Feb 29 2020

Maten

Maten på resan var god! Och mycket mat blev det, då vi hade All Inclusive. Det var buffé. Killarna fick själva välja vad de ville ta, och de hade mer variation i maten än en del barn man såg (som bara åt pasta med ketchup). Vissa i familjen åt lite nyttigare och vissa lite onyttigare. Själv var jag glad att det fanns så mycket fisk – åt fisk vid varje måltid, t.ex. lax och makrill (inte i tomatsås) varje morgon, och svärdfisk till middag. Middagarna hade olika tema för olika kvällar: asiatiskt, amerikanskt, BBQ, italienskt, internationellt, kanariskt, och tex mex.

Alfreds självvalda frukost – pannkaka med sylt, croissant med sylt och två donuts.
Lunchdags. Som vanligt svårt att få till vettiga foton…
Det var buffe varje kväll, men en kväll kunde man äta på A la carte restuarangen. Det är i alla fall en person som kollar in i kameran (killen på andra bordet).
Efterrätten på denna restaurang.
En kväll hade barnen egen middag med Lollo och Bernie, och då fick vi lite middagsfrid! Denna dag var det italiensk buffe, så då kunde vi äta lite antipasti (och se solnedgången).
Mjukglassen efter maten var viktigast för Viktor.
Man kunde ta hur mycket glass man ville från frysen mellan måltiderna.

Feb 27 2020

Lollo och Bernie

En av de stora sakerna för killarna på semestern var Lollo och Bernie! Det märks att det har gått två år sen vi var på “Lollo och Bernie senast”, för Viktor rusade inte lika oreserverat fram och kramade dom. Första gången han såg dom ville han inte alls kramas, men sen så mjuknade han lite. På kvällen så var det shower. Även här mjuknade Viktor med tiden. I början vågade han sig inte riktigt fram utan sprang fram och tillbaks till oss. Alfred däremot satt gärna framme och tittade, och tog väl hand om Viktor.

Viktor kramar Lollo.
Alfred kramar Bernie.
Killarna sitter längst fram och kollar.
Sitter i brorsans knä
Hoppar till “Hey hey minidisco”

Man kunde vid vissa tillfällen lämna in kidsen på aktiviteter i 1,5 timme utan föräldarna. Första gången så ringde de oss ganska snabbt och sa att Viktor var jätteledsen och saknade mamma, så då fick vi plocka upp honom. Han blev snabbt glad igen och sa att han bara var sur för att han skulle “pyssla” (det värsta våra söner vet). Nästa gång det var dags för aktivitet höll vi oss nära aktivitetscentrum så att han såg att vi var i närheten, och då gick det bättre.

Killarna på aktivitet – letar efter Bernies medicin.
Alfred spelar fotboll med Bernie.

Feb 25 2020

Lekplatsen

Killarna (speciellt Viktor) hängde mer på lekplatsen än i poolen. Det var en bra och stor lekplats, har dock inte bilder på hela.

Någon unge hade rivit av handtagen på en massa hinkar, och Viktor hittade ett kreativt användningsområde för dessa :p


Feb 24 2020

Poolhäng

Poolerna var uppvärmda till nästan 30 grader, så det var skönt att hänga i poolen. De flesta dagar så hade jag en simtur då poolen öppnades på morgonen, vilket var jätteskönt, speciellt då jag inte kan springa/gå så mycket p.g.a. min hälsporre.

Viktor förevisar småbarnspoolen.
Här i den större barnpoolen. Gillar att åka runt på “bussen”:
Alfred och jag kastar boll.

Sen fanns det en större och djupare pool också, men den finns det inga bilder ifrån.


Feb 23 2020

Resan till Gran Canaria

Den 12e februari åkte vi iväg på vår efterlängtade semester på Gran Canaria. Flyget gick tidigt, så klockan var satt på 05.30. Men det gick fint, speciellt Alfred var mycket motiverad att komma upp.

Liten lekplats på Malmö airport

Flygresan gick ok. Lite skumt att de serverade lunchen redan vid halv 10, så kidsen ville inte äta något efter att vi ätit mackor i bil och på flygplatsen. Viktor var lite rörlig, men de fick sitta en del med platta och var rätt lugna (fast Viktor var arg först – det där med att det inte finns internet på flyg och man inte kan se allt man pekar på gick inte riktigt fram). Vi var framme vid hotellet vid 3-tiden, så vi hann bada en sväng innan middagen.

Vi blev mycket nöjda med läget på hotellrummet! Jag hade valt samma typ av rum som vi hade på vår resa till Teneriffa. Det låg i ena kanten av hotellet, långt ifrån restauranger och underhållning, och på åttonde våningen. Härlig utsikt! Sol på balkongen mestadelen av dagen, förutom morgonen. På vår rumstyp fanns ett välkomstpaket med chips, choklad, frukt etc. vilket barnen kastade sig på :p.

Alfred satt först och läste på “rumsdelaren”. Sen var Viktor uppe och hoppade på den och ramlade ner med huvudet före mot stengolvet…Lyckligtvis var jag där och kunde ta honom. Sen var rumsdelaren off limits…


Feb 22 2020

Hemma igen!

Nu är vi hemma (sen några dagar) från vår resa till Gran Canaria och Lollo och Bernie! Vi har haft det finfint 🙂 . Mer foton kommer!


Feb 7 2020

Margretetorp

Efter grävandet bland mullvadshögarna så åkte vi till Margretetorp (efter en dusch och lite Fia med knuff). Insåg dock att vi bara fotograferadee mat, så här är lite mat (och dryck).

Marulkskind
Vildsvin
Anka
Choklad och passionsfruktsglass
Och lite chill med en singapore sling.

Feb 4 2020

Jobbar på

Det finns en (eller flera?) flitig(a) mullvad(ar) hos päronen, Vi hjälpte till att ta bort all jord. Killarna var duktiga på att gräva och köra skottkärra (rullebör 😉 )

Inte riktigt normalt att tusenskönan tittar fram i januari…
Färdiga med skottandet, och snart även med det sista krattandet.