Archive for the Category ◊ Maj 2018 ◊

Author:
• Thursday, June 07th, 2018

Denna gång bakades det kanelbullar inför visiten av Isak med familj.

Hjälper till att plocka ut muffinsformarma

Provsmakning

Alfred gillade den bruna krämen så det som spilldes på bordet försvann snabbt.

Hjälper till med muffinsformarna igen

Synkade 1

Synkade 2

Nom nom!

Glömde ta foto på resultatet, men gott blev det 🙂

 

Author:
• Tuesday, June 05th, 2018

I förra veckan så var vi en sväng på Claes Ohlson ihop med grabbarna, för att handla nya fläktar. Claes Ohlson är ju en pärs i vanliga fall, och ihop med dessa två så… De skulle såklart ha varsin kundvagn, som de skulle köra som en barnvagn. Alfred skulle som vanligt mucka med Viktor och köra på honom, och Viktor lyckades gå rakt in i en hyllkant. Sen fick de tag på basketbollar… Då vi väl stod i kassan så tröttnade Viktor och ville springa ut.

Kul att köra barnvagn!

Alfred körde den på rätt håll tillslut

Sen var vi en sväng inne på Nova och åt pommes frites. Viktor ville tvunget klättra upp på barstolar. Sen var det lite kamp om maten och de skulle äta ut samma förpackning trots att vi hade hur många portioner som helst. Killarna lekte en sväng på lekplatsen. Viktor ville springa iväg och lade sig på golvet och blev arg. Men sen somnade han direkt då han kom hem så visst var det värt den turen 😉 .

 

 

Author:
• Saturday, June 02nd, 2018

För ett tag sen så bakades det tekakor härhemma. Killarna var ivriga att hjälpa till.

Glada miner. Viktor är fullt upptagen med att tugga deg. Det var en varm dag därav den lätta klädseln. Maken brukar dock inte springa runt lika lättklädd som killarna.

Även Viktor kan kavla.

 

Author:
• Thursday, May 31st, 2018

Nu då det har varit soliga dagar så har det spenderats en del tid i trädgården. Jag har alltid tyckt att vi haft en lite väl liten trädgård, men nu ser man fördelen med att man kan ha översikt och att de är instängda där 😉 .

Killarna kör flera rundor runt matbordet.

Alfred är inte vattenrädd längre utan duschar glatt i vattenspridaren.

Och tvättar håret :p

Viktor är som en katt; dricker hellre vatten från naturen än vattenglaset (skålen).

Glasspaus – det är något fel med vinkeln här för så liten är inte Viktor…

Även den största killen äter glass.

 

Category: 2018, Alfred, Maj 2018, Viktor  | 2 Comments
Author:
• Tuesday, May 29th, 2018

En varm måndagskväll i maj så åkte Alfred och jag till Flyinge Plantshop. Nära och bra, och lugnt på kvällarna till skillnad från helgerna.

Kul att åka!

Fick en glass (eller en och en halv, eftersom jag köpte en till mig själv också)

Köpte bl.a. dessa

Påtal om blommor så är här lite foton från Botan, där jag satte mig med en poké bowl under en lunch denna veckan.

Author:
• Sunday, May 27th, 2018

Nu har det varit shortsväder i några veckor. Vilket resulterat i en stor åtgång av plåster. Man inser varför jeansknäna skavs upp :p .

Även Viktor har fått sina skrapsår. Passande nog har de haft plåstertema i hans förskolegrupp.

Dadda fick plåster

Viktor fick plåster

Author:
• Saturday, May 26th, 2018

Fortsätter med inlägg om vad som hände 2 veckor tillbaks i tiden. Alfred har pratat mycket om melodifestivalen (diskuteras mycket på förskolan), så vi har inte sluppit undan den svenska. På söndagsmorgonen så såg vi den internationella festivalen som gick kvällen innan. Den var ju ändå bättre och inte lika omogen som den svenska. Alfred kollade på allt (men ville spela förbi då det var ballader) medan Viktor såg på det då och då – då det var någon låt med fart. Omröstningen blev en rysare – jag hade inte fattat att det sen även skulle komma publikröster separat, och jag svettates då jag såg hur mycket poäng Sverige fick av juryn. Så jag var riktigt upprörd och nervös över detta, medan Alfred hejade på “Benjamin Grosso”. Sen kunde jag ju tack och lov pusta ut sen…

Ungar som dansar på soffan

Vinnaren i bakgrunden – skräning låt tyckte jag…

Author:
• Friday, May 25th, 2018

Förrförra helgen var Alfred&Viktor på Mimmis födelsedagsfest på Leos lekland. De hade SÅ skoj. Viktor kunde klättra och åka på alla storbarnsgrejor. Festen började vid 1, och sen stannade dom nästan ända tills stängning vid 7. Sen somnade de i bilen och mamman&pappan kunde äta sushi, dricka vin, och se en 3 timmar lång film i lugn och ro!

Först popcorn, korv och glass i prinsessrummet

Alfred och Alicia var mycket på vulkanen.

Även Viktor fick åka med!

Viktor gillade de stora bollarna

Speciellt att bli studsad på dom

Cyklar (med lite putt-hjälp)

Author:
• Wednesday, May 23rd, 2018

Här blir inte mycket tid för att blogga 🙁 . Jag började skriva om trädgården för en vecka sedan, men inlägget är nu helt inaktuellt efter denna värmebölja. Nåväl, inlägg om trädgården fram till mitten av maj då – nu kan man inte kalla den vårträdgård längre.

Våren kom med full fart i slutet av april, sen blev det sommar direkt och nu har syrenerna redan blommat i 2 veckor.

Tulpanerna slog ut då jag var på kurs i slutet av april. Tyvärr höll dom väldigt kort tid (brist på vatten?) så nu ser rabatten lite tråkig ut (man lär sig av sina misstag, som att man ska plantera andra blommor som blommar senare runt tulpanerna…).

På väg att slå ut – typiskt nog den veckan jag var borta på kurs:

Så här såg rabatten ut då den var fin (har nog haft bilden uppe tidigare):

Tulpaner på baksidan (nu helt nervissnade):

De första blommorna som kom upp (i början/mitten av april) var dock krokusar och scillor som jag planterat sidan om häcken på husets framsida och i rabatten i trädgården. Krokusarna dog dock snabbt p.g.a. den hårda blåsten, men här är scillorna:

Hörnan med vårblommor, som alla vissnat ner nu:

Visst har det varit trevligt med sol, men jag tycker att det har gått lite väl snabbt med våren. Man hinner liksom inte riktigt med och sen är det högsommar. Så känns det i och för sig varje år men i år var det rätt extremt.

 

Category: 2018, Maj 2018  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Friday, May 18th, 2018

Lena var på besök i början av maj, och killarna visade sig vara väldigt villiga att posa då hon tog foton. Så här är en drös foton från våffelätningen den dagen :