Archive for the Category ◊ Bilsemester Norrut i Sverige 2011 ◊

Author:
• Thursday, August 18th, 2011

Sista inlägget om bilsemestern, en liten mix av foton som inte kom med i de övriga inläggen.

Röda hus med vita knutar – mycket frekvent norrut.

Höga kusten-bron.

Det fanns många getabockar i Gävle.

Håveruds akvedukt och lite natur runtomkring.

Author:
• Wednesday, August 17th, 2011

Karlstad måste utnämnas till den bäst doftande staden, eftersom de hade Löfbergs lila-rosteriet ganska centralt i stan, vilket spred en mycket behaglig doft. Det luktade inte lika gott i Gevalia-staden Gävle trots att jag föredrar Gevalia. Har även tidigare besökt Solna, där en annan favorit – Arvid Nordquist – rostas, men där luktade det inte kaffe alls. Har även åkt förbi Zoegas i Helsingborg massor med gånger, men jag gillar varken doften eller smaken av Zoegas, trots att jag är skåning :p.

Många blommor i staden var således lila.

I Karlstad finns många statyer.

Jimmy tyckte att jag såg lite väl turistig ut. Jag förstår inte vad han pratar om :p. Hans stora Canon-rem runt nacken tycker jag ser mer turistig ut 😉 .

Author:
• Sunday, August 14th, 2011

Jämtland var fint. Lite foton från landskapet:

Bil-litteratur (bra bok! Gav en extra dimension att åka förbi skogarna samtidigt som man läste om dom).

Gosiga lodjursungar på Frösö zoo.

Jag och Jimmys morbrors fina border collie.

Döda fallet – här fanns en gång en älv och ett vattenfall.

Döda fallet igen

En thailändsk paviljong mitt ute i skogen.

Det gick undan på vägarna – fanns betydligt smalare vägar som hade 100. Jag höll ca 100 och tror aldrig jag gjorde en enda omkörning (eller jo, körde nog om en timmerbil) – däremot blev jag omkörd ett antal gånger.

Många sådana här skyltar fanns det längs vägsträckan.

Author:
• Saturday, August 13th, 2011

En så fin och gosig vovve.

Author:
• Friday, August 12th, 2011

Det vackraste landskapet vi passerade på bilresan tyckte jag att Dalarna var. Lite bilder:

Author:
• Friday, August 12th, 2011

Eftersom Ådi fick problem med att starta i slutet av bilresan så har han blivit instoppad i päronens garage i väntan på en tid hos bilmeket. Är inte så kul att köra runt med en bil då man inte är säker på om den kommer starta eller ej. Tyvärr fanns det ingen tid för honom förrän i slutet av September så vi får klara oss utan bil ett tag. Vilket vi ju gjort i en massa år. Lite synd att jag fick stryka majoriteten av planerna för den delen av semestern som är kvar, men det blir bra att hänga i Malmö också – har ju knappt varit i lägenheten på 3 veckor.

Author:
• Thursday, August 11th, 2011

Då var vi tillbax i Skåne igen efter en biltur där vi passerade majoriteten av de svenska landskapen. En intressant tur över varierande landskap och befolkning. Lite spänning i tillvaron blev det också då Ådi inte startade efter att vi hade lunchat under den sista dagen :p . Men vi fick igång honom och tog oss hem.

Author:
• Tuesday, August 02nd, 2011

Imon ska vi åka på en (för oss) annorlunda semester – bilsemester i Sverige. Det är sällan som jag reser i Sverige så jag har dålig koll på andra delar av vårt land, så det ska bli intressant att fylla dessa luckor. De platser där jag spenderar den mesta av min tid (Malmö, Lund, Torekov) är kanske inte helt representativa för Sverige i stort…

Men gosh, jag som tycker att Ådi är en stor bil (Audi A6 avant), och det är SÅ lätt att fylla upp hela bagageutrymmet och mer därtill. Trots att en f.d professionell stuvare (far min) lastat blev det väldigt tajt. Gah, jag som tänkte att vår nästa bil skulle vara en åt sporthållet (Audi TT, eller Audi R8 om man skulle vinna på lotto :p – faktiskt jag som lobbar för en sån bil snarare än Jimmy). Får nog ha den parallellt med Ådi om man ska kunna göra lite bilresor…