Till sommarens festligheter

Det är en del festligheter inbokade till sommaren. Bl.a. är vi bjudna på två bröllop, och bra nog fick Alfred hänga med på båda 🙂 . Han gjorde det ju inte lätt för mina päron förra gången som vi var iväg utan honom, och på bröllopen så kommer vi vara iväg under en betydligt längre tid än vi var då. Så nu har jag precis beställt hem en party-outfit till honom! Tycker att bilden nedan är så himla söt – kan inte vänta att se hur gullig som Alfred kommer att bli i den 🙂 .

Suit
(från thetinyuniverse.se)

Idag är det förresten på pricken ett år sen som vi fick veta att vi skulle få varianten som bär frack 🙂 (jovisst, tjejer kan säkert också bära frack men jag är ingen hen-männsika direkt). Kommer ihåg datumet för rutin-ultraljudet tydligt eftersom man gick och suktade efter den dagen hur länge som helst (kändes det som). Tyckte att det hela blev så mycket verkligare och att man kunde relatera bättre till bebisen efter man fick veta vad det var för “sort”.

DSC_0065

Greggan-summering

2013,Alfred,Alfreds tid som Greggan,Februari 2013 | Sunday February 10 2013 01:08 | Comments (0)

Nu då jag håller på med min 2012-årsbok så gjorde jag ett summeringskollage av tiden med Greggan. Tog magfoto lite då och då, men inget kontinuerligt, så här är alla profil-magfoton som finns: från dagen då vi fick veta om hans existens (för exakt ett år sen) tills dagen då vi trodde att han skulle komma ut (då vattnet hade gått och värkarna hade startat). De flesta foton är enbart tagna med syfte att dokumentera kulan och inte resten av mig, så dessa är väl tagna typ direkt då man kommit ur sängen och satt på sig hemmasunk-kläderna. Inte den läckraste looken precis, men men :p . Såhär i efterhand är det lite lustigt att jag tyckte att magen var “jättetydlig” under den andra trimestern (bild 2-7), men att den “inte var så himla stor” under de sista veckorna. Det är ca 17-18 kg mellan den första och sista bilden, och till min stora förvåning så har dessa kilona försvunnit nu.

Tänkte aldrig så långt att jag skulle stå vänd åt samma håll på alla foton, men man kan ju spegelvända foton på Illustrator.

Sammanfattning av 2012

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,December 2012 | Sunday December 30 2012 14:56 | Comments (2)

När man hissade champagneglasen på nyårsafton så kändes 2012 som ett spännande och oförutsägbart år. Största anledningen till detta var påbörjandet av projekt bebis. Detta var både spännande och läskigt, man visste inte alls hur det skulle gå eller kännas.

En fredag i början av februari så gjorde jag ett graviditetstest – mest för att konfirmera att jag kunde äta sushi och dricka vin på kvällen. Hade varit vansinnigt sjuk i halsont veckan innan så fokus var på andra krämpor än eventuella graviditetssymptom och min kropp kändes som en mycket ogästvänlig miljö. Så vi blev lite chockerade då det visade positivt… Enligt uträkning skulle beräknad förlossning vara 18 oktober, samma datum som två senare ultraljudsmätningar visade på. Så jag hade alltså nästan samma gravvecka som vecka på året, praktiskt då jag annars aldrig håller koll på vilken vecka på året det är, gravveckorna hade jag dock stenkoll på.

Första ultraljudet var i mitten av April (gravvecka 14), då vi gjorde Kub/nupptest. Eftersom jag inte fyllt 33 fick jag inte göra detta inom region Skåne, så vi gjorde det privat istället. Jag var helt galet nervös innan ultraljudet, hade tyvärr läst alldeles för mycket på familjeliv och fått nojjor att man skulle få se ett dött foster, inget foster alls eller få riktigt dåliga resultat på kub/nupp-testet (tips: läs inte för mkt på familjeliv som gravid…eller som förälder för den delen). Så jag sov ingenting natten innan, trots att jag visste att risken för ovanstående var låg. Så jag blev mycket lättad då det kom upp en bild på en väldigt aktiv liten räka (7cm lång) på skärmen. Och resultaten på testet blev bra.

Andra ultraljudet (rutinultraljud) var i maj, i gravvecka 19. Allt såg fint ut och vi fick veta att det var en liten kille därinne, precis som jag trodde (kallat den i magen för ”han” och ”Greggan” ändå sen jag fick veta att det bodde någon därinne, ”kände på mig” att det var av den sorten) och hoppades på 🙂 !

Sista ultraljudet var i vecka 35, där födelsevikten beräknades till 3500g, och att han skulle vara ganska kort (lårbenet 10% kortare än medel). Såhär i efterhand stämde det inte så bra, visserligen poppade han ut 5 dagar efter beräknat datum, men det var rätt så stor skillnad ändå.

Själv mådde jag fint under graviditeten, förutom lite sömnproblem och att jag var vansinnigt värmekänslig. Tyckte verkligen om att vara gravid – det var en så mysig och spännande tid.

Och på kvällen i vecka 40+2 aviserade han sin ankomst, och kom slutligen ut i 40+4, den 23 oktober. 3930 g och 53 cm lång med en stor kalufs. Greggan hade blivit en Alfred!

Alfred och jag under hans första levnadsdygn.

Resten av året så anpassade vi oss till den nya situationen. Tycker det är himla skoj att vara hemma med Alfred, mycket roligare än jag trodde! Och (peppar peppar…) faktiskt inte alls så jobbigt som jag trodde heller. Och så mycket kärlek♥!

Så 2012 kretsade mycket kring Greggan/Alfred, men vi hann även med att jobba och resa. Jobbet ändrade karaktär under året, från att tyckt det varit skittråkigt i slutet av 2011/början av 2012 (p.g.a mkt undervisning och administration) fick jag sen mycket roligare arbetsuppgifter (antagligen p.g.a att mina dagar var räknade och jag behövde fokusera på saker som jag är mer specialiserad på) i mitten av året. Kände inte alls av någon trög graviditetshjärna utan kände mig helskärpt och jobbet var jättekul. Lärde mig massor och fick producerat en hel del. Sen kom dock amningshjärnan så nu känns jobbet och skärpan långt borta. Naturligtvis kom drösvis med viktiga arbetsuppgifter i slutet av september/början av oktober, men tack vare att Alfred inte hade så bråttom ut hann jag med allt. Höll ångan uppe till slutet alltså. Men kände mig ändå utvilad i mitten av oktober eftersom jag jobbade hemma en hel del i slutet, det besparade energi.

Då det gäller resor utomlands så var vi i New York i April, sen så var jag i England (Leeds) och Bressanone (Italien) på jobbresor.

New York sett från Staten Island färjan.

Bressanone i Dolomiterna. Vacker ort men ack så varmt det var…

Hade tänkt åka på cykelsemester i Toscana i Augusti, men det blev reviderat till en cykelsemester i sydvästra Skåne (med middag och övernattning på Ängavallen och Skanörs gästgifveri). Den var nog så trevlig, även om vädret kanske inte riktigt var samma som i Toscana (nog tur det med tanke på min bisarra värmekänslighet).

Här tyckte jag att jag såg jätte-gravid ut. Såhär i efterhand – nej…

Lite fler lokala övernattningar blev det. Vi var på en Österlen-tur under en fin vårhelg i mars, vilken inkluderade Stenshuvud, Sandhammaren, Ales stenar och Hammenhögs gästis.

Under min födelsedagshelg var vi på miniweekend på Farbror Elofs skafferi i Billeberga.

Med jobbet var jag även på Ystad Saltsjöbad på internat.

På sommaren åkte vi på bilsemester i Sverige, där vi hälsade på Jimmys släkt och även turistade lite då vi var en dag på spahotell i Västervik och en dag i en mysig stuga i Dalarna.

Sammanfattningsvis så gillade jag verkligen 2012!

BF-dagen 18 oktober…

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,Oktober 2012 | Friday October 19 2012 06:01 | Comments (2)

…spenderades inte med att föda barn. Men är ju bara 5% som föds på BF-dagen, så det är ju inte ett helt ovanligt fenomen att göra något annat just den dagen (plus att jag ju nu är säker på att Greggan kommer komma ut seeent).

Nåväl, sov kasst men lyckades tillslut nanna 3h, sen var det dags att åka till barnmorskan. Allt såg bra ut, Greggan hade positionerat sig ännu längre ner med huvudet denna gången så han fattar iaf vart han ska ta vägen 😉 . Jag hade gått upp totalt 16kg sen inskrivningen, vilket ju borde bli det ungefärliga slutresultatet om jag inte skulle bulla upp mig rejält under de upp till 2 v som är kvar. Helt ok viktökning tycker jag, gick upp mer i början så trodde det skulle landa betydligt högre.

Efter detta åt vi långfrukost på Espresso House. Efter att under 9 månader ha blivit totalt äcklad av kaffe kan jag nu dricka det igen! Det sa bara slurp så var den latten slut.

Efter det gick jag till bibblan för att läsa tidskrifter, men insåg snart att jag var alldeles för trött och begav mig hemåt. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…

Kaffebord Greggan, utges i begränsad upplaga (1 ex) under begränsad tid. Används av Karin-med-yrvaken-blick, som kommer utges under en längre tidsperiod.

 

Nope

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,Oktober 2012 | Tuesday October 16 2012 09:53 | Comments (2)

Den 15e som jag (samt mor&svärmor) tippat på blev det inte. Jimmy har tippat på den 16e, då får det gå undan som bara den isåfall.

Nej, nu är jag förberedd på att gå över tiden med rätt så mycket. Han verkar ha det rätt gött därinne, i sitt eget lilla kungarike. Kan förstå att han är lite skeptisk inför den stora okända världen därute, särskilt över vad det är för två filurer som pillar på honom hela tiden :p. Särskilt hon där som använder hans tak som ett bord, där hon lägger böcker, glas, tallrikar och händer hela tiden, som han har fullt sjå med att sparka bort.

Ett behagligt bokstöd, tycker jag men inte Greggan. Rekommenderar förresten boken jag läste då – “Eldvittnet” (L.Kepler), spännande och läskig.

Bubbel

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,Oktober 2012 | Tuesday October 9 2012 12:37 | Comments (0)

Nu är det mesta fixat inför Greggans nedkomst och sista grejjen är nog fixad nu – maken har varit på Systemet (hrm, vad är det för ställe? Vart ligger det? 😉 ) och inhandlat bubbel för att fira då vi kommer hem. Har köpt en miniflaska – satsar mer på kvalitet än kvantitet nu, lär väl somna efter två munnar :p . Jodå, plus såklart att man ju inte ska dricka mkt med en sån småtting, men några munnar glammig champagne får man allt lov att unna sig för att fira! Nog för att alkofria Billabong är helt ok, men inte riktigt the real thing.

Vecka 39

Jag har inte varit superbra på att dokumentera magen – de tillfällen som den har fotas finns i de mesta fall med på bloggen. Men nu är jag ju halvvägs in i den 39:onde veckan, så magen kanske inte finns kvar jättelänge till. Så därför blev vi slutligen klara att ta lite foton med Jimmys kamera, istället för med mobilkamera eller min kamera i spegeln. Några av dessa:

Sköthörna

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,Oktober 2012 | Wednesday October 3 2012 15:18 | Comments (4)

Så har vi slutligen inrett en liten sköthörna i lägenheten. Svårt att veta vad som är bekvämt och praktiskt då man aldrig varit i situationen innan, men nu har vi iaf lagt en skötbädd på golvet i Greggans rum. En av oss är överrörlig och ser inga problem med att sitta på golvet och byta blöjor, medan den andre är mer skeptisk (och ovig :p ). Får se hur lösningen blir sen.

Mobilen i taket har vi köpt på IKEA. Tänkte först åka tillbaks med den för att den inte var hel, men sen då jag kollade på deras hemsida insåg jag att den skulle se ut så. Med tanke på att det är fyra ballonger och fyra nedhängande snören hade man kanske kunnat tro att det skulle vara fyra djur också, eller tänker jag fel :p? Men det funkar ju bra med tre djur det med.

Sen har vi även Pingu-mobilen på spjälsängen. Den spelar “Toyland” då man drar upp den. Jimmy brukar dra upp den då jag ska sova. Jag kan meddela att “Toyland” är en låt som man väldigt lätt får på huvudet :p .

Kläckfärdig

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,September 2012 | Thursday September 27 2012 06:48 | Comments (4)

Nu har 37 hela veckor med Greggan passerat, och vill han titta ut nu så räknas det som normaltid. Känns allt lite konstigt, för ett år sen hade jag inte en tanke på att skaffa kids och nu är han snart här – man kan förvåna sig själv ibland! Han är så välkommen så 🙂 , men han får gärna jäsa på en stund till om han vill det.

Packat väskan

2012,Alfred,Alfreds tid som Greggan,September 2012 | Saturday September 22 2012 08:00 | Comments (2)

Har nu packat BB-väskan. Fick slutligen igång denna syssla eftersom vi är i Torekov nu i helgen, och det är bra att ha den med sig då (plus att min mor påpekat i vartenda telefonsamtal att jag måste ha med väskan).

Mindre än en månad kvar nu, men känns fortfarande som en lång tid kvar (och jag har som sagt fått för mig att han kommer titta ut lite senare än beräknat). Humm, vad hände med den evige tidspessimisten :p ?

Några av kläderna som lagts fram. En omgång i storlek 50 och en i storlek 56. Jag tror nog 50 räcker bra men bra att ha med 56 ändå.

Next Page »