Posted on 1 Comment

Julgranen

Den 20e december drog vi ut julgranen. DSC00817Alfred var först inte jätteintresserad, han ville hellre ut och gå i Jimmys skor.

DSC00819Testar om man kan tända och släcka ljus med fjärrkontrollen.

DSC00822Hittar julpynt i kasse, tar upp i rask takt och pyntar på

DSC00829Inte helt otippat så vill Alfred ha samlat allt på en gren

DSC00821Efter ett tag fick vi Alfred att pynta på andra sidan av granen

DSC00846Fast även här var det samlande som gällde 😉

DSC00851

DSC00850Frågar Alfred om han kan stå stilla och posa lite. Går sådär…

DSC00855Beundrar min gamla toarulle-tome 😉

DSC00857Spanar in övrigt pynt

Posted on 1 Comment

Pepparkaks-token

 

DSC00780“Inte epi! Pepparkaka!”

DSC00785Alfred öppnar sidoskåpet, rotar runt, men pepparkakorna är flyttade. Jimmy kommer till räddning och öppnar skåpet över kylen och tar ut den magiska röda burken. Glädje!
DSC00783-2Hoppar upp och ner av entusiasm

DSC00786DSC00787DSC00789DSC00792-2

Mums!

DSC00794-2Säger till Alfred att pepparkakorna är slut…DSC00797-2“Nej, jag skojade bara! Det finns en burk till, det är lugnt!”

Posted on Leave a comment

Julafton

Julafton var jättekul nu då Alfred har blivit lite mer medveten om det hela! Sant att man lever julafton genom sitt barn. Det var full rulle hela tiden (därav svårt att ta några vettiga foton), och väldigt kul att Alfred har en nästan jämngammal nästkusin att busa med. Det var mycket bus, god mat, fint julpyntat, norsk tomte, en massa fina julklappar till Alfred, och ett julklappsspel som var lika spännande och pulshöjande som 24. Sen var jag trööööött, sov från 22.30 till 9.45, det var åratal sen jag sov så länge. Julledighet, vad lägligt du kommer, härligt!

DSC00957Segar på soffan efter julafton

Posted on 1 Comment

I linje

Alfred tycker verkligen om att ha saker i ordning och i raka linjer (till skillnad från sin mor som inte kan få något rakt, Jimmy köpte en brödskärar-maskin för han var trött på snett skurna bröd :p).

Som nedan t.ex. då han inventerar spritförrådet (mest gamla likörer som varit i vår ägo i all evighet…) eller då han hittar en säck med potatis. Och hans bilar står alltid i raka linjer!

DSC00803pot2

Posted on 2 Comments

Alfred fikar

Vi behövde inhandla lite saker i helgen, så vi tog en tur till Nova. Tror inte att jag varit där på 10 år, men när jag var student och bodde i närheten var jag där allt som oftast. Ett ganska tradigt shoppingcenter måste jag säga. Men Alfred tyckte att det var roligt. Han ville inte direkt vara still, så det var full rulle. Vi hade tagit med barnvagnen så han skulle kunna sova middag, men det ville han inte. Så han somnade kvart i 7 på kvällen efter den intensiva dagen utan lunchsov, måste vara rekord.

DSC_0833Alfred som dricker smoothie. Han satt ändå kvar vid fikabordet ett tag, sen sprang han till affären mittemot och ville prompt klättra upp på stöldskyddsbågarna (eller vad dessa larm vid dörren nu kallas). Till morfar: Vi har borstat håret! Efter-mössan-hår 😉 .

Posted on Leave a comment

Hemma igen

Hemma hos mina killar igen 🙂 .
Vilken dag att flyga hem på! Först var det fel på datorsystemet på Heathrow, så flygen blev mycket försenade (och incheckningen var på hold rätt länge – glad att jag bara hade handbagage, baggage drop köerna var inte nådiga…). Sen var det storm i Skåne så Öresundsbron fick stänga. Men det ena tog ut det andra – nu var flyget så försenat att bron hade öppnat igen då jag landade mitt i natten. Hade flyget varit i tid hade jag fått vänta några timmar på att bron skulle öppna. Så klockan 2 på natten stapplade jag in i vårt hus.

DSC00784

En mycket glad kille. Dock inte p.g.a. att jag kommit hem, utan p.g.a. att pepparkaksburken fick komma fram ur gömmorna.