Archive for the Category ◊ Juli 2017 ◊

Author:
• Saturday, August 19th, 2017

Det har inte varit en sommar med supermycket trädgårdshäng, men vi har varit ute lite då och då, och det är ju skönt att Viktor kan vara ute lite mer eftersom det inte är så soligt. Några foton:

Poolen har vi fyllt upp några gånger, men det har mest använts som leksak :p . Vi har badat en gång (det var kallt!).

Alfred älskar att vattna och Viktor är intresserad av att vattna han med. 

Bättre det än att vara intresserad av mina växter, som jag gärna vill ska vara intakta. Mer OK då att han drar av någon kvist från häcken.

Här gick han med gräsklipparen tills det tog stopp.

Vi har även fått en rutschkana.

Sällsynt foto med solhatt på. Han drar av sig dom efter max 10 sekunder :p .

Author:
• Tuesday, August 15th, 2017

I slutet av juli var vi på en runda till Sofiero. Strax efter vi kom dit så öppnade himmeln sig och regnet vräkte ner (i motsats till vad väderprognosen sagt), men vad gjorde väl det! Vi hade kul ändå (jag och Alfred sprang mellan olika träd i ravinen och tog skydd), och sen kom solen. Det var en riktigt bra utflykt som uppskattades av både Alfred och mig, båda gillar blommor och Alfred gillade labyrinten och lekplatsen också. Barnvänligt resmål som ändå inte är ett renodlat barnresmål. God mat hade de också (och röda vinbär). Sen hämtade vi som vanligt sushi på Väla och hade sushikväll då kidsen lagt sig 🙂 .

Påväg in i labyrinten! Han var helt fokuserad på att komma dit från första steget vi tog efter att ha betalat entreavgiften.

SÅ glad 🙂

Jag fick ett bra träningspass jag med, då jag hängde med Alfred in i labyrinten. Men han kom alltid fram innan mig – det kan kanske bero på att det fanns genvägar för de mindre.

Även i övriga delar av trädgården fanns det gångar som var roliga att gå i.

Även de öppna ytorna var kul att springa omkring i.

Ibland ramlar man

Vi käkade en god lunch. Viktor gillade min skaldjurssoppa.

De talande träden var kul de med.

Vinbär är en av favoritbären.

Vackra blommor! Alfred gillar blommor och påpekar ofta hur fina blommorna är, gulle 🙂 

Author:
• Wednesday, August 02nd, 2017

Author:
• Sunday, July 30th, 2017

Category: 2017, Alfred, Juli 2017  | 2 Comments
Author:
• Saturday, July 29th, 2017

Då vi handlade igår så stod det en bil-kundvagn i kundvagnsparkeringen. Den brukar aldrig vara ledig. Så jag sade till Jimmy att det väl hade varit kul för Alfred att ta den. Det tyckte Alfred med 🙂 . Och Viktor, han brukar ju alltid tycka att det är superkul att sitta i en vanlig kundvagn (det är väl något kilo kvar till maxvikten nu :p ).

Vid ingången till Coop och killarna har just placerats i sina vagnar.

Dock har jag inte riktig rutin på att ha syskon än märker jag. För det dröjde inte lång tid förräm Viktor GALLSKREK för att han inte fick sitta i bil-vagnen. Viktor är ju ..ehhm..väldigt bra på att påpeka att han är missnöjd och han har enorma röstresurser (tänk Pavarotti-bebis, på ett ungefär). Så vi fick placera båda i bilen.

Nöjda för nu

I en stund var allt frid och fröjd, men sen blev Viktor arg igen. Så då fick vi låta han sitta själv ett tag.

Det tyckte han var skoj i början. Min inre bacillfobiker försökte ignorera att han sög på tutan och slickade på ratten :p . Men sen så blev han arg igen. Han försökte ta sig ut ur bilen – antog att han såg en möjlighet att gå nu då han var vid markhöjd. Då fick Jimmy bära honom. Sen lämnade jag ekipaget och begav mig iväg med kundvagnen, så vi fick något inhandlat. Men det var kanske inte så konstigt att Viktor var lite grinig, för det var hans sovtid. Han åt lite i bilen och sen somnade han i sin bilstol påväg hem. Så sov han fram till klockan 04.48 :p .

Author:
• Friday, July 28th, 2017

För ett tag sen var vi på utflykt på Söderåsen ihop med Lena. Det var en regnig dag men det hindrade inte oss! Såhär peppade var killarna:

Skäralid var vackert och stämningsfullt i regnet.

Alfred, Lena och jag gick upp till en höjd. Jag var imponerad av hur mycket Alfred orkade gå i backar!

Dock fick bara vuxna gå ut till utsiktsplatsen. De var fint men läskigt.

Sen fikade vi på Lotta på åsen. Vi åt kakbuffe men Alfred åt mest sockerbitar :p .

 

Author:
• Wednesday, July 26th, 2017

När vi var på landet så passade Päronen grabbarna så att jag och maken kunde äta middag ihop 🙂 . Sköööönt!

Bäst var efterrätten, hjortronparfait, som maken äter här.

Och jag tyckte det var kul att få användning för min nya klänning, en klänning i 60-talsstil med hög saturation i färgerna 🙂 .

Förra sommaren hade jag också en favoritklänning som hade blommor i starka färger. Den hade jag dock lånat av en kompis så den har jag inte kvar, och jag tror kanske inte att passformen varit så bra nu, men det var en riktig favorit.

 

 

 

Category: 2017, Juli 2017  | Tags:  | Leave a Comment
Author:
• Tuesday, July 25th, 2017

Viktor han ser köket som en stor lekplats, där han kan dra ut lådor och dess innehåll (och klättra upp i dom…). Golvet fylls snabbt av durkslag, kastruller etc. Och ibland hittar han något extra bra i lådorna – som de här muffinsen som Jimmy och Alfred hade bakat.

Såhär glad blir han då han får muffins till efterrätt.

 

Author:
• Wednesday, July 19th, 2017

Så kommer ett sista inlägg från vår resa, nämligen om hotellet. Vi bodde en kvarts biltur från Kolmården, på Villa Fridhem. Ett riktigt bra boende 🙂 . Det var mycket barnvänligt (kanske inte så konstigt med tanke på närheten till Kolmården) och samtidigt ett vackert ställe.

Barnvänligheten syntes bl.a. genom:

En gratis barndrink per kväll

Minidisco för kidsen varje kväll (Alfred var med en kväll, Viktor var bara med en liten stund, sen utforskade han hotellets konferensdel)

Mycket barnleksaker

Sandlåda

Majskrokar fanns med på frukostbuffén. Då blev Viktor såhär glad:

I boedepaketet vi köpt så ingick en tvårättersmiddag, så en av kvällarna så tog vi med barnen till den fina restaurangen. För ett antal år sen så hade jag stört mig som bara den på sådana som oss i en fin restaurang och tyckt att sådana inte borde vara i städade rum :p , men nu tyckte jag att det var en rolig syn hehe 😉 .

Vi började med fördrink.

Jag var nöjd för jag hamnade ensam på min sida av bordet 😉

Man har inte mycket tid på sig att ta foto :p

Fördrink för Alfred idag igen 🙂 .

Sen var det matdags för gänget.

Alfred åt bra från barnbuffén

Då han ätit klart så fick han se på plattan. Ett tips till föräldrar är att köpa barnhörlurar, då stör man ju ingen heller…

Viktor kastade sig på maten. Pannkakor är en ny favorit.

Grädden är också poppis

Viktor pratade på som bara den under middagen, bl.a så höll han långa monologer för servitriserna då de dukade av :p . Och så pratade han med pappa också (och tuggade lite grann på honom).

Maten var mumsig. Men vi hoppade över dessert då vi kände att vi kanske inte kunde sitta där så mycket längre innan tålamodet tröt hos Viktor :p .

Rent och fint :p

Efter maten så gick Alfred till minidiscot och vi kollade på omgivningarna. Killarna var uppe läääänge.

Sen så hade hotellet även en relaxavdelning med pool, men det var lite väl optimistiskt att tro att man skulle hinna utnyttja den :p .

Author:
• Sunday, July 16th, 2017

På väg hem från Stockholm/Uppsala så stannade vi till och besökte Kolmården under två dagar. Vi tyckte att Kolmården var ett toppenställe!

Först var vi på Bamses Värld:

Teater

Godiståget

Skalmans bilar (titta vem som fick hänga med i baksätet 🙂 ).

Dunderhonungsburkarna

Sen så tittade vi förstås på djur. Här är några av dom. Min favorit var den röda pandan.

Tigrarna kan man kolla på då man är inomhus. Just då vi var där så började det regna rejält. Riktigt rejält. Vi hade lämnat regnkläderna i bilen, då det inte var prognosticerat regn någonstans :p. Men jag tror knappast att regnkläder hade hjälpt mot det skyfallet. Så vi var kvar i det lilla utrymmet inomhus i en timme, tills det slutade regna. Då hade rätt så många gått hem, så då blev köerna kortare så i slutändan var det bra med regnet 🙂 . Bl.a. så var det knappt någon kö alls på Wildfire, deras “vuxen”-berg och dalbana. Jag kände adrenalinet pumpa då jag skulle åka och tänkte att det skulle bli superskoj, för den såg ju rätt läskig ut. Jag hade inte gjort någon större research om Kolmården tidigare (jag har slutat att läsa på så mycket om saker man åker till, vill ha en viss överblick men detaljerna vill jag uppleva själv snarare än läsa om i förväg), så jag hade missat att den var lite mer extrem… Här är urklipp från Kolmårdens hemsida:

“Wildfire är världsunik och har satt flera rekord inom berg- och dalbanebranschen; näst högst, tredje snabbaste, femte längsta och näst flest inversioner (när du åker uppochner). Och det är i jämförelse med banor i hela världen.”

Den var kul, men lite tagen blev jag, det måste jag säga. Det kändes som att nivån av alla kroppens hormoner (och kanske kroppens organ också :p) blandades om rejält, så jag kände mig helt konstig efteråt, ungefär som man överlevt en katastrof. Speciellt inversionerna påverkade en. Jag tyckte det räckte bra att åka den en gång, så sen nöjde jag mig att åka Delfintåget med Alfred :p .

En del av Wildfire

Fotot som jag köpte därifrån 

Delfintåget (som vi åkte mååånga gånger). I slutet av den regniga första dagen var det ingen kö!

Vi behövde inte heller köa till delfinshowen. Den var mycket vacker. Fast det var lite svårt att fokusera då man hade hand om Viktor :p

Den första dagen avslutade vi med en safaritur. Det var lite kyligt och småregnigt, så det var ingen kö. Vi var på Kolmården mellan klockan 1 1 och 19.30 ca den första dagen (killarna var så speedade så de somnade inte förrän runt 22-tiden den dagen :p).  Så under dag 1 hann vi med att göra det mesta, så under dag 2 kunde vi ta det lite lugnare och göra om de bästa sakerna och se djuren vi inte hann se 🙂 . Bl.a. så började vi med en safaritur, då klockan var “Viktor-sovtid”.

Det blev en hel del ätande – mexikanskt, asiatiskt och burgare.

Viktor gillar pommes frites 😉

Så sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig tur till Kolmården. Vi kommer nog åka dit fler somrar 🙂 .