög – undrar om de stoppat någon knark i pralinerna? Än så länge har jag inte gett mig på de med lustiga färger (är lite skeptisk), men de övriga, s0m redan har slunkit ner, var kanon.

Grrr

2011,Februari 2011 | Sunday February 20 2011 17:33 | Comments (3)

Alla som inte tar bort sina tvättmedelsklumpar (som sen hinner stelna och bli omöjliga att få bort för nästa tvättare) kommer till helvetet. Efter att för 578:e gången fått tvätt och tvätt-tid pajjad p.g.a hårda tvättmedelsklumpar i tvättmedelsfacket från föregående tvättare har jag nu slutit ett avtal om detta med han vid Pärleporten. Egentligen hade det varit mer logiskt om bostadsbolaget fixat tvättmaskiner med självdosering alt. satt upp lappar som folk inte river bort, men det var enklare att få tag på Sankte Pär :p .

En vacker dag, då jag har blivit totalt galen av tvättstuge-marodörerna, kommer jag att ringa på i varenda lägenhet och fråga om det var dom som tvättade nyss. Efter detta kommer jag dessutom ha kvalificerat mig till att bli fullvärdig medlem i Kärring-klubben. Yeah.

Kom till mig du fördärvliga tvätt-stugemarodör

Ensam hemma

2011,Februari 2011 | Saturday February 19 2011 11:06 | Comments (2)

Så har jag varit ensam hemma utan make denna veckan. Känns lite skumt – det var ändå 5 år sen han var iväg på jobbresa senaste gången, och då hade vi precis flyttat ihop, så förra gången var vanan att bo själv ganska färsk.

Saknar min andra (och bättre) hälft!

Men imorgon kommer han tillbaks 🙂 . Jag blir himla aktiv då jag är hemma själv, så nu är lägenheten tip-topstädad, frysen urfrostad, en himla massa lunchlådor lagade, bröd bakat, långkok på g,  fotoalbum klara, sopor sorterade och jobbtimmarna avklarade med råge – ser fram emot lite softande på soffan med god mat och vin på söndag som ett försenat alla ♥ dag firande 🙂

Alla ♥ dag

2011,Februari 2011 | Monday February 14 2011 11:04 | Comments (0)

Själv blir det dock ingen romantik på alla ♥ dag för mig just i år, då maken är i Beijing och jag är på landet, där jag ska läsa artiklar hela dagen eftersom jag här har utrymme att sitta ner och luta mig tillbaka i läsarställning (till skillnad från på mitt jobb…) .

Landet

2011,Februari 2011 | Sunday February 13 2011 16:56 | Comments (0) Tags:

Nu är jag på landet. Här är kallt och jag är i hibernation mode i soffan med te och tidningar. Våren, du får gärna komma nu…

En som dock inte är i hibernation mode är mullvaden som hänger under päronens gräsmatta, här är ett urval av hans alster:

Gräsänka

2011,Februari 2011 | Saturday February 12 2011 19:44 | Comments (0)

Nu är maken påväg till Kina och Japan, så nu blir det lite ombytta roller mot vad det brukar vara med mig själv i positionen som gräsänka (vilket konstigt ord det är egentligen) – lite ovant. Men sällskap har jag ändå eftersom jag kamperar hos päronen. Här en timme norrut är det kallt – 7 grader kallare än i Malmö (-8C). Tror nog de där joggingkläderna jag tog med kommer att förbli oanvända :p .

Fredag!

2011,Februari 2011 | Friday February 11 2011 07:01 | Comments (1) Tags:

Så var fredagen här! Pust vad mycket jobbande det varit denna veckan, iväg halva tiden av varje dygn, men nu är det bara  en jobbdag kvar till chill i soffan med vin och indiskt 😀 .

En passande liten fredagsbild med tanke på att jag nyss fått hem mina safariböcker som jag beställt från Amazon 🙂 . Så läsning finns med bland helgplanerna.

Next Page »