Barnvagnsprommis

2017,Augusti 2017,September 2017,Viktor | Monday September 11 2017 07:52 | Comments (0)

Ett lite eftersläntrande foto på Viktor i barnvagnen, från en barnvagnspromenad under föräldraledighetens sista dagar. Härligt nog så har han nu på sistone blivit lite bättre på att ta lunchsov i vagnen. Nu blir det inte så många sådana promenader för mig längre, men jag minns den fantastiska fjolårs-hösten som vi hade. En varm september och en vacker oktober. Då blev det MÅNGA barnvagnspromenader. Att gå i naturen med en nannande småtting i en barnvagn är en av de mest meditativa saker som man kan göra, tycker jag. Så jag hoppas att man kan lura iväg Viktor ibland och gå runt i en skog i höstskrud. 

Varbergs fästning

2017,Alfred,Augusti 2017,Resebloggar,Viktor | Monday September 4 2017 07:01 | Comments (0)

Jag har inte hunnit blogga om allt som vi har gjort i sommar, så här kommer en eftersläntrare om Varbergs fästning. Vi besökte denna på vägen upp till Liseberg i början av Augusti.

Står på vallarna och tittar ut 

Lunchdags. Barnstolen var ganska liten så Viktor var inte helt nöjd. Det tog lite tid tills vi fick maten, så jag läste en “Barna Hedenhös”-bok som fanns där. Jag förstår inte varför det alltid blir såhär då vi är på utflykter: vi ställer oss sist i en jättelång lunchkö, och sen då vi väl är framme så är hela lunchrushen slut och det inte är någon bakom oss i kön :p 

Alfred ville inte äta något av sin mat (pannkaka, men Viktor ställde upp och åt upp en del), men pappas kanelbulle gick bra att äta 😉

Det här med att de förr i tiden målade barn som små vuxna…

Vi såg på Bockstensmannen.

Alfred tyckte inte att det var så kul i Varbergs fästning (han var nog lite för liten för att uppskatta det). De hade även en avdelning som var lite mer riktad till barn, som Viktor uppskattade. Eller rättaresagt, han uppskattade pinnarna och klossarna där, vi fick knappt bort honom därifrån.

Det var en mycket blåsig dag.

Rekord

2017,Augusti 2017,September 2017,Viktor | Friday September 1 2017 19:56 | Comments (0)

Förra fredagen var jag och sönerna på lekträff hos Alfreds kompis. Kompisen har en  lillebror som är jämngammal med Viktor och även en mycket trevlig mamma, så vi brukar vara med allihop på lekträffarna. Lillebrorsorna har börjat interagera så smått – t.ex. så tog Viktor nappar från Erik.

Till fika så serverades smoothie. Viktor slog någon typ av kladd-rekord…

Sista inlägget om landet

2017,Augusti 2017,Syskonen | Wednesday August 30 2017 07:16 | Comments (2)

Nu känns det som semestern på landet var för jättelängesen, nu då man börjat jobba och Alfred börjat på dagis och Jimmy på pappaledigheten, men här är i alla fall sista inlägget om vår tid på landet: en av alla selfies jag hittade då jag laddade ner bilderna därifrån 😉 .

Middag

2017,Augusti 2017 | Monday August 28 2017 19:52 | Comments (2) Tags:

Vi kom även iväg på middag, maken och jag. Denna gången var vi på Margretetorp, som vi även var på i juni.

Min nya hobby är att beställa klänningar från internet, och man får ju se till att skapa tillfällen att använda dom 😉  – det blir ju inte så ofta annars. 

Gott vin

Och god mat – här är förrätten Kalv vitello tonnato

Fick inte mycket foton på maken, här är det jag fick :p


 

Picknick på Dagshög

2017,Augusti 2017 | Friday August 25 2017 07:44 | Comments (0)

Yay, det blev även lite tid för barnvakt under visiten på landet 🙂 . Jimmy och jag gjorde vår klassiska Dagshög-tur, där vi sitter på Dagshög och dricker vin och äter baguette med brie, soltorkade tomater och parmaskinka, och choklad som efterrätt, och tittar på den vackra utsikten. Nu hade vi inte tid att köpa baguetter, så det blev tunnbröd istället men det funkade bra det med. Mycket inspirirande att ha picknick med vin på denna platsen 🙂 . Vi har pratat många gånger om att ha Dagshögs-vin-och-picknick, men det har bara blivit av 3 gånger – 2013, 2015, och 2017. Så jag ser fram emot 2019 då :p .

Gemtree är ett nytt favoritvin.

Trädgårdshäng på landet

2017,Alfred,Augusti 2017,Viktor | Wednesday August 23 2017 07:39 | Comments (0)

Alfred och Mimmi och delvis Viktor hängde mycket på gården. Den stora trädgården är populär att springa runt i.

Grabbarna åker trillevagn

Kladdkake-fika

Kul med gunga

Viktor kryper runt…

…och äter upp blommor

Stranden

2017,Alfred,Augusti 2017,Viktor | Monday August 21 2017 07:30 | Comments (0)

Så här, lite i offpeak-tider och ca 20 graders värme, så hade vi nästan stranden för oss själva. Härligt 🙂 . Alfred ville inte gå till stranden – han trodde att man måste bada (som han inte gillar) och att man då kan bli uppäten av krokodiler och hajar. Men han tyckte det var superkul – han och Mimmi byggde kanaler som bara den 🙂 . Alfred var en riktigt bra arbetsledare 😉 .

Vicke var med i början. Först fick han vara lite nakenfis.

Fast jag blev lite nojjig för solen så han fick på sig badkläder. Alfreds badkläder satt bra på Viktor. 

Badbrallorna satt bra även utan blöja. En liten stund så hade han även solhatt, men den ska han alltid slita av sig.

Alfred var inte rädd för vattnet som han trodde i början 🙂 . Det var inte supervarmt (17 grader) , men jag doppade mig i alla fall. 

Inte för jag är den som gärna lägger ut bikinibilder på mig själv, men för att illustrera hur långt ifrån en bikinisolbränna man är då man har småbarn :p . Det är väl tack vare trädgårdsarbetet som jag öht fått någon solbränna :p .

Alfreds bygge

Glad kille åker trillevagn till gården efter en bra dag 🙂

Foto på stranden från en barnvagnspromenad någon dag tidigare. Viktor hade lite svårt för att sova så det blev endel promenader för att få honom att somna.

Vackra kvällar.

Sommarhäng på landet

2017,Alfred,Augusti 2017,Viktor | Sunday August 20 2017 07:58 | Comments (0)

Nu har vi spenderat en vecka med familjen på landet. Bra med lite miljöombyte, och det blev en skön vecka med lagom väder. Det blev så att vi bodde på Fäladen (tack Eva 🙂 ) , så nu kommer några inlägg då och då om vad vi hittat på.

Grabbarna i dörren

Viktor har alltid fullt upp med bus.

Han älskade attt hoppa från soffan till resväskan och vice versa. Blev endel vurpor. Han slog nog vurp-rekord denna veckan. Han var gul och blå och röd i slutet…

Det blev sena kvällar för Alfred, som avslutades med läsande av Kapten Kalong – böckerna som vi nyss köpt.

Trädgårdshäng

2017,Alfred,Augusti 2017,Juli 2017,Viktor | Saturday August 19 2017 07:28 | Comments (0) Tags:

Det har inte varit en sommar med supermycket trädgårdshäng, men vi har varit ute lite då och då, och det är ju skönt att Viktor kan vara ute lite mer eftersom det inte är så soligt. Några foton:

Poolen har vi fyllt upp några gånger, men det har mest använts som leksak :p . Vi har badat en gång (det var kallt!).

Alfred älskar att vattna och Viktor är intresserad av att vattna han med. 

Bättre det än att vara intresserad av mina växter, som jag gärna vill ska vara intakta. Mer OK då att han drar av någon kvist från häcken.

Här gick han med gräsklipparen tills det tog stopp.

Vi har även fått en rutschkana.

Sällsynt foto med solhatt på. Han drar av sig dom efter max 10 sekunder :p .

Next Page »