Nov 14 2018

Höstlovet 3: Blandat

Lite övrigt blandat från höstlovet:

Viktor hittar nya användningsområden för sakerna i Alfreds trollerilåda.

Radar upp bilarsenalen med dess passagerare.

En som inte vill vara med på foto.

Jag och Viktor på tur medan Alfred och Jimmy körde farfar och Torni till flygplatsen. “Annan lekplats” sa Viktor sen, så då gick vi vidare. Ordet “annan”och dess former är ett ord som använts lite för mycket av både Alfred och Viktor i 2-årsåldern (höll på att bli galen på Alfreds “se annat” :p ).

Jag fick inte stor användning av barnvagnen…

Men Viktor hjälper gärna till att gå med den!

Kom till “annan lekplats”. Viktor klarade fint att gå uppför repstegen själv.

Och jag fick slutligen planterat lite mer murgröna till vänster om sopstaketet. Det har ju varit en mild höst så kanske den klarar en plantering som gjordes den 1a november. I bakgrunden Alfred och Jimmy som laddar bilen.

På tal om växter, så har en växt nyss kommit upp. Planterade den i april och den syntes inte på hela sommaren…

 

 

 


Nov 12 2018

Höstlovet 2: Besök hos vovvarna

Under höstlovet så var vi en sväng i grannbyn och hälsade på kenneln som Sigge kom ifrån. Där fanns nämligen farfars och Tornis blivande valp – i magen på en av vovvarna.

Blivande mamma.

Viktor ville ta pinnen från hunden. Tillslut lyckades han och gav den till en annan hund.

Den här anden var dock inte lika lätt att ta ifrån hundarna.

Nu fick han tydligen tag på anden. En avspärrning upp till ovanvåningen betyder ju att man måste gå upp dit (han har lite skyldig min, tycker jag).

Alfred tyckte att motionscykeln var intressant.


Nov 4 2018

Glasögon

Jo, hittar man ett par glasögon så kan man ju ha på sig dom under middagen 😉 .


Oct 20 2018

Utflykt med Viktor

Förskolan var stängd häromdagen, så jag var en sväng med Viktor i Skrylle.

Skoj att gå själv.

Går på nya stigar utanför barnvagnsspåret.

Hittar en vandringskäpp

Går ännu mer offroad

Spanar in löv

Kul att springa nedför backar, det gjorde han många gånger.

Inspekterar naturen

Mera offroad

På djurstatyerna vid Naturum

Gungar med mamma gungandes bredvid

Han åkte mycket rutschbana. Sista gången åkte han plötsligt framlänges på mage, vilket inte blev så bra med all sanden :p .

På kvällen var Jimmy och Alfred och handlade, så jag och Viktor fortsatte att hänga själva. Vi har ofta pottstunder på kvällen, och då får han hur mycket “läsu” som han vill. Här spanar han in traktorer. Och ja, det är stökigt runtomkring, ingen stökar till som Viktor…


Oct 19 2018

Nappar

Nappar är så mycket mer än något man bara stoppar i munnen! Det är ju den bästa leksaken som finns!


Sep 28 2018

Segisar

Har varit lite smårisigt här, och då brukar killarna vara extra gosiga. Myyyys.

En dag satt Viktor bredvid mig och hux flux så somnade han, med skatterna i handen och skattkistan inom nära räckhåll.


Sep 26 2018

Jobbar hemma

Förra  veckan så fick Viktor vara hemma en dag (fast han egentligen hade kunnat vara på förskolan, men personalen sa att han fick stanna hemma en dag efter att Jimmy fått hämta upp honom). Så jag fick vara hemma och ta hand om honom. Denna dagen skulle jag dock delta i anställningsintervjuer för en tjänst som utlysts. Jag lyckades till min förvåning delta i intervjuerna – om än passivt som lyssnare (det var fler än jag som skulle sköta intervjuandet). På förmiddagen hörde jag på intervjuerna på datorn, medan Viktor kollade på stora maskiner (och hoppade på mig). Och på eftermiddagen så somnade han i vagnen två minuter innan intervjuerna började, så jag gick en lång runda i Skrylle och lyssnade på intervjuerna medan han sov. Har haft sämre arbetsdagar 😉 .

Så kallt var det inte, men Viktor var bestämd över att han skulle ha en mössa.


Sep 13 2018

Tur i Lund

I lördags så åkte jag in till Lund med kidsen för att träffa Lena och ha kulturella aktivititer. Vad Viktor dock tyckte lät mest spännande var “åka buss”!

Allvarsam kille som åker buss.

En lite mer buss-van kille. Han åker ju buss varje vecka till gympan!

Leker på Alice i underlandet – “leklandet” på Kulturen.

Kollade på det medeltida uret som spelade i Domkyrkan

Efter det var vi tillbaka på Kulturen. Här kollar vi på en leksaksutställning. Viktor gick rakt in i glaset då han ville ha bussen.

Lekplatsen på Kulturen.

Jodå, det där slutade precis som man kunde tro. Men rutinerad som man är så hade jag med reservkläder 😉

Alfred var med Lena en sväng på andra delar av Kulturen medan jag var med Viktor på lekplatsen, så han fick inte så jättemycket tid där. Den enda bilden som han var med på var den här som jag tog precis efter jag hade sagt att vi måste gå om 5 minuter.Sen begav vi oss till Botaniska trädgården. Vi undrade vad detta var för konstiga päron, men det visade sig vara kvitten.Viktor hittade äpplen att äta på.

Vackra dahlior

Springer upp och ner för en backe.

Sen hittade Viktor en liten flicka som han lekte med (har inga bilder från det). De gungade gungbräda som bara den, och klättrade på trädstammarna. Tjejen var lite mindre än Viktor till växten, men var 3 år. Men hon förstod ändå att han var yngre “Han är bebis” så hon till mig. Sen kom Jimmy och hämtade oss, och sen var det nattning och sushi. Och ganska tidigt som för trötta mig.


Sep 10 2018

Dammsugar-djuret

Alfred och Viktor tyckte att det var superspännande med det lilla djuret som Florencia och Martin hade – dammsugaren som gick av sig själv.

Det hade ju varit superhärligt att ha en sån hemma, men den stackaren hade nog fått både magproblem (lego t.ex…) och blivit överansträngd. Här ett foto på vad Viktor gjorde häromdagen då jag lämnade han ur sikte en stund vid matlagningen…


Sep 2 2018

Tur till Malmö

Vi var en sväng i Malmö förra helgen. Först skulle vi äta på Ricemarket, som vi brukar göra, men den hade lagts ner (som restauranger/butiker i Caroli brukar göra…). Så det fick bli Rosegarden istället, men det var lika bra det (eller ännu bättre, för det var fri glass!).

Killarna kollar hellre ut än på mig.

Viktor blev jätteglad över glassen. “MYYYYCKET!” sa han. Det satt en man bakom Viktor, som sen då han gick ut sa “usch vilken svinstia!”. Han hade nog inga barn :p .

Kör bil på ICA Maxi.

Sen var vi och hälsade på hos Mimmi. “Korridoren” är populär att springa i (foto taget av Alfred).