Karlaby Kro

Modern och fadern i vår familj fick sig ett välbehövligt brejk häromhelgen. Då var det (dagarna runt) vår bröllopsdag och vi åkte till Karlaby Kro. Vi har varit där en gång tidigare, på Jimmys födelsedag 2014.

Från förra gången så hade vi härliga minnen av chill vid deras inomhuspool, men tiderna ändras och vi gick bet på vår vision om poolchill, då det var fullt med folk där (inklusive ungdomar) och det inte fanns en enda solstol kvar och bastun var full hela tiden. Dessutom var luften mycket kallare inomhus denna gång. Men men, det gick bra ändå, eftersom vi denna gång hade bokat ett stort mysigt rum, så vi hängde där istället och läste böcker. Avkopplade.

Maken förevisar rummet. Det fanns även ett stort badkar som var skönt att ligga och läsa i men det fick jag inget foto på.

Även middagen blev under förväntan, men det är ju trevligt ändå att komma ut och äta så vi brydde oss inte så mycket om det. Långsam service och då vi såg på menyn visade det sig vara gåsmeny… 5 rätter bara gås, men lyckligtvis kunde man byta ut svartsoppan. Gåsleverpastejen var ingen höjdare (nog enda gången jag lämnat nästanpå en hel portion), och gåshalsen slår nog rekord i minsta mängd ätbar mat på en rätt någonsin.

Gåslever – inte gott.

Havskräftsoppan var god iallafall.

Gåshals

Gick en tur i omgivningarna innan vi åkte hem. Fascinerande att se att växtligheten envist klamrar sig fast detta år, då den kom igång så sent efter en ogynnsam sommar.

På hemvägen upptäckte vi även en chokladfabrik som vi aldrig hört talas om förr med god choklad, mums 🙂 .

 

 

 

Hej hopp!

2018,November 2018,Syskonen | Thursday November 29 2018 10:32 | Comments (1)

Det ekar tomt härinne på bloggen – denna eviga tidsbrist…

Men för att lägga någonting här så lägger jag ett foto Jimmy tog med någon lustig app på mobilen (som killarna tyckte var superskoj – Alfred pillar på samma app på min mobil).

Fars dag

2018,November 2018 | Wednesday November 21 2018 07:14 | Comments (0)

Förrförra helgen så var det fars dag. Vilken vi egentligen skulle fira på landet, men vi (mest jag) var lite sjuka så detta fick omplaneras. Jag gjorde (med hjälp av grabbarna, speciellt Viktor) tre sorters smulpaj (äpple, röda vinbär, krusbär) med hemmagjord vaniljsås. Och far i huset fick en liten falska med whiskey.

Höstlov, glömda foton

2018,Alfred,November 2018,Syskonen | Monday November 19 2018 11:08 | Comments (1)

Jag missade ju två foton från höstlovet!

Alfred gick på Amandas Halloweenfest, vilket han tyckte var jätteskoj! Skelettpyjamas och dödsskallestrumpor. Vet dock inte vart han har fått rörelsemönstret från, Michael Jacksson är ju ingen som knattarna nuförtiden har koll på :p .

Killarna bakar. Denna gången blev det grötbullar. Viktor har fått upp smaken för att baka, så han tar alltsomoftast ut förkläde och bagarmössa, släpar ut pajformar från skafferiet och säger “baka bullar” (med rejäl skånsk intonation på u-et.

 

Höstlovet 3: Blandat

2018,Alfred,November 2018,Oktober 2018,Syskonen,Viktor | Wednesday November 14 2018 07:20 | Comments (0)

Lite övrigt blandat från höstlovet:

Viktor hittar nya användningsområden för sakerna i Alfreds trollerilåda.

Radar upp bilarsenalen med dess passagerare.

En som inte vill vara med på foto.

Jag och Viktor på tur medan Alfred och Jimmy körde farfar och Torni till flygplatsen. “Annan lekplats” sa Viktor sen, så då gick vi vidare. Ordet “annan”och dess former är ett ord som använts lite för mycket av både Alfred och Viktor i 2-årsåldern (höll på att bli galen på Alfreds “se annat” :p ).

Jag fick inte stor användning av barnvagnen…

Men Viktor hjälper gärna till att gå med den!

Kom till “annan lekplats”. Viktor klarade fint att gå uppför repstegen själv.

Och jag fick slutligen planterat lite mer murgröna till vänster om sopstaketet. Det har ju varit en mild höst så kanske den klarar en plantering som gjordes den 1a november. I bakgrunden Alfred och Jimmy som laddar bilen.

På tal om växter, så har en växt nyss kommit upp. Planterade den i april och den syntes inte på hela sommaren…

 

 

 

Höstlovet 2: Besök hos vovvarna

2018,Alfred,November 2018,Syskonen,Viktor | Monday November 12 2018 09:16 | Comments (0)

Under höstlovet så var vi en sväng i grannbyn och hälsade på kenneln som Sigge kom ifrån. Där fanns nämligen farfars och Tornis blivande valp – i magen på en av vovvarna.

Blivande mamma.

Viktor ville ta pinnen från hunden. Tillslut lyckades han och gav den till en annan hund.

Den här anden var dock inte lika lätt att ta ifrån hundarna.

Nu fick han tydligen tag på anden. En avspärrning upp till ovanvåningen betyder ju att man måste gå upp dit (han har lite skyldig min, tycker jag).

Alfred tyckte att motionscykeln var intressant.

Höstlovet 1: Besök från Norrland

2018,November 2018,Oktober 2018,Syskonen | Saturday November 10 2018 09:08 | Comments (1)

Då så har jag haft mitt första höstlov på sisådär 20 år 😉 . Det var skönt med ett break mitt i terminen, och extra trevligt var det då vi hade besök 🙂 . Strax innan lovet så stod helt plötsligt farfar och Torni i dörren då killarna kom hem från förskolan! Extra bra timing då Alfred ju hade sin födelsedagsfest på den helgen.

Alfred fick sin födelsedagspresent. Viktor tittar nyfiket på.

En present till lillebrorsan också!

Sen fick de en uppblåsbar hammare, det kan man ju gissa på vad de gjorde med den (svar: bankade varande i huvudet).

Lego och duplo-pyssel.

Hockeydags. Alfred var mycket engagerad. Killarna är ju 50% norrlänningar 😉 .

Ute på stan

2018,November 2018,Oktober 2018 | Thursday November 8 2018 15:29 | Comments (0) Tags:

Nu då farfar och Torni var på besök under höstlovet så kunde vi ha barnvakt, tjohej! Då åkte vi till vår gamla stad och åt gott på Lemongrass. Lika gott som alltid 🙂 !

Sen tog vi en spontantur till Skybaren på Malmö live och tog varsin drink.

Sen tog vi en nattlig promenad i stan. Köpte godis och gick till våra gamla hoods. Väl där så kom vi på att bussen gick rätt snart, så då tog vi, som så många gånger förr, en rask promenad mellan vår gamla port och busshållsplatsen.

Här har man ju hängt endel! Men det känns som väldigt längesedan nu…

Glasögon

2018,November 2018,Oktober 2018,Viktor | Sunday November 4 2018 20:40 | Comments (0)

Jo, hittar man ett par glasögon så kan man ju ha på sig dom under middagen 😉 .

Släktfesten

Så var det dags för det sista födelsedagsinlägget (veckan runt födelsedagen är intensiv!), nämligen om släktfesten. Det var fullt upp så det blev inte så många foton, men här är några:

Presentöppning.

Tårta och kakor med småttingarna ivrigt väntande.

Liten läspaus med en ny bok som Alfred fick.

Sen var det fiskdamm. Viktor har fått en viss introduktion till godis nu, svårt att undvika.