Jan 16 2018

Utflykter i Januari

Och så kommer foton från utflykter under ledigheten i januari!

Jimmy och jag hade lite egentid – vi var och åt afternoon tea på Riviera, med efterföljande promenad.

Alfred lekte en del med kompisar, och en av dessa gånger gick Viktor och jag på en lekplatsutflykt.

 

Vi var en hel del i Skrylle. Alfred och Jimmy gick off-road och lurpassade på mig och Viktor 😉

Inspirerade av våra skogspromenader så åkte vi till XXL Sport och handlade en massa kläder för utomhusbruk. Det blev en lång shoppingtur och killarna rev halvt ner stället :p. Små vandaler :p .

Lunchdags på Väla.


Jan 7 2018

Utflykter här och var i december

Många små utflykter har det blivit under de lediga dagarna i december.

Innan julafton blev det endel shoppingturer. Här nedan leker killarna på en liten lekplats inne i Nova. Då köpte Jimmy förresten sin julklapp till mig, som var Hans Roslings bok “Hur jag lärde mig förstå världen”. Det var en inte helt otippad julklapp, eftersom jag såg en annons för boken någon dag innan den inhandlades och sa att “Den måste jag köpa”, varav Jimmy efter en stund sa “Nae, gör inte det” :p . Det var en bra julklapp – redan färdigläst (intressant bok!). Vi hade egentligen avtalat bort julklappar till varandra detta år, men jag råkade springa förbi en perfekt julklapp till Jimmy (https://www.smartasaker.se/sv/artiklar/brelock.html) och då blev han lite stressad att handla till mig 😉 .

Nedan från en annan shoppingtur, då vi bl.a. besökate Elgiganten (tråkaffär :p). Viktor var helt till sig av allt som fanns att pilla på :p . Och jodå, han lyckades välta ner endel julklappsdekorationer :p.

Och här var vi på Emporia. Full fart på grabbarna!

Här fikade vi. Det var längesen grabbarna satt och åt så länge. Tacksam för att de hade en stol som Viktor fick plats i och satt fast i (han är ju för stor för Antilop, den vanliga IKEAstolen)

Lekställe på Emporia

Åkte till Malmö på mellandagarna.

Då hälsade på Mimmi. Viktor tyckte att de var kul att de också hade en “häst”, även om den inte gungade så mycket då man försökte gunga på den.

Alfred och Jimmy var själva iväg en sväng en annan dag. Då blev det McDonalds (nöjd Alfred).

Sen har det blivit en hel del turer i Skrylle och Dalby Söderskog.


Jan 2 2018

Gott nytt år!

Så har nyårsafton passerat! Jag älskar nyårsafton 🙂 , även om jag känner mig lite matt inför 2018.

Vi hade en fin nyårsafton, även om den inte blev som man tänkt sig. Natten innan hade jag supersvårt att somna, så jag somnade inte förrän 3, vilket resulterade att jag inte kom ur sängen förrän 10.30. Alfred var också trött, och Jimmy med, eftersom han fick ta morgonpasset med Viktor. Så det var lite trötta typer som klockan 11 åt årets sista frukost . Efter frukost begav vi oss till Skrylle. Det var fler än vi som hade samma ide med att rasta kidsen (och sig själva) innan nyårskvällen. Vi gick 5km-slingan. Alfred var jätteduktig och gick den trots att han hade på sig sina vinterstövlar (han brukar klaga på att det är så tungt med stövlar och vill ha gympadojjor istället).

Vi hade lite olika aktiviteter, bl.a. letade vi julgranar:

Det fanns även tomtar:

Viktor ville också promenera en sväng.

Men annars satt han bra i vagnen. Han somnade efter 4.5 km eller så :p .

Efter promenaden var klockan mycket och vi var hungriga, så det var bara att göra förrätten och äta i fleecetröja och långkalsoner :p . Alfred hade sett fram emot att äta räkor i flera dagar – denna kräsne lille kille kan förvåna en ibland! Viktor däremot gillade inte förrätten.

Huvudrätten gick snabbt att göra (himla tur, för tiden blev knapp) – ryggbiff och frittar (med färdig bearnaise). Killarna fick köttbullar. Även här överraskade Alfred genom att tycka att det var gott med sparris. Även efterrätten var snabbgjord. Glass och blåbär.

Blandad fokus på efterrätten som synes. Det sköts fyrverkerier då och då ända från skymningstid, så det var ju spännande att kolla på.

Alfred var så exalterad att han hade mycket svårt att somna, men tillslut blev det tid för bubbel och babbel. Då var det årssammanfattning för hela slanten!

Alfred ville prompt att vi skulle väcka honom till 12-slaget. Först var han inte så entusiastisk, men sen vaknade han till. En riktig pyro-teknikfantast 😉 .

GOTT NYTT ÅR! 🙂

 

 


Dec 26 2017

Viktor och hans nalle

Alfred sa att han ville ge Viktor en egen present ifrån honom. Han såg en mjukis-orangutang i WWF-tidningen som han ville ge. Vi hittade dock ingen sådan i leksaksaffären, men en vanlig nalle funkade fint det med. Viktor blev glad 🙂


Dec 25 2017

Julafton

Slutligen var den här, dagen som Alfred väntat så länge på!

På morgonen så låg det några klappar under granen, bl.a. en pruttkudde som Alfred blev jätteglad över och sa att han hade önskat sig.

Vi hade fått upp fel paket med julgranskulor i granen, men alla var i alla fall plastkulor. Trodde vi. Det visade sig att Viktor tog den enda glaskulan som fanns i granen och slängde den i full kraft mot golvet :p .

Senare på förmiddagen så gjorde vi marsipanfigurer.

Alfred var mycket duktig och var med hela tiden. Viktor åt på några marsipanbitar, och sen så hittade han roligare saker att göra (rota i kökslådor, en av hans favoritsysselsättningar).

Sen tog vi en tur i Dalby Söderskog. Viktor gick en bit, och sov sen i vagnen en stund.

Vi fick avbryta promenaden efter ett tag p.g.a. vädret. Och såhär såg vädret ut resten av dagen:

Vid 15.00 så var det dags för Kalle Anka och julmust. Viktor kollade entusiastiskt på Tomtarnas julverkstad, men sen tappade han intresset och ville springa runt oss i köket istället… Dock tappade han inte intresset för julmust – båda kidsen är helt tokiga i denna dryck.

Sen åt vi julmat. En stund efter detta så ringde det på dörren!

Killarna försökte fiska upp presenterna själva först :p , men fick lära sig att Tomten delade ut dom. Viktor förstod otippat mycket – han fattade bl.a. att han skulle ta paket varenda gång tomten sa “Viktor”. Det blev en hel del julklappar. Killarna var nöjda med presenterna. Viktor fick en stor andel presenter som lät, precis som han gillar. Och Alfred han sa att han var jättenöjd, för han fick allt som han önskat sig 🙂 .

Sen var det lek och slutligen Bezzerwizzer. Jimmy hittade rätt julgranskulor, så jag hängde upp dessa istället. I år köpte vi en riktig gran!


Dec 18 2017

Snö

Det har kommit lite snö under två tillfällen under den senaste tiden. Den första gången blev Alfred jättebesviken att han inte fick åka kälke (det var för lite snö). Den andra gången så fick han åka kälke, samt så ville han ut och äta snö…

 


Dec 16 2017

Lucia

Lucia firades på förskolan. Denna gången inte lika okristligt tidigt som förra gången (07.20 vs 06.30…). De var så duktiga de små 🙂 . Viktor tyckte att det var spännande att kolla på Luciatåget, men sen då det var klart och barnen gick ut igen så fick han bråttom att hänga med. Efter sången så bjöds det på fika på avdelningen. Viktor tyckte det var jätteskoj att hälsa på, och dagen efter så blev han mycket förbannad för att han inte fick följa med in då Jimmy lämnade Alfred på förskolan.:p

Man fick inte ta foton på luciatåget. Men här är foto på Viktor som röjer i lekrummet.

Alfred fastnade inte på kort, men här är han i alla fall på eftermiddagsfikan denna dag. Det kommer nog fler tomtebilder på bloggen senare.

F.ö så har Alfred på sig samma tomte-jacka som han haft under alla sina Luciafiranden på förskolan – inga andra kläder har passat i så många år :p . I år hade jag dock ändå köpt en tomtedräkt att ha under. Här är bilder från 2014 och 2015.


Dec 14 2017

Dammsugning

På tal om dammsugning, så var Alfred duktig och hjälpte mig då Pappsen var i Tokyo härom veckan.

Det var längesen sist 😉


Dec 9 2017

På pappas jobb

Slutligen, när föräldradagarna som Jimmy är själv med kidsen var så få att man kan räkna dom på sina händer, så kom de som utlovat iväg till Pappas jobb. Killarna hälsade på på deras fredagsfika. Det blev nog inte så mycket möjlighet för Jimmy att prata jobb, men killarna verkade ha kul.


Dec 2 2017

Intellektuella kids ;)