Houdini

2014,Alfred,April 2014 | Wednesday April 30 2014 12:07 | Comments (1)

Alfred med en lurig min i barnvagnen. Man får vara på helspänn då man är ute och går med honom – rätt som det är så ålar/kastar han sig ur vagnen. Han har nämligen lyckats demontera selen i vagnen :p . Och några längre stunder vill han inte bara sitta ner. Jisses vad liten vagnen har blivit för honom – om han sitter rakt upp får han knappt plats. Men förhoppningsvis blir det lättare att avveckla barnvagnsanvändandet då vi flyttar till landet med mindre trafik.

IMG_2881

Alfred i gröngräset

2014,Alfred,April 2014 | Sunday April 27 2014 16:08 | Comments (0)

Var ute en sväng och gick i parken i helgen.

IMG_2883

Alfred gillar att springa runt på stora ytor

IMG_2884

Svårt att ta foto för han ska alltid attackera kameran

IMG_2885

Springer iväg i full fart så långt ifrån päronen som det bara går

IMG_2899

Förstår inte riktigt poängen med att sitta ner och kolla på fåglar…

IMG_2902

…då man kan jaga dom istället!

IMG_2904

Här fick det bli stopp, både på fågeljagandet och fotandet (någon blev arg…)

Vårigt

2014,April 2014 | Saturday April 26 2014 17:30 | Comments (0)

Systemkameran fick komma ut och leka på första gången på typ ett halvår.

IMG_2872

Imse vimse

2014,Alfred,April 2014 | Friday April 25 2014 21:38 | Comments (2)

Alfred gillar imse vimse spindel, och det räcker att man säger “imse” så börjar han “imsa” med händerna. Han gillar även att se på diverse imse-videor med jättespindlar. I sommar ska han få se lite imsar live oxå, det får man gratis på landet :p .

imse

Stor och glad imseimse2

Alfred pekar och kommenterar att imse klättrade upp igen

Alfred 18 månader

Så blir Alfred 1,5 år idag. Han var på BVC besök i morse och fick vaccin, samt vägdes och mättes. Vikten var runt medel (12,25) och längden +1 sd (85cm). Han var dock inte alls glad eftersom läkaren var en skäggig man. Han har blivit rädd för skäggiga män. Lite konstigt, eftersom hans älskade morfar är en skäggis. Kanske någon skäggig man på stan som skrämt honom med grimaser eller så – i Malmö är ju nästan alla män skäggiga nuförtiden ;).

Han förstår mer och mer – ibland blir man riktigt förundrad över hur mycket han snappar upp. Men han säger fortfarande inte så mycket själv (iofs hedervärt eftersom jag blir galen på omständliga människor som bara pratar hela tiden :p). Men vissa ord kommer som t.ex “mommo”, “mamma”, “babba”, “vov”,”bä”, och ibland dyker engångs-ord upp som t.ex. mango. Mest fokus ligger fortfarande på motoriken och den är desto mer utvecklad – han springer, klättrar och pillar med bra finmotorik på saker. Jag försöker dock få honom att förstå att man inte får klättra upp på matbord eller på byrålådor :p. Eller klättra upp på altaret i kyrkan på sångstunden på öppna förskolan. Eller hoppa ur barnvagnen sådär hux flux. Överhuvudtaget gillar han att springa iväg från oss – då vi är och handlar mat så är det lite av en fars då han springer iväg hela tiden. Han saknar överlevnadsinstinkt och försöker ofta springa ut i vägen till de roliga bilarna :p.

Hans nya favoritpryl är nycklarna, och han vill gärna låsa upp dörren men han är lite för kort. Fortfarande så har han ett bestämt ordningssinne och tycker att var sak ska ha sin plats. I går satt  Jimmy med ett ljus på bordet under hans kvälls/natt-sejour (Jimmy har inte detta ordningssinne och följaktligen var ljuset kvar på bordet på morgonen. Jag får erkänna att jag inte heller är så bra att ställa tillbaka saker), och det första Alfred gjorde då han kom upp på morgonen var att ta ljuset och ivrigt gestikulera mot hyllan där ljuset brukar vara. Han slänger allt skräp i sopkorgen. Dock har han inte fattat riktigt vad sopkorgen är, eftersom jag igår såg honom plocka upp en päronskrutt därifrån och äta på. Han är fortfarande inget matvrak, men han gillar skarpt och bita på havreringar. Det ser ut som om han äter hundmat.

På sistone har det dykt upp ännu mer känslor hos honom. Han är fortfarande en glad prick, men blir lätt arg, ledsen, eller rädd. Många tårar kan det bli på en dag. Tar man datorn ifrån honom börjar han t.ex. storgråta. Ibland blir han arg och frustrerad för att man inte förstår honom, så då kommer det en hel kaskad av läten och ilska. Och ibland är han nog ledsen för de här 8 tänderna som är på väg ut gör ont. Då attackerar han mig och bits. Han kan vara lite våldsbenägen ibland och banka på en. Vi kommer nog få telefonsamtal hem från förskolan :p . Fast det är mest mig och Jimmy han biter och bankar på. Han gillar även att busa, och ta saker ifrån en och gömma under soffor/hyllor såsom en liten gnagare gör. Mina glasögon är en ständig favorit, de snor han och springer skrattande iväg med för att sen banka ner i golvet (bra kvalitet på brillorna måste jag säga trots de var lågpris). Det mesta ska slängas i golvet – mat, bestick, hans solglasögon etc.

DSC_0291Rör inte min dator tycker Alfred :p

Men han kan vara lugn och stilla också, och sitta och mysa i ens knä. Detta gäller särskilt då han ser på Alfons Åberg. Han älskar Alfons. Han kan sitta meditativt och kolla hur länge som helst. Han vill alltid ha TVn på med Alfons.

DSC_0335Alfred och Alfons. Är man van att alltid säga “Alfred” om namn som börjar på “Alf-” så är det jättesvårt att säga “Alfons”. Någon sorts mental autocorrect – det blir automatiskt Alfred…

 

Ute i gröngräset

2014,April 2014 | Saturday April 19 2014 21:10 | Comments (0)

Första vårdagen på landet i år.

14 - 1

 

Förskola

2014,April 2014 | Tuesday April 15 2014 20:25 | Comments (0)

Fick precis veta att Alfred fick plats på vårt förstahandsval för förskola 🙂 . Skönt, för var inte så säker på detta nu då det är sån trängsel i förskolorna. Nu blir det visserligen i Lunds kommun och inte Malmö där det värsta kaoset är. Är väldigt nöjd med att han inte började på förskola denna vintern/våren, då det varit värsta kaoset och han antagligen hade fått en plats på andra sidan Malmö.

2014-03-20-2

Gillar musik

2014,Alfred har fastnat på video,April 2014 | Saturday April 12 2014 20:46 | Comments (0)

Alfred diggar Lets Dance. Sen attackerar han morsan.

Vardagsnöje

2014,Alfred,April 2014 | Wednesday April 9 2014 07:59 | Comments (0)

Att handla mat är mycket roligt i Alfreds värld. Sitta i vagnen (eller ännu hellre, springa runt och jaga ont anande shoppare), pilla på handscannern, försöka trycka ut myntet i fästanordningen. Så skoj. Och mamman försöker förtränga sina mikrobiologikunskaper :p .

DSC_0309 DSC_0311

BF

2014,April 2014 | Monday April 7 2014 07:37 | Comments (0) Tags:

BF kan betyda mkt olika grejor beroende på vart i livet man befinner sig. Just nu betyder det barnfritt, vilket vi har haft under delar av helgen. Då man inte har sin lille skatt hos sig får man passa på att utnyttja tiden till sånt som man inte kan göra då han är närvarande. Vilket för oss nuförtiden främst betyder att flyttpacka eller att gå ut och käka. Helgen blev en kombo av dessa, och lördagen spenderades på klassikern Lemongrass. Nom nom nom!

i-xK5xJxw-XL

Next Page »