Trollskogen

2019,Juli 2019,Syskonen | Wednesday July 31 2019 06:56 | Comments (0)

Vi har varit på några turer till Trollskogen in Torna-Hällestad under semestern. Vacker plats!

Vresbokar
Stort träd!
Klättrar på allt
Picknick.
Äng.

Regn

Påväg hem från High Chaparall så tog vi en paus vid en lekplats för rastning och fika. Det var en stor lekplats som kidsen gillade.

Jimmy trivdes på sin del av lekplatsen.

Det började regna så smått. Det var ett lustigt regn, med få men jättestora vattendropppar. Jimmy sa att “det där var ett moln som snart skulle passera”. Han hade dock lite fel för plötsligt började det störtregna. Det var så stora regndroppar så det såg ut som att någon sköt mot marken då dropparna träffade marken. Sen kom det största skyfallet som vi någonsin sett, så bilturen tillbaks tog en stund.

Stora Mosse Nationalpark

På väg hem från High Chaparall passerade vi Stora Mosse nationalpark.

Utkikstorn med fin utsikt.
Kul att springa runt.
Det finns alltid spring i benen…

De hade en fin naturslinga för barn med en massa olika saker, såsom trädjur och fysiska utmaningar.

Alfred hittar en vätte vid spåret
Kom igen killar, se lite glada ut.
Viktor ler försiktigt.
Nu smilar vi på 🙂 !
Smilar ännu mer 🙂

Boendet

Vi bodde på ett mysigt hotell då vi var i Småland. Småland var vackert!

Hestraviken.
Viktor gillade balkongen. Men vi vet hur han är, så vi hade uppsyn.
Bra med plats för egna sängar.
Och så en del där vi kunde hänga då killarna somnat (vilket för mig innebar ca 20 minuter innan jag sjäv lade mig :p).
Läser för brorsan.
Käkade takeaway utanför hotellet en kväll.
Hotellet hade en lekplats som var populär hos Viktor. De hade även pool och barnpool som vi badade i, har dock inga foton därifrån.
Frukosten var mumsig, och killarna var tokiga i plättar och Nutella. Tog detta fotot innan jag sade till dom att ta av sig kepsarna…

High Chaparall

I två dagar så besöktes High Chaparall. Vädret var lagom för en sådan tur, strax över 20 grader och växlande molnighet.

Det bästa på High Chaparall var teatern och tåget. Här nedan ser vi på Lucky Luke (visst har de rätt bra casting på Daltons med hänseende på längden?)

De hade även en Wild West stuntshow.

I slutet hoppade en stuntman från vindsnurran till höger…
Det var lite läskigt att se – mina söner får gärna bli något annat än stuntmän.

Tågresan med tågrånet var bäst! Rånaren var skämtsam och det var extra roligt att han drev med både Alfred och maken 😉 – som jag skrattade!

Tittar ut och ser upprinnelsen till tågrånet.
Bra med hörselkåpor.

Det fanns även en flodångare, som vi åkte. Det var första gången som killarna var på en båt.

En massa ungar sprang runt och sköt med knallpulverpistoler, vilket ärligt talat var rätt störigt. Vi var glada att Alfred och Viktor inte tjatade om detta. Fast i slutet frågade Alfred varför han inte hade en pistol, så då köpte vi Zorro-värja till killarna istället.

Utanför New Mexico så passade vi på att fotografera kidsen:

Viktor nådde inte upp.
Han fick hjälp sen, men hade vissa fokuseringsproblem nu då han fått värjan.

De åkte på flotte.

Sen kom det en person från teatern och åkte med Alfred. Denne Sven-Erik hade bråttom, för han blev jagad av sin fru Ester, efter att han råkat putta henne i vattnet.
Då vi skulle äta lunch sprang Viktor iväg i full fart, och vi insåg för sent att han var påväg mot utgången. Så där sprang han ut genom den enkelriktade utgången fast vi ropade på honom…
Efter detta så var vi lite arga på Viktor, och då var Alfred såklart som ett ljus. Han t.o.m. skar sin mat själv, vilket han aldrig vill göra annars…
En del glassar slank ner. Killarna har fattat att utflykt är synonymt med glass, så åker man iväg någonstans så hinner man inte ens komma innanför entren förrän glass-tjatet börjar…
Skjutbana
I lek-byn var det verkligen vilda västern… En massa ungar sprang runt på taken, och sköt med knallpulverpistoler hela tiden. Husen hade ingångar på båda sidorna så det var väldigt lätt att tappa bort sina barn där.
Bison
Andra dagen så hyrde vi en skrinda, vilken killarna gillade att sitta i.

Isaberg

2019,Juli 2019,Resebloggar | Thursday July 18 2019 20:00 | Comments (0)

Den första veckan då båda var lediga så åkte vi iväg på en tur till småland över några dagar.

Första dagen åkte vi till Isaberg, där det fanns en kul lekplats.

Fast lekplatsen var inte huvudanledningen för att vi åkte dit, utan det var Tree Top Adventure som Alfred och jag roade oss med.

Alfred i full mundering inför klättringen
Viktor höll sig (och Jimmy) sysselsatt under tiden,
Avslutade med pizza, och killarna fick cola. De är helt galna i cola (de får inte det ofta). Som synes är det glasflaskor, och javisst slutade det med en massa glasskärvor på marken :p .

Hallongården

2019,Juli 2019,Syskonen | Tuesday July 16 2019 08:54 | Comments (0)

Semestern har startat i en rasande fart, med resa och utflykter. Häromdagen kom Lena, och då åkte vi till Hallongården, precis som förra året. Denna gången fick även Viktor följa med. Det var väldans mycket folk som plockade hallon, och inte alls så många fina, mogna hallon som förra året, så det tog sin lilla tid.

I plockartagen.

Viktor var otippat duktig. Jag var lite orolig över att han skulle springa runt och välta ut folks lådor, men så var inte fallet: han hjälpte till att plocka och ville gärna hjälpa till att flytta korgen med hallon allteftersom vi flyttade oss i raden med hallon (vilket gjorde mig lite nervös, eftersom han är lite yvig i sina rörelser och då hade kunnat tappa ut allt). Vissa hallon han plockade var kanske lite ljusa men de kunde jag offra mig på och äta upp 😉 . Alfred var också superduktig på att plocka!

Lite senare så fick vi vara på en rätt så tom rad, och Viktor kommenderade Lena att hålla avståndet så att han kunde springa emellan oss. Jag tänkte att det var ju ändå ok att springa av sig lite då det inte var någon annan där. Jag reflekterade lite över hur långsamt det gick med att fylla bärlådorna då Viktor inte var med och plockade. Efter ett tag så råkade jag titta ner då Viktor sprang förbi, och då märkte jag vad han höll på med – han tog bär från min korg och sprang iväg och lade dom i Lenas korg! Och Lena, hon var ju rätt långt därifrån, så hon trodde att Viktor hade plockat bär från buskarna och hjälpt henne 😉 . Den lille busen – men gulligt att han delar med sig 🙂 ! Sen märkte jag att han även plockade från min korg och ville ge till okända människor (som tackade honom för hans goda gärning, men sa att han fick behålla sina bär själv). Så det blev ingen snabbplockning – jag tror att vi höll på i nästan 1,5 timme!

Efter plockandet så lekte de lite i omgivningarna.

Går aldrig att få båda att le och titta in i kameran.
Fast här i trädkojan så kollar ju båda in i kameran 🙂 .

Sen var det dags för fika. Det blev en liten födelsedagsfika för Lena i efterskott, där vi även framförde skönsång. Alfred ville hellre sjunga happy birthday än den svenska versionen, så det fick bli så.

Jag sa till killarna att de själv fick välja vad de ville ha för fika. Viktor ville prompt ha smoothie, som var det första han såg i kyldisken. Sen såg vi även en massa bakverk, men nejdå, det var smoothie han skulle ha. Alfred och Lena fick kladdkaka, jag tog en citroncheesecake och Viktor tog smoothien. Hur tror ni detta slutade? Det är bara att se en inzooming av fotot ovan…

Så jag fick smoothien… Viktor tog även en hel del av Alfreds vispgrädde. Sen så lämnade han iofs en liten bit till mig:

Men en skoj utflykt var det 🙂 ! Och det är ju inte så vanligt (tyvärr…) att killarna hjälper till med saker, så det blev jag extra glad över 🙂 . Kanske inte över hjälpen att äta upp bakverket (sådana saker är de gärna behjälpliga med), men över hjälpen med hallonplockandet 🙂 .

Kvällsutflykt i Söderskog

2019,Juli 2019,Juni 2019,Syskonen | Friday July 12 2019 06:57 | Comments (1)

Maken jobbade mycket innan semesterdags, så jag var hemma själv med kidsen på e.m/kväll. En kväll åkte vi till Söderskog. Killarna fick bokstavskex, eftersom man “ska” få bokstavskex på kvällsutflykter i Söderskog (baserat på att de fått det en gång 😉 ).

Norrvikens trädgårdar

2019,Juli 2019,Syskonen | Wednesday July 10 2019 08:34 | Comments (1)

Under visiten på landet var vi återigen i Norrvikens trädgårdar.

Stora ytor att springa på.
Killarna hittade en robotgräsklippare. Då de gick närmre så snurrade den plötsligt och vände sig mot dom, varav Viktor trodde att den jagade honom och sprang därifrån i full fart. Sen ville han inte gå i närheten av några gräsklippare under resten av turen :p .
Klättring.
De hade barock-tema. Viktor pekade på tavlan och sa “De är nakenfisar!”
Vyn runt dammen med fiskarna fiskarna har jag en hel del foton på nu.
Rhododendronen hade blommat klart, men hortensian var på gång nu istället.
Ser ut som en labyrint, men var inte riktigt gjord som en labyrint.
En vattensnok!
På lekplatsen.
Alfred gungar HÖGT.
Traktorerna kom fram.
I sandlådan.
Klättrar.
Påfåglarna var ute nu, efter att ha suttit inomhus de senaste gångerna vi varit på Norrviken.
Köpte choklad i deras chokladaffär. Hutlösa priser – detta kostade 96 kr! (och var inte så gott – dock kan jag inte uttala mig om hur bilen och legogubben smakade.)

Cykel-grabben

2019,Alfred,Juli 2019 | Sunday July 7 2019 08:45 | Comments (0)

För någon vecka sen så fick Alfred en ny cykel. Hans gamla var för liten och ganska trög. Nu fick han en snabb cykel att växa i. Han gillar att cykla och cyklar rundor runt kvarteret några tillfällen per dag.

Ibland blir det lite lustigt med panoramabilder 😉
Next Page »