Tur i oturen

Tänkte cykla en lite längre runda hem idag, så istället för att cykla den vanliga turen där alla regionbussar går så körde jag på landsvägar österut. Härligt – mötte knappt en cyklist och inte många bilar heller och fick se landsbygden 🙂 . Första gången någonsin som jag cyklat en annan väg till/från jobbet – och även första gången någonsin som cykelkedjan gått sönder (vilket inte går att fixa) 🙁 . Bra timing. Var i Malmös ytterkant – ca 7 km från hemmet. Gick en stund och kom till en busshållplats. Fick där lära mig att man inte får ta med sig cyklar på stadsbussar (iofs logiskt). Men se där – ett stort shoppingcentra i utkanten av stan, där de har en Sportex-affär. Och Sportex-affären har öppet till 19 och inte till 18, så jag slapp missa öppettiden med 5 minuter. Och Sportex-affären säljer kedjor och har ett gäng grabbar som kan mecka med cyklar. Och så kunde jag cykla hem med en ny och hel kedja 🙂 .

This entry was posted in 2011, Juni 2011. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tur i oturen

  1. Päronet says:

    Hmmm, tillhör ju inte den vardagliga materialtröttheten att kedjan går sönder. Kan det vara kedjelåset som släppt ? Nå “skid samme” alltid en erfarenhet att bli stående men tur i oturen så fanns hjälp inom räckhåll.

    Päronet

  2. Karin says:

    Vet inte riktigt vad som hände men kedjan flög all världens väg. Har iofs cyklat många många mil på cykeln. Men jag hanterade situationen riktigt bra tyckte jag, blev inte hispig alls 😉 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *