Tbone

2011,Juni 2011 | Thursday June 30 2011 20:02 | Comments (0) Tags:

Igår var vi ute och käkade på Tbone som ligger rätt så nära oss. Käkade en jättestor köttbit. Köttbiten finns även under större delen av salladen på bilden. Salladen var förresten jättegod, och var annorlunda komponerad med ruccola, rotsaker och parmesan. Ja, hela måltiden var superb. Till denna fanns även en massa frittar som jag inte har med på bild. Efter denna måltiden var jag nöjd att jag hade cyklat 4 mil under dagen…

Sen blev det en promenad i parken med efterföljande bio (Super 8). Och trots att jag var mycket mätt fanns det plats för saltlakrits…

Tur i oturen

2011,Juni 2011 | Tuesday June 28 2011 22:15 | Comments (2)

Tänkte cykla en lite längre runda hem idag, så istället för att cykla den vanliga turen där alla regionbussar går så körde jag på landsvägar österut. Härligt – mötte knappt en cyklist och inte många bilar heller och fick se landsbygden 🙂 . Första gången någonsin som jag cyklat en annan väg till/från jobbet – och även första gången någonsin som cykelkedjan gått sönder (vilket inte går att fixa) 🙁 . Bra timing. Var i Malmös ytterkant – ca 7 km från hemmet. Gick en stund och kom till en busshållplats. Fick där lära mig att man inte får ta med sig cyklar på stadsbussar (iofs logiskt). Men se där – ett stort shoppingcentra i utkanten av stan, där de har en Sportex-affär. Och Sportex-affären har öppet till 19 och inte till 18, så jag slapp missa öppettiden med 5 minuter. Och Sportex-affären säljer kedjor och har ett gäng grabbar som kan mecka med cyklar. Och så kunde jag cykla hem med en ny och hel kedja 🙂 .

Midsommar på landet

2011,Juni 2011 | Saturday June 25 2011 17:39 | Comments (0)

Jag och maken spenderar midsommar på landet, sköööönt 🙂 .

Valpisar

2011,Djur,Juni 2011 | Monday June 20 2011 20:00 | Comments (0)

Oh happy day – det är sommar och antalet valpar i malmö har ökat markant 🙂 . Särskilt precis runt vår fastighet, där människor som bor mittemot bl.a. har skaffat en berner sennen valp och en golden valp, båda i den absolut sötaste åldern, som ofta är ute och går på sitt valpiga vis nedanför vår balkong 😀 . Jag blir helt knockad – kan liksom inte värja mig mot något så sött…

Veckan

2011,Juni 2011 | Sunday June 19 2011 08:57 | Comments (3)

Så var det helg. Ojdå vad svårt det är att hinna blogga under veckorna, men lite helgbloggeri får det bli i alla fall.

Denna veckan har jag bl.a. tagit på mig att hålla i ett antal föreläsningar på en kurs i höst och även organisera en introduktionsdag för nya doktorander, tränat på Gerdahallen för första gången på länge och fått ordentlig träningsvärk i magen (den som sa att man inte kan få träningsvärk i magen eftersom man sträcker ut magen då man går hade fel, alternativt går jag som en hösäck), sett på Gnomeo och Juliet som onsdagssoftande (gullig film), ätit en massa sushi (beroendeframkallande), sommarstädat lägenheten under ett 5 timmar långt städningspass, gått en lååångpromenad till Ribban samt varit på en mycket trevlig bröllopsfest (dock inte lika trevligt morgonen efter, varför vaknar man alltid senast kl 7 oberoende av när man lägger sig – kl 3 i detta fall ?).

Välgörenhet utan kostnad

2011,Juni 2011 | Saturday June 18 2011 10:32 | Comments (0)

Ett litet tips – då man ändå sitter vid datorn kan man passa på att göra en god gärning genom att klicka på websidor där sponsorer ger pengar till välgörande ändamål:

http://www.care2.com/click-to-donate/

http://www.thehungersite.com/clickToGive/home.faces?siteId=3&link=ctg_ars_home_from_ths_home_sitenav

http://www.ecologyfund.com/ecology/_ecology.html

Om man ändå ska shoppa: http://www.godhandling.se/. Samt att man under “butiker” kan man klicka på cint, då får valfri förening för välgörande ändamål pengar varje gång man svarar på frågor.

Ett annat tips är att lämna in sina gamla glasögon som man inte använder till fattiga i tredje världen – de tar emot glasögon för detta ändamål på Synsam och säkert hos fler optiker.

Ska man spara i fonder så kan man spara i en fond som ger en del av fondförmögenheten till välgörande ändåmål. Eftersom djur och natur ligger mig varmt om hjärtat så sparar jag i SEB Östersjöfond och Skandia fonder världsnaturfonden.

Ännu mer lyxlakrits

2011,Juni 2011 | Monday June 13 2011 19:16 | Comments (2)

Nom nom nom – salt och blandat är förevigt förpassat till B-klassen.

Speciellt nr 2 är god, men 4:an och 5:an som jag även de har testat är inte helt fel heller. Chililakrits – mmmmm.

En hundring

2011,Cykling,Juni 2011 | Sunday June 12 2011 18:53 | Comments (0)

Spenderade denna söndagen i cykelsadeln, härligt! Blev 100 km på natursköna vägar i Skåne då vi cyklade till Vombsjön och vände – utan packning den här gången. Blåste en del motvind de sista 50 km:arna men yeah vad skönt det är att cykla – man hinner bolla runt en hel del endorfiner under dessa timmar och man hinner se mycket fin natur. Sen känner man sig sådär härligt utmattad så att man med gott samvete kan låta bli att göra något vettigt på hela kvällen och bara fokusera på soffa, pizza, datorspel och film.

F.ö är tydligen är denna distansen densamma som de kör på Vätternrundan för tjejer. Fast jag tycker det är fjantigt med alla dessa tjejvarianter på diverse långlopp – originallängd ska det vara (300 km i fallet ovan). Jag har dock inga planer för Vätternrundan – för nu så räcker Skåne bra.

En fin runda att cykla (fast Lund och Staffanstorp kan man hoppa över).

Cykelsemester 2011, dag 3

Sjöbo – Malmö 74 km

Lämnade Sjöbo gästis efter frukosten och cyklade hem mot Malmö. Cyklade inte raka vägen hem, utan började med en tur runt Vombsjön. Där var så vackert. Passerade många fina ställen på vår cykeltur men det var nog det finaste området. Cyklade vidare i kringelikrokar hemåt, så det blev en heldag ute på cykeln. Väl hemma blev det krasch i soffan, pizza, film och sendan läggdags…

Cykelsemester 2011, dag 2

Idala gård – Sjöbo 78 km

Började dagen med en så här fin utsikt:

Lite längre (och backigare) tur idag. Körde en bit längs kusten så det var inte raka vägen.

Sjöbo gästis var en vacker byggnad.

Maten var superb, 4-rättersmeny med vinpaket. Dock var man lite trött efter att ha cyklat i 6h (inkl pauser) så orkade inte dricka upp alla glas eller äta all mat.

De hade en jättesamling av prydnadselefanter som jag tyckte var gullig, här är en av hundratals minielefanter

Next Page »