Oct 28 2021

Alfreds födelsedag

Alfred fyllde år på en lördag detta året. Det var en intensiv dag – mommo och moffa kom på besök, för första gången sen corona började, och så hade han även en handbollsturnering på hemmaplan. Barnkalaset skippade vi i år, eftersom i princip alla av hans kompisar också har skippat det p.g.a. corona.

Han fick en present innan handbollen. Farfar och Tornis present – en massa tidningar och godis (på något mystiskt sätt så var en av påsarna tomma sen).

Vid 12-tiden så åkte han iväg för att spela handboll. Alla hans kompisar sprang mot honom och kramade och grattade honom 🙂 . Jag och mommo såg alla Alfreds matcher, och morfar och Viktor såg lite de med. Alfred var duktig!

Duktig målis!

Sen åt vi födelsedagsmiddag med levande ljus.

Alfred hade önskat sig en hallontårta liknande den som Viktor fick. Vi passade på att köpa hallon på tisdagen då vi passerade en stor mataffär (det är inte så vanligt med hallon i affärer så här års). Då jag väl skulle göra tårtan såg jag att alla hallon, förutom något enstaka, hade möglat 🙁 . Lyckligtvis hade vi lite (gula) hallon i trädgården, och även physialis och passionsfrukt som vi köpt, så det blev en bra tårta ändå!

Efter detta blev det presentöppning. Alfred fick mycket tidningar och böcker, ett mastermind spel och det efterlängtade FIFA 22 (som ses på sista fotot).

Mycket spelande sen…


Oct 25 2021

Alfred 9 år!

Förra veckan fyllde vår förstfödde 9 år!

Precis som förra året så får jag skriva att han har vuxit mycket under året, både fysiskt (143 cm) och mentalt. Han är som en liten tonåring, och säger “Men aaaaaaassså”, “Men på riiiiktigt” och sitter med sin mobil eller Playstation så ofta han bara kan. Han hänger mycket med kompisarna och spelar pokemon, playstation eller fotboll – han är borta nästan varje dag.

Han spelar handboll, där han har spelat två turneringar. Han vill gärna se sport på TV och det är alltid någon fotbollsmatch som han kan se. Han kommer ihåg alla resultat från sommarens fotbolls em (han har stenkoll på siffror i allmänhet) och han kan väl vilka nästan alla toppfotbolls-spelare i världen är. Och på tal om fotbollsspelare, så kollade jag på en webbsida vilka fotbollsspelare som även de fyller år den 23e oktober, och vilket sällskap det var! Självaste Pelé, Morata, Emil Forsberg, och Fabinho!

Han gillar att läsa Kalle Anka, och han tycker fortfarande om att hänga med mamma och pappa och se på TV eller vara ute och gå. Jag hoppas att han vill hänga med oss ett tag till för det känns som att han kommer närmre tonåren för varje dag 😉 !


Feb 23 2021

Pappa och son ❤


Jan 17 2021

Mera snö

Åkte upp till landet, där det var ännu mera snö. Jimmy var ute och fotade lite snöfoton.

Då kom det en glad kille utspringande!

Efter ett tag så klädde han på sig lite mer ändamålsenligt. En kul grej var att dra ner istappar:


Oct 27 2020

Alfreds födelsedag

Först blev det sång, muffins med ljus och paket på sängen (har inga foton på det).

Lite yrvaken kille som öppnar presenter.
Nya böcker!
På kvällen blev det tårta.
Fick en bok av Lena.
Viktor är väldigt entusiastisk över innehållet i paketet från farfar och Torni.
Godis!
Och massor med tidningar!
Vidare så fick Alfred en bok om pokemons av oss.
Men det fanns en baktanke med just den boken. Nämligen att han skulle få en mobil, där Pokemon var inlagt.

Sen hade vi myskväll med film och godis.

Dagen efter så firade vi Alfred hos Mommo och Moffa.

Oct 25 2020

Alfreds födelsedagsfest

Alfred hade sin födeledagsfest förra söndagen. I linje med corona så var vi utomhus(Skrylle) och det var få barn inbjudna. Två hade dessutom missat att det var fest idag, så de kom lite senare. Vi hade tur med vädret – det var en jättefin dag.

Försöker få igång grillen. Det visade sig inte vara det enklaste – tog en himla tid.
Bra med ytor att springa på.
VI hade lite lekar i lag.
Bjöd på muffins (med choklad i) istället för tårta.

Festen fick ett lite abrupt slut då Jimmy sprang in i taket (som syns i bilden ovan) och fick ett stort jack i pannan och störtblödde. Föräldern till en av barnen som kom sent hade dock stannat kvar och hjälpt till med grillen, så han kunde köra Jimmy till akuten. En del av barnen blev ledsna och rädda och ville inte göra fler lekar. Men killarna var jättefina och tröstade de som var ledsna. Så vi grillade marshmallows och åt godis istället. Som det kan gå…

Jimmy fick limmat jacket i pannan. Han mådde ok sen. Han fick betydligt snabbare hjälp på akuten denna gången så han slapp vänta ett halvt dygn tackochlov.

Oct 24 2020

Födelsedagsfoton, uppdaterat


Oct 23 2020

Alfred 8 år!

Idag fyller vår store grabb 8 år!

Som han har vuxit under året, både fysiskt och mentalt. Han är en vetgirig kille. Just nu är han mycket intresserad av geografi och är en hejare på såväl länder, städer och delstater i USA. Vi brukar ligga i sängen på kvällarna och säga länder/städer på A, B, C etc. Han längtar tills han själv får åka ut i världen igen (tyvärr blev det ju inget citysemester i present detta året). Han undrar även mycket om vad som händer i världen, t.ex. varför Trump är som han är och vem världens snällaste president/statsminister är. Och precis som i 7-årssammanfattningen så läser han fortfarande mycket Kalle Anka. Han rör mycket på sig, bl.a. så spelar han handboll och cyklar med kompisar flera dagar i veckan. Han gillar att spela TVspel och se superhjältefilmer med Pappa (med mamma får han se på Titanic och likartat istället 😉 ). Han har superkoll på tid och siffor. Han tar sig själv fram och tillbaks till skolan, och sköter sig själv mer och mer. Han tycker fortfarande om att kramas, men pussas, det får man inte!


Sep 1 2020

Spelar kula


Jul 29 2020

Löpning

Som jag skrev tidigare så sprang killarna en del runt huset i Småland. En kväll så sprang de ett varv åt gången, så snabbt de kunde. En annan kväll så skulle de springa långt. Det var ca 65-70m runt huset. På ena sidan var det nedförsbacke och på andra var det uppförsbacke.

Viktor sprang 10 varv, sen chillade han och kollade på Alfred.
Alfred han sprang på, allt medans det blev kväll och mörkret kom. Viktor tröttnade på att kolla på då.
Viktor tog på en pannlampa och ett skohorn, som han band fast i snöret man skulle hålla upp dörren med.
Han lekte att det var en pinata…
Under tiden så sprang Alfred 110 varv (!), d.v.s någonstans runt 7km, på 49 minuter. Här pustar han ut efteråt.