May 14 2019

Norrvikens trädgårdar

Förrförra helgen så var Viktor och jag själva hos päronen. Det var första gången som Viktor åkte tåg. Det gick finfint!

Viktor på tåget. Det var skönt att vi hade bokat platsbiljett då vi åkte fredag e.m…

På lördagen skulle vi till Norrvikens trädgårdar, men det var ett event där och mycket med folk. Efter att åkt lite bil så landade vi på gården. Gungade och hälsade på Eva och Kjell. Viktor upptäckte att de hade en sandlåda inomhus så det fick bli handtvätt (kattlåda).

Gungan för sig själv!

På söndagen så funkade det bättre med Norrvikens trädgårdar.

Viktor gillade denna platsen.

Intressant med fiskar.
Körsbärsträden blommade fortfarande även om blomningen passerat zenit.
Magnolian var dock utblommad.
Många tulpaner var fortfarande fina.
Viktor upplevde dock en besvikelse.
Lekplatsen var stängd då de hade planterat runt den.
Vi fick skapa vår egen lekplats istället.
Han gick uppför dessa trappsteg, sprang inne i grenverk på träd och sprang på stigar.
Päronen tar igen sig i vårsolen.

Apr 30 2019

På runda med Viktor

Dagen efter annandag påsk så var förskolan stängd. Vi jobbade varsin halvdag, så på eftermiddagen så var jag med Viktor. Då åkte vi ut på en liten tur. Först gick vi en runda i Söderskog. Så grönt det var blivit nu 🙂 !

Trädavverkning, men Viktor klarade fint att ta sig förbi.
Tog en runda till biblioteket.
Sen hjälpte Viktor mig att handla. Han tog en del egna initiativ, t.ex. här då han tog någon typ av fläsk som vi inte hade på shoppinglistan 😉 .
Hjälper till att lägga upp på varorna!

Mar 31 2019

Hejdå spjälsängen!

Slutligen så har vi monterat ner Viktors spjälsäng, som han vuxit ur för längesen. Detta eftersom vi slutligen blivit klara att köpa en säng till Alfred. Det blev en ganska hög säng, så Alfred ville ha Viktors säng bredvid så han inte trillade ner på golvet.

Hjälper till med nedmonteringen
Killarna fick även nya sängkläder.
“Jag älskar den” berättar Viktor om sitt nya påslakan. “Paw patrol” uttalas av Viktor ungefär “Pappatroll” 😉 .

Och jag tycker detta är jättebra, för om Viktor kommer till vår säng på natten, så är det bara för mig att lägga mig i Viktors säng istället (Viktor tar mycket plats…). Det var lite svårt att göra då han hade spjälsängen…


Feb 25 2019

Dans

Alfred är iväg och spelar handboll på onsdagar, så jag anmälde även Viktor till en aktivitet under denna dagen, nämligen pyttedans i Lund. Första gången var det rätt så kaotiskt, då det var en massa vägarbeten,där jag blev inledd på en enkelriktad väg och det var allmänt kaos och jag inte ens kunde hitta en vettig parkering utan hoppades på det bästa (att ingen parkeringsvakt skulle bli sur för jag hängde länge på macken). Sen visade GPSen fel och jag kunde inte hitta lokalen och blev sen. Sen tycker Viktor att huset var “lässsskigt” och blev jätteledsen, och inte ville han dansa heller. Och mor hans ingav kanske inget jättelugnt intryck för att göra honom bekväm. Pust.

Så den andra gången så åkte vi buss dit istället.

Satt ner duktigt i början
Sen hoppade han runt en del.

Dansen gick bättre nu, även om han fortfarande tyckte att det var lite lässskigt. Men han blev mutad med en napp. Han satt mest i knäet eller ville bli buren, men i slutet vågade han lite. Och sen fick de ta med hamburgare från Max hem. Men det är 8 gånger kvar – bättre och bättre gång för gång hoppas vi 🙂 .


Feb 21 2019

Säng

Viktor fixar en säng åt sig själv (något hans mamma och pappa inte lyckats så bra med, han har fortfarande kvar spjälsängen).


Jan 21 2019

Snurr

Det har kommit nya saker att leka med på killarnas skola/förskola, så nu är det lite svårt att få hem dom :p .


Jan 18 2019

Pott-killen

Viktor har blivit mycket entusiastisk över att sitta på pottan (även om han säger till ca 5 sekunder innan han behöver den, så oftast är blir det inte så mycket resultat). Här ville han t.o.m ha frukost på pottan 😉 .


Dec 29 2018

Julen

Julen firades detta året hemma hos oss tillsammans med päronen. De anlände den 23e, så då började vi med pepparkaks- och julkakefika.

Vi pyntade granen den 23e och åkte och handlade. Barnen hade svårt att komma till ro på kvällen, och sen fick Viktor ont i örat och var jätteledsen halva natten. Trodde nästan att vi skulle behöva åka till barnakuten på julafton…

Men på julafton så hade det onda försvunnit 🙂 ! Men snön var kvar 🙂 – otippat med en vit jul! Då var vi ute på tur i Skrylle. Vi hade inte med barnvagn denna gången, utan enbart kälke. De hade grusat 3km spåret men vi tog oss runt med kälken ändå. Alfred åkte mest medan Viktor sprang en hel del.

Kollar Kalle Anka. Killarna hade lite svårt för konceptet att det gick en viss tid och inte fanns på svtplay :p .
Maken har en ny fin jultröja som jag köpt 🙂 . Förevisar även granen här som barnen har klätt. Alfred var arg för att vi inte tog guldstjärnan, men jag tyckte inte den matchade riktigt…
På kvällen kom tomten! Viktor var lite avvaktande först och höll sig till Mommo.
Alfred gömde sig…
…och sprang fram och tillbaka in i sovrummet då tomten kom…
…och gömde sig bakom fåtöljen.
Men då julklappsutdelningen började så var de inte så skeptiska mot tomten längre.
Herr Tomtenisse. Alfred tjuvkollar i presentkassen.
Många fina paket!
Och mycket lek! Och morfar, han hade suttit i fåtöljen på bottenvåningen och somnat och helt missat att tomten kom 😉 .
Sen var det dags för gröt och choklad. Sen var det lek till ganska sent, men det är ju julafton bara en gång om året!

Dec 27 2018

Snö!

Vad härligt det var att kolla ut genom förstret på morgonen innan julafton, och se att det hade snöat! Snön låg även kvar på julafton så vi fick en vit jul 🙂 .

Det var svårt att få till det med färgerna här. Här ser man även mina julblommor (två amaryllis och en hyacint) som jag köpte på Flyinge Plantshop. Det blev endel turer dit då jag handlade grupp-presenter till både förskola och skola där.

Killarna var ute i snön ett tag. Jimmy fixade med granen som jag hade handlat dagen innan. Alfred gick in ganska snabbt, men Viktor var ute jättelänge.

Bygger en snögubbe.
Viktor sätter dit näsan.
Dock ville Viktor mest köra på den stackars snögubben med motorcykel. Kanske därav snögubbens lite skeptiska min. Då jag kollade ut efter ett tag så var faktiskt snögubben rätt så sned efter Viktors behandling…
Jimmy gjorde en snölykta.
Vi passade även på att ta en snabbtur i Dalby Söderskog.

Dec 25 2018

Lite från december


Jag hade lite problem med bloggen, så kunde inte lägga ut nya inlägg (ska jag vara ärlig så hade jag risigt med tid också). Men nu är det fixat, så nu kan jag lägga ut igen. Så en liten summering av tiden sen jag skrev senast:

Vi var på Luciafirande på Viktors förskoleavdelning. Alfreds skolklass firade själva utan föräldrar.
Vi hälsade på valpar på helgerna för att hitta en som skulle åka upp till farfar och Torni.
Vi julpyntade och Viktor vilade med tomten i soffan.
Tomten fick även hänga med på lässtund
Sen så var det ju dags att ta julfoto. Det var lite svårt med fokuseringen…
Och så sprang de fram till kameran hela tiden, här ser man t.ex sufflören bakom soffan.
Sen så var vi en sväng vid Nova och handlade strax innan jul. Mycket folk. Killarna sprang runt på Claes Ohlsson med sina vagnar och sitt glitter…