Dec 2 2018

Eftermiddag med Alfred!

För ett tag sedan var det studiedag för skolbarnen. Då jobbade jag hemma på fm medans Alfred klarade av hela sitt mattespel på plattan, duktigt 🙂 . Vi åt lunch, och sen tog vi bussen till Malmö.

Förväntansfull kille – jätteglad över att få åka på utflykt själv med mamma 🙂 .

Glad kille går längs kanalen i Malmö.

Klappar katt.

Biodags! Vi såg på Grinchen.

Popcorn till såklart.

Kollar fiskar på Triangeln.

Kille med rufsigt hår som äter asiatisk buffe. I slutändan åt han bara en kycklingklubba eftersom han väntade på glassen :p.

Sen insåg han att han inte gillade den typen av glass :p . Men mamma blev mätt i allafall.


Nov 19 2018

Höstlov, glömda foton

Jag missade ju två foton från höstlovet!

Alfred gick på Amandas Halloweenfest, vilket han tyckte var jätteskoj! Skelettpyjamas och dödsskallestrumpor. Vet dock inte vart han har fått rörelsemönstret från, Michael Jacksson är ju ingen som knattarna nuförtiden har koll på :p .

Killarna bakar. Denna gången blev det grötbullar. Viktor har fått upp smaken för att baka, så han tar alltsomoftast ut förkläde och bagarmössa, släpar ut pajformar från skafferiet och säger “baka bullar” (med rejäl skånsk intonation på u-et.

 


Nov 14 2018

Höstlovet 3: Blandat

Lite övrigt blandat från höstlovet:

Viktor hittar nya användningsområden för sakerna i Alfreds trollerilåda.

Radar upp bilarsenalen med dess passagerare.

En som inte vill vara med på foto.

Jag och Viktor på tur medan Alfred och Jimmy körde farfar och Torni till flygplatsen. “Annan lekplats” sa Viktor sen, så då gick vi vidare. Ordet “annan”och dess former är ett ord som använts lite för mycket av både Alfred och Viktor i 2-årsåldern (höll på att bli galen på Alfreds “se annat” :p ).

Jag fick inte stor användning av barnvagnen…

Men Viktor hjälper gärna till att gå med den!

Kom till “annan lekplats”. Viktor klarade fint att gå uppför repstegen själv.

Och jag fick slutligen planterat lite mer murgröna till vänster om sopstaketet. Det har ju varit en mild höst så kanske den klarar en plantering som gjordes den 1a november. I bakgrunden Alfred och Jimmy som laddar bilen.

På tal om växter, så har en växt nyss kommit upp. Planterade den i april och den syntes inte på hela sommaren…

 

 

 


Nov 12 2018

Höstlovet 2: Besök hos vovvarna

Under höstlovet så var vi en sväng i grannbyn och hälsade på kenneln som Sigge kom ifrån. Där fanns nämligen farfars och Tornis blivande valp – i magen på en av vovvarna.

Blivande mamma.

Viktor ville ta pinnen från hunden. Tillslut lyckades han och gav den till en annan hund.

Den här anden var dock inte lika lätt att ta ifrån hundarna.

Nu fick han tydligen tag på anden. En avspärrning upp till ovanvåningen betyder ju att man måste gå upp dit (han har lite skyldig min, tycker jag).

Alfred tyckte att motionscykeln var intressant.


Nov 1 2018

Släktfesten

Så var det dags för det sista födelsedagsinlägget (veckan runt födelsedagen är intensiv!), nämligen om släktfesten. Det var fullt upp så det blev inte så många foton, men här är några:

Presentöppning.

Tårta och kakor med småttingarna ivrigt väntande.

Liten läspaus med en ny bok som Alfred fick.

Sen var det fiskdamm. Viktor har fått en viss introduktion till godis nu, svårt att undvika.

 


Oct 30 2018

Alfreds födelsedag

Alfreds födelsedag var på en tisdag detta året. Vi väckte en trött Alfred med bulle&frukost på sängen, och några paket. Hade tyvärr min kamera felinställd (p.g.a det konstiga ljuset i undervattensrummet).

Alfred fick en robot som killarna tyckte var jätterolig.

På kvällen var det dags för lite fler presenter. Viktor tittade intresserat på och Alfred var entusiastisk, minen till trots.

Tårta på kvällen! Viktor åt 3 stora bitar…


Oct 28 2018

Alfreds 6-årsfest på Leos lekland

Alfred har länge önskar sig att fira sin kompis-födelsedagsfest på Leos lekland, och det gjorde vi denna gången! Närmre bestämt i undervattensrummet. Ljuset gjorde det dock lite trixigt att ta bra foton. Det var full rulle, med först en timmes firande i undervattensrummet, och sen lek på leklandet. Det var först popcorn, sen presentöppning, sen korv, sen springande runt i rummet och skönsång, och sen tårta (glasstårta med godis, Alfreds favorit). Och sen full rulle på leklandet!

Först popcorn.

Viktor var såklart med. Han förskolekompis Jonatan hängde också med sin storebrorsa på festen.

Varm korv och presentöppning.

Viktor testar stolen på andra sidan.

Glass-godis-tårta!

Blåser ut ljusen.

Efter tårtan var det dags för leklands-bus. Hade fullt upp med att vakta Viktor så blev inte så många foton.

En lite svettig kille som dricker slush.

Slush och godispåsen.

Sen blev det pizza hemma och koll på alla fina presenter.


Oct 23 2018

Alfred 6 år

Tänk, då har den store grabben fyllt 6 år (han fyller ju redan kl 00.20) !

Det händer mycket i en 6-årings liv. Skolkille har han ju blivit för ett tag sen också. Och att 6-årsåldern kallas för “lilla tonåren” förstår jag verkligen 😉 . Och som han har vuxit på sistone – alla byxben och tröjärmar har blivit för korta (det är sällan som jag får packa undan kläder för att de blivit för små i midjan, det är alltid arm- och benlängd som är begränsningen) . Han är ca 122 cm, så han ligger runt de ca +1 sd som han legat under det mesta av uppväxten. Och nu finns det tänder som är riktigt lösa, så snart kommer det komma gluggar!

Men han är så go, min store lille grabb. Så klok. Han tänker mycket och kommer med intressanta funderingar, och så gillar han siffror. T.ex. så kollar han alltid in sistasidan på tidningen, där han noga iakttar temperaturer i väderprognosen och priserna på orientaliska mattor som reas ut.

Och han har mycket spring i benen. Han älskar att hålla på med sin fotboll. Han tycker om att leka med sin lillebror, men han uppskattar också att göra aktiviteter med bara mamma eller pappa – då blir han mycket lugnare. Han gillar att leka med sina vänner, Adam är fortfarande den som han leker mest med, men han har fått en del kompisar i nya klassen. Och springa och leka med vänner fick han göra på hans födelsedagsfest som firades på Leos lekland – foton kommer 🙂

6-åringen!

 


Sep 28 2018

Segisar

Har varit lite smårisigt här, och då brukar killarna vara extra gosiga. Myyyys.

En dag satt Viktor bredvid mig och hux flux så somnade han, med skatterna i handen och skattkistan inom nära räckhåll.


Sep 13 2018

Tur i Lund

I lördags så åkte jag in till Lund med kidsen för att träffa Lena och ha kulturella aktivititer. Vad Viktor dock tyckte lät mest spännande var “åka buss”!

Allvarsam kille som åker buss.

En lite mer buss-van kille. Han åker ju buss varje vecka till gympan!

Leker på Alice i underlandet – “leklandet” på Kulturen.

Kollade på det medeltida uret som spelade i Domkyrkan

Efter det var vi tillbaka på Kulturen. Här kollar vi på en leksaksutställning. Viktor gick rakt in i glaset då han ville ha bussen.

Lekplatsen på Kulturen.

Jodå, det där slutade precis som man kunde tro. Men rutinerad som man är så hade jag med reservkläder 😉

Alfred var med Lena en sväng på andra delar av Kulturen medan jag var med Viktor på lekplatsen, så han fick inte så jättemycket tid där. Den enda bilden som han var med på var den här som jag tog precis efter jag hade sagt att vi måste gå om 5 minuter.Sen begav vi oss till Botaniska trädgården. Vi undrade vad detta var för konstiga päron, men det visade sig vara kvitten.Viktor hittade äpplen att äta på.

Vackra dahlior

Springer upp och ner för en backe.

Sen hittade Viktor en liten flicka som han lekte med (har inga bilder från det). De gungade gungbräda som bara den, och klättrade på trädstammarna. Tjejen var lite mindre än Viktor till växten, men var 3 år. Men hon förstod ändå att han var yngre “Han är bebis” så hon till mig. Sen kom Jimmy och hämtade oss, och sen var det nattning och sushi. Och ganska tidigt som för trötta mig.