Archive for the Category ◊ Augusti 2019 ◊

Author:
• Monday, September 09th, 2019

Jimmy hade tidigare utlovat Alfred vattenkrig, och en gång efter att han hade sprungit var det äntligen dags (lite ojämlikt krig då det bara var Alfred som hade vapen :p ). Alfred är mycket nöjd och Jimmy ser lite skraj ut.

Author:
• Saturday, September 07th, 2019

I slutet av Augusti så kom en period av riktig högsommarvärme. Det blev många utefrukostar då, härligt! Killarna var mest inomhus med sitt, men ibland kom Viktor ut. Känner mig lite melankolisk för att sommaren är slut och det blir mörkt och kallt, mäh :/.

Author:
• Thursday, September 05th, 2019

Det har varit många inlägg om semestern, men nu är den ju slut (och den tog slut för rätt så längesen, närmre bestämt den 15 Augusti). Det var en skön semester, och lite ledsamt kändes det allt att börja jobba igen ;(. Men men, man måste ju komma in i rutiner och rätt dygnsrytm någon gång…

Just det där med dygnsrytmen har vi fortfarande lite problem med. Speciellt Viktor är svår att få att sova. Han vill gärna läsa böcker. MÅNGA böcker. Annars blir han arg. För ett tag sen blev han så arg över att han skulle sova och att han inte fick läsa mer att han ställde sig vid grinden och var arg och skrek. Och skrek. Och skrek. Tillslut blev det tyst. Då gick vi upp och såg detta:

Zzzzzzzzzzzzzzzz
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Author:
• Monday, September 02nd, 2019

Viktor firade sin födelsedag ett tag innan det egentligen var dags, men visst hade vi riktigt firande även på själva födelsedagen.

Bakning av tårta (samt provsmakning).
Sång och tårta. Alfred hade en stor tröja som han höll på att vifta med hela tiden så det blev lite lustiga foton.
Viktor blåser ut ljusen medan Jimmy håller ner Alfreds tröja.
Sedan är det paketöppning av Farfars och Tornis paket som kom via post.
En lyftkran!
Bygger.
Leker (full fokus!)
Author:
• Friday, August 30th, 2019
Author:
• Thursday, August 29th, 2019

Under semesterns sista dagar så besökte vi Sofiero.

Började med att besöka labyrinten och fika.
Var inne på slottet och såg en utställning med Carl Milles. “De är nakenfisar” sa Viktor.
Åt i cafeet. De hade slut på det mesta, men pannkakor hade de iallafall. Det fanns även en ettrig geting där som var helt fokuserad på vårt bord :p .
Den röda saften ville de ha, och lite kakor.
Jag gick ut till glasscafeet och köpte en glass, som Viktor hjälpte mig att äta upp. Det var en konstig typ som sålde glass. Han skopade upp dansk nougat till mig, vilket inte alls var vad jag beställt. Då jag påpekade detta blev han upprörd och sa “jodå, du sa visst det, jag är heeeeelt säker” ungefär 10 gånger, och sa att han minsann aldrig skopat upp fel glass under hela hans långa glassbarskarriär. Jag stod dock på mig, och tillslut tog han motvilligt bort den felaktiga glasskulan och ersatte den med den som jag sagt från början…Uj vad putt han var då.
Leker på lekplatsen.
Viktor lagar köttbullar och makaroner till mig.
Hittade en gammal bok jag kände igen i lekstugan som fanns där.
Pk-polisen hade missat att denna boken fanns på Sofiero. Kan säkert bli en helsidas artikel om detta i Sydsvenskan om pk-polisen får nys på detta.
Lyssnar på sagor i träden i sagoskogen.
Kollade in totempolen medan pappan tar igen sig.
Vackert.
Efter att varit grått och regnigt mestadelen av tiden så blev det jättefint ljus under den sista stunden av vår visit.
Author:
• Wednesday, August 28th, 2019

Alfred och Jimmy åkte hem från Torekov på lördagsmorgonen, eftersom Alfred skulle på kalas. Jag blev kvar och städade, och Viktor var hos päronen. Sen så tog jag och Viktor tåget hem på kvällen. Då vi var på perrongen så pekade Viktor och sa “Titta, en tjuv!!”. Jag kollade runt och undrade vad som han hade sett, och jag såg ingen tjuv. Viktor fortsatte att peka – “där”, “där”. Då insåg jag att han pekade på en kille som hade en gul-svart tvärrandig tröja, precis som bröderna Dalton 😉 .

Killen gick av i Ängelholm, och Viktor följde hans väg inifrån tåget och sa “Nu tar nog snart polisen honom”. Sen spanade han in andra passagerande på tåget, t.ex en tjej klädd i grönt med grönfärgat hår, och frågade “Var är hon den gröna?” då hon försvann ur sikte.

Väl i Lund så rusade han mot Jimmy och Viktor. Förutom kalaset så hade de även hunnit med att se en Superhjältefilm (superhjältar är Alfreds grej just nu).

Author:
• Monday, August 26th, 2019

Den enda större utflykten vi gjorde under veckan på landet var att ta en tur till Hallands Väderö. Det var många år sen som jag var där senast (mer än 10 år sen).

Första gången som killarna åker båt (om man inte räknar hjulångaren på High Chaparall).
Första anhalten var fyren.
Fikadags.
Sen gick vi vidare på en längre runda.
Fint konstverk som någon gjort innan oss.
Jag kom ihåg Ulagapskärret som fint, men nu raskade vi mest förbi det eftersom det var massor med myggor..
Dags för glass. Då mommo frågade Viktor hur det var på Hallands Väderö så sa han ” bra, jag fick colaglass” :p .

Rundan blev 5 km tillslut. Sen så badade vi, och efter det tog vi båten tillbaks.

Author:
• Sunday, August 25th, 2019

Vi bodde på gården under en vecka i början av Augusti. Det var en skön vecka! Jag hade egentligen planerat upp en massa saker som vi skulle göra, men i slutändan hängde vi mest hemma där. Och skönt var det! Vädret var lite ostadigt, vilket nog bidrog till att det inte blev så många utflykter.

En hel del utefrukostar blev det. Så härligt med en stor tomt utan grannar några meter ifrån en som det är hemma…
Utelek.
Innelek.
Tittar på sommarlov. Ibland får det bli lite längre TV-stund så att vi vuxna kunde äta frukost utomhus i lugn och ro :p .
Någon kväll med ädla drycker fick vi till. Först i trädgården.
Och sen på balkongen.
Bjöd mommo och moffa på mat och spelade Bezzerwizzer. Viktor tyckte att det var ett roligt spel och hjälpte till att plocka brickor.
Och så bjöd Eva och Kjell oss på mat. Här kyler killarna ner fötterna efter att Alfred ramlat och slagit i foten.
Det kom en hel del regn. Galna regnoväder där det blev stora sjöar ute på åkern.
Men det blev även endel turer till stranden, om än rätt så korta. Här Ängelsbäck.
Och så Torekovs strand.
Grevie backar.
Obligatorisk fika. Vi gjorde flera turer till Grevie backar, och en gång fick jag inte med Festisarna, då blev det besvikelse…
Plockar björnbär.
Author:
• Friday, August 23rd, 2019

Vi tog en sväng till klassikern Margretetorp i början av vår Torekovs-vecka.

Nom nom drink med cava, jordgubb och mynta,
Lågtempad svensk ryggbiff , syltade sommarkantareller, tryffel & parmesankräm, balsamico och rotfruktscrisp
Oxfilétournedos från Ugglarp, Knippemorot, schalottenlök, varmrökt sidfläsk, smörad portvinssås, rostad Bjärepotatis och dragonsmör
Efterrätt till maken. Variation av citron & jordgubb, lemoncurd, jordgubbscoulis, vaniljsponge, rostad vitchoklad, marinerade jordgubbar samt citronmeliss
En tur i omgivningarna efter maten.