Posted on 2 Comments

Pilatesboll

För ett tag sen så blåste vi upp en pilatesboll, i tanken på att sitta på den då förlossningen börjar (det gjorde jag under min förra förlossning, och det var så skönt). Den är jätteskön att sitta på även nu då förlossningen inte har börjat. Men det visade sig att Alfred tyckte att den var en av de bästa leksakerna någonsin – att kasta runt med, leka målvakt med, studsa och rulla över (det sistnämnda har resulterat i några incidenter). Även Lisa tyckte att den var jättekul, så det var två nästan maniska snart-4-åringar som lekte med denna då de träffades.

DSC03887

Posted on Leave a comment

Alfred på playdate

Hela lilla familjen drog iväg på playdate till Lund igår. Alfred (och vi med) tyckte att det var skoj. Så mycket nya leksaker och nya grejjor att försöka dra ner (bl.a. blomkrukor eftersom Alfreds polare är en lite lugnare variant som inte går omkring och drar ner allt :p). Alfred fick också se såpbubblor för första gången, och han blev helt euforisk. Bilder på en glad påg:

IMG_2196 IMG_2202 IMG_2208 IMG_2267

Posted on Leave a comment

Alfred på partaj

Igår var Alfred på partaj (jo, Jimmy&jag var också med). Det tyckte han var skoj. Den skvätten av blyghet han hade runt halvåret verkar ha försvunnit, han är inte mycket för att kravla upp i päronens famn då han är på främmande platser. I början satt han mest på golvet och kollade läget, upptäckte nya leksaker och människor etc, men allteftersom han blev varm i kläderna ökade tempot och i slutändan var tempot rätt högt. Extra kul att vara hos någon som inte är lika anti högljudda plastleksaker som jag är :p. Det fanns en leksakstraktor som gjorde en jäkla massa ljud, samt  en robot som lyste och spelade Gagnam style. Som jag tidigare noterat tycker han att andra ungar är mer intressanta ju äldre de är, så han jagade runt den äldsta en hel del. Måste snart få Alfred att förstå att man inte ska dra folk i håret…

DSC_1284

Underhållande leksak som spelar “Per Olsson hade en bonnagård, lian lian lej samt tutar och trycker man på djuren säger de nöff, bäää etc.  DSC_1288

Alfred “leker” med Aaron (dvs försöker sno hans leskaker).

Vi blev serverade god genuin Shanghai-mat, och Alfred åt av allting. Han är inte rädd för smakrik mat – han tycker nog snarare att vi ger honom för mesigt käk.

Alfred var även ute och gick lite på innergården. Vi var på studentområdet Kämnärsrätten – tycker på något sätt att 60/70-talsfilter på fotona passar fint in just här.

DSC_0961 DSC_0962 DSC_0963

Posted on Leave a comment

Barnfotografering

Blir det exponentiellt svårare för varje barn som tillkommer i fotot?

_MG_6527 _MG_6531 _MG_6543 _MG_6551 _MG_6553(Jag plockar upp Alfred och sätter oss i mitten. Alfred drar Alicia i håret. Alfred får syn på ett äpple)

_MG_6555(Gött, han sitter stilla med ett äpple som han precis hittade. Då behöver jag inte vara med på fotot.)

_MG_6564

_MG_6557 _MG_6560 _MG_6575

_MG_6573 _MG_6576

Men några bra foton blev det, även om en envisades med att tugga på ett äpple.

_MG_6565

 

Posted on Leave a comment

Alfred på partaj

Veckans andra partaj för mig (trots förkylning, men värdarna på resp fester insisterade på att jag ändå var den sista som fått sommarförkylningen. Hrm, delad sistaplats isf). Denna gången fick Alfred hänga med. Vi kom till festen över 1 h försenade, över 2h efter det att jag begav mig hemifrån (festen var i Lund, inte i Halland :p). Kanske jag orkar dra storyn bakom detta senare, men jag kan nöja mig med att konstatera att jag ALDRIG mer kommer åka buss med barnvagn och att jag nu är fast besluten att bli lika bilberoende som en amerikan. Må Skånetrafiken brinna i helvetet. Det sistnämda sa jag för övrigt till den sista av de trångsynta busschaufförerna som jag träffade på. Nåväl, fokus på festen istället på tråkigheterna innan.

Nu har jag ju sagt till alla att Alfred är “väldigt vild av sig” och “lite blyg för främlingar, iaf andra småbarn”. Men på festen var han inte alls sån :p . Han var lugn och social. Det var väl ca 20 pers på festen och han satt mitt på golvet och iakttog folket med intresse. Sen satt han vid en annan, 8 månader äldre, bebis Aron vid matbordet, och denna gången var det Alfred som ville sno Arons sked och känna på Aron. Alfred skrattade hela tiden och hade skitkul. Aron var inte lika road av hans tilltag. Alfred satt i en massa olika damers knän under festen. Sen så drogs han såklart till TVn och de tekniska prylarna och pillade på dom, inte helt otippat. Inte heller helt otippat att han inte sov ett dyft förrän vi kom hem.

Lite halvrisiga mobilfoton:

DSC_0574 DSC_0577 DSC_0578 DSC_0580 DSC_0582

Posted on Leave a comment

Måndagslunch!

De dagar då man inte jobbar kan man luncha såhär istället:

DSC_0537

Alfred (och jag) träffade Amanda för första gången. Vad små de är färskingarna – kan inte tänka mig att Alfred varit så liten någon gång 😉 . Det visade sig att Alfred inte var blyg för yngre bebisar – här var det han som var framfusig och försökte gång på gång sno Amandas napp. Vilken fuling han är – det är ju inte direkt så att en sån småtting har motoriken att sno tillbaka den 😉 .