Hotellet vid Kolmården

Så kommer ett sista inlägg från vår resa, nämligen om hotellet. Vi bodde en kvarts biltur från Kolmården, på Villa Fridhem. Ett riktigt bra boende 🙂 . Det var mycket barnvänligt (kanske inte så konstigt med tanke på närheten till Kolmården) och samtidigt ett vackert ställe.

Barnvänligheten syntes bl.a. genom:

En gratis barndrink per kväll

Minidisco för kidsen varje kväll (Alfred var med en kväll, Viktor var bara med en liten stund, sen utforskade han hotellets konferensdel)

Mycket barnleksaker

Sandlåda

Majskrokar fanns med på frukostbuffén. Då blev Viktor såhär glad:

I boedepaketet vi köpt så ingick en tvårättersmiddag, så en av kvällarna så tog vi med barnen till den fina restaurangen. För ett antal år sen så hade jag stört mig som bara den på sådana som oss i en fin restaurang och tyckt att sådana inte borde vara i städade rum :p , men nu tyckte jag att det var en rolig syn hehe 😉 .

Vi började med fördrink.

Jag var nöjd för jag hamnade ensam på min sida av bordet 😉

Man har inte mycket tid på sig att ta foto :p

Fördrink för Alfred idag igen 🙂 .

Sen var det matdags för gänget.

Alfred åt bra från barnbuffén

Då han ätit klart så fick han se på plattan. Ett tips till föräldrar är att köpa barnhörlurar, då stör man ju ingen heller…

Viktor kastade sig på maten. Pannkakor är en ny favorit.

Grädden är också poppis

Viktor pratade på som bara den under middagen, bl.a så höll han långa monologer för servitriserna då de dukade av :p . Och så pratade han med pappa också (och tuggade lite grann på honom).

Maten var mumsig. Men vi hoppade över dessert då vi kände att vi kanske inte kunde sitta där så mycket längre innan tålamodet tröt hos Viktor :p .

Rent och fint :p

Efter maten så gick Alfred till minidiscot och vi kollade på omgivningarna. Killarna var uppe läääänge.

Sen så hade hotellet även en relaxavdelning med pool, men det var lite väl optimistiskt att tro att man skulle hinna utnyttja den :p .

Kolmården

På väg hem från Stockholm/Uppsala så stannade vi till och besökte Kolmården under två dagar. Vi tyckte att Kolmården var ett toppenställe!

Först var vi på Bamses Värld:

Teater

Godiståget

Skalmans bilar (titta vem som fick hänga med i baksätet 🙂 ).

Dunderhonungsburkarna

Sen så tittade vi förstås på djur. Här är några av dom. Min favorit var den röda pandan.

Tigrarna kan man kolla på då man är inomhus. Just då vi var där så började det regna rejält. Riktigt rejält. Vi hade lämnat regnkläderna i bilen, då det inte var prognosticerat regn någonstans :p. Men jag tror knappast att regnkläder hade hjälpt mot det skyfallet. Så vi var kvar i det lilla utrymmet inomhus i en timme, tills det slutade regna. Då hade rätt så många gått hem, så då blev köerna kortare så i slutändan var det bra med regnet 🙂 . Bl.a. så var det knappt någon kö alls på Wildfire, deras “vuxen”-berg och dalbana. Jag kände adrenalinet pumpa då jag skulle åka och tänkte att det skulle bli superskoj, för den såg ju rätt läskig ut. Jag hade inte gjort någon större research om Kolmården tidigare (jag har slutat att läsa på så mycket om saker man åker till, vill ha en viss överblick men detaljerna vill jag uppleva själv snarare än läsa om i förväg), så jag hade missat att den var lite mer extrem… Här är urklipp från Kolmårdens hemsida:

“Wildfire är världsunik och har satt flera rekord inom berg- och dalbanebranschen; näst högst, tredje snabbaste, femte längsta och näst flest inversioner (när du åker uppochner). Och det är i jämförelse med banor i hela världen.”

Den var kul, men lite tagen blev jag, det måste jag säga. Det kändes som att nivån av alla kroppens hormoner (och kanske kroppens organ också :p) blandades om rejält, så jag kände mig helt konstig efteråt, ungefär som man överlevt en katastrof. Speciellt inversionerna påverkade en. Jag tyckte det räckte bra att åka den en gång, så sen nöjde jag mig att åka Delfintåget med Alfred :p .

En del av Wildfire

Fotot som jag köpte därifrån 

Delfintåget (som vi åkte mååånga gånger). I slutet av den regniga första dagen var det ingen kö!

Vi behövde inte heller köa till delfinshowen. Den var mycket vacker. Fast det var lite svårt att fokusera då man hade hand om Viktor :p

Den första dagen avslutade vi med en safaritur. Det var lite kyligt och småregnigt, så det var ingen kö. Vi var på Kolmården mellan klockan 1 1 och 19.30 ca den första dagen (killarna var så speedade så de somnade inte förrän runt 22-tiden den dagen :p).  Så under dag 1 hann vi med att göra det mesta, så under dag 2 kunde vi ta det lite lugnare och göra om de bästa sakerna och se djuren vi inte hann se 🙂 . Bl.a. så började vi med en safaritur, då klockan var “Viktor-sovtid”.

Det blev en hel del ätande – mexikanskt, asiatiskt och burgare.

Viktor gillar pommes frites 😉

Så sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig tur till Kolmården. Vi kommer nog åka dit fler somrar 🙂 .

Alfred och jag i Uppsala

Dagen efter jag åkte tillbaks till Stockholm från Uppsala så åkte jag iväg till Uppsala igen. Denna gången hade jag med Alfred och vi skulle åka och hälsa på Lena.

Alfred åker tunnelbana, och sen åkte vi tåg där vi satt på ovanvåningen.

Då vi kom till Uppsala gjorde vi några ärenden på stan och fikade. Vi gick till biblioteket och lekte på deras barnavdelning och lånade barnböcker. Sen gick vi till domkyrkan. Trots att jag varit i Uppsala ett antal gånger så har jag aldrig varit innanför domkyrkans portar. Det är en mäktig kyrka måste jag säga. Lena som är mycket kunnig i historia satte sig med Alfred intill Gustav Vasas grav och berättade om de svenska kungarna.

Alfred lyssnar på historier

Efter detta gick vi till Pelle Svanslös-lekplatsen.

Vi tänkte även kolla på slottet, men det var stängt. Sen gick vi hem till Lena. Alfred och Lena vilade på soffan och lyssnade på ljudboken där Gösta Knutsson läste Pelle Svanslös.

Alfred fick välja hur han ville sova och han ville hellre sova med Lena i hennes säng än med mig, så jag kamperade på soffan. Alfred sov bra då han väl somnade. Dagen efter så åt vi våfflor. Jag tror att Alfred åt 5 stycken!

Vi gick till tåget via två lekplatser, och sen hann vi med tåget i sista minuten. Alfred var mycket duktig på att resa. Han kommenterade hur “jättemånga” människor det var på Stockholms C och tågen.

Under tiden som vi var borta höll Jimmy ställningarna med Viktor i farbror Mickes och Annas inte helt barnsäkrade hus.

Första natten iväg själv

Den 1:a juli var jag iväg från Viktor för första gången. Jag hade varit lite orolig för detta, men det gick ok ändå, Jimmy klarade att hålla ställningarna med hjälp av vällingflaskan.

Jag var på 40-årsfest i Uppsala. Det visade sig att det var omläggningar pga Citybanan så det var lite struligt med kommunikationerna från södra Stockholm, men jag kom fram. Jag satte mig på en restaurang och åt sushi själv i lugn och ro, kändes lyxigt. Det var en riktigt solig och fin dag i Uppsala och jag kände mig som om jag hade rymt :p . Sen checkade jag in på hotell. Kan inte komma ihåg att jag har bott själv på hotell på en ren nöjesresa någon gång. Det var nice 🙂 , även om jag inte hann vara där supermycket. Tyckte om rummet och ett plus för att de hade mycket bra mörkläggningsgardiner. Dagen efter trodde jag att jag vaknade mitt i natten, men det visade sig att klockan var 9 :p .

Satt lite på deras balkong utanför relaxavdelningen, det var gassande sol.

Sen gick jag till partajet – det är mycket vackra villaområden man passerar om man går österut från stationen. Jag tog det lugnt på festen – jag är ju ingen partypingla nuförtiden precis. Sov somsagt gott. Sen åt jag frukost, den var god, men som vanligt på hotell på helger så är det lite för mycket folk för att vara rofyllt. Dock kan man ju vara där då frukosten öppnar för att undkomma det problemet, men inte då man för första gången på länge får sova ostört :p . Jag gick en tur i Uppsala, kollade på Linnés trädgård och handlade barnpyjamas. Kände mig dock allmänt oinspirerad denna söndagen – ville mest tillbaks till familjen, så sen hoppade jag på ett tåg hem. Pga Citybanan så fick jag byta till tunnelbana i Stockholm C. Efter ett tag där fick jag byta till snabbtåg. Jag gick till snabbtågsstationen och satte mig på en bänk. När väl tåget skulle gå så märkte jag att ett band från ryggsäcken fastnat i mönstret i bänken. Det var lite snopet, för jag falerade på stresstestet att få ut bandet medan tåget stod på perrongen, så jag såg det åka iväg. När väl tåget hade gått så insåg jag att det inte var så svårt :p . Så Jimmy fick komma och hämta mig.

 

 

Tur upp till Stockholm, första dagen

Den 30 juni tog vi bilen och åkte upp till Stockholm. Det ösregnade. Bilresan gick bra. Viktor sov rätt så mycket och båda killarna var lugna. Hittintills har långa bilresor gått över förväntan, man får hoppas att det varar.

ZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Första stoppet var vid godisflyget. Har aldrig stannat där innan, men eftersom det ju vara sista dagen för att göra av med småpengar innan de blir ogiltiga så var det bra timing. Vi hade en hel del småpengar, men att åka på bilresa hela dagen var ett bra sätt att göra av med rubbet: lite godis här, kaffe där, korv etc.

Vi anlände till Camilla&gänget vid kvällen. Det var farfars födelsedag så vi fick tårta 🙂

 

Viktor hade ju snoozat en hel del i bilen så han var superpigg. Jag tror att vi somnade samtidigt :p .