Jul 14 2017

Alfred och jag i Uppsala

Dagen efter jag åkte tillbaks till Stockholm från Uppsala så åkte jag iväg till Uppsala igen. Denna gången hade jag med Alfred och vi skulle åka och hälsa på Lena.

Alfred åker tunnelbana, och sen åkte vi tåg där vi satt på ovanvåningen.

Då vi kom till Uppsala gjorde vi några ärenden på stan och fikade. Vi gick till biblioteket och lekte på deras barnavdelning och lånade barnböcker. Sen gick vi till domkyrkan. Trots att jag varit i Uppsala ett antal gånger så har jag aldrig varit innanför domkyrkans portar. Det är en mäktig kyrka måste jag säga. Lena som är mycket kunnig i historia satte sig med Alfred intill Gustav Vasas grav och berättade om de svenska kungarna.

Alfred lyssnar på historier

Efter detta gick vi till Pelle Svanslös-lekplatsen.

Vi tänkte även kolla på slottet, men det var stängt. Sen gick vi hem till Lena. Alfred och Lena vilade på soffan och lyssnade på ljudboken där Gösta Knutsson läste Pelle Svanslös.

Alfred fick välja hur han ville sova och han ville hellre sova med Lena i hennes säng än med mig, så jag kamperade på soffan. Alfred sov bra då han väl somnade. Dagen efter så åt vi våfflor. Jag tror att Alfred åt 5 stycken!

Vi gick till tåget via två lekplatser, och sen hann vi med tåget i sista minuten. Alfred var mycket duktig på att resa. Han kommenterade hur “jättemånga” människor det var på Stockholms C och tågen.

Under tiden som vi var borta höll Jimmy ställningarna med Viktor i farbror Mickes och Annas inte helt barnsäkrade hus.


Dec 4 2014

TV-mys

Alfred har blivit mer gosig på sistone, och här håller han min hand då han äter äpple och kollar på Bondgården (favoriten just nu!). Väldigt kul, speciellt eftersom det för ett tag sen bara var Jimmy som gällde och han knuffade bort mig från soffan :p

tvVisst ser jag fantastiskt pigg ut? 😉


Sep 25 2013

Foto med päronen

Tog några spontankort ihop med Alfred då vi tog höstfoton häromdagen. Som synes var vi inte direkt klädda för några finfoto direkt, hehe, men väl för en lång skön promenad som det också blev. Tills någon inte var sugen på att sitta i vagnen mer :p .

I vilket fall – det gick sådär med fotona på oss. Jag lade märke till att jag sådär lite käckt peppar Alfred att smajla upp sig – och att jag sedan glömmer ta bort den peppande minen, vilket resulterar att man ser ut som en barnprogramledare :p . Alfred såg skeptisk ut på nästan alla foto ihop med oss.

Den ene smajlar försiktigare än den andre

IMG_1825

Kolla in Alfreds min här (och ja, barnprogramledarens också :p )

IMG_1804

På väg någon annanstans efter ovanstående foto

IMG_1806

Tycker iofs det är skoj att bli lyft upp…

IMG_1895

Men sen ville han inte mer…

IMG_1901

Inte mer alls och vände sig från kameran :pIMG_1922


Jul 30 2013

Mina killar ♥

 

IMG_1057 IMG_1058 IMG_1059


Jul 15 2013

Balkongmys

balkong1 balkong2


Jul 13 2013

Gårdagen

Precis som jag skrev igår så tog det en jefla tid att dricka upp vinet. Det bästa med ett glas vin nuförtiden är själva tanken som infinner sig innan man har öppnat flarran – tanken på att ligga i soffan, smutta på ett gott vin och bara chilla. Sen blir det aldrig direkt chillat då man ska ha uppsikt på tokbusen, byta blöjor, mata etc :p . Han somnar sällan förrän 10-11 tiden och efter det så är det ju knappast lönt att påbörja vindrickandet, vid den tiden brukar jag vara färdig för sängen jag med. Jag tror att han har starka nattsuddare-gener, men jag har fortfarande inte gett upp hoppet att han ska nanna vid 7-8 som “alla andra bebisar”. Sen har jag ju å andra sidan ingen erfarenhet av att ha en unge som är pigg och vaken kl 5 på morgonen – ur den morgontröttes synvinkel så är Alfred en idealisk unge 😉 .

IMG_9134

Den ene är mer kvällspigg än den andre


Jun 17 2013

Kvällspicknick

Även om jag jobbar då och då så kommer jag ändå ut på de dagliga promenaderna under dessa dagar. Detta eftersom Jimmy gör annat än är ute på barnvagnspromenader under sin pappaledighet (typ sover 😉 . Nejdå han gör annat också, sätter upp grindar och meckar med sin nya skruvdragare, jag har fått en händigare man 😉  ). Ikväll var vi ute och gick och köpte vår ungefär hundrade sallad på salads&smoothies.DSC_0482 IMG_0214


Jun 16 2013

Lördagspromenad

På lördagen begav vi oss ut på en halvdagstur. Egentligen hade vi tänkt åka till Skånes djurpark, men killarna är rätt så glada att sova länge på morgonen (och jag med oftast nuförtiden, även om länge för mig är till halv 9) så vi höll oss i Malmö istället. Kom på att man kunde kolla på djur även på folkets park, så vi gick dit istället. Alfred var (ännu) inte så superintressead av djur, men han tyckte att det väldigt spännande att kolla på andra barn. Så han satt emellan oss då vi hade picknick och tittade med stora ögon på alla barnen som lekte i fontänen. Han fick även själv testa på att ta ett litet bad. Det gillade han. Sen åt jag årets första kulglass som faktiskt inte alls var god (inte ens Jimmy ville offra sig att äta upp den :p ), så den åkte i papperskorgen. Sen promenerade vi en lång runda i Malmö. Efter detta däckade killarna i sängen.

IMG_0791 IMG_0796 IMG_0800 IMG_0805


Jun 14 2013

Sådan far, sådan son

Samma frissa! Jimmy vägrar dock randig onepiece 😉

IMG_0770 IMG_0771 IMG_0773 IMG_0777

 


Jun 10 2013

Alfred och hans päron på bröllopet

Alfred fick massor med komplimanger för sin outfit 🙂 (även om jag kom på lite sent att han behövde strumpor till outfiten så det blev ingen kanonmatchning). Mkt nöjd med köpet!

IMG_0640 IMG_0656