Aug 15 2018

Födelsedagsfest

Viktor hade en liten födelsedagsfest i hönshuset två dagar innan hans riktiga födelsedag.

En fena på att öppna presenter!

Det blev många traktorer. Här är “traktor släp”.

Mera traktor.

Här fanns också en traktor!

Glad över sin fest!

Tårta och kakor. T.h. en god moussetårta från konditori, vilket gick under namnet “fintårtan” 😉 .

Duktig på att blåsa!

Fiskedamm. Då det blev få barn som kom så fick även de vuxna fiska.

Lek efter festen.

 

 

 


Aug 13 2018

Viktor 2 år!

Grattis till min minsting som fyller 2 idag! Han föddes den 13e Augusti 2016 (under dagens sista timme) efter att vi väntat lääänge på honom (beräknat datum var 4 Augusti). Det fick ju en att tro att han var en seg liten sak, men nu har vi insett att han absolut inte är det :p . Tvärtom är han en kille med en hög energinivå. Helt vild! Han klättrar, hoppar och springer. Tyvärr håller han även på med knäppheter som att säga “skalla” och så skallar han någon eller något…(vet inte vart det kommer från, har aldrig sett Alfred göra det).

Han pratar på som bara den, och säger meningar med 2-3 ord. Populära ord nu är “bort” (då man interfererar med hans roliga sysslor), “dansa” (efter en skärmsläckare som Jimmy har där en gubbe dansar om man trycker på honom) “traktor” (det klart vanligaste ordet – han äääälskar traktorer, och påpekar alltid då man ser en), “mommo” (hans favorit, nämns alltid t.ex. då han ser en röd bil).

Viktor i Mommos knä. Han matade mommo med tårta 😉 .

Han har även lärt sig ordet “min” (traktor min) som används ofta. Då han är hungrig säger han “äta mat”. “Favoritmat är korv – han kan äta otroliga mängder.

“Napp” är också ett vanligt ord. Han är fortfarande lika beroende och blir helt manisk om han skulle se napp-samlingen. Han leker mycket med sina nappar, som nedan.

Brorsan är hans bästa polare, även om de kivas mycket nu så är Alfred idolen.

Andra ord som används flitigt är “stoooor” och “myyycket”.

Viktor älskar att vara utomhus! Han är fascinerad av små djur – det är mycket “imse”, och djuren får gärna gå på hans arm. Ibland lyfter han upp insekterna och visar (det går oftast inte så bra för insekterna då…).

Tyvärr har han även blivit lite mer mobiljunkie nu efter ovannända “dansa” och annat man har visat honom då man varit iväg och nöden varit en tvungen. Och så gillar han att se på sommarlov (börjar morgonen med att säga “sommarlov”). Men oftast är det som sagt full fart, alltid påväg någonstans!

Grattis min lille 2-åring!


Aug 11 2018

På stranden

 

Festisgrabbarna

Massor med fågelsvärmar!

Grabbarna letar snäckor.

Viktor har tidigare varit väldigt anti till att bada i bassänger eller havet, men idag gick det fint 🙂

Tillslut såg man bara ett litet ansikte sticka upp över vattnet.


Jul 31 2018

Kreativum

Då vi vaknade efter den första natten på vår blekingetur så ösregnade det! Det var ju lite otippat, så det fick bli en inomhusaktivitet. Så vi åkte till Kreativum i Karlshamn. Vi var inte helt ensamma där om man säger så :p , den här nästanpå enda regndagen på hela sommaren. Vi delade upp oss, så jag var med Viktor och Jimmy med Alfred. Det blev inte så många foton tagna, då det var fullt upp, men här är några:

Viktor gillade jätteduplot bäst.

Han var duktig på att stapla små klossar, tornet här har han gjort helt själv.

Alfred och Viktor är fokuserade på en show där de hade endel explosioner. Bra show! Viktor blev dock lite distraherad av en kille (som var nästan i Alfreds ålder…) som satt med typ 10 st nappar. Nappomanen Viktor var lite avis.

Alfred körde båt.

Och så körde han bil.

Killarna delar alltid med sig av sina glassar 🙂

Efter Kreativum var vi även på detta ställe som låg bredvid.

Viktor fick se på STOOOORA imsar.


Jul 30 2018

Ronneby brunn

Då har jag slutligen kommit till vår mini-semester till Blekinge, där vi var 18-20 juli. Jag hade inte någon exakt plan på vad vi skulle göra där (men jag hade såklart en lista med ideer!), men jag bokade ett hotell lite mitt i Blekinge, vid Ronneby brunnspark. Vi kom fram rätt sent, eftersom vi hängde kvar i regnet därhemma (som jag skrev om i ett tidigare inlägg). Så första dagen spenderade vi med att åka roliga småvägar till Blekinge, och att utforska Ronneby Brunnspark.

Det fanns en lekplats i parken utanför hotellet. Hotellet syns i bakgrunden.

Viktor är bra på att klättra!

Typiskt nog började Alfred mucka med Viktor då jag skulle ta ett foto på de båda…

Så det blev stopp på gemensamma foton…

Viktor springer runt i den Japanska trädgården.

Man kunde tro att det var höst…

Och så lite bilder från vårt hotell. Balkong och två dörrar var populärt…

Äter vindruvor

Alfred läser för Viktor

Jimmy och Alfred spelar sänka skepp. Det var lite mörkt ute så de fick ha mobilen som ficklampa.

Testade även på minigolf utanför hotellet.

Viktor var mer intresserad av att klättra på banorna…

Hotellet var mysigt, en nackdel var dock att de hade konserter i parken på kvällarna :p . Samt att det var supervarmt den första dagen – jag somnade väl vid 5-tiden på morgonen…. Dag två så regnade det dock så då var det lite bättre.


Jul 28 2018

Skrylle

Jag ligger väldigt mycket efter med inlägg – nu är jag väl på vad vi gjorde för en ca 10-14 dagar sen. Vi har varit ute på en hel del skogspromenader – det är väldigt skönt i värmen. Vi var bl.a. på en tur i Skrylle, då jag joggade för första gången på länge (och insåg att kondisen är riktigt risig – den fina formen jag hade efter ett års föräldraledighet med mycket rörelse förstördes rätt lätt av kontorslivet…). Men nu ska det bli mer träning! Dock är det inte så lätt i denna värme, men några gånger så har jag kommit ut.

Alfred motionerar på naturlekplatsen

Linbana!

Även Viktor fick åka linbana, i sällskap med mor sin.


Jul 26 2018

En till hallonplockare

Dagen efter Alfreds hallonplockning så åkte Lena, Alfred och jag till Tivoli, medan Jimmy var hemma med Viktor. Då fick även han plocka hallon – vildhallon i Dalby Söderskog.


Jul 21 2018

Regn!

För några dagar sen så regnade det! En väldigt ovanlig händelse denna sommaren…

Vi skulle egentligen dra iväg på några dagars mini-semester, men vi kom iväg ganska sent eftersom det var så skönt att sitta ute i regnet. Ovanlig känsla…

Det öste ner rätt bra (svårt att fånga på foto). I bakgrunden syns förresten vår nya grind. Anledningen till den stökiga trädgården är (såklart) Viktor, speciellt så är han förtjust i att 1) lägga stenar i vattenkannan 2) springa runt med sopkvasten…


Jul 19 2018

Komma hem!

Efter några dagar iväg så kom vi hem på lördagen vid 20 i 4-tiden (Sveriges fotbollsmatch började kl 4, så Jimmy gasade på 😉 ). Viktor hade saknat sina leksaker och Alfred sina kompisar (som tur var knackade en kompis på strax efter han kom hem). En fin resa!


Jul 13 2018

Viktor 23 månader

En månad kvar tills minstingen blir 2 år!

Han är en intensiv liten man, med många små tantrums. Både han och Alfred (snart 6-åringen) befinner sig i utvecklingsfaser, och det kan gnissla endel mellan dom då båda vill ha mycket uppmärksamhet. Viktor är ganska bordus, och Alfred gillar att provocera… Viktor är en kille som tar mycket tid och uppmärksamhet, och han är även mycket duktig på att stöka ner eller ha sönder saker :p . I samma  ålder så gillade Alfred att organisera saker fint på rad – den egenskapen har vi inte alls sett hos Viktor. Dock så är Viktor mycker mer för att leka själv än vad Alfred någonsin varit, så han kan sitta länge för sig själv och  pilla med sitt duplo. Han leker även med sina traktorer – han  har utvecklat en stark traktorfascination på sistone.

Även språket har utvecklats. Han kan och förstår många många ord, även om man inte alltid förstår vad han säger. Ännu svårare blir det att förstå då han envisas med att ha napp (han blir bara mer och mer beroende…). Infinitiv slutar ofta på -u, såsom bäru och läsu. Läsu gillar han, och han har en del favotitböcker, såsom “Knuttes hus”, Numbertböckerna och “Äntligen bajs”. Påtal om bajs, så brukar han sitta på pottan efter att han har badat, och det går bra, men den seriösa pott-träningen ligger nog ändå ett år framåt i tiden.

Sitter på pottan och lyssnar på musikböckerna

Han gillar att vara ute och har alltid projekt på gång ute i trädgården (vattna, samla stenar, köra motorcykel, försöka ta sig in i förrådet). Och så pekar han noga om han ser en “myja” eller andra små djur.

Han gillar att klä på sig diverse skor, tröjor, och mössor trots att det är tokvarmt ute, och han är envis att han ska ha på dom…

Killen i mössa

Maten går lite sådär, han har lite svårt att sitta kvar vid matstolen, så ibland får vi ta fram bebis-stolen som vi kan låsa fast honom vid… Han är mycket envis. Men glass, det går alltid ner. Tyvärr äter han fortfarande alldeles för mycket “vivi” (välling) på kvällar/nätter, så han äter inte alltid så bra på dagarna.

Han är en gosig och kramig liten kille, som vill somna upprullad i mammas famn, eller så kommer han in till min säng på natten och gosar in sig och somnar.

Lillebror bus