Author:
• Tuesday, July 16th, 2019

Semestern har startat i en rasande fart, med resa och utflykter. Häromdagen kom Lena, och då åkte vi till Hallongården, precis som förra året. Denna gången fick även Viktor följa med. Det var väldans mycket folk som plockade hallon, och inte alls så många fina, mogna hallon som förra året, så det tog sin lilla tid.

I plockartagen.

Viktor var otippat duktig. Jag var lite orolig över att han skulle springa runt och välta ut folks lådor, men så var inte fallet: han hjälpte till att plocka och ville gärna hjälpa till att flytta korgen med hallon allteftersom vi flyttade oss i raden med hallon (vilket gjorde mig lite nervös, eftersom han är lite yvig i sina rörelser och då hade kunnat tappa ut allt). Vissa hallon han plockade var kanske lite ljusa men de kunde jag offra mig på och äta upp 😉 . Alfred var också superduktig på att plocka!

Lite senare så fick vi vara på en rätt så tom rad, och Viktor kommenderade Lena att hålla avståndet så att han kunde springa emellan oss. Jag tänkte att det var ju ändå ok att springa av sig lite då det inte var någon annan där. Jag reflekterade lite över hur långsamt det gick med att fylla bärlådorna då Viktor inte var med och plockade. Efter ett tag så råkade jag titta ner då Viktor sprang förbi, och då märkte jag vad han höll på med – han tog bär från min korg och sprang iväg och lade dom i Lenas korg! Och Lena, hon var ju rätt långt därifrån, så hon trodde att Viktor hade plockat bär från buskarna och hjälpt henne 😉 . Den lille busen – men gulligt att han delar med sig 🙂 ! Sen märkte jag att han även plockade från min korg och ville ge till okända människor (som tackade honom för hans goda gärning, men sa att han fick behålla sina bär själv). Så det blev ingen snabbplockning – jag tror att vi höll på i nästan 1,5 timme!

Efter plockandet så lekte de lite i omgivningarna.

Går aldrig att få båda att le och titta in i kameran.
Fast här i trädkojan så kollar ju båda in i kameran 🙂 .

Sen var det dags för fika. Det blev en liten födelsedagsfika för Lena i efterskott, där vi även framförde skönsång. Alfred ville hellre sjunga happy birthday än den svenska versionen, så det fick bli så.

Jag sa till killarna att de själv fick välja vad de ville ha för fika. Viktor ville prompt ha smoothie, som var det första han såg i kyldisken. Sen såg vi även en massa bakverk, men nejdå, det var smoothie han skulle ha. Alfred och Lena fick kladdkaka, jag tog en citroncheesecake och Viktor tog smoothien. Hur tror ni detta slutade? Det är bara att se en inzooming av fotot ovan…

Så jag fick smoothien… Viktor tog även en hel del av Alfreds vispgrädde. Sen så lämnade han iofs en liten bit till mig:

Men en skoj utflykt var det 🙂 ! Och det är ju inte så vanligt (tyvärr…) att killarna hjälper till med saker, så det blev jag extra glad över 🙂 . Kanske inte över hjälpen att äta upp bakverket (sådana saker är de gärna behjälpliga med), men över hjälpen med hallonplockandet 🙂 .

Category: 2019, Juli 2019, Syskonen
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply