Sista dagen…

2013,Alfred,Maj 2013 | Friday May 31 2013 14:26 | Comments (0)

…som heltids föräldraledig. Att vara föräldraledig har varit mycket, mycket bättre än vad jag förväntat mig 🙂 . Jag som trodde att jag skulle bli uttråkad och rastlös – naaah!

Överhuvudtaget har det varit mycket, mycket bättre att vara päron än vad jag förväntat mig – lovin’ it ♥. Och inte alls så jobbigt som jag förväntat mig. Men jag är inte naiv, de första månaderna känns som de lättaste (behöver ju inte vara så för alla, beror ju på vilken typ av bebis man har) och det blir ju mer avancerat med tiden (trots, tonår och allt det, huga! Men det får man ta då det kommer). Nu är det mest som att ha en liten hundvalp 😉 . Som dock visar mer och mer temperament och rörlighet.

Dock tycker jag ju att mitt jobb är kul det med, så jag hoppas verkligen att det går att förena det bästa av två världar. Att man får bra arbetsuppgifter och att man verkligen jobbar de 50% man får betalt för och inte 100%. Och att man känner att man hinner med Alfred och hemmet. Så man inte är jobbstressad då man är hemma och hemmastressad då man jobbar. Håll tummarna för att dessa två områden istället kompletterar varandra. Då kan det ju bli riktigt bra 🙂 .

DSC_0415En tokig unge som snart även maken ska vara föräldraledig med.

Barnvakt

2013,Alfred,Alfreds utveckling,Maj 2013 | Thursday May 30 2013 18:05 | Comments (0)

Idag är jag hemma i Malmö, tillsammans med min fader som är barnvakt. Weee vad jag har fått mycket gjort och varit effektiv! Har organiserat om härhemma (plus tvätt och matlagning) och har inte suttit på häcken en sekund. Fast det gör man ju iofs inte då man vaktar Alfred heller, vet inte vem av mig och fader som har sprungit runt mest :p . Man märker verkligen skillnad på Alfreds motorik för varje dag som går – han kryper snabbare och snabbare och drar sig högre och högre upp. Och Jimmy som inte har sett honom på en vecka kommer nog att märka ännu större skillnad – vilken timing att påbörja pappaledigheten på ;).

DSC_0422 DSC_0429

Inte stilla en sekund…

Jamen vad snyggt då

2013,Maj 2013 | Wednesday May 29 2013 16:30 | Comments (0)

Jimmy testade lustiga inställningar som jag har på min kamera, bl.a. en “fishface”-inställning och en “översolbränd”-inställning. Lagom snyggt. Men den sista inställningen var iaf ganska fin.

IMG_8896 IMG_8900

d

IMG_8894

Alfred på landet

2013,Maj 2013 | Tuesday May 28 2013 18:03 | Comments (0)

Åhh vad både jag och Alfred (och Jimmy också såklart) jag ser fram emot då man har hus och gräsmatta alla dagar!

DSC_0450 DSC_0446 DSC_0440 DSC_0438

Smak för det goda här i livet ;)

Hejdå Pappsen

2013,Alfred,Maj 2013 | Saturday May 25 2013 09:59 | Comments (0)

Nu på lördagsmorgonen är det sista gången Alfred får sitta och mysa i sin faders famn på en vecka, nu drar Jimmy nämligen till Tokyo. Och Alfred och jag drar till mina päron.

IMG_20130509_115447

Fredag

2013,Alfred,Maj 2013 | Friday May 24 2013 08:34 | Comments (0)

Så var det dags för ett “Alfred-är-glad-för-det-är-fredag”-inlägg.  Jäklar vad han har fått fart på både ben/armar och rösten (samt dreglandet…) de senaste dagarna, känns som han tagit ett stort utvecklingssteg nu.

Hrm, just som jag skrev detta slog han sig själv i huvudet med en träslev :p .

DSC_0271

Alfred 7 månader

2013,Alfred,Alfred fyller månad,Maj 2013 | Thursday May 23 2013 01:32 | Comments (2)

Idag blir Alfred 7 månader. Tycker att det blir kortare och kortare tid mellan månads-dagarna, ska inte alla månader vara runt 30 dagar?

Nåväl, mycket händer runt den här åldern. Jag kan inte sitta på häcken och slöa om man säger så.

Om motoriken: Han behärskar krypandet helt ok just nu, även om tekniken ser lite lustig ut. Men nu är det mer intressant att stå upp istället för att krypa, och han gör försök att dra sig upp i diverse möbler. Det roligaste som finns är att bli hållen i armarna så att han kan stå upp – han kan stå upp ett bra tag. Att gå runt med stöd är också superskoj. Han rör sig konstant och tuggar och petar på allt han kommer åt. Bästa leksaken är en gammal träslev, mer komplicerat behöver det inte vara. Tätt följd av bebistandborsten (hoppas han gillar den sen då han får tänder också) och kossan.

IMG_8867

 

DSC_0279

Alfred försöker dra sig upp.

Om maten och tillväxten: Han har blivit lite bättre på att smaka på allt som serveras, men det är inga stora portioner och jag kan inte tänka mig att energin han får från mat är större än den han gör av med. Men han ammar ju en del på kvällen/natten, så det är svårt att beräkna energimängden han får i sig. Innan var han ju en riktigt stor bebis, men det känns det inte alls som om han är längre. Men han har fortfarande rejäla ben, fast konstigt vore det annars då både hans mor och far har detsamma. Leverpastej är favoritmaten, öht är animalisk föda mer populärt än vegankäk. Gröt och välling ratar han (förutom Otto-vällingen, som han gillar. Exklusiv smak). Dricka vatten gillar han. Men roligast är att leka med nappflaskan :p

Om temperamentet: Han hatar att ligga på rygg och vill alltid vända sig till mage, vilket har gjort blöjbytena rätt mer komplicerade. Han är jäkligt stark i sina vändningar och blir så arg då jag håller kvar honom på rygg. Han blir även arg då man klär på honom. Och han blir han skitförbannad på då man sätter honom i sin tripp trapp stol, så det är sitta i knäet som gäller då han ska matas. Så det finns en del saker han blir arg för. Rädd har jag däremot sällan sett honom, det skulle vara då han trillar och slår sig, men då blir han nog mest ledsen. Glad är han trots allt fortfarande ganska ofta, särskilt då han får stå eller gå. En rolig sysselsättning är att bli buren av Jimmy och gå efter mig då jag lagar mat i köket. Då skrattar han en massa. Det har han ärvt från far sin som ofta är i vägen då jag lagar mat, vi har ju så litet kök.

Om sömnen: Vaknar runt halv 9. Har börjat sova lite längre runt lunch (skönt!) och tar oftast en liten snooze under eftermiddagspromenaden. Sen är han uppe och röjer till klockan 11… Ett himla sjå att få honom att nanna. Men när han slutligen somnat för natten sover han ganska ok ändå.

IMG_20130503_215723En nattsuddare

Om talet: Han har börjat att låta en himla massa, typ avävävävävä.

Övrigt: Bär-ryggsäcken gillar han.

DSC_0370

 

 

 

 

Vill stå

Jaha, nu då Alfred lärt sig krypa hyggligt så är det inte lika intressant – nu vill han bara stå istället. Det bästa som finns är att bli dragen lite i armarna så att man kan komma upp till stående och sen stå upp och ta några små steg.

Här en liten video från helgen där han står upp och går några små steg, samt utstöter lite av sina karaktäristiska ljud.

Till sommarens festligheter

Det är en del festligheter inbokade till sommaren. Bl.a. är vi bjudna på två bröllop, och bra nog fick Alfred hänga med på båda 🙂 . Han gjorde det ju inte lätt för mina päron förra gången som vi var iväg utan honom, och på bröllopen så kommer vi vara iväg under en betydligt längre tid än vi var då. Så nu har jag precis beställt hem en party-outfit till honom! Tycker att bilden nedan är så himla söt – kan inte vänta att se hur gullig som Alfred kommer att bli i den 🙂 .

Suit
(från thetinyuniverse.se)

Idag är det förresten på pricken ett år sen som vi fick veta att vi skulle få varianten som bär frack 🙂 (jovisst, tjejer kan säkert också bära frack men jag är ingen hen-männsika direkt). Kommer ihåg datumet för rutin-ultraljudet tydligt eftersom man gick och suktade efter den dagen hur länge som helst (kändes det som). Tyckte att det hela blev så mycket verkligare och att man kunde relatera bättre till bebisen efter man fick veta vad det var för “sort”.

DSC_0065

Next Page »