Apr 30 2018

Blandat från slutet av april

Lite diverse från slutet av april:

Alfred var på kalas på mormors skattkammarö, så då var vi i Stadsparken och åt lunch. Dock var det jätteblåsigt.

Stora ytor, och Viktor sprang iväg långt ifrån oss (liten blå prick i mitten av bilden). Precis som Alfred då han var liten…

Verkar kanske lite konstigt att ha med ett foto från Coop, men det är mest för att dokumentera kossan. Viktor är mycket intresserad av henne.

Jag var på kurs en vecka (i Flädie, utanför Lund). Det var internat, så även om jag bara var någon mil från grabbarna så såg jag dom inte (saknad!). Men det var helt logiskt att det var internat, hade inte funkat annars då kursen varade mellan 08 till 21…

Medan jag var på kurs så började alla vårblommor att blomma… Här är vår tulpanrabatt. Nästa gång jag köper två sorters blommor och samplanterar så ska jag kolla lite mer på höjden…

Viktor på förskolan.

Var en runda på Emporia, där killarna bl.a. kollade utsikten.

 

 


Apr 20 2018

Superskurk

Förra veckan var Alfred bjuden till en superskurk-fest. Vi snickrade en egen kostym till honom som han förevisar här. Dock har han på sig jackan, så man ser den inte helt här. Han har svarta kläder, en hemmagjord Darth Vader-mask, svart mantel (handduk) och svärdet (eller vad det nu är) som Viktor har tuggat en del hål på. Samt även en visning av stökig hall. Jag städar hallen typ 2 ggr per dag, men den är så liten att den stökas ner rätt fort :p.


Apr 17 2018

Fotbollspremiär

I lördags började Alfreds fotboll igen (goodbye lördags-långfrukostar…).

Strecken och målen var inte klara på den stora planen så den gick att springa fritt på för denna gång, vilket Viktor uppskattade.

Sen hittade han fotbollar på konstgräsplanen där Alfred spelade.

 


Mar 24 2018

Poolhäng

En av resans absoluta höjdpunkter var att Alfred blev av med sin vatten-skräck och lärde sig simma (med armpuffar). Vi har ändå gått på simskola i 2 terminer, men det här gav mycket, mycket mer. Alfred tyckte att det var superkul att simma (bättre än plattan sa han t.o.m (!!!)) och ville vara i poolen så mycket som möjligt. Han vågade även hoppa ner i vattnet.

Gillade att flyta runt med sin stjärna.

Glad kille!

Här är förresten vårt hotellrum, i mitten på den mellersta våningen. Finfint läge på rummet 🙂


Jan 16 2018

Utflykter i Januari

Och så kommer foton från utflykter under ledigheten i januari!

Jimmy och jag hade lite egentid – vi var och åt afternoon tea på Riviera, med efterföljande promenad.

Alfred lekte en del med kompisar, och en av dessa gånger gick Viktor och jag på en lekplatsutflykt.

 

Vi var en hel del i Skrylle. Alfred och Jimmy gick off-road och lurpassade på mig och Viktor 😉

Inspirerade av våra skogspromenader så åkte vi till XXL Sport och handlade en massa kläder för utomhusbruk. Det blev en lång shoppingtur och killarna rev halvt ner stället :p. Små vandaler :p .

Lunchdags på Väla.


Jan 7 2018

Utflykter här och var i december

Många små utflykter har det blivit under de lediga dagarna i december.

Innan julafton blev det endel shoppingturer. Här nedan leker killarna på en liten lekplats inne i Nova. Då köpte Jimmy förresten sin julklapp till mig, som var Hans Roslings bok “Hur jag lärde mig förstå världen”. Det var en inte helt otippad julklapp, eftersom jag såg en annons för boken någon dag innan den inhandlades och sa att “Den måste jag köpa”, varav Jimmy efter en stund sa “Nae, gör inte det” :p . Det var en bra julklapp – redan färdigläst (intressant bok!). Vi hade egentligen avtalat bort julklappar till varandra detta år, men jag råkade springa förbi en perfekt julklapp till Jimmy (https://www.smartasaker.se/sv/artiklar/brelock.html) och då blev han lite stressad att handla till mig 😉 .

Nedan från en annan shoppingtur, då vi bl.a. besökate Elgiganten (tråkaffär :p). Viktor var helt till sig av allt som fanns att pilla på :p . Och jodå, han lyckades välta ner endel julklappsdekorationer :p.

Och här var vi på Emporia. Full fart på grabbarna!

Här fikade vi. Det var längesen grabbarna satt och åt så länge. Tacksam för att de hade en stol som Viktor fick plats i och satt fast i (han är ju för stor för Antilop, den vanliga IKEAstolen)

Lekställe på Emporia

Åkte till Malmö på mellandagarna.

Då hälsade på Mimmi. Viktor tyckte att de var kul att de också hade en “häst”, även om den inte gungade så mycket då man försökte gunga på den.

Alfred och Jimmy var själva iväg en sväng en annan dag. Då blev det McDonalds (nöjd Alfred).

Sen har det blivit en hel del turer i Skrylle och Dalby Söderskog.


Jan 2 2018

Gott nytt år!

Så har nyårsafton passerat! Jag älskar nyårsafton 🙂 , även om jag känner mig lite matt inför 2018.

Vi hade en fin nyårsafton, även om den inte blev som man tänkt sig. Natten innan hade jag supersvårt att somna, så jag somnade inte förrän 3, vilket resulterade att jag inte kom ur sängen förrän 10.30. Alfred var också trött, och Jimmy med, eftersom han fick ta morgonpasset med Viktor. Så det var lite trötta typer som klockan 11 åt årets sista frukost . Efter frukost begav vi oss till Skrylle. Det var fler än vi som hade samma ide med att rasta kidsen (och sig själva) innan nyårskvällen. Vi gick 5km-slingan. Alfred var jätteduktig och gick den trots att han hade på sig sina vinterstövlar (han brukar klaga på att det är så tungt med stövlar och vill ha gympadojjor istället).

Vi hade lite olika aktiviteter, bl.a. letade vi julgranar:

Det fanns även tomtar:

Viktor ville också promenera en sväng.

Men annars satt han bra i vagnen. Han somnade efter 4.5 km eller så :p .

Efter promenaden var klockan mycket och vi var hungriga, så det var bara att göra förrätten och äta i fleecetröja och långkalsoner :p . Alfred hade sett fram emot att äta räkor i flera dagar – denna kräsne lille kille kan förvåna en ibland! Viktor däremot gillade inte förrätten.

Huvudrätten gick snabbt att göra (himla tur, för tiden blev knapp) – ryggbiff och frittar (med färdig bearnaise). Killarna fick köttbullar. Även här överraskade Alfred genom att tycka att det var gott med sparris. Även efterrätten var snabbgjord. Glass och blåbär.

Blandad fokus på efterrätten som synes. Det sköts fyrverkerier då och då ända från skymningstid, så det var ju spännande att kolla på.

Alfred var så exalterad att han hade mycket svårt att somna, men tillslut blev det tid för bubbel och babbel. Då var det årssammanfattning för hela slanten!

Alfred ville prompt att vi skulle väcka honom till 12-slaget. Först var han inte så entusiastisk, men sen vaknade han till. En riktig pyro-teknikfantast 😉 .

GOTT NYTT ÅR! 🙂

 

 


Dec 26 2017

Viktor och hans nalle

Alfred sa att han ville ge Viktor en egen present ifrån honom. Han såg en mjukis-orangutang i WWF-tidningen som han ville ge. Vi hittade dock ingen sådan i leksaksaffären, men en vanlig nalle funkade fint det med. Viktor blev glad 🙂


Dec 25 2017

Julafton

Slutligen var den här, dagen som Alfred väntat så länge på!

På morgonen så låg det några klappar under granen, bl.a. en pruttkudde som Alfred blev jätteglad över och sa att han hade önskat sig.

Vi hade fått upp fel paket med julgranskulor i granen, men alla var i alla fall plastkulor. Trodde vi. Det visade sig att Viktor tog den enda glaskulan som fanns i granen och slängde den i full kraft mot golvet :p .

Senare på förmiddagen så gjorde vi marsipanfigurer.

Alfred var mycket duktig och var med hela tiden. Viktor åt på några marsipanbitar, och sen så hittade han roligare saker att göra (rota i kökslådor, en av hans favoritsysselsättningar).

Sen tog vi en tur i Dalby Söderskog. Viktor gick en bit, och sov sen i vagnen en stund.

Vi fick avbryta promenaden efter ett tag p.g.a. vädret. Och såhär såg vädret ut resten av dagen:

Vid 15.00 så var det dags för Kalle Anka och julmust. Viktor kollade entusiastiskt på Tomtarnas julverkstad, men sen tappade han intresset och ville springa runt oss i köket istället… Dock tappade han inte intresset för julmust – båda kidsen är helt tokiga i denna dryck.

Sen åt vi julmat. En stund efter detta så ringde det på dörren!

Killarna försökte fiska upp presenterna själva först :p , men fick lära sig att Tomten delade ut dom. Viktor förstod otippat mycket – han fattade bl.a. att han skulle ta paket varenda gång tomten sa “Viktor”. Det blev en hel del julklappar. Killarna var nöjda med presenterna. Viktor fick en stor andel presenter som lät, precis som han gillar. Och Alfred han sa att han var jättenöjd, för han fick allt som han önskat sig 🙂 .

Sen var det lek och slutligen Bezzerwizzer. Jimmy hittade rätt julgranskulor, så jag hängde upp dessa istället. I år köpte vi en riktig gran!


Dec 18 2017

Snö

Det har kommit lite snö under två tillfällen under den senaste tiden. Den första gången blev Alfred jättebesviken att han inte fick åka kälke (det var för lite snö). Den andra gången så fick han åka kälke, samt så ville han ut och äta snö…