Äppelskivor

Danskarna är ju kända för att vara en aning mer ohälsosamma än svenskarna. Ett bevis på detta är hur man tolkar ordet äppelskivor.

Sverige:

(www.fotoakuten.se)

Danmark:

Den nedersta varianten inhandlades på Tivoli tillsammans med glögg. Gott med ack så mäktigt.

Tivoli

I alla år som vi har bott i Malmö har Jimmy och jag sagt att vi måste åka till Köpenhamn och gå på Tivoli då det är juldekorerat. Och i år blev det slutligen av!

Zoo

2011,April 2011,Djur,Köpenhamn, Danmark,Resebloggar | Sunday April 3 2011 19:59 | Comments (0) Tags:

Idag var vi på Köpenhamns zoo. Tidigare har vi bara varit där på sommartid och då har många av djuren varit ganska slöa. Nu var det betydligt kallare och regnade tidvis en hel del, men djuren var piggare så det var kul att se. Kul också att se att de har byggt/bygger mycket bättre boende för många djur samt att många av de gamla små burarna har rivits. Och självfallet var det också kul att det fanns många djurungar 🙂

Gulligast var björnungarna, aaaaaaw

Även amurleoparden hade ungar, var lite klurigare att se dom bakom gallret:

Även babianerna hade en liten unge, kan dock inte klassificera den som söt men den var rätt rolig:

Flodhästkiddo med STOR pappa:

Jag förstår lite varför flodhästaren är det farligaste djuret i Afrika då man såg hur stora dom är:

Flodhästarnas hus var nytt sen vi var där senast, det var även elefanternas boende som var rejält stort:

Även elefanterna gillade att bada:

Några fler som gillar vatten, en ser dock ut att ha kommit lite fel:

Präriehund

Lejon

Najs utflykt, jag älskar zoo. Ser verkligen fram emot att få se vissa av dessa (eller deras afrikanska motsvarigheter) i deras naturliga miljö senare i år 🙂 .

Konferensen i Köpenhamn

Varit på konferens i den danska huvudstaden, en stad jag tycker bra om. Tidigare har jag dock mest tänkt att Köpenhamn är Tivoli, Ströget och Nyhavn (och Kastrup såklart), men det är ju en större stad än så. Konferensen var på centret för hälsa och samhälle inom Köpenhamns universitet, som låg i en gammal byggnad som tidigare var Köpenhamns sjukhus:

blommor-062

Hann även med att gå runt lite runtomkring Norreport, som stationen där vi hoppade av heter. Var ett mysigt och vackert område, med många fina gränder med små hus som detta:

blommor-046

Fanns en massa grönområden i närheten, både den kungliga parken och begravningsplatser. Ett fint kapell på en begravningsplats:

blommor-051

Konferensen då? Jo den var bra och lärorik! Och jag var ovanligt fokuserad och svajade väldigt sällan med tankarna (något som jag måste erkänna händer ibland då jag lyssnar på föredrag….), detta trots att jag inte drack kaffe. Men man blir ju trött av konferenser, och det hjälpte inte med dessa stolar heller:

blommor-061

Och som alltid på konferenser måste man ju diskutera maten. Lunchen bestod av en macka (med hummus) som var god, dock fick man äta den stående i en korridor. I övrigt bara småkakor till fikan så maten får en 2:a. Däckade av hunger både innan lunchen och innan jag kom hem under första dagen. Andra dagen hade jag laddat med bananer. Så maten var inte riktigt som konferensen på Hilton förra året 😉 , eller som konferensen i Valencia då det var 3-rätters lunch med vin var dag! Men jag har varit på konferenser med sämre mat också, och mackan var ändå god. Och konferensen var gratis så man kan inte begära så mycket mer. Så det var två trevliga dagar “utomlands”, kul att komma till lite nya miljöer. Plus att jag såg en Berner Sennen valp och en husky valp (båda helt sanslöst söta) – något sånt gör att en resa inte kan vara något annat än bra 😉 .

bernis2husky3

Var dock inte just dessa två Berner sennen respektive Husky-valpar jag såg, men de var lika söta!

Nu är det dock dags för en efterlängtad fredag i hemmets lugna vrå! Ska äta en favorit i repris: quesadillas med bacon, purjo och jalapenos (http://www.tasteline.com/recept/quesadillas_med_bacon_och_jalapenos), fast med tunnbröd istället, blir godare. Ska dricka en chardonnay till detta, och prata om veckan som varit, för det har varit en intensiv vecka då vi inte hunnit ses så mycket.

Slutligen: Bild på en inte-så-blygsam skylt utanför ett kontor.

60