Sep 22 2017

Killarna kör bil

Synd på den smutsiga rutan, men fina bilder ändå tycker jag 🙂


Sep 15 2017

Hemmapappan

Jimmy kommer mer och mer in i sin föräldraledighet, även om han inte är lika övertygad som jag är över att föräldraledigheten är den bästa tiden i livet 😉 . Jag får lite foto-uppdateringar under dagarna på hur läget är, och här är några av dom:

Viktor hoppar i soffan. Tidigare hade vi TV/soffområdet avspärrat, men nu hade han ändå kunnat klättra över avspärrningen.

Äter på pappas strumpor :p 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Mat-bus

Viktor gillar en tygbok som han fick på vår IKEA-tur.

Precis som Alfred då han var liten så gillar han fjärrkontroller och styr-don.

Han har rätt grepp om Playstation-kontrollen.

Alfred och Viktor leker ihop på förskolan

Bygger koja

Hjälper till med dammsugningen

Jimmy har även gjort middag. Här hjälper Alfred till med ugnspannkakan.

Maken är nöjd över att få tid att dricka kaffe medan Viktor röjer.

Gillar att läsa 🙂 

Morgonlek innan förskolan. 

Och så hittar man alltid lite sådana här bilder då man tar foton från Jimmys mobil 😉 


Sep 8 2017

Brorsorna

Glada brorsor som sitter på Alfreds matstol. Vi får lägga ner alla stolar på golvet nu, eftersom Viktor klättrar upp på stolarna, håller på ryggstödet, skakar det fram och tillbaka, och låter högt. Det görs inga low-maintenance-1-åringar i vår familj direkt :p .


Sep 5 2017

Fotboll

Fotbollen är igång igen och Alfred har fått fotbollsskor 🙂 (och strumpor, men de ville han inte ha på sig). Jimmy använde för en gångs skull hans kamera så det blev en hel del foton.

Viktor var så här nöjd med att vara åskådare – i ungefär 1 minut.

Sen ville han upp och röra sig. Han är intresserad av både idrottsplatsen och fotbollarna.

Men ibland ramlar man.

I kulringen! Han borde ju ha talang för denna sport, då både storlek, styrka och gener ligger på pluskontot.

Mamma coachar i kulringen 😉 


Sep 4 2017

Varbergs fästning

Jag har inte hunnit blogga om allt som vi har gjort i sommar, så här kommer en eftersläntrare om Varbergs fästning. Vi besökte denna på vägen upp till Liseberg i början av Augusti.

Står på vallarna och tittar ut 

Lunchdags. Barnstolen var ganska liten så Viktor var inte helt nöjd. Det tog lite tid tills vi fick maten, så jag läste en “Barna Hedenhös”-bok som fanns där. Jag förstår inte varför det alltid blir såhär då vi är på utflykter: vi ställer oss sist i en jättelång lunchkö, och sen då vi väl är framme så är hela lunchrushen slut och det inte är någon bakom oss i kön :p 

Alfred ville inte äta något av sin mat (pannkaka, men Viktor ställde upp och åt upp en del), men pappas kanelbulle gick bra att äta 😉

Det här med att de förr i tiden målade barn som små vuxna…

Vi såg på Bockstensmannen.

Alfred tyckte inte att det var så kul i Varbergs fästning (han var nog lite för liten för att uppskatta det). De hade även en avdelning som var lite mer riktad till barn, som Viktor uppskattade. Eller rättaresagt, han uppskattade pinnarna och klossarna där, vi fick knappt bort honom därifrån.

Det var en mycket blåsig dag.


Aug 23 2017

Trädgårdshäng på landet

Alfred och Mimmi och delvis Viktor hängde mycket på gården. Den stora trädgården är populär att springa runt i.

Grabbarna åker trillevagn

Kladdkake-fika

Kul med gunga

Viktor kryper runt…

…och äter upp blommor


Aug 21 2017

Stranden

Så här, lite i offpeak-tider och ca 20 graders värme, så hade vi nästan stranden för oss själva. Härligt 🙂 . Alfred ville inte gå till stranden – han trodde att man måste bada (som han inte gillar) och att man då kan bli uppäten av krokodiler och hajar. Men han tyckte det var superkul – han och Mimmi byggde kanaler som bara den 🙂 . Alfred var en riktigt bra arbetsledare 😉 .

Vicke var med i början. Först fick han vara lite nakenfis.

Fast jag blev lite nojjig för solen så han fick på sig badkläder. Alfreds badkläder satt bra på Viktor. 

Badbrallorna satt bra även utan blöja. En liten stund så hade han även solhatt, men den ska han alltid slita av sig.

Alfred var inte rädd för vattnet som han trodde i början 🙂 . Det var inte supervarmt (17 grader) , men jag doppade mig i alla fall. 

Inte för jag är den som gärna lägger ut bikinibilder på mig själv, men för att illustrera hur långt ifrån en bikinisolbränna man är då man har småbarn :p . Det är väl tack vare trädgårdsarbetet som jag öht fått någon solbränna :p .

Alfreds bygge

Glad kille åker trillevagn till gården efter en bra dag 🙂

Foto på stranden från en barnvagnspromenad någon dag tidigare. Viktor hade lite svårt för att sova så det blev endel promenader för att få honom att somna.

Vackra kvällar.


Aug 20 2017

Sommarhäng på landet

Nu har vi spenderat en vecka med familjen på landet. Bra med lite miljöombyte, och det blev en skön vecka med lagom väder. Det blev så att vi bodde på Fäladen (tack Eva 🙂 ) , så nu kommer några inlägg då och då om vad vi hittat på.

Grabbarna i dörren

Viktor har alltid fullt upp med bus.

Han älskade attt hoppa från soffan till resväskan och vice versa. Blev endel vurpor. Han slog nog vurp-rekord denna veckan. Han var gul och blå och röd i slutet…

Det blev sena kvällar för Alfred, som avslutades med läsande av Kapten Kalong – böckerna som vi nyss köpt.


Aug 19 2017

Trädgårdshäng

Det har inte varit en sommar med supermycket trädgårdshäng, men vi har varit ute lite då och då, och det är ju skönt att Viktor kan vara ute lite mer eftersom det inte är så soligt. Några foton:

Poolen har vi fyllt upp några gånger, men det har mest använts som leksak :p . Vi har badat en gång (det var kallt!).

Alfred älskar att vattna och Viktor är intresserad av att vattna han med. 

Bättre det än att vara intresserad av mina växter, som jag gärna vill ska vara intakta. Mer OK då att han drar av någon kvist från häcken.

Här gick han med gräsklipparen tills det tog stopp.

Vi har även fått en rutschkana.

Sällsynt foto med solhatt på. Han drar av sig dom efter max 10 sekunder :p .


Aug 16 2017

Liseberg

Under den första helgen i Augusti åkte vi upp till Göteborg. Där besökte vi Liseberg, ihop med våra kompisar Florencia och Martin som vi bodde hos. Det blev en lång dag – vi stannade där till klockan 22.30! Vi åkte mycket, trots att det var långa köer. Alfred älskar att åka (och mamma med)! Och nu då han är över 110 cm så får han åka lite fler attraktioner än vad han fick förra året.

Det blev inte så mycket fotat men här är två foton.

Alfred fick en ballong att ta med sig hem. Den är ungefär lika lång som Jimmy, och maken har hoppat till ett antal gånger då han trott att det varit en människa :p . Det har inte hänt mig :p . Så han är inte förtjust i kaninen.