Boendet

Vi bodde på ett mysigt hotell då vi var i Småland. Småland var vackert!

Hestraviken.
Viktor gillade balkongen. Men vi vet hur han är, så vi hade uppsyn.
Bra med plats för egna sängar.
Och så en del där vi kunde hänga då killarna somnat (vilket för mig innebar ca 20 minuter innan jag sjäv lade mig :p).
Läser för brorsan.
Käkade takeaway utanför hotellet en kväll.
Hotellet hade en lekplats som var populär hos Viktor. De hade även pool och barnpool som vi badade i, har dock inga foton därifrån.
Frukosten var mumsig, och killarna var tokiga i plättar och Nutella. Tog detta fotot innan jag sade till dom att ta av sig kepsarna…

High Chaparall

I två dagar så besöktes High Chaparall. Vädret var lagom för en sådan tur, strax över 20 grader och växlande molnighet.

Det bästa på High Chaparall var teatern och tåget. Här nedan ser vi på Lucky Luke (visst har de rätt bra casting på Daltons med hänseende på längden?)

De hade även en Wild West stuntshow.

I slutet hoppade en stuntman från vindsnurran till höger…
Det var lite läskigt att se – mina söner får gärna bli något annat än stuntmän.

Tågresan med tågrånet var bäst! Rånaren var skämtsam och det var extra roligt att han drev med både Alfred och maken 😉 – som jag skrattade!

Tittar ut och ser upprinnelsen till tågrånet.
Bra med hörselkåpor.

Det fanns även en flodångare, som vi åkte. Det var första gången som killarna var på en båt.

En massa ungar sprang runt och sköt med knallpulverpistoler, vilket ärligt talat var rätt störigt. Vi var glada att Alfred och Viktor inte tjatade om detta. Fast i slutet frågade Alfred varför han inte hade en pistol, så då köpte vi Zorro-värja till killarna istället.

Utanför New Mexico så passade vi på att fotografera kidsen:

Viktor nådde inte upp.
Han fick hjälp sen, men hade vissa fokuseringsproblem nu då han fått värjan.

De åkte på flotte.

Sen kom det en person från teatern och åkte med Alfred. Denne Sven-Erik hade bråttom, för han blev jagad av sin fru Ester, efter att han råkat putta henne i vattnet.
Då vi skulle äta lunch sprang Viktor iväg i full fart, och vi insåg för sent att han var påväg mot utgången. Så där sprang han ut genom den enkelriktade utgången fast vi ropade på honom…
Efter detta så var vi lite arga på Viktor, och då var Alfred såklart som ett ljus. Han t.o.m. skar sin mat själv, vilket han aldrig vill göra annars…
En del glassar slank ner. Killarna har fattat att utflykt är synonymt med glass, så åker man iväg någonstans så hinner man inte ens komma innanför entren förrän glass-tjatet börjar…
Skjutbana
I lek-byn var det verkligen vilda västern… En massa ungar sprang runt på taken, och sköt med knallpulverpistoler hela tiden. Husen hade ingångar på båda sidorna så det var väldigt lätt att tappa bort sina barn där.
Bison
Andra dagen så hyrde vi en skrinda, vilken killarna gillade att sitta i.

Isaberg

2019,Juli 2019,Resebloggar | Thursday July 18 2019 20:00 | Comments (0)

Den första veckan då båda var lediga så åkte vi iväg på en tur till småland över några dagar.

Första dagen åkte vi till Isaberg, där det fanns en kul lekplats.

Fast lekplatsen var inte huvudanledningen för att vi åkte dit, utan det var Tree Top Adventure som Alfred och jag roade oss med.

Alfred i full mundering inför klättringen
Viktor höll sig (och Jimmy) sysselsatt under tiden,
Avslutade med pizza, och killarna fick cola. De är helt galna i cola (de får inte det ofta). Som synes är det glasflaskor, och javisst slutade det med en massa glasskärvor på marken :p .

Liseberg!

2019,Göteborg,Juni 2019,Resebloggar | Saturday June 22 2019 19:04 | Comments (1)

Förra helgen var vi på Liseberg. Under två dagar dessutom!

Anlände till hotellet på kvällen.
Killarna tyckte att det var mycket spännande att kolla ut!
Ibland kom det stora båtar!
Första kvällen lät vi killarna ligga i den stora sängen medan vi satt i bäddsoffan och pratade. Dom sov gott!
På frukosten så fanns det en barnhörna – på gott och ont. Gott att man visste vart man hade dom, ont att de inte åt så mycket frukost. Som synes har Alfred och Viktor lite olika fokus.
Under den första timmen så var det inte så långa köer, så då passade vi på att åka. Alfred kom in på 130cm-attraktionerna (förutom i ett åk då han sträckte sig lite dåligt). Han är hur modig som helst att åka! Här åkte han Loke.
Så här ser Loke ut (bild: Aftonbladet – enda gången jag är på den siten…).
Läste att maxfarten är 100km/h!

Jag får lägga till att det är jag som är co-driver för alla attraktionerna som Alfred åker. Jimmy fick hänga med Viktor. Inte för att Jimmy är rädd, utan för att han “inte tycker att det är så meningsfullt” att åka vilda nöjesparksattraktioner. Min logiske man 😉 . Jag är lite mer känslomänniska där, gillar pirret i magen. Fast då jag åkte Loke var jag lite grann logisk och undrade om det var klokt att utsätta sitt barn för detta, för går maskinen sönder är man ju körd :p (tänkte inte mycket på mig själv). Min logik är mest inriktad på faror :p . Fast där är jag nog överlogisk.

Lisebergsbanan.
Väntar på Helix. I väntkön så spelas “spacig” musik. Alfred dansade lite till den, och han dansar så coolt! Undrar vem han fått det ifrån.
Huawei höll jag på att skriva, men Hanghai hette den ju.
Ibland sammanstrålade vi och då fick killarna åka tillsammans. Såhär ser det ut i köandet då.
Eller såhär. Viktor har egentligen slutat med blöjor, men här kändes det ändå nödvändigt med tanke på hur lång tid det kunde ta att nå en toalett i kombination med hans korta tid från då han upptäcker att han är kissnödig till det blir kris :p . Men han vill verkligen, verkligen inte kissa i blöjan, han blir jätteledsen om han måste det.
Kör på för fullt i farfars bilar
Video där man ser deras engagemang i farfars bilar.
Hissningen (eller Hisingen som jag trodde den hette, hade ju varit lite roligare namn)
Killarna åkte även Flumride ihop (detta är ett foto som vi köpte på Liseberg). Viktor tyckte det var helskoj i början och sa glatt “jag åker motorbååååt”. Det var skoj ända tills de två rutschkanorna kom i slutet och han upptäckte att man blev blöt. Det syns kanske på minen :p.
Då var det bättre att åka kaninresan!
Blomsterkarusellen gick också bra. Det var lite lustigt då vi åkte: det var ungefär 5 barn och 50 hästar att rida på. Jag satte mig på en häst bredvid Viktor, men då kom den tjejen i personalen fram och sa “Ursäkta men hästarna är reserverade för barn”. Jag hade förstått om det var fullbokat, men nu? De hade sagt samma till Jimmy. Kanske mer förståeligt, men jag tror nog hästarna hade hållit även för honom.
Och glassar blev det förstås. De hade även om god Lisebergs special glass.
Vi åt lunch och killarna drack över en liter cola light var. VIktor blev arg då vi sa att det var nog… Det blev mycket kissande på eftermiddagen…
Killarna såg på teater som de levde sig in i.
Alfred kramade gärna kaninerna.
Viktor var lite mer skeptisk (han var inte alls lika förtjust i att kramas som han var då han träffade Lolo och Bernie för 1,5 år sen).
Jimmy skulle fota dom vid denna bilen, men de gjorde mest fula miner
VI hälsade på Matilda och hennes päron. Alfred tyckte det var spännande med bebis.
Viktor tyckte inte att bebisen var så intressant, men leksakerna var mer intressanta!
Han var lite hård mot babygymmet…

Miniweekend på Brösarps Gästis

2019,Juni 2019,Resebloggar,Utflykter inom Skåne | Wednesday June 19 2019 20:28 | Comments (2)

Den 7-8 juni så firades makens födelsedag genom en miniweekend på Brösarps gästis. Lite sent, men det är roligare att ha minisemester utanför pollensäsongen…

Gick en promenad i vackra omgivningar.
Eftermiddagsfika.
Bodde i Guldrummet.
Bubbel, jordgubbar och chips (TVn var så malplacerad så vi hängde en filt över den).
Middagsdags.
Gick på kvällspromenad denna vackra sommarkväll.
Bra-(nock) namn på huset.
Dagen efter gick vi en sväng i Christinehofs ekopark.

Stockholm

2019,April 2019,Resebloggar,Stockholm | Sunday April 7 2019 14:45 | Comments (2)

Jag var på jobbresa i Stockholm under förra veckan.

Det var gött att bo på hotell. Var på ett bra hotell med supergod (och inte fullpackad) frukost.

Bra hotellrum med sköna sängar (men inte sov jag gott för det – typiskt då man nu hade möjlighet att sova ostört!)
God frukost!

Första kvällen träffade jag Lena och vi åt sushi på ett “fint” sushiställe. Det var gott, men jag hade lite svårt att smälta att man inte fick soja till.

Andra kvällen hälsade jag på kusin och kusinbarn. Jättekul att se dom 🙂 !

Jag kom hem sent på torsdagen. Då fanns det blommor och ett kort till mig. Viktor hade valt gula blommor och Alfred blåa (för han vet att blå är min favoritfärg).

Sportlov i norrland – pulkaåkning

Förra veckan hade vi vårt första sportlov ihop! Vi åkte upp och hälsade på farfar och Torni i Sundsvall, med mellanlandningar i Stockholm. Bilresandet gick fint!

Det blev pulkaåkning några dagar. Några foton:

Karlaby Kro

Modern och fadern i vår familj fick sig ett välbehövligt brejk häromhelgen. Då var det (dagarna runt) vår bröllopsdag och vi åkte till Karlaby Kro. Vi har varit där en gång tidigare, på Jimmys födelsedag 2014.

Från förra gången så hade vi härliga minnen av chill vid deras inomhuspool, men tiderna ändras och vi gick bet på vår vision om poolchill, då det var fullt med folk där (inklusive ungdomar) och det inte fanns en enda solstol kvar och bastun var full hela tiden. Dessutom var luften mycket kallare inomhus denna gång. Men men, det gick bra ändå, eftersom vi denna gång hade bokat ett stort mysigt rum, så vi hängde där istället och läste böcker. Avkopplade.

Maken förevisar rummet. Det fanns även ett stort badkar som var skönt att ligga och läsa i men det fick jag inget foto på.

Även middagen blev under förväntan, men det är ju trevligt ändå att komma ut och äta så vi brydde oss inte så mycket om det. Långsam service och då vi såg på menyn visade det sig vara gåsmeny… 5 rätter bara gås, men lyckligtvis kunde man byta ut svartsoppan. Gåsleverpastejen var ingen höjdare (nog enda gången jag lämnat nästanpå en hel portion), och gåshalsen slår nog rekord i minsta mängd ätbar mat på en rätt någonsin.

Gåslever – inte gott.

Havskräftsoppan var god iallafall.

Gåshals

Gick en tur i omgivningarna innan vi åkte hem. Fascinerande att se att växtligheten envist klamrar sig fast detta år, då den kom igång så sent efter en ogynnsam sommar.

På hemvägen upptäckte vi även en chokladfabrik som vi aldrig hört talas om förr med god choklad, mums 🙂 .

 

 

 

Götet

2018,Göteborg,Oktober 2018,Resebloggar | Thursday October 11 2018 07:26 | Comments (0)

Jag var på jobbresa i Göteborg i helgen. Våra vänner Florencia och Martin var på besök hos oss i helgen, och sen åkte jag med dom tillbaks till Göteborg och bodde där i två dagar.

På tisdagsmorgonen så satt jag helt själv på ett cafe, drack kaffe och läste pocket (En annan Alice) i 1,5 timme. Lyyyyyx! Sen läste jag faktiskt även pocket på tågresan hem – ni berättar inte detta för mitt jobb va 😉 ?

Morgonpromenad i Götet

Träd som inte riktigt bestämt sig vilken färg det ska ha.

Sen kom jag hem i tid för att hämta killarna på skola/förskola, och de blev så glada att se mig ♥ . Alfred hade sagt till Jimmy sen på kvällen att det bästa med dagen, det var att mamma kom hem ♥ .

Födelsedag!

2018,September 2018,Utflykter inom Skåne | Monday September 24 2018 07:26 | Comments (0)

Så fyllde jag år förra helgen. Päronen var barnvakter och vi fick komma iväg och vila lite, välbehövligt!

Vackra födelsedags-blommor

Fick hjälp med presenterna. Det blev bl.a. choklad, böcker, örhängen och en mugg!

Tårtdags!

Sen körde maken mig till en överrasknings-miniweekend! Denna gång till Kiviks hotell – hade faktiskt gissat på Kivik 😉

Kaffe och fika.

Efter en promenad i byn så var det bubbel på rummet, och sen 5-rätters middag.

Frukostdags i lugn och ro.

Dagen efter besökte vi den Engelska trädgården

Gick även en tur på Stenshuvud.

Kidsen hade haft det bra med mommo och moffa. Här chillar de ihop med Adam efter vi kom hem.

Blommorna efter några dagar, då alla blommor slagit ut.

Next Page »