Archive for ◊ June, 2012 ◊

Author:
• Saturday, June 30th, 2012

Då var det dags för sista jobbresan på ett tag (om man inte räknar min tur till Ystad i September), då det är dags att åka till Bressanone/Brixen i norra Italien (Dolomiterna) imorgon morgon. Ska gå på en kurs, som är mycket relevant för mig och som jag hoppas är bra, isåfall kommer den att ge mycket. Så det kommer bli full fokus i en vecka. Sen skadar det inte att resmålet verkar mycket vackert 🙂 . Jag var i Bolzano/Bozen som ligger i närheten (alla dessa dubbelnamn kommer ifrån att platserna egentligen är mer tyska än italienska) 2008, och tyckte det var bedårande vackert.

Author:
• Thursday, June 28th, 2012

Jag älskar uttrycket “att ha sig”. Det funkar till allt och låter så roligt. Använder det hela tiden om diverse företeelser. Jag trodde det var lokalt skånskt men nu såg jag till min glädje att de även anammat uttrycket även i huvudstaden (saxat från DN):

————————————————————————————————————-

“En minut blir en sekund längre

Ur led är tiden. Bokstavligt talat. Åtminstone nu på söndag, då den sista skälvande minuten i dygnets andra timme blir 61 sekunder lång.

Det tar ett dygn för jorden att snurra ett varv runt sin egen axel, har vi lärt oss.

Men det är en sanning med modifikation. För jorden wobblar och har sig, vilket gör att det tar pyttelite längre tid för jorden att snurra runt. Åtminstone i förhållande till hur vi definierar tiden i dag.”

——————————————————————————————————————-

Även senare i artikeln finns intressant språkbruk: “Men ett atomur genererar sin tid helt oberoende av jordens rotation. Det bryr sig inte”.

Nåväl, nu sitter vi och glor på fotboll. Medan Greggan sparkar och har sig.

Author:
• Wednesday, June 27th, 2012

Passade på att gå på hotellets gym på morgonen innan det var dags att dra till flygplatsen. Ett mkt litet gym, utan fungerande lampa, en ny upplevelse att träna i mörker med tv-skärmen som enda ljus. En annan lustig grej var att de hade heltäckningsmatta i hela gymmet, brevid löpband och allt… England och dess kärlek till heltäckningsmattor!


Author:
• Tuesday, June 26th, 2012

Workshopen i Leeds var bra. Nu är jag i Manchester, på ett hotell vid flygplatsen. Kombinationen av gravt felande lokalsinne och vägarbeten gjorde att jag fick en halvtimmes kvällspromenad till hotellet, som låg några 100m från tågstationen som jag anlände till. Men till mitt försvar får jag säga att det oftast är mycket lättare att ta sig till flygplatshotell via bil än till fots, då det oftast bara finns riktigt stora bilvägar och inga vägar för de som vill gå. Tur att engelsmän är världens mest hjälpsamma folk då det gäller att visa vägen! (även om jag ändå kan gå fel efter att ha fått instruktioner…). För att vara på säkra sidan så bokade jag en shuttle från hotellet imorgon…

Author:
• Monday, June 25th, 2012

Framme på hotellrummet i Leeds. Lägenhetshotell, så gött med plats 🙂 . Är lite mer ansträngande att resa nu – hade bara med mig handbagage i form av ryggsäck så knallade runt med sådär 15kg extra vikt, pust! Plus att jag gick upp kl 5 (4 engelsk tid). Vimlade dessutom av skrikiga ungar på flyg och tåg – hey graviditetshormoner, är det inte meningen att ni ska omvandla dessa ljud till ljuv musik i mina öron??? Så det var skönt att nanna en stund då jag kom till rummet.

Bor vid universitetsområdet, ganska långt ifrån centrum, så tror inte att det blir någon tur på stan. Såg dock ut som en fin citykärna, det jag såg då jag gick från stationen. Rätt säker på att jag har varit här tidigare. Var en sväng på Tescos (ungefär som deras ICA) och köpte lite mat som jag gillade då jag bodde i England för över 10 år sedan. Bara att konstatera att smakreceptorerna för sötma ändrar sig med åren, tvi så sött det var (köpte bla Mullerrice, en risifruttiliknande sak, och fruktscones). Men å andra sidan tyckte jag att Bacardi Breezer var drickbart (t.o.m gott!) på den tiden, så det borde jag kunnat ana…

 

Author:
• Sunday, June 24th, 2012

Tidigt imorgon bär det iväg till den good ol’ England, närmare bestämt Leeds, där jag ska på en workshop. Tror jag har varit i Leeds tidigare, men jag har varit i så många engelska städer så jag inte har riktig koll 😮 . Sen ska jag iväg på en jobbresa till i slutet av veckan, så det blir intensivt jobbresande så här i slutet av tiden då man får lov att flyga.

Author:
• Saturday, June 23rd, 2012

Kanske inte det smartaste sättet att marknadsföra en lammkorv på…

Category: 2012, Juni 2012  | Leave a Comment
Author:
• Friday, June 22nd, 2012

Ganska som vanligt…

Men det gör mig inte så mycket – har inga planer på att vara ute och partaja, ej heller några planer på att klä och dansa runt midsommarstången. Kura inomhus och läsa låter rätt lockande däremot…

Category: 2012, Juni 2012  | Leave a Comment
Author:
• Sunday, June 17th, 2012

Har haft fullt upp i helgen med att sortera och slänga prylar. Inte för att jag känt något som helst av den omtalade instinkten att boa (lär vara lite tidigt för det iofs), men måste verkligen ha mera plats och jisses vad mycket skröfs man samlat på sig de 7 åren man har bott här… Det har blivit många sop-påsar kan jag säga.

Påtal om sopor så är här bilder från Zanzibar tagna under bilturen till flygplatsen. Detta var ändå ganska lite sopor jämfört med på många andra ställen på ön (det fanns inga soptippar i sig, utan allt var soptipp förutom hotellen och stränderna). Tråkigt.

Category: 2012, Juni 2012  | Leave a Comment
Author:
• Saturday, June 16th, 2012

Nu har vi införskaffat en vagn. Det visade sig att vagnen vi ville ha (en Brio Happy duovagn) var på kampanjpris på barnaffären några 100 meter från oss 🙂 . Kändes som en jättebra vagn, dock kändes det väldigt konstigt att gå med en barnvagn på stan…