Lägger ut lite fler foton från lördagens visit i stadsparken, utöver de från den uppblåsbara hinderbanan.

DSC03605Först var vi lite på lekplatsen

DSC03607

DSC03609

Det var en fin lekplats, men Alfred tyckte inte att den kunde mäta sig mot hoppborgen och labyrinten. Den sistnämnda sprigner han runt i här.

DSC03610

Han sprang runt mycket i labyrinten

DSC03611

Det fanns små gångar inne i häcken där bara små barn kunde springa. Han tyckte det var väldigt kul att gömma sig för mig, man kunde inte direkt ha full koll på vart han var.

DSC03622

Sen kom Jimmy också till stadsparken, så då var det dags för glass. Alfred åt upp sin pinnglass samt hälften av våra kulglassar.

DSC03636

Och så kollade vi lite på dom som sprang. Samt körde en massa rundor på den uppblåsbara hinderbanan.

Efter detta handlade vi mat och Indisk takeaway. Det blev en rätt mycket längre utflykt än vad vi hade tänkt oss, men det gav bra resutlat då Alfred somnade redan 19.45 🙂 (han har somnat ca 21.30 nu de senaste veckorna) och vi kunde se på en hel (extralång) film!

 
 

Igår åkte Alfred och jag en tur in till Stadsparken i Lund, medan pappan shoppade (bl.a. morsdagspresenter 😀 ). Jag tänkte att vi skulle gå runt i parken och leka på lekplatsen, men då vi hoppade av bilen så var där en massa musik och människor. Trodde först att det var Pride, men det visade sig vara “The color run”, dvs folk springer ett 5 km lopp och får kastat färg på sig. Frågar man mig, så förstår jag inte poängen med detta ur ett individuellt perspektiv. Ska man springa ett lopp ska man ju springa så snabbt som möjligt och då stör det ju att fått kastat färg på sig, plus att det inte är nyttigt att få i sig dessa partiklar och kemikalier. Tråkig jag är va 😉 ? Men visst, ur ett grupp-perspektiv så kan det ju vara ett kul och flummigt event att hänga på med ett kompisgäng. Men en rolig sak var att de hade en del saker runtomkring, bl.a. en uppblåsbar hinderbana som det var en liten kille som uppskattade. Han sprang den hundra gånger eller så :p . Måste säga att han är rätt modig – jag såg inget barn i hans ålder där, de flesta var betydligt större. Då jag tog fotona så var det rätt lugnt där, men i slutet kryllade det av barn, många nog tonåringar, men det struntade han i och körde hans race. På bilderna i slutet ser man dessutom att en viss man i 35+ är med. Hade jag inte varit gravid hade jag definitivt hängt på jag med!

DSC03599

DSC03639

DSC03601

DSC03603

DSC03642

DSC03643Slut på banan! Alfred har bråttom upp, säger “En gång till!” och rusar till startpunkten.

 
 

Förskolan var stängd förra fredagen, så då var Jimmy ledig och åkte med Alfred och grannarna till lekland i Lund. Alfred älskar lekland! Efter det kom de och hälsade på mig på jobbet och Alfred passade på att äta upp mina flingor.

DSC_0201 DSC_0197 DSC_0194 DSC_0188 DSC_0185

 

 
 

Alfred älskar som sagt rött, och blev överförtjust då han fick 2 par röda strumpor. Han tog på sig båda paren på en gång.

 

DSC_0051 DSC_0049

 
 

Jag älskar magnolia. Min favoritväxt. Men underbart är kort – det är inte så länge som det blommar. Denna våren har ju varit ganska kall, och sen *poff* så var det plötsligt högsommarvärme nu två veckor i maj (passande nog hade jag semester en av dessa) och då slog magnoliorna ut. Jag missade den bästa magnolietiden i Skåne (som enligt mina högt ovetenskapliga iakktagelser är betdligt magnolie-rikare än Stockholm), men jag såg ett finfint exemplar på Gröna Lund.

DSC03494

Nu har jag ju även påbörjat en egen magnoliedröm då vi planterat en magnolia vid framsidan av huset. Tacksamt nog så blommade den inte den veckan vi var bortresta :p . Den kommer ju antagligen inte bli som trädet ovan under min livstid (det hade den i vilket fall inte fått plats att bli), men det är en fin liten buske 🙂 .

DSC_0064

 
 

Så är sista tredjedelen påbörjad för ett litet tag sen 🙂 . So far so good! Imorgon är det vecka 30, så då är det ju snart dags för den sista fjärdelen också. Känns dock som det är rätt långt kvar fortfarande.

Magen har expanderat rätt mycket på sistone, och jag har gått upp en hel del. Tycker ändå att jag är betydligt nyttigare nu än förra gången, det är t.ex. en ytterst signifikant skillnad i saltlakritsexponering för “Räkan” jämfört med “Greggan”. Dock rörde jag mig mer förra gången, nu är det ju lite svårare att få tid till det. Men häromdagen cyklade jag till jobbet, och sen försöker jag även att köra gravidyoga-videor på Youtube. Annars är det svårt att jämföra graviditeter, för tycker att jag glömt det mesta av den förra :p. Det känns som väldigt längesen. Men nu känner jag mig mycket mindre orolig och mer chillad. Mina orosmoment är mest hur jag ska överleva sommarvärmen (men än så länge har det gått finfint 🙂 ) och hur man ska fixa vardagslogistiken då den yttepyttiga lilla fraktionen av egentid kommer försvinna igen och den stora tröttheten inträder. Annars tar jag allt som det kommer.  Man blir så jäkla mycket lugnare av gravidhormoner :p. Jag stirrar inte ens över presentationer på jobbet.

Jag har inga direkta cravings denna gång, snarare att det är vissa saker som jag inte gillar. Är inte så godissugen t.ex. och när jag väl äter godis är det inte så gott. Denna gången kan jag dricka kaffe (vilket jag gör varje dag nu), medan det förra gången var det helt otänkbart. Är inte lika doftkänslig nu heller (fast det kan bero på att min doftkänslighet stabiliserat sig på en ganska hög nivå efter förra gången).

Så jag känner mig rätt som vanligt, men känner mig nog lite tyngre än förra gången, trots att jag inte väger mer. Sämre grundträning helt enkelt. Blir lätt lite flåsig. Idag var jag på glukosbelastning och det jag bra, inga tendenser till graviditetsdiabetes. Var ensam om att göra detta så fick sitta 2 timmar för mig själv i ett rum, härligt 🙂 !

IMG_3788Foto från vecka 28+5

 

 

 

 
 

Ah, lite chill hann jag med på vår trevliga Stockholmstur, härligt! Läsa bok, och sitta ute i solen och äta jordgubbar och dricka islatte 🙂 (solen känns än så länge inte så hemsk som jag trodde utan bara skön 🙂 ). Vi kom hem i lördags, och sen dess har det inte blivit mycket chill kan jag säga (bokmärket är kvar på samma sida som det var då vi kom hem) :p. Men trots det har varit en intensiv vecka hemma har det varit en bra vecka. På tal om chillande, på jobbet diskuterade vi dagdrömmeri, något jag sysslade med mycket förr i tiden, men som jag väldigt sällan gör nu. Dagdrömmer jag nuförtiden så dagdrömmer jag om just att chilla. Visualiserar mig själv ostörd i en hängmatta, i lagom värme, lummig omgivning och med en god kall fruktdrink 🙂 .

DSC03487

 
 

På fredagen var vi på Gröna Lund. Riktigt semesterväder – och riktig semestermängd med folk. Så vi hann inte åka så mycket, men det var kul ändå. Alfreds första besök på ett riktigt tivoli!

DSC03505

DSC03509

DSC03514

DSC03515

DSC03519

DSC03532

DSC03541

DSC03566

DSC03550

DSC03555

Sen tog energin slut. För alla tre – det tog väldigt lång tid att få mat, och vi åt rätt så sent.DSC03558 DSC03559

DSC_0081

Men då maten väl kom var den god! Alfred åt upp nästan hela portionen han har framför sig. Efter det åt vi frozen yoghurt, mums mums mums! Jimmy har lånat Alfreds nya keps – visst klär han fantastiskt bra i keps maken min 😉 DSC03561

Vi avslutade med Pettson och Findus hus. Kul att kunna pilla på saker. DSC03568

DSC03570

DSC_0082

 

 

 
 

Jimmy&jag fick lite egentid för en shoppingtur tillsammans, då Alfred och kusin Lucas busade hela dagen. Vi åkte till Skärholmen, som var ett bra shoppingcenter. Handlade en himla massa (behövdes, det är inte så ofta som man kommer iväg för att fixa saker). Fick även lite tid för att fika. Gott med 2 st frappuchino 🙂

DSC_0072

Alfred var mycket nöjd över inköpen jag hade gjort. Kul med en tacksam kille 🙂 . Han blev helt lycklig över att få en röd keps, och en polis-pyjamas. Han blev även glad efter att ha fått 3 par jeans (något han inte ville ha på sig innan, men han har väl ändrat sig efter att sett att de stora killarna har jeans). Han skulle visa sina nya kläder för allihop. Här snurrar han runt med favoritkläderna.

DSC03478

DSC03479

DSC03480

 

 

 

 

 
 

Vi var iväg på en tur till ett vårfint Skansen! Alfred fick åka tunnelbana och spårvagn dit, och gå en sväng i den stora staden.

DSC03450

Premiär för att rida häst!DSC03454

DSC03459

Bilbana. Alfred rattade för fullt 🙂DSC03464

Alfred tyckte det var kul att klättra i små hus och gångar på lill-skansen.DSC03468

Fast favoriten var orm-rutschbanan!DSC03473

Fascinerande påfågelDSC_0059

KanonerDSC_0062

 

 

Next Page »