Archive for ◊ September, 2013 ◊

Author:
• Monday, September 30th, 2013

Anna på Klinten husetIMG_9490

IMG_9465

IMG_9455IMG_9485

Category: Uncategorized  | 2 Comments
Author:
• Sunday, September 29th, 2013

Äpplena på gården är stora i år.

IMG_1995

Author:
• Saturday, September 28th, 2013

Alfred har en egen fåtölj i passande storlek (jo, det hade sett lite coolare ut om han läst en bok än pillat på en fjärrkontroll, men tekniska prylar är ju populärast).

DSC_0022

Author:
• Thursday, September 26th, 2013

Gaah, här är det förkylt sen några dagar. Hela familjen är risig.

Baserat på inkubationstiden så misstänker jag att jag importerade förkylningsviruset från vårt grannland, som jag var i förra veckan. Dock var det en trevlig visit i Danmark, hann med att se vackra omgivningar som den nedan. Även middagen jag var på där var trevlig. Jag lärde mig en massa nya saker, som t.ex. att jordgubben inte är ett bär utan en nöt. Och en del nötter, som t.ex. valnötter, är frukter. Gurka däremot, det är ett bär. Även paprikan är ett bär. Sammanfattningsvis så är den vardagliga indelningen av frukt, bär, nötter etc. helt fel rent botaniskt då den mest bygger på i vilket sammanhang vegetabilierna används. :p . Grönsaker däremot har ingen vetenskaplig definition alls.

DSC_1393

Author:
• Wednesday, September 25th, 2013

Tog några spontankort ihop med Alfred då vi tog höstfoton häromdagen. Som synes var vi inte direkt klädda för några finfoto direkt, hehe, men väl för en lång skön promenad som det också blev. Tills någon inte var sugen på att sitta i vagnen mer :p .

I vilket fall – det gick sådär med fotona på oss. Jag lade märke till att jag sådär lite käckt peppar Alfred att smajla upp sig – och att jag sedan glömmer ta bort den peppande minen, vilket resulterar att man ser ut som en barnprogramledare :p . Alfred såg skeptisk ut på nästan alla foto ihop med oss.

Den ene smajlar försiktigare än den andre

IMG_1825

Kolla in Alfreds min här (och ja, barnprogramledarens också :p )

IMG_1804

På väg någon annanstans efter ovanstående foto

IMG_1806

Tycker iofs det är skoj att bli lyft upp…

IMG_1895

Men sen ville han inte mer…

IMG_1901

Inte mer alls och vände sig från kameran :pIMG_1922

Author:
• Tuesday, September 24th, 2013

IMG_1836 IMG_1866

IMG_1816 IMG_1800 IMG_1920-2

IMG_1892

 

Author:
• Monday, September 23rd, 2013

Sista “månadsdagen” innan han fyller året. Jisses vad det här året gått snabbt :p

Nu går/springer Alfred obehindrat fram. Han klättrar även upp på soffor etc, men han har även lärt sig att ta sig ner med benen före istället för huvudet före, pust. Han gillar  att vara under saker lika mycket som att vara över saker.

IMG_1890

DSC_1388

DSC_1403

Allt går att leka med, men favoriten är tekniska prylar med knappar och skärmar, som pappsens plattta.

DSC_1365

Bilar är en annan favorit. Men alla saker är bilar för honom – han kör runt på golvet med hårborstar, fjärrkontroller etc.

DSC_1326Han tuggar fortfarande helt maniskt på allt, och nu har han 8 tänder. Fortfarande inte superstor i maten, man han äter av det mesta och 1års eller 1.5 års mat på burk går fint.

Han får mer och mer humör. För några dagar sen så bet han mig då jag ammade (har aldrig hänt innan) och jag skrek spontant “aaaaj” (lite svårt att inte göra det…). Då blev Alfred jätteledsen, oj vad han grät. Ledsna miner kommer alltid upp då man inte pratar med den snälla rösten, typ då han tuggar på sladdar och dylikt. Har även vaknat av att han ligger och gråter. Jag undrar så vad som rör sig i hans lilla huvud – så mycket har han väl inte varit med om som kan få honom ledsen? Han har dock fått vara utan amning några dagar då jag var tvungen att äta mediciner. Det har gått bra, välling istället funkar fint, men han har varit lite snyftig. Och arg kan han bli med, oftast i samband med att han måste vara still såsom i barnvagnen, blöjbyte, sängen :p . Han gillar inte att vara stilla. Så han är ingen mysbebis som sitter i knäet. Fast ibland då han kommer i nya situationer så kan han vara lugn ett tag, som här då mormor&morfar kom på besök (och det gick finfint för honom att vara ensam med mormor&morfar sen 🙂 ):

IMG_9432

Sovandet går lite upp och ner, men det har hänt några gånger att han somnat för natten vid 7-8 tiden, halleluja!

Author:
• Sunday, September 22nd, 2013

Nu på video:

Author:
• Saturday, September 21st, 2013

Ytterligare en variant på tittutleken, framförd i bokhyllan.

IMG_9389

Author:
• Friday, September 20th, 2013

Även om han oftast smajlar på bloggen så är ju Alfred inte alltid glad. Såhär sur såg Alfred ut då vi sa till honom att han inte fick bita på sin fars stortå :p. Hårda bud.

IMG_9385