Posted on 1 Comment

Viktor har fest

Nu ska man inte ha några stora fester, men det går fint att ha fester med gosedjuren. Viktor ordnade en fest och bjöd in oss.

Hämtar upp gosedjuren. Jag drog även fram en kasse gosedjur som vi arkiverat, och däri hittade vi Marsupilamis svans, som blev ett ninjaband.

Festgänget på soffan.

Viktor bäddade om gästerna så att dom inte frös. Vi åt äppelklyftor på festen. Viktor berättade om en film han sett, där ett barn kom med fel flyg, och sen träffade han Trump (Ensam Hemma 2). Jimmy pratade sen om Trumps senaste dumheter (som jag aldrig orkar fördjupa mig i). Sen frågade jag Viktor om något annat – han tyckte kanske inte det var så kul samtalsämne vi hade? “Fortsätt ni prata bara mamma och pappa” svarade han.

Posted on Leave a comment

Flyinge Plantshop

Förskolan var stängd en dag för ett tag sen. Då åkte Viktor och jag till Flyinge Plantshop. Det var ett tag sen som vi var där senast – jag brukar förlora rätt mycket av planteringsmotivationen till hösten.

Det är kul att åka med vagnen!
Och så har de ju en lekplats! Viktor frös lite så han fick min kofta.
Tittut!
Inhandlat: Pallkrage och jord för att plantera alla jordgubbsrevor, samt en svart-vinbärsbuske, som jag egentligen inte har plats med i trädgården.
Posted on 2 Comments

Viktors 4-årsdag

Under en av semesterns sista dagar så fyllde Viktor 4! Det var en varm och solig dag (till skillnad från för 4 år sedan).

Frukost i Dalby – Proviva, mommos kanelbulle och skönsång.
Och såklart ljusutblåsning!
Sen hämtade vi upp en tårta i Dalby och åkte vidare till landet. Viktor var nöjd över tårtan!
Sen var det presentutdelning!
Viktor öppnar en present som vi har lagt i en kartong Budweiser…
…då han öppnat den reser han sig upp….
…”Den är ju till Pappa” säger han och ger den till Jimmy 😉 .
Farfar och Torni har alltid stora spännande paket 🙂 !
Det låg grejor till Alfred i paketet också 🙂 (och godis till båda).
Leker med leksakerna.
Sen blev det tältande.
Och vår lille stjärna badade i havet dagen efter, och sen åkte vi hem igen.
Posted on 1 Comment

Viktor 4 år

Stort grattis till vår goe Viktor som blir 4 idag!

Viktor är en kille som alltid är i farten och gillar att undersöka saker. En del saker råkar gå sönder, medans andra saker får nya spännande former, sammanfogas med andra föremål eller har fått helt nya användningsområden eller förvaringsplatser. Han är mycket verbal och vill gärna sammanfatta och förklara saker/tvprogram etc., företrädelsevis med start med orden “faktiskt” eller “alltså”. Och som synes på bilden så tycker han mycket om att klättra i träd, och han tycker även mycket om sin spindelmannen-hoodie som han har på sig. Vi älskar dig så mycket vårt lille troll ❤ !

Posted on 2 Comments

Löpning

Som jag skrev tidigare så sprang killarna en del runt huset i Småland. En kväll så sprang de ett varv åt gången, så snabbt de kunde. En annan kväll så skulle de springa långt. Det var ca 65-70m runt huset. På ena sidan var det nedförsbacke och på andra var det uppförsbacke.

Viktor sprang 10 varv, sen chillade han och kollade på Alfred.
Alfred han sprang på, allt medans det blev kväll och mörkret kom. Viktor tröttnade på att kolla på då.
Viktor tog på en pannlampa och ett skohorn, som han band fast i snöret man skulle hålla upp dörren med.
Han lekte att det var en pinata…
Under tiden så sprang Alfred 110 varv (!), d.v.s någonstans runt 7km, på 49 minuter. Här pustar han ut efteråt.
Posted on 2 Comments

Ledig fredag

Viktors förskola var stängd en fredag för ett tag sen. Då hade han&jag lite tid ihop, och gav oss ut en sväng efter lunch. Vi åkte till Dalby Norreskog, där vi gick fram till Skrylle. Där lekte vi lite i lekplatsen och naturlekplatsen, och jag körde lite utegymmande.

Viktor gillar spångar 🙂
Vilar lite
Pinnar!
När vi var framme i Dalby var det glasspaus.
Obligatorisk paus med macka och festis.

Sen kom Jimmy och Alfred och hämtade oss. Alfred hade sprungit Rynkebyloppet (där de springer så många varv runt en bana som de kan på 40 minuter, och får pengar per varv). Han sprang 6600m!!! Nästbäst i skolan 🙂 .