Student igen

2011,September 2011 | Wednesday September 28 2011 16:58 | Comments (1) Tags:

Jag har relativt nyligen blivit av med student-titeln (till slut!) , men nu är den tillbaks igen då jag börjat gå på en kurs på universitetet (samtidigt som jag försöker hinna med jobbet också). Så idag besökte jag kemicentrum, vilket kändes som en anakronism i sagan om Karin, eftersom senaste gången jag var där var för sisådär 10 år sen, då jag precis börjat plugga… Det är alltid en skum känsla att vara tillbaks på platser man bevistade ofta i sitt förflutna, men lyckligtvis slipper jag denna gång en massa labbar med cancerframkallande ämnen och får istället sitta vid en dator precis hela tiden. En annan nyhet är att det på denna kursen är klar övervikt av män – har nog aldrig hänt på någon kurs jag gått innan. Kanske inte helt konstigt då kursen handlar om programmering. Första dagen kändes bra, jag kan ändå lite programmering så känner mig inte skrämd av ämnet (detta blir mitt fjärde programmeringsspråk, får dock medge att jag inte är direkt flytande i något av språken). Får se hur det blir i slutet, kanske får stackars maken vara extralärare åt mig :p.

Strandpromenad

2011,Fotoblogg,September 2011 | Tuesday September 27 2011 18:40 | Comments (2)

Sommarhelg

2011,September 2011 | Monday September 26 2011 19:51 | Comments (0)

Så fick man en extra sommarhelg på landet, inte helt fel. Det blev strandpromenader och läsande utomhus – samt en massa Wordfeud med min mamma 😉

Wordfeud

2011,September 2011 | Friday September 23 2011 06:20 | Comments (2)

På tal om det skrivna ordet så har både jag och maken blivit lite hooked på Wordfeud (d.v.s. alfapet som en app till mobilen). Det klart roligaste är att spela mot varandra, och ännu roligare är det om man vinner! Blodigt allvar och ingen vill förlora 😉 . Jag tog en 10-minuters tepaus på kontoret igår och passade på att lägga ett ord som gav 80 poäng eller något sådant i min match mot maken, och då blev jag så nöjd att jag skrattade högt och satt och log stort på därinne på mitt kontor medan jag skickade ret-sms (jo ibland är man lite av en jättebebis). Himla tur att ingen kollega kom förbi då jag satt där och fånlog medan jag skrev sms, de hade nog trott jag hade en loverboy eller så med det konstiga beteendet :p .

Gissa vem som har 257 poäng och vem som har 123, höhö ,) .

Böcker

2011,September 2011 | Thursday September 22 2011 17:55 | Comments (5)

Nyligen var jag på Akademibokhandeln och kollade pocket, men noterade att priserna gått upp en hel del på sistone, plus att de då tagit bort “4 för 3”-erbjudandet som de hade tidigare. Så jag kollade upp det hela online istället och där kostade det ju bara hälften så mycket (sen att jag köpte mer än dubbelt så många böcker är en annan femma) så nu har jag att läsa för ett tag.

En månad kvar

En månad kvar nu till det stora äventyret 😉 . Var längesen vi bokade så känns fortfarande orealistiskt att vi faktiskt ska åka iväg ganska snart! Fast om inte annat så känns det lite mer realistiskt nu, då jag precis betalade för resan – även om det kändes ungefär som det kom en pacman och mumsade i sig mitt bankkonto…

Lääääääängtar! Ska bli så skönt att komma iväg.

Zombie

2011,September 2011 | Tuesday September 20 2011 17:36 | Comments (2)

Min nya datorspel som jag tok-spelar är Plants. vs zombies. Vilket är ungefär lika moget som det låter, man ack så beroendeframkallande. Kanske det är en sorts mental grej att jag slår ner zombien som jag ibland själv kan vara :p ? Men nej, jag tror att det bara är ren förströelse.

Italia

2011,September 2011 | Saturday September 17 2011 11:27 | Comments (2) Tags:

Hade en supertrevlig födelsedagsmiddag en dag i efterskott 🙂 . Överraskningsmiddagen var på Italia, som jag lustigt nog hade lagt märke till fanns i Malmö för bara någon dag sen. Så det blev italienskt denna födelsedagen precis som på den förra – inte helt fel 🙂 . Det var mums mums. Förrätterna var stora så inte ens jag orkade äta upp huvudrätten och tyvärr fanns det inte heller plats för tiramisu eller någon annan av efterrätterna som lät mumsiga.

Förrätter:

Mätt och glad.

Mera snittblommor

2011,September 2011 | Thursday September 15 2011 19:37 | Comments (0) Tags:

Då jag kom hem så låg det blommor utanför dörren  – maken hade skickat fina snittblommor på min födelsedag :). Så nu gör de sällskap med förra veckans snittblommor som lever kvar i en annan vas.

Imorgon kommer maken hem och då är det dags för middag på hemlig plats, så jag skjuter upp födelsedagsfirandet till morgondagen. En sak som jag också kommer att skjuta upp är avfrostandet av frysen 😉 .

Home alone

2011,September 2011 | Wednesday September 14 2011 18:07 | Comments (2)

Nu är jag ensam hemma några dagar (tre närmare bestämt) då maken är iväg på en chefskurs. Tänkte passa på att få gjort en massa praktiska saker som jag släpar efter med – frosta frys, sortera saker i kök och garderob – you name it. Men gosh, det går inte så snabbt framåt – det är ändå inte så mycket man hinner på en kväll efter jobbet om man ska försöka hinna varva ner lite också. Så nu är det bara morgondagen kvar att göra allt på. Och då fyller jag år. På något sätt känns det lite sådär att frosta frysen och städa på sin födelsedag. Även om frysen nästanpå kommunicerar med mig för tillfället – jag har öppnat frysen 2 ggr denna kväll och båda gångerna har en matlåda kastat sig ut ur frysen. Naturligtvis flög locket av på båda lådorna, och naturligtvis var det ris i… Så dammsuga köket har jag i alla fall fått gjort :p.

Nu har jag precis kommit hem och fikat lite. Får se om det blir något frysavfrostande eller dylikt idag. Det lockar dock lite mer att sätta sig i TV-soffan, speciellt då jag helt själv kan bestämma 1) om TVn ska vara på över huvud taget eller om det istället ska läsas i lugn och ro och 2) om TVn är på, vad som det isåfall ska kollas på. Hehe 😉

Next Page »