Konferensen i Köpenhamn

Varit på konferens i den danska huvudstaden, en stad jag tycker bra om. Tidigare har jag dock mest tänkt att Köpenhamn är Tivoli, Ströget och Nyhavn (och Kastrup såklart), men det är ju en större stad än så. Konferensen var på centret för hälsa och samhälle inom Köpenhamns universitet, som låg i en gammal byggnad som tidigare var Köpenhamns sjukhus:

blommor-062

Hann även med att gå runt lite runtomkring Norreport, som stationen där vi hoppade av heter. Var ett mysigt och vackert område, med många fina gränder med små hus som detta:

blommor-046

Fanns en massa grönområden i närheten, både den kungliga parken och begravningsplatser. Ett fint kapell på en begravningsplats:

blommor-051

Konferensen då? Jo den var bra och lärorik! Och jag var ovanligt fokuserad och svajade väldigt sällan med tankarna (något som jag måste erkänna händer ibland då jag lyssnar på föredrag….), detta trots att jag inte drack kaffe. Men man blir ju trött av konferenser, och det hjälpte inte med dessa stolar heller:

blommor-061

Och som alltid på konferenser måste man ju diskutera maten. Lunchen bestod av en macka (med hummus) som var god, dock fick man äta den stående i en korridor. I övrigt bara småkakor till fikan så maten får en 2:a. Däckade av hunger både innan lunchen och innan jag kom hem under första dagen. Andra dagen hade jag laddat med bananer. Så maten var inte riktigt som konferensen på Hilton förra året 😉 , eller som konferensen i Valencia då det var 3-rätters lunch med vin var dag! Men jag har varit på konferenser med sämre mat också, och mackan var ändå god. Och konferensen var gratis så man kan inte begära så mycket mer. Så det var två trevliga dagar “utomlands”, kul att komma till lite nya miljöer. Plus att jag såg en Berner Sennen valp och en husky valp (båda helt sanslöst söta) – något sånt gör att en resa inte kan vara något annat än bra 😉 .

bernis2husky3

Var dock inte just dessa två Berner sennen respektive Husky-valpar jag såg, men de var lika söta!

Nu är det dock dags för en efterlängtad fredag i hemmets lugna vrå! Ska äta en favorit i repris: quesadillas med bacon, purjo och jalapenos (http://www.tasteline.com/recept/quesadillas_med_bacon_och_jalapenos), fast med tunnbröd istället, blir godare. Ska dricka en chardonnay till detta, och prata om veckan som varit, för det har varit en intensiv vecka då vi inte hunnit ses så mycket.

Slutligen: Bild på en inte-så-blygsam skylt utanför ett kontor.

60

This entry was posted in Januari 2009, Köpenhamn, Danmark, Resebloggar and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Konferensen i Köpenhamn

  1. Päronet says:

    Hej där.

    Köbenhavn är mycket mera än Ströget,krämarnas och de postmoderna trendsättarnas tummelplats
    inför massan av “starholkar” som driver Ströget upp och ner till skyhöga kostnader för att sedan kunna,pråla med inköpt,”transituationellt objekt” (som ingen vill bära tre månader senare).

    Näää,,börja gå nere vid Hotel D´Anglettere (Tyskarnas huvudkvarter under andra världskriget)men vik sedan av från Ströget
    och in i smågatorna.
    Det är där bland dessa som det icke konstgjorda Köbehavn ligger.

    Du såg något av detta vardagliga “Wonderful Kopenhagen” uppe vid Norreport.(Benämningen härstammar från en filmmelodi/inspelning i slutet av 40-talet med Danny Kay.(Vem var det?).

    Jag vill minnas att filmen handlade om HC Anderssen.Vid den tiden var jag bara men jag kan fortfarande melodin).

    Nå vi fortsätter att rosa, god dansk smak och
    kultur.Det gör vi genom att ta en Carlsberg.

    Knus.
    Päronet

  2. Päronet says:

    Hmmmm, Din bakgrundsfärg gör skrivningen lite svårplacerad.Jag har tappat ett s i trans och 7 år försvann i ljuset.Allt detta före jag hämtade Carlsbergen.

    Haa,haaa.
    knus.

  3. Karin says:

    Jodå,det var den delen av Köpenhamn jag såg på promenaden på torsdagen. Gick lite vilse och helt plötsligt var jag vid D´Anglettere och ströget, men där jag var innan dess var väldigt fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *