Mar 28 2018

Viktor och björnarna

Innan det var teater så sprang karaktärerna runt på hotellområdet (vilket ju egentligen var roligare än själva teatern :p ). Här är Viktor och björnarna.

Kollar på björnen i hissen, så blir överraskad av en annan björn som kommer bakifrån.

Hej på dig!

De var ju rätt roliga de här!

Pekar på björnarna i hissen.

Närbild av en fascinerad kille.


Mar 26 2018

Minidisco

På kvällarna så var det teater och sen minidisco. Det tyckte killarna var superkul. Alfred dansade på som bara den och Viktor, han sprang antingen runt och klättrade överallt i lokalen eller gungade till musiken. Efter minidiscot var det kramsession med Lollo och Bernie. Sen var det lite svårnattade killar efter detta :p .

Viktor och jag bak på dansgolvet

Alfred (i röd keps) dansar loss.

 


Mar 24 2018

Poolhäng

En av resans absoluta höjdpunkter var att Alfred blev av med sin vatten-skräck och lärde sig simma (med armpuffar). Vi har ändå gått på simskola i 2 terminer, men det här gav mycket, mycket mer. Alfred tyckte att det var superkul att simma (bättre än plattan sa han t.o.m (!!!)) och ville vara i poolen så mycket som möjligt. Han vågade även hoppa ner i vattnet.

Gillade att flyta runt med sin stjärna.

Glad kille!

Här är förresten vårt hotellrum, i mitten på den mellersta våningen. Finfint läge på rummet 🙂


Mar 21 2018

Ätande

En härlig sak med att vara på semester är att man varken behöver laga mat eller diska. Eller städa efter sig (en av servitörerna sa flera gånger till oss att vi inte fick lov att plocka undan och fixa – det var deras jobb!). Efter att killarna ätit såg det ut som rena kriget :p. En mycket trevlig sak var att vi kunde sitta länge och äta – vi satt nästan en timme var till frukost, lunch och middag.

Till frukost åt kidsen plättar, färskpressad apelsinjuice, smoothie och frukt. Det fanns alltid lax till frukost, det tyckte jag var gott.

Till frukost åt Viktor även sin nya favorit – churros. Han har näsa för onyttig mat :p . Han gillade även bacon starkt till frukost. Här ser han ut som om han ska bita på en om man tar hans churros :p .

Medan Viktor gillar stabbig mat så är Alfred är mer en sötsaks-kille. Många jellys i diverse färger slank ner.

Men grabbarna gillar även frukt som man ser på min kiwi-kyrkogård under denna middagen.

Duvorna blev överlyckliga av att se Viktor 😉 . “Vä-vä” heter fågel på Viktor-språk.

Det blev även några shlushar i olika färger.

Och drinkar i olika färger till mamma och pappa! Men även om vi hade All Inclusive så blev det inte många drinkar. Fanns liksom inte ork för det så många kvällar.

Men det var mysigt att sitta på balkongen då vi väl orkade 🙂 . Hotellet var dessutom rökfritt, SÅ härligt att slippa störa sig på alla rökare.


Mar 19 2018

Lek

Det fanns även lekplatser på hotellet, och ett aktivitetsrum inomhus. Viktor var mycket på lekplatserna eftersom han inte var så intresserad av poolen. Ibland hängde Alfred med.

Glasspaus (det är 0% styrketräning och 100% bära-Viktor bakom mina armmuskler 😉 ).


Mar 17 2018

Lollo och Bernie

En av höjdpunkterna med resan var att träffa Lollo och Bernie! Speciellt Viktor var helt frälst. Han pekade och tjoade och försökte klättra av stolen då han såg dom, och sprang fram för att kramas.

Titta, där är Bernie!

Lollo fick åka barnvagn

På kvällen var det kram-session

Även Alfred gillar att kramas 🙂

 

 


Mar 14 2018

Framme på hotellrummet

Vi anlände till hotellet på eftermiddagen. Rummet var stort och fint, men första kvällen hade jag endel ångest för Viktor var ÖVERALLT. Han kunde t.o.m låsa upp dörren ut i korridoren. Vi satte vår stora resväska för, men den kunde han släpa bort (jag kallar honom för lill-Magnus, efter Magnus Samuelsson). Men lyckligtvis var dörren inte intressant så länge för han tyckte nog att det var läskigt att springa iväg. Och övriga dagar aktiverades han ju på dagarna så då var han inte fullt så galen – nu hade han ju mest suttit i ett flygplan.

Men det absolut bästa var telefonen. Han var på den jämt, så vi fick flytta den.

Det fanns även skjutdörrar där som han var på konstant.

Någon bild fick vi på dom i morgonrockar innan han var på skjutdörrarna.

Det fanns ett kök för självhushållning (fast vi hade All inclusive, så vi använde det bara till nappkokning). Och till lekredskap i badet!

Viktor chillar på balkongen. Han fick vara där under skarp uppsikt, för han chillade vanligtvis inte, utan han försökte flytta stolar så han kunde klättra över räcket :p

Det blev inte så många fler foton på rummet, men vi gillade rummet  🙂 . Dock så har det ju som synes sina sidor att bo i hotellrum (även om de är barnanpassade) med en 1,5 åring :p .


Mar 13 2018

Resan till Teneriffa

Den 4e Mars så åkte vi iväg på vår första familje-solsemester nånsin! Vi lämnade ett mycket snöigt och kallt skåne för ett betydligt varmare resmål – Teneriffa. Vi åkte från Malmö airport. Det var Viktors första resa med flyg! Alfred har åkt en tur och returresa till norrland tidigare. Småbusarna var mycket uppryda och man hade full schå att hålla koll på dom på flygplatsen…

Full energi! Inte helt lätt att hålla koll på väskor och kids då Jimmy parkerade bilen…

Viktor gillar att dra väskor. Även stora väskor…

Frukostpaus innan avfärd (flyget gick vid 10-tiden).

Det finns ju roligare saker att göra än att äta frukost…

Fler kul saker att leka med på flygplatsen (det slutade med att den välte och de ramlade av och leken var slut :p).

Finns det hjärterum så finns det stjärterum :p

Det var full rulle på flygplanet, men tillslut så somnade Viktor och hade sitt lunchsov på mitt knä. Som en liten bebis, det var lääängesen.

Och sen var vi framme på hotellet på eftermiddagen. Det var om resan dit, fortsättning följer…


Mar 12 2018

Semester!

Här har varit lite tyst ett tag, eftersom vi varit på semesteeeeer 😀 !

Fler blogginlägg följer om detta senare 🙂

 


Feb 11 2018

Tallinn

Förra helgen var jag i Estland med Lena på kombinerad city och spa-semester. Det var trevligt 🙂 . Tallinn var en vacker stad, det var gött med spa, och det var gött att sova 9 timmar per natt 🙂 .

Foton från Tallinn:

De hade fortfarande kvar julutsmyckningen på stan vilket var vackert.

Gamla stan var vacker och stämningsfull. Vi åt på en medeltidsrestaurang en kväll, där såg personal och menyer ut såhär:

Spaet låg 2 timmars bussfärd från Tallinn. Tog knappt något foto på själva spa-et – känns ju lite meningslöst att ha med sig mobilen till jacuzzin och undrar hur bra den mått i saunan :p . Men här är lite foton jag tagit från internet – hoppas det inte kränker nån att jag lånat lite bilder men de kan ju se det som reklam (Estonia Resort Hotel & Spa heter stället).

Vi gick även en strandpromenad – lite annorlunda att göra detta på vintertid.

Sugen på glass?

Det finns många fina spa-hotell i Pärnu.

Lite annat smått och gott från Estland:

De gillar att ha färger på sina hus. Speciellt grönt är populär. Alla nyanser av grönt fanns!

Herr Gårman har lite ledigare stil i Estland än i Sverige, med mjuka knän och armar. Den svenska varianten ser ut att ha mera bråttom.

Påtal om svenskt så fanns det mycket svenskt där. Som t.ex. “Pangaautomaater” från Swedbank, Nordea eller SEB.

Gym på flygplatsen. Sugen på att bli svettig och sprida god doft bland medpassagerarna (jag såg ingen dusch)? Det fanns även pingisbord.

Fin ide med lekplats på flygplasen 🙂 .

Påväg hem!