Viktor har fest

2020,December 2020,Viktor | Wednesday December 30 2020 13:24 | Comments (1)

Nu ska man inte ha några stora fester, men det går fint att ha fester med gosedjuren. Viktor ordnade en fest och bjöd in oss.

Hämtar upp gosedjuren. Jag drog även fram en kasse gosedjur som vi arkiverat, och däri hittade vi Marsupilamis svans, som blev ett ninjaband.

Festgänget på soffan.

Viktor bäddade om gästerna så att dom inte frös. Vi åt äppelklyftor på festen. Viktor berättade om en film han sett, där ett barn kom med fel flyg, och sen träffade han Trump (Ensam Hemma 2). Jimmy pratade sen om Trumps senaste dumheter (som jag aldrig orkar fördjupa mig i). Sen frågade jag Viktor om något annat – han tyckte kanske inte det var så kul samtalsämne vi hade? “Fortsätt ni prata bara mamma och pappa” svarade han.

Julmat

2020,December 2020 | Tuesday December 29 2020 06:27 | Comments (0)

Julmat blev det i dagarna tre. Den 27e gjorde jag ramensoppa som total motvikt 😉 .

För Jimmy är julmat det bästa som finns. Innan middagen på julafton deklarerade han för barnen att “detta är den viktigaste middagen på hela året”, och varje gång vi äter julmat har han traditionsenligt sin jultröja på sig. Skinka är favoriten (vilket även Alfred höll med om). Själv tyckte jag att julmaten var god, men nu är jag mer sugen på sushi, sallad, räkcocktail och den typen av mat.

Här nedan så har dock Viktor gjort att Jimmy känner sig lite uneasy då han äter:

Inte så chillande att ära då någon siktar på en med vapen :p

Julfoto

2020,December 2020 | Monday December 28 2020 06:39 | Comments (0)

Det tar alltid lite tid att få ihop ett vettigt julkort, men i år blev det faktiskt utan blod, svett och tårar (för någon)! Första gången det var så 😉 . Dock är det inte helt enkelt, och här är en liten sammanfattning av foton som inte platsade:

Viktor ville ha Alfreds midjeband som ninjaband. Han blev mycket upprörd då detta istället skulle vara på Alfreds mundering (här var det nära tårar). Vi hade inte ett stort urval av röda band, så han fick en slips istället. Inte supersnyggt kanske :p .

Tre typiska fotominer för Viktor följer:

Nu tröttnade de lite…

Plötsligt dök en ny huvudbonad upp…

Julkort

2020,December 2020 | Sunday December 27 2020 06:48 | Comments (0)

Det har blivit en del julkort med åren!

Julafton

2020,December 2020 | Saturday December 26 2020 06:39 | Comments (2)

Julaftonen firades hemma med bara oss 4 i år. Saknade mommo och moffa, men vi vill ta det säkra före det osäkra och ha kvar dom flera jular…

Alfred vaknade kl 5 (och jag med, då jag sov i Viktors säng eftersom Viktor lagt sig i min säng). Vi gick upp efter ett tag och åt frukost , men jag somnade om en sväng till sen (fram tills att Viktor vaknade och blev således väckt av att han hopppade på mig). Alfred var dock helt vaken från kl 5.

Tomten är ju i riskgrupp, så han hade varit här på natten och lagt paket under granen, istället för att dyka upp och socialisera på kvällen som han brukar. Dessutom hade han gömt varsitt paket i killarnas sovrum som de fick öppna redan på morgonen.

Ivrig paketletning i sovrummet.

Efter det gick vi en promenad. Gick trädrundan i Skrylle och läste om olika träd. Sen vi var där i somras så hade de bytt skyltarna, som var ungefär jämnåriga med mig.

Viktor har börjat ljuda och läser vad träden heter. “Bok”, “asp”, “alm”, “tall” och “gran” är ju ganska lättläst.

Hittade en kanon

En hel del granar verkar dock inte trivas så bra där och ser lite skabbiga ut.

Fruktfika

Efter det var det dags för Kalle Anka. Dock sände de inte Kalle i SVT play, vilket vi märkte alldeles för sent och barnen redan skruvade sig i plågor efter att lyssnat på Lars Lerin i 5 minuter och inget mer hände… Dock hittade vi gamla varianter på Youtube, som inte heller var censurerade.

De fick choklad till Kalle. Alfred var helt förvirrad och undrade varför de fick choklad då det inte var lördag? Han är bra Alfred, noga med regler och riktlinjer.

Väntar invrigt på julmaten medan Jimmy skär upp skinkan.

Jag fick vara vikarierande tomte. Viktor rusar emot en julklapp. Det var mycket entusiasm för alla presenter 🙂 .

Sen var det förstås lek hela kvällen. Viktor (i nya julklappströja) var projektledare för uppbyggandet av Playmobil-polisstationen, och Alfred spelade pingis med sitt nya racket. Ingen orkade äta risgrynsgröt eller dricka glögg. På kvällen läste vi nya tidningar och böcker. När barnen somnatr så såg vi klart Home for Christmas 2.

Julgran

2020,December 2020 | Friday December 25 2020 06:09 | Comments (1)

Jag köpte en julgran på Flyinge plantshop den 18e december. Då hade de 2 höga kungsgranar kvar… Den 21e fixade vi till granen. Viktor assisterade. Alfred var inte så intresserad.

Viktor var snabbt framme och kollade i lådan. Tyvärr låg det ny mus-skit ovanpå lådan, så jag fick ta en snabbtur till Granngården och köpa musfällor…

Vi påpekade att vi behövde ta ljusen först, men det ville inte Viktor lyssna på.

Alfred hjälpte till med ljusen.

Då jag skulle köpa granen slängde jag temporärt in barnstolen i huset istället, och denna har blivit en kär leksak för Viktor. Han gjorde en hörna med stolen och lite skatter. Kruxet var bara att den fär hörnan var precis där granen skulle stå…

Således ville Viktor ta in stolen där den var innan, d.v.s bakom soffan, framför fönstret och därmed bakom granen…Alfred tillrättavisade honom och tumult uppstod. Granen fick vara halvklädd tills nästa dag…

Viktor var otröstlig att han inte fick ha sin hörna, men vi gjorde en ny hörna till honom sen.

Hur gick det då med musfällorna? Det visade sig inte vara några högkvalitativa fällor (eller så var det en smart mus), för maten var borta men fällorna kvar. Jimmy fick trixa lite med dom, och dagen efter så låg det en mus i en fälla, hehe. Tips: Möss gillar marshmallows!

Dagen efter så gick det bättre att klä granen. Killarna skötte allt själv 🙂 .

Hörnan expanderade och blev en koja och Viktor ville stå vid kojan och visa upp den.

God Jul!

2020,December 2020,Syskonen | Thursday December 24 2020 07:56 | Comments (0)

Tidig julklapp

2020,December 2020,Viktor | Wednesday December 23 2020 06:13 | Comments (0)

Viktor fick en julklapp från en tjej i hans förskolegrupp, som visade sig innehålla ett armband. Viktor blev glad 🙂 .

Helgens runda

2020,December 2020,Utflykter inom Skåne | Tuesday December 22 2020 06:11 | Comments (0)

I helgen gick vi en ny runda i Snogeholm som vi inte gått tidigare.

Nära parkeringen låg ett stort träd. Perfekt naturlekplats!

Den obligatoriska fikapausen, denna gång var det pastasallad igen.

Viktor ska upp i de utsiktstorn han ser.

Alfred spelar hellre pokemon än går upp i torn. Detta gjorde han även då en hjord hjortar sprang över stigen, så dom var jag den enda som såg (Jimmy och Viktor var långt bak då, eftersom Viktor var sysselsatt med något som – såklart – involverade en lång pinne).

Bra med Pappataxi då man är lite trött

Delar av promenaden gick igenom en grön slinga som var SLU:s landskapslaboratorium, där var det många träd. F.ö så träffade vi på ett par vid parkeringen som sa att de sett en massa grisar (dvs vildsvin), så vi spanade som bara den uinder hela promenaden, men inte såg vi några. En liten besvikelse :p, men jag såg ju som sagt hjortar, och sen såg vi vildsvin på avstånd på en åker i bilen påväg hem.

Evergreen

2020,December 2020 | Monday December 21 2020 06:42 | Comments (0) Tags:

Det finns fortfarande blommor i trädgården – foton är från på luciadagen.

Dessa stjärnklockor var stendöda i somras då de fått för lite vatten, kanske därför som de kommit lite fel i blomningstid…
Julrosen börjar utveckla blommor så smått
Next Page »