Botaniska trädgården

2010,Göteborg,Maj 2010,Resebloggar | Wednesday June 30 2010 00:05 | Comments (0)

Botaniska trädgårdar gillar jag att flanera i, så ett besök i Göteborgsvarianten blev det också efter konferensdagen i måndags. Var vackert och skönt att gå runt där.  Märkte sen att jag bara hade gått igenom halva stället, men eftersom jag kom hem från konferensen halv 8 så var jag rätt trött och orkade inte gå tillbaks. Det får bli till nästa gång!

Louisiana

2010,Maj 2010 | Thursday June 3 2010 20:54 | Comments (0)

Turen till Loisiana var bra, hade väldans tur med vädret.

Först åkte vi till Bakken och käkade frokost ( = lunch). Har aldrig varit på Bakken så gick runt en sväng.

Förstår inte varför man väljer att kalla en åkattraktion för Polyp, men det betyder kanske något annat på danska.

Louisiana. Var skööönt att ligga i gräset.

Grönt och fint var det där med en massa blommor.

Det var dock betydligt intressantare utställningar då jag var där förra gången. Den här gången handlade allt om “färgen i konsten”. Klart roligast var att göra ett test där man skulle sortera färgnyanser i ordning, där det visade sig att jag var bland de två bästa procenten 😀 , alltid kul för en tävlingsmänniska som jag 😉 .

Utflykt

2010,Maj 2010 | Thursday June 3 2010 06:44 | Comments (2)

Idag ska jag till jobbet, men jag ska inte jobba utan jag ska iväg på personalutflykt till Louisiana. Kommer vara andra gången på lite mer än ett halvår som jag är där, känner mig ju riktigt kulturell 😉 . Gillar Lousiana och dess omgivningar, härligt att det förutspås sol också 🙂 .

I’m alive

2010,Maj 2010 | Saturday May 29 2010 15:49 | Comments (2)

I’m alive. Har inte skrivit här på ett tag – skriver så mycket på dagarna så det finns inte så mycket kvar på kvällarna 😉 . Fast skrivandet på dagarna tycker jag går väldigt bra, om man får säga så.

I’m alive är även titeln på en låt som jag har fått rejält på huvudet. Kan bara inte få bort den. Extra komisk blir videon eftersom Jimmy känner en (och jag har träffat på densamme några gånger) som verkligen liknar mannen på videon.

Språkpolisen

2010,Lustig information,Maj 2010 | Tuesday May 25 2010 20:23 | Comments (5)

Igår hade jag lite ärenden på stan, och passade på att handla frukt i kvalitets-affären Netto. Har inte handlat där sedan jag var student och bodde på Vildanden, där det fanns en Netto på området, så det var ett enkelt trick att färdas 5 år tillbaka i tiden för en liten stund. Inte för att jag vill färdas 5 år tillbaka i tiden, men ändå.

Då jag stod i kassakön såg jag ett ställ med clip-on solglasögon. Man kan ju tycka att de borde anlitat en lite bättre översättare – jag tror t.o.m att Google Translate hade klarat det bättre. På baksidan stod det f.ö. “tvätta i åldrad alkohol”.

Cykeltur

2010,Maj 2010 | Sunday May 23 2010 18:21 | Comments (0)

Så var det äntligen dags att damma av våra racerhybrider och låta dom se dagsljuset 🙂 . Härligt!

Tog en tur till brofästet och tillbaks, och knäet sa ingenting 🙂 . Ska cykla till jobbet lite i veckan och se hur det går.

Stretching vid Luftkastellet

Åska i luften och karusellhästar

2010,Maj 2010 | Saturday May 22 2010 13:33 | Comments (0)

Tog en morgonpromenad till Systrar och bröder, köpte deras supergoda bröd Speja plus två chokladbollar (min nya last). På vägen hem köpte jag en Lonely Planet guidebok över Rom (längtar!) samt vin. Kom till Hansacompagniet prick 10 då affärerna öppnade – det är väldigt skönt att bege sig ut i Malmö på helgen innan öppningsdags, lugnt och skönt, och just klockan 10 är det ju inte så mycket folk i butikerna heller.

Vädret kändes väldigt, väldigt klibbigt, och skulle inte förvåna mig om det blir åska idag efter de senaste dagarnas högst varierande väder. Himlen ser till vissa delar ut som på bilden nedan.

För övrigt tycker jag att karusellhästar är lite creepy. Antagligen beroende för att jag sett otaliga filmer/serier där det sker mord eller andra otrevliga saker runt karusellhästar (företrädelsevis på natten). Vet inte om det är så vanligt förekommande i filmer och serier egentligen, men jag har i alla fall sett ett antal med det temat. Då jag var liten gillade jag inte heller karusellhästar, tyckte att de var på tok för tradiga och sega. Så min relation till karusellhästar har alltid varit lite frostig. Det man har lite halv-knäpp relation till lägger man ju ofta märke till, och därför konstaterade jag att Paris är en ovanligt karusellhäst-tät stad. Jaja, alla har vi våra egenheter 😉 .

Ensam-hemma-kväll

2010,Maj 2010 | Friday May 21 2010 19:43 | Comments (2)

Maken är iväg och partajar med kollegorna, så jag har en ensam-hemmakväll. Blev tillfrågad av en kompis om jag ville hänga med på karnevalen, men nej tack – hänger hellre hemma :p . Så rolig är jag (eller så rolig är karnevalen, beroende hur man ser på saker och ting).

Nåväl, efter ett gött styrkegympa-pass (med rekordlite folk i karnevalstider) så är jag nu hemma och har badat och käkat. Så nu funderar jag på vad jag ska göra. Jag har kastat ögonen på tvätthögen, diskhögen (dock är den ju inte mitt område), moppen och mitt utkast till en avhandling, men jag ska verkligen försöka slappa med en (icke-jobb) bok och en kopp rött te. Wish me luck! Att slappa är betydligt svårare dess motsats tycker jag.

En art som är bra på att slappa…

Paris dag 5

2010,Maj 2010,Paris, Frankrike,Resebloggar | Thursday May 20 2010 00:07 | Comments (0)

Vårt flyg gick sent, så vi hade en stor del av dagen i Paris. Det blev ingen frukost idag efter att klämt i sig varsin stor galette med tillhörande french fries vid midnatt, så det blev istället en take-away Croque-monsieur vid Seines kant runt lunchtid.

Innan det hade vi bl.a. passerat place Vendome, och kastat ett öga in i skyltfönsterna hos de exklusiva affärerna i närheten, samt gått igenom Tuilerierna och Louvren. Efter det begav vi oss till den vänstra stranden och gick runt i mysiga små gator nära St German des pres och Odeon tills vi kom till Jardin du Luxembourg. En fin och relaxande park, dock hade vi ju varit på Versailles dagen innan så det mesta blir ju rätt litet i jämförelse 😉 .

Efter det var det dags för en två-rätters lunch med tillhörande vin, härligt dekadent 😉 . Åt bl.a. sniglar.

Passerade små gator med ganska så belamrade bokaffärer.

Pausade lite vid Seine och Notre Dame.

Gick till den lilla ön, Ile St Loius, som dessutom var bilfri eftersom det var söndag.

Satte oss på ett cafe och smakade på den omtalade Berthillon-glassen. Jäpp, den var mycket mumsig!

Sen var det dags för oss att bege oss till Gare Du Nord, och sen till flygplatsen Charles de Gaulle, snyft! Vi hade gärna kunnat stanna längre…

Men som sagt, man kan ju återvända snart 🙂 . Men först Rom 🙂 – ser extra mycket fram emot det efter den här härliga lång-cityweekenden!

Paris dag 4

2010,Maj 2010,Paris, Frankrike,Resebloggar | Wednesday May 19 2010 06:04 | Comments (2)

Dag 4 gick åt till att besöka Versailles. Min plan var att vi skulle upp tidigt, äta en baguette på tåget och vara där innan horderna av turister kom (min sedvanliga taktik då jag turistar i samband med jobbresa, då jag oftast är själv alt. med mer lättövertalade personer 😉 ). Makens plan var att dra sig i sängen och äta långfrukost, vilket det också blev. Det var iofs klart trevligare, men i kombination med strul att få rätt tågbiljetter så blev vi betydligt senare än planerat. Vilket gjorde att vi fick köa i över 1,5 timme, pust! Dock var det värt det, Versailles var mycket vackert och helt enormt stort. Vi såg bara en liten del av trädgården trots att vi var där i åtskilliga timmar. Själva interiören gick vi igenom lite snabbare, då vi var rätt slut efter att gått runt i trädgården, och även för att det var så mycket folk att man fick knöka sig fram. Själva orten Versailles var också den mycket fin.

Efter att tagit igen oss en stund på rummet begav vi oss till Tour Montparnasse, där det var en fin utsikt över staden. Efter det var klockan nästan midnatt, men vi var hungriga efter dagens 30km+ (jo jag vet jag har lite dille på sträckor) så det blev en efter midnatts-middag på restaurang och vips så var klockan halv 2 då vi kom hem. Jag förstår inte hur tiden kan gå så snabbt som den gjorde under dessa dagar!

Cafeet vi åt frukost på.

Färgglad ingång till Gare St Lazarre.

Vyn strax nedanför slottet.

Från Marie-Antoinettes lantområde inne i Versailles.

Spegelsalen

Från Tour Montparnasse

Next Page »