Viktor och björnarna

2018,Mars 2018,Resebloggar,Teneriffa 2018,Viktor | Wednesday March 28 2018 06:16 | Comments (0)

Innan det var teater så sprang karaktärerna runt på hotellområdet (vilket ju egentligen var roligare än själva teatern :p ). Här är Viktor och björnarna.

Kollar på björnen i hissen, så blir överraskad av en annan björn som kommer bakifrån.

Hej på dig!

De var ju rätt roliga de här!

Pekar på björnarna i hissen.

Närbild av en fascinerad kille.

Minidisco

På kvällarna så var det teater och sen minidisco. Det tyckte killarna var superkul. Alfred dansade på som bara den och Viktor, han sprang antingen runt och klättrade överallt i lokalen eller gungade till musiken. Efter minidiscot var det kramsession med Lollo och Bernie. Sen var det lite svårnattade killar efter detta :p .

Viktor och jag bak på dansgolvet

Alfred (i röd keps) dansar loss.

 

Poolhäng

2018,Alfred,Mars 2018,Resebloggar,Teneriffa 2018 | Saturday March 24 2018 06:01 | Comments (1)

En av resans absoluta höjdpunkter var att Alfred blev av med sin vatten-skräck och lärde sig simma (med armpuffar). Vi har ändå gått på simskola i 2 terminer, men det här gav mycket, mycket mer. Alfred tyckte att det var superkul att simma (bättre än plattan sa han t.o.m (!!!)) och ville vara i poolen så mycket som möjligt. Han vågade även hoppa ner i vattnet.

Gillade att flyta runt med sin stjärna.

Glad kille!

Här är förresten vårt hotellrum, i mitten på den mellersta våningen. Finfint läge på rummet 🙂

Ätande

2018,Mars 2018,Resebloggar,Syskonen,Teneriffa 2018 | Wednesday March 21 2018 06:18 | Comments (0)

En härlig sak med att vara på semester är att man varken behöver laga mat eller diska. Eller städa efter sig (en av servitörerna sa flera gånger till oss att vi inte fick lov att plocka undan och fixa – det var deras jobb!). Efter att killarna ätit såg det ut som rena kriget :p. En mycket trevlig sak var att vi kunde sitta länge och äta – vi satt nästan en timme var till frukost, lunch och middag.

Till frukost åt kidsen plättar, färskpressad apelsinjuice, smoothie och frukt. Det fanns alltid lax till frukost, det tyckte jag var gott.

Till frukost åt Viktor även sin nya favorit – churros. Han har näsa för onyttig mat :p . Han gillade även bacon starkt till frukost. Här ser han ut som om han ska bita på en om man tar hans churros :p .

Medan Viktor gillar stabbig mat så är Alfred är mer en sötsaks-kille. Många jellys i diverse färger slank ner.

Men grabbarna gillar även frukt som man ser på min kiwi-kyrkogård under denna middagen.

Duvorna blev överlyckliga av att se Viktor 😉 . “Vä-vä” heter fågel på Viktor-språk.

Det blev även några shlushar i olika färger.

Och drinkar i olika färger till mamma och pappa! Men även om vi hade All Inclusive så blev det inte många drinkar. Fanns liksom inte ork för det så många kvällar.

Men det var mysigt att sitta på balkongen då vi väl orkade 🙂 . Hotellet var dessutom rökfritt, SÅ härligt att slippa störa sig på alla rökare.

Lek

Det fanns även lekplatser på hotellet, och ett aktivitetsrum inomhus. Viktor var mycket på lekplatserna eftersom han inte var så intresserad av poolen. Ibland hängde Alfred med.

Glasspaus (det är 0% styrketräning och 100% bära-Viktor bakom mina armmuskler 😉 ).

Lollo och Bernie

2018,Mars 2018,Resebloggar,Teneriffa 2018 | Saturday March 17 2018 07:09 | Comments (0)

En av höjdpunkterna med resan var att träffa Lollo och Bernie! Speciellt Viktor var helt frälst. Han pekade och tjoade och försökte klättra av stolen då han såg dom, och sprang fram för att kramas.

Titta, där är Bernie!

Lollo fick åka barnvagn

På kvällen var det kram-session

Även Alfred gillar att kramas 🙂

 

 

Framme på hotellrummet

2018,Mars 2018,Resebloggar,Syskonen,Teneriffa 2018 | Wednesday March 14 2018 20:30 | Comments (1)

Vi anlände till hotellet på eftermiddagen. Rummet var stort och fint, men första kvällen hade jag endel ångest för Viktor var ÖVERALLT. Han kunde t.o.m låsa upp dörren ut i korridoren. Vi satte vår stora resväska för, men den kunde han släpa bort (jag kallar honom för lill-Magnus, efter Magnus Samuelsson). Men lyckligtvis var dörren inte intressant så länge för han tyckte nog att det var läskigt att springa iväg. Och övriga dagar aktiverades han ju på dagarna så då var han inte fullt så galen – nu hade han ju mest suttit i ett flygplan.

Men det absolut bästa var telefonen. Han var på den jämt, så vi fick flytta den.

Det fanns även skjutdörrar där som han var på konstant.

Någon bild fick vi på dom i morgonrockar innan han var på skjutdörrarna.

Det fanns ett kök för självhushållning (fast vi hade All inclusive, så vi använde det bara till nappkokning). Och till lekredskap i badet!

Viktor chillar på balkongen. Han fick vara där under skarp uppsikt, för han chillade vanligtvis inte, utan han försökte flytta stolar så han kunde klättra över räcket :p

Det blev inte så många fler foton på rummet, men vi gillade rummet  🙂 . Dock så har det ju som synes sina sidor att bo i hotellrum (även om de är barnanpassade) med en 1,5 åring :p .

Resan till Teneriffa

Den 4e Mars så åkte vi iväg på vår första familje-solsemester nånsin! Vi lämnade ett mycket snöigt och kallt skåne för ett betydligt varmare resmål – Teneriffa. Vi åkte från Malmö airport. Det var Viktors första resa med flyg! Alfred har åkt en tur och returresa till norrland tidigare. Småbusarna var mycket uppryda och man hade full schå att hålla koll på dom på flygplatsen…

Full energi! Inte helt lätt att hålla koll på väskor och kids då Jimmy parkerade bilen…

Viktor gillar att dra väskor. Även stora väskor…

Frukostpaus innan avfärd (flyget gick vid 10-tiden).

Det finns ju roligare saker att göra än att äta frukost…

Fler kul saker att leka med på flygplatsen (det slutade med att den välte och de ramlade av och leken var slut :p).

Finns det hjärterum så finns det stjärterum :p

Det var full rulle på flygplanet, men tillslut så somnade Viktor och hade sitt lunchsov på mitt knä. Som en liten bebis, det var lääängesen.

Och sen var vi framme på hotellet på eftermiddagen. Det var om resan dit, fortsättning följer…

Semester!

2018,Mars 2018,Resebloggar,Teneriffa 2018 | Monday March 12 2018 20:36 | Comments (0)

Här har varit lite tyst ett tag, eftersom vi varit på semesteeeeer 😀 !

Fler blogginlägg följer om detta senare 🙂